logi_mx_2s_12

MX Anywhere 2S je malo jednostavniji “uredski” miš od svog većeg brata Master 2S-a, a više je okrenut prema prenosivosti i zauzimanju čim manje mjesta. No, to ne znači kako je manje moćan. I on donosi isti Darkfield senzor koji radi na svim podlogama s jednakom učinkovitošću (isprobano na različitim podlogama, pa i staklu), a ambidekstralan mu dizajn omogućuje da ga koriste i ljevaci i dešnjaci. I on dolazi u tri boje – Graphite (testirani primjerak), Midnight Teal i Light Grey, a dimenzije su mu 61.6 x 100.3 x 34.4 milimetra. Uz masu od 106 grama, prilagođen je tako manjim šakama i lakom prenošenju.

logi_mx_2s_11

I uz njega dolazi ista oprema, tj. kabel za punjenje, mali primopredajnik (14.9 x 14.3 x 6.5 milimetara i 1.63 grama), te upute za korištenje. Jamstvo je jednogodišnje.

logi_mx_2s_13

Miš je opremljen sa sedam tipaka – lijeva i desna na vrhu, jedna za promjenu rezolucije senzora, scroll kotačić (tilt i middle click), dvije na lijevom boku (naprijed/nazad). Scroll kotačić ima Smartshift funkciju kao i kod Mastera. Kvaliteta izrade miša je na visokom nivou, materijali su ugodni na dodir i izdržljivi. Ergonomija je također vrlo dobra, ali će ipak najugodniji rad biti onima manje šake.

logi_mx_2s_14

Na dnu su dvije tipke – jedna za izbor kanala, a druga je prekidač za uključivanje i isključivanje miša. Miš glatko klizi po četiri teflonske nožice. Senzor je kao i na Masteru 2S – Darkfiled optički nominalne rezolucije 1.000 DPI-a, s promjenom od 200 do 4.000 u koracima od po 50 DPI-a (putem softvera). Baterija je istog kapaciteta kao i na Masteru, 500 mAh (Li-Po), a deklarirana autonomija je 70 dana.

logi_mx_2s_15 logi_mx_2s_16

logi_mx_2s_17

Logitech Options i Logitech Flow su u istom sučelju, a miš ima jednake funkcije kao i Master (Easy Switch, Flow itd.). Options nudi mogućnost prilagodbe funkcije tipaka, i osjetljivosti scrollanja i naravno brzine pointera.

logi_mx_2s_18

Master 2S i Anywhere 2S počivaju na istom senzoru, dijele mnoštvo mogućnosti, no ponešto su različitih filozofija. Oba su vrlo kvalitetno napravljena, oba imaju odlične senzore koji dobro funkcioniraju na različitim podlogama i koji su zadovoljavajuće precizni. Master 2S je namijenjen dešnjacima, nudi mnoštvo korisnih funkcija i definitivno je riječ o najboljem Logitechovom uredskom mišu. To dokazuje i cijena na hrvatskom tržištu koja kreće od 700 kuna na više. Anywhere 2S je prilagođen i ljevacima i dešnjacima, manji je, lakše se prenosi, a dijeli gotovo sve tehnologije s Masterom. Njegova cijena kreće od nešto nižih 600 kuna. Oba miša su moćno uredsko “oružje” i oba zaslužuju visoke preporuke, a jedina pritužba koju imamo je relativno kratko jamstvo od godinu dana.