Prepoznatljivo Asusovo pakiranje po dimenzijama djeluje kao da je napravljeno za GTX640 ili GTX650, a ne za jednu moćnu GTX670. S prednje stranice saznajemo relevantne informacije kako je riječ o kartici small form factora idealnoj za Mini-ITX ploče, koja je tvornički overclockirana, kako ima 2GB grafičke memorije te kako dolazi sa DirectPower tehnologijom za stabilan dovod električne energije. Stražnja je strana kao u uvijek rezervirana za malo više detalja o samoj kartici, a krajnjem korisniku vrlo bitan je i onaj o tro godišnjem ograničenom jamstvu.

Osim što ju štiti antistatička vrećica, kartica je okružena i stiropjenom koja ju štiti od mehaničkih oštećenja. Sve se zajedno nalazi u tvrdoj kartonskoj kutiji, a u bundleu će te uz standardnu SpeedSetup knjižici i medij s upravljačkim programima i aplikacijama naći i jedan Molex-to-PCIe Power adapter. Bundle dakle nije naročito bogat, no na to smo već (nažalost) naviknuti. Bilo bi dobro da je barem SLI mostić tu.

Napokon dolazimo i do same kartice koja je dužinom od samo 17 cm duga kao i jedna Mini-ITX ploča, a kraća je primjerice od pojedinih GT610 i GT620 modela. Kako je Asusu uspjelo složiti ovako moćnu karticu na ovako malenoj površini? Zadatak vjerujemo nije bio nimalo lak, i na kraju je sve rezultiralo popriličnom gužvom na kratkom crnom PCB-u, no na kraju sve besprijekorno funkcionira. PCB je tako udomio GK104 grafički čip koji broji 1344 shadera/CUDA jezgri koji rade na baznom taktu od 928MHz i boost taktu od 1006. Ove vrijednosti su za 13MHz, odnosno 206MHz više od referentnih. Tu su i s obje strane Hynixovi GDDR5 čipovi oznake H5GQ2H24AFR-R0C specificirani za rad na brzini od 1500MHz, odnosno data rate-u od 6GBps. Čipova ju ukupno osam ukupnog kapaciteta 2GB, dok predviđenih mjesta ima čak šesnaest, pa u teoriji kartica podržava 4GB grafičke memorije. Vrlo zanimljiva je i napojna jedinica (Direct Power + Super Alloy Power), koja je prilagođena manjem prostoru a za kontrolu se brine Richtek-ov RT8867A kontroler. Na stražnjoj strani PCB-a se nalazi i bakrena pločica koja je zapravo elektromagnetski štit.

Hladnjak na ovoj kartici je posebno razvijen kako bi efektivno hladio vrlo brzi GK104 čip. Za tu je potrebu Asus na u kružni aluminijski heatsink ugradio bakrenu Vapor komoru koja efikasnije prenosi toplinu na aluminij. Naknadno, toplinu sa aluminijskog heatsinka koji nasjeda i na memorijske čipove te napojnu jedinicu, toplinu odvodi specijalno dizajnirani ventilator. I premda to proizvođač nigdje posebno ne navodi, mi smo izmjerili minimalnu brzinu vrtnje od 1440 okretaja, te maksimalnu od 1890 okretaja u jednoj minuti. Hladnjak ni pri najvišim izmjerenim okretajima nije bučan kao što će te moći vidjeti iz količine buke koju smo mjerili. Što se zahtjeva za električnom energijom tiče, njih osim PCIe sučelja (75W) zadovoljava i 150W osam-pinski konektor, pa je ukupni TDP kartice 225W.

Video izlazi su raspoređeni kao i na ostatku GTX670 serije, pa tako imamo jedan DVI-I, jedan DVI-D, te po jedan HDMI i DisplayPort izlaz s podrškom za HDPC. Kartica standardno podržava 3-way SLI kombinaciju, s konektorima na uobičajenom mjestu, ima standardno PCIe 3.0 sučelje, podržava DX11.1 i OpenGL 4.2 API-e, te 3D Vision, 3D Vision Surround, CUDA i PhysX tehnologije. Display mehanizam na GTX 670 kartici može simultano pogoniti do četiri monitora, s podrškom za nativni Surround iz jedne GTX670 kartice. Kartica podržava i hardverski video H.264 encoder NVEC, čime je smanjena potrošnja a povećana brzina za gotovo četiri puta. Uz Asusovu karticu dolazi i GPU Tweak koji nudi mogućnost promjene taktova GPU-a i memorije, promjenu brzine vrtnje ventilatora, promjenu maksimalne snage grafike (TDP-a) na 116% te promjenu napona grafičkog procesora. Uz to je moguće i koristiti in game video snimanje u 720p rezoluciji, spremati OC profile i vršiti nadzor temperatura, napona i taktova.