Novi “embedded” AMD EPYC i Ryzen procesori

Datum objave 23.02.2018 - Krešimir Matanović

Novi “embedded” AMD EPYC i Ryzen procesori

Novi "embedded" AMD EPYC i Ryzen procesori

AMD_E3000_01

AMD je jučer lansirao dvije nove obitelji proizvoda namijenjenih tržištu ugradnih (“embedded”) sistema. Zasnovani na nagrađivanoj “Zen” arhitekturi, novi procesori donose visoke performanse u ovaj industrijski segment, omogućavajući proizvodnju novih uređaja i strojeva s do sada neviđenom procesorskom snagom.

AMD EPYC Embedded 3000 je visoko skalabilna obitelj procesora koja donosi do čak 16 jezgri i isporučuje do 2,7 puta bolje performanse po cijeni i do 2 puta veću povezivost u odnosu na konkurentska rješenja.

AMD Ryzen Embedded V1000 integrira četiri “Zen” jezgre i Vega GPU s do 11 računskih jedinica za ukupne performanse do 3.6 TFLOPS-a. S do 2 puta većim performansama u odnosu na prethodnu generaciju i do 3 puta bržom grafikom, u odnosu na konkurentska rješenja, Ryzen Embedded V1000 obitelj u potpunosti mijenja situaciju na tržištima kao što je medicinska fotografija, digitalne igre, industrijski sistemi i tanki klijenti.

Više... Vaš Komentar Top
TOP 5 POSLOVA TJEDNA – informatika i telekomunikacije

Datum objave 21.02.2018

TOP 5 POSLOVA TJEDNA - informatika i telekomunikacije

posao_hr

U suradnji s portalom posao. hr donosimo vam tjedni pregled najboljih radnih mjesta u kategoriji Informatika i telekomunikacije. U nastavku pogledajte aktualne poslove koje su za vas odabrali stručnjaci sa specijaliziranog portala za traženje poslova.

Tepih Centar d.o.o. za radno mjesto u Zagrebu traži Referenta administrativnih i komercijalnih poslova, IT podrška (m/ž). Uvjeti su izvrsno znanje engleskog jezika u govoru i pismu, izvrsno znanje rada na računalu (iskustvo rada u ERP sustavima je prednost), vozačka dozvola, minimalno 3-5 godina radnog iskustva te VŠS/VSS.  Prijavite se brzom prijavom.

Sberbank Hrvatska traži Sistem administratora (m/ž). Neke od odgovornosti kandidata bit će planiranje, održavanje i dokumentiranje Microsoft SQL Server i MSCS infrastrukture. Postanite dio uspješnog Sberbank tima i prijavite se brzom prijavom.

Wollsdorf Components d.o.o. traži Djelatnika za rad u odjelu Research & Development/CAD (m/ž).  Neke od odgovornosti kandidata bit će CAD/CAM priprema modela za proizvodnju na Teseo EOS i MOB mašinama, rješavanje programskih i mehaničkih zastoja na Teseo mašinama te komunikacija i suradnja s IT sektorom.  Više info saznajte ovdje!

Adecco za klijenta, uspješnu talijansku kompaniju koja za svoju podružnicu u Rijeci traži više kvalitetnih i komunikativnih osoba za rad na poziciji Referent u odjelu brige o korisnicima putem društvenih medija (m/ž).  Uvjet je vrlo dobro znanje talijanskog jezika u govoru i pismu kao i osnove korištenja MS Office paketa i Interneta. Prijavite se brzom prijavom!

Naton ljudski potencijali d.o.o  za klijenta traži Production Managera in electronics (m/ž).  Obvezno je poznavanje proizvodnog procesa sa SMD i THT el. komponentama te aktivan engleski jezik u govoru i pismu. Tražite li stalan posao s natprosječnim primanjima prijavite se odmah.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
ADATA predstavlja HD710M Pro i HD710A Pro

Datum objave 19.02.2018

ADATA predstavlja HD710M Pro i HD710A Pro

HD710A_Pro

Adata predstavlja HD710M Pro i HD710A Pro – dva nova modela u liniji Durable vanjskih tvrdih diskova. HD710M Pro i HD710A Pro utemeljeni su na najrobusnijem dizajnu, ali s boljim specifikacijama nego ikad prije, nudeći zaštitu od prašine i vlage koja premašuje standarde IP68, kao i otpornost na udarce vojne razine. Mogu čak bez oštećenja biti 60 minuta uronjeni u 2 metra vode. Troslojna konstrukcija ove tvrde diskove iznimno dobro štiti od padova i udaraca – prošli su testove ispuštanja za 26 točaka udara, pa ovi diskovi mogu „preživjeti“ padove s visine čak 1,5 metar.

HD710M Pro i HD710A Pro opremljeni su senzorima udaraca koji mogu registrirati vibracije. Kad se za vrijeme korištenja tvrdog diska jave snažne vibracije, zasvijetlit će crvena LED žaruljica upozorenja i uređaj će automatski aktivirati svoje zaštitne sustave radi sprječavanja oštećenja. Uz to, na kućište modela HD710M Pro i HD710A Pro može se navući vodootporni pokrov koji se lako koristi, što znači da korisnici mogu biti mirni znajući da su njihovi podaci posve sigurni. HD710A Pro dolazi s Appleovim sustavom HFS+ i podržava Apple Time Machine, nudeći tako visoku razinu kompatibilnosti s Appleovim uređajima. HD710M Pro i HD710A Pro dolaze u kapacitetima do 2 TB, a zahvaljujući superbrzom sučelju USB 3.1 prijenos datoteka je brz, lagan i praktičan.

 

Više... Vaš Komentar Top
GIGABYTE AM4 ploče podržavaju Ryzene s Vega grafikom

Datum objave 19.02.2018

GIGABYTE AM4 ploče podržavaju Ryzene s Vega grafikom

gigabyte_am4

GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, prošli je tjedan predstavio novi BIOS za GIGABYTE AM4 matične ploče bazirane na AMD X370, B350, A320 čipsetima. Sa najnovijom verzijom BIOS-a, AM4 matične ploče podržavaju najnovije AMD Ryzen desktop procesore s Radeon Vega grafikom, koji spajaju CPU i GPU funkcije zajedno, kroz novu arhitekturu. Ne samo da ova sinergija omogućava solidne procesorske performanse, već daje i impresivne grafičke performanse čak i bez dodavanja zasebne grafičke karte. Ažuriranjem firmwarea s najnovijim dostupnim BIOS-em, na službenom GIGABYTE sajtu, korisnici mogu iskoristiti puni potencijal ovih AM4 matičnih ploča s ekskluzivnom Smart Fan 5 tehnologijom za efektivno hlađenje i Ultra-Durable PCIe štitom za dodatnu trajnost.

Više... Vaš Komentar Top
Logitech MK540 Advanced Combo

Datum objave 16.02.2018

Logitech MK540 Advanced Combo

Logi_MK540

Logitech je predstavio MK540 Advanced Combo, kombinaciju bežične tipkovnica i miša, koja donosi preciznost, udobnost i pouzdanost. Tipkovnica dolazi u standardnoj veličini, a ambidekstralni miš dizajniran je kako bi savršeno pristajao ruci, bez obzira koristite li ga desnom ili lijevom rukom.

Kombinacija tipkovnice i miša stvorena je da traje – baterije u tipkovnici nije potrebno mijenjati 36 mjeseci, dok će miš ostati uključen 18 mjeseci bez zamjene baterija.

Povećana produktivnost na dohvat je ruke. Praktični i neophodni prečaci omogućuju izravan pristup medijima, kalkulatoru i stanju baterije. Funkcijskim tipkama mogu se dodijeliti nove funkcije pomoću Logitech Options softvera.

Zahvaljujući uključenom Logitech Unifying USB prijemniku, tipkovnica i miš odmah su spremni su za upotrebu, tako da ćete dobiti pouzdanu i šifriranu bežičnu vezu u rasponu od 10 metara, bez ikakvih kašnjenja ili prekida.

Logitech MK540 Combo bežična tipkovnica i miš od danas su dostupni po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 549,00 kn

Više... Vaš Komentar Top
Gearbest ponude dana i novosti oko uvoza!

Datum objave 15.02.2018

Gearbest ponude dana i novosti oko uvoza!

Gearbest-shop-logo

Vrlo bitna novost za sve koji kupuju preko Gearbest webshopa je da oni od sada nude povrat uvoznih troškova. Ovo se odnosi na Gearbest registered mail post i G-W warehouse. Kupci će dobiti povrat preko Gearbesta uz račun ili fakturu. Zahtjevi se mogu predati putem njihove službe za korisnike, a za sva dodatna pitanja tu je Facebook stranica.

 xiaomi_mi_6

Dnevnu ponudu popusta otvaramo s moćnim Xiaomi Mi 6 pametnim telefonom kojeg pogoni Snapdragon 835 čipset. Uređaj ima 5.15″ ekran 1080p rezolucije, 6 GB radne i 128 GB skladišne memorije, prednju 8 MP kameru i stražnje dvije od po 12 MP. Sučelje je MIUI 8. Uz kod gpmi6qc mu je cijena 440 USD.

xiaomi_redmi_note_4x

Drugi Xiaomi je nešto povoljniji Redmi Note 4X koji dolazi s novijim MIUI 9 sučeljem na Androidu, a pogoni ga Snapdragon 625. Dolazi s 3 GB radne i 32 GB skladišne memorije, ima 13 MP stražnju te 5 MP prednju kameru i bateriju od solidnih 4.100 mAh. Cijena mu s kodom notexqc pada na 139.99 USD.

onda_xiaoma_41

Posljednji uređaj kojeg danas predstavljamo je Onda Xiaoma 41 prijenosnik. Uređaj ima 14.1-inčni IPS ekran 1080p rezolucije, pokreće ga Intelov Celeron N3450 procesor, ima 4 GB radne i 64 GB skladišne memorije. Operativni sustav je Windows 10, a baterija je kapaciteta 5.000 mAh. Cijena s kodom GBXIAOMA41 pada na 209.99 USD.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Top 5 poslova tjedna – informatika i telekomunikacije

Datum objave 14.02.2018

Top 5 poslova tjedna - informatika i telekomunikacije

posao_hr

U suradnji s portalom posao. hr donosimo vam tjedni pregled najboljih radnih mjesta u kategoriji Informatika i telekomunikacije. U nastavku pogledajte aktualne poslove koje su za vas odabrali stručnjaci sa specijaliziranog portala za traženje poslova.

Tvrtka MHasler je u potrazi za iskusnim JavaScript developerom koji bi se pridužio razvojnom timu u Rijeci.  Potrebno je radno iskustvo u razvoju web aplikacija od minimalno 1 godine. Više info potražite ovdje.

StarOfService ima otvorenu poziciju za web developera. Pridružite se provjerenom servisu za pronalaženje i zapošljavanje najboljih lokalnih profesionalaca diljem svijeta. Prijavite se brzom prijavom.

Kuehne + Nagel Group zapošljava na poziciji Sistemski administrator (m/ž).  Idealan kandidat je dinamičnu i proativnu osobu za rad na projektu sa aktivnom ulogom u korisničkoj podršci za MS Access i MS SQL baze na području skladišne logistike. Tražite li poslovni izazov u međunarodnom poduzeću prijavite se odmah!

Naton ljudski potencijali d.o.o. za klijenta traži MICROCONTROLLER DEVELOPER m/f.  Obavezno je  poznavanje i korištenje C programskog jezika  te odlično znanje engleskog jezika. Klijent nudi stalan posao te nadprosječna primanja. Ne propustite priliku! Prijavite se brzom prijavom.

Bauwerk Boen d.o.o. traži visoko motivirane kandidate s iskustvom u ERP sustavima. Ako ste IT stručnjak i volite izazove u međunarodnom okruženju prijavite se putem brze prijave!

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
AMD Ryzen 5 2400G & Ryzen 3 2200G unboxing

Datum objave 08.02.2018

AMD Ryzen 5 2400G & Ryzen 3 2200G unboxing

Na test su nam stigla dva “Raven Ridge” procesora, MSI B350I PRO AC ploča i G.Skillova memorija. Procesori su Ryzen 5 2400G i Ryzen 3 2200G koji imaju integriranu Vega grafiku. U videu pogledajte unboxing paketa koji je stigao, a recenziju očekujte uskoro!

Više... Vaš Komentar Top
Intel Xeon D-2100 za Edge

Datum objave 08.02.2018

Intel Xeon D-2100 za Edge

xeon-d-2100-brief

Intel je predstavio novu seriju Xeon D-2100 procesora baziranih na Skylake arhitekturi koji mogu brojati do 18 jezgri. Prilagođeni su Edge computingu i donose nove mogučnosti za Cloud, Networ i Service Providers upotrebu. Procesori donose integriranu QuickAssist tehnologiju s do 100 Gbps hardverski ubrzanom kriptografijom, dekriptiranjem i kriptiranjem. Kada su u pitanju Spectre i Meltdown exploite-i ovo procesori rješenje još uvijek nemaju na hardverskom nivou, nego će sve biti pokrpano na softverskom.

Više... Vaš Komentar Top
Elephone U u pretprodaji na Gearbestu

Datum objave 08.02.2018

Elephone U u pretprodaji na Gearbestu

elephone_u_presale_gearbest_1

Gearbest donosi pretprodaju novog Elephoneovog flagshipa U. Riječ je o uređaju kojeg karakterizira 5.99″ zakrivljeni AMOLED ekran formata 18:9 i FHD+ rezolucije. Pogoni ga MTK 6763T Octa-core SoC, ima 6 GB radne i 128 GB skladišne memorije, a operativni sistem s kojim izlazi je Android 7.1 s očekivanom FOTA nagogradnjom na Oreo (8.0). U ima dvostruku stražnju kameru 13 + 13 MP sa ArcSoft algoritmom, ima Face Unlock funkciju, te podržava 15 W Quick charge što znači kako za punjenje treba samo 1.5 sat. Cijena mu je 349.99 USD.

elephone_u_presale_gearbest_2

Prodaja je ograničena na 1.000 komada, a tu je i Lucky Draw u kojem je moguće osvojiti pet Elephone U Pro uređaja, a i svi kupci će dobiti dodatnih 5 USD popusta i 3D protection film besplatno. U PRO je uređaj koji dolazi sa Snapdragon 660 SoC-em a sve je ostalo isto kao i kod “običnog” U.

Za iskorištavanje dodatnih 5 USD popusta na U od 5. do 12. veljače koristi se ELEUPRO kupon, a za 10 USD popusta na svu dodatnu opremu i U PRO (Flash Charger, Protection Case i 3D protection Film), koristi se kupon ELEUPROS.

elephone_u_presale_gearbest_3a

U PRO je ograničen na 800 crnih i 400 plavih po cijeni od 419.99 USD. Osim ovih uređaja i drugi su Elephone modeli na popustu pa S8 košta 229.99 USD, P8 209.99, P8 Mini je 129.99 USD, P8 MAX 139.99, S7 je 179.99 USD, a P8 3D 149.99 USD.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 7 minuta

Preporuke za nadogradnju konfiguracije ili pojedinačnih komponenti

Objavljeno prije 20 minuta

Amazon Fire TV Stick - Media player

Objavljeno prije 21 minuta

Antivirus - koji izabrati?

Objavljeno prije 26 minuta

Kako oporaviti podatke iz pokvarenog RAID polja

Objavljeno prije 39 minuta

Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

Novosti

Kako oporaviti podatke iz pokvarenog RAID polja

Tvrtke rade s velikom količinom povjerljivih podataka koji zahtijevaju posebna rješenja za pohranu kao što su RAID polja ili poslužitelji. RAID polje je složeno rješenje za pohranu koje koristi više HDD-ova ili SSD-ova. RAID poslužitelji iz... Pročitaj više

Godeal24 slavljenička rasprodaja: Veliki popusti na Office 2021, Windowse i još toga. Do 90% sniženja! Office 2021 Pro kreće od 17,25 € po računalu!

Godeal24 slavi svoju četvrtu godišnjicu izvrsnom rasprodajom koja nudi posebne cijene za MS licence kroz Godeal24's 4th Anniversary Sale. Rasprodaja, koja traje od 19. do 26. svibnja, također uključuje pakete s više ključeva. Nabavite doživ... Pročitaj više

HONOR Magic6 Pro: Pametni telefon koji se prilagođava svakodnevnim navikama korisnika

Pametni telefoni danas ne služe isključivo za pozive i poruke, kako je to bilo prije 20 i više godina. Današnjim korisnicima mobitel služi kao izvor zabave, sredstvo za navigaciju, sredstvo za rad, za komunikaciju s prijateljima i obitelji,... Pročitaj više

Huawei u Dubaiju lansirao inovativne pametne satove

Na eventu u Dubaiju, Huawei je predstavio nove nosive, audio i pametne uredske proizvode, uključujući potpuno nove HUAWEI WATCH FIT 3 i HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition pametne satove, nadograđeni HUAWEI MateBook X Pro te kompanijin prvi ta... Pročitaj više

Digital Realty i Oracle jačaju suradnju na rješenjima za primjenu umjetne inteligencije

Digital Realty (NYSE: DLR), globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operatoru, danas je najavio suradnju s Oracleom kako bi ubrzao rast i usvajanje umjetne inteligencije (AI) među... Pročitaj više

Sve novosti