jisoncase_iphone_x_1 jisoncase_iphone_x_2

Kineski nam je Jisoncase na test poslao jednu od svojih 2-u-1 kožnih futrola za iPhone X/XS pametne telefone. Riječ je o futroli od umjetne kože s vanjske strane u koju je ušivena i RFID zaštita, mekoj mikrofibri s unutarnje i s magnetnim kopčama. Sam uređaj se postavlja u odvojivo plastično kućište s magnetom koje podržava i bežično punjenje.

Jisoncase tvrtka je osnovana 2001. u kineskom gradu Guangzhou. Danas proizvode futrole za iPhone, iPad, Android i MacBook-e, Apple Pencil držače, narukvice za satove itd, koji se svi mogu naručiti i s njihovog vlastitog webshopa.

jisoncase_iphone_x_3

Futrola za iPhone X/XS pametne telefone dolazi lijepo zapakirana u najlonsku vrećicu unutar koje je kutija. Unutar odvojivog tankog kućišta za telefon je ispuna od stiro-pjene, pa možemo zaključiti kako je sve skupa odlično zaštićeno.

jisoncase_iphone_x_4 jisoncase_iphone_x_5

Osim u smeđoj boji, futrola dolazi i u crnoj izvedbi. Na gornjem je poklopcu Jisonov logo utisnut u umjetnu kožu (PU leather) koja je po rubovima opšivena koncem, te je ukupan dojam kvalitete materijala i izrade vrlo dobar. Na stražnjoj su strani ušiveni magneti, pa ona djeluje malo deblje, a tu je i pregib za postavljanje u kick-stand poziciju. S obzirom na to, da je plastično odvojivo kućište unutar futrole također ispunjeno magnetom kao i poklopac, u zatvorenoj poziciji sve je poprilično čvrsto. Dimenzije futrole su 146 x 78 x 20 milimetara.

jisoncase_iphone_x_6 jisoncase_iphone_x_7

Kada futrolu otvorimo s lijeve strane vidimo tri pretinca za kreditne kartice, ispod kojih je i veći pretinac za novac. U preklopnu je stranicu ušiven i materijal koji blokira RFID signal pa ste i s te strane osigurani. iPhone X sjeda pravilno u čvrsto i usko plastično kućište s povišenim rubovima koje ga odlično štiti od padova i izvan kožnog kućišta, a pri tome nije predebelo (12 milimetara ukupno). Svi unutarnji šavovi su pravilni i kvalitetno izvedeni.

jisoncase_iphone_x_8 jisoncase_iphone_x_9

Odvojivo kućište ima debele plastične rubove koji ljubomorno čuvaju i štite skupocjeni uređaj, a s donje strane ponovno imamo PU kožu u koju je ušiven magnet pa se kućište čvrsto “prilijepi” uz košnu futrolu, tj. njenu unutarnju površinu od mikrofibre. Kućište ima otvore za zvučnike, lightning konektor, tipku za Mute i kamere, dok su tipke za uključivanje i klackalica za zvuk pokrivene integriranim tipkama kućišta. Kućište podržava i bežično punjenje što smo i isprobali, no za to mora biti izvan futrole kako proizvođač i navodi.

jisoncase_iphone_x_10

Ova korisna 2-u-1 futrola na Jisoncaseovom webshopu trenutno je na popustu i košta 18.98 USD, što je fer iznos za sve što nudi. Proizvođač na ruku ide i činjenica kako je novo predstavljeni iPhone XS istih dimenzija i izgleda kao i X, pa će ova futrola još dugo vremena biti aktualna. Našu preporuku ima, jer osim solidne kvalitete izrade, nudi sigurnost kako samom uređaju tako i kreditnim karticama koje će te eventualno u njoj nositi.