jisoncase_ipad_pro_10.5_1 jisoncase_ipad_pro_10.5_2

Uz iPhone futrolu koju smo isprobali početkom tjedna, Jisoncase nam je poslao i zaštitnu futrolu, tj. kućište za iPad Pro 10.5. S obzirom na to da su originalne futrole za ovaj iPad od 50 USD na više, isplati se tražiti alternativu. I upravo nam Jisoncase nudi tu alternativu u obliku ovoga kućišta, sa širokim izborom boja. Nama je na test stigla Navy Blue izvedba.

Futrola dolazi u papirnatoj vrećici s mjehurićima, omotana u najlonsku vrećicu. Adekvatna je to zaštita i futrola je preživjela daleko putovanje iz Kine do Hrvatske bez problema.

jisoncase_ipad_pro_10.5_3 jisoncase_ipad_pro_10.5_4

Kućište je dimenzija za iPad Pro 10.5 predstavljenog 2017. godine i predstavlja potpunu zaštitu za njega, ili kako bi to proizvođač naveo 360°. S gornje strane je trodijelni poklopac od PU kože (umjetna koža), a s donje je tzv. anti-knock prozirno plastično kućište. Kvaliteta izrade je solidna, plastika djeluje jeftinije, no poklopac je sasvim solidan i lijepo je integriran u plastični dio na preklopu.

jisoncase_ipad_pro_10.5_5 jisoncase_ipad_pro_10.5_6

S unutarnje strane je mikrofibra, a poklopac ima i Smart Auto Wake Up funkciju. Poklopac je preklopan na tri dijela i može služiti i kao kickstand i to u dvije pozicije.

jisoncase_ipad_pro_10.5_7 jisoncase_ipad_pro_10.5_10

iPad Pro 10.5 lagano ulazi u plastičnu zaštitu i zapravo postaje dobro zaštićen od mehaničkih utjecaja iz vana. Kompletna je futrola vrlo lagana i ne dodaje previše težine uređaju, pa je prenosivost i dalje vrlo dobra. Osim u Navy Blue verziji, Jisoncase futrolu nudi i u crnoj, smeđoj, rose zlatnoj i crvenoj boji pa svatko može izabrati po svom ukusu.

jisoncase_ipad_pro_10.5_8 jisoncase_ipad_pro_10.5_9

Sve su rupe u plastičnom dijelu vrlo precizno smještene i odgovaraju položaju elemenata na iPadu. Tipke na bočnoj stranici su pokrivene plastičnim pokrovima, a njihova upotreba time nije narušena.

jisoncase_ipad_pro_10.5_11

Ova Jisonova futrola za iPad Pro 10.5 trenutno košta 18.50 USD i kao takva predstavlja vrlo dobru alternativu originalnim futrolama ili half shellovima koji su i više no duplo skuplji. Kvaliteta izrade je solidna, nije na razini originala, no nije ni pretjerano daleko od toga. Stoga ju možemo preporučiti svima koji razmišljaju o zaštiti svoga iPada, a žele proći nešto jeftinije.