msi_x370_gaming_plus_7

Desni gornji dio ploče je kao i uvijek rezerviran za DIMM utore koji podržavaju po dva seta dvokanalne DDR4 memorije maksimalnog kapaciteta 64 GB i brzine 3.200 MHz. Na ovom se dijelu ploče, oko DIMM utora nalaze čak četiri 4-pinska konektora za ventilatore. Uz njih tu je tek standardni 24-pinski ATX konektor. S obzirom na  cjenovni rang, nije ovo posebno fancy ploča, pa ni osvjetljenje nije po posljednjoj modi. Ploča donosi „samo“ crveno osvjetljenje sa stražnje strane, no opremljena je s Mystic Light Sync tehnologijom kojom upravljamo LED trakama koje priključujemo na konektor na ploči.

msi_x370_gaming_plus_8

Zanimljivije stvari na ovoj ploči su južno, pa tako na njenom lijevom dijelu nalazimo audio jedinicu u čijem je centralnom dijelu nešto stariji Realtekov ALC892 audio kontroler, a tu je i Realtekov 8111H Gigabit LAN kontroler. PCIe x16 slota su dva (x16/x0 ili x8/x8) s podrškom za SLI i Crossfire, a oba su oklopljena. Treći crveni PCIe utor pune dužine je “samo” x4 propusnosti. Između njih su smještena tri crna PCIe x1 utora i jedan M.2 koji podržava uređaje dužine do 110 milimetara te radi u PCIe 3.0 x4 modu s Ryzen procesorima, ili u PCIe 3.0 x2 modu s APU-ima ili Athlonima.

msi_x370_gaming_plus_9

Na dnu se ploče nalaze uobičajeni priključci za front audio, zatim TPM, USB 2.0 i front panel. Čipset je pokriven niskim ali širokim aluminijskih hladnjakom koji se zagrije prilikom dugih opterećenja. Na ovom dijelu ploče nalazimo još i Super I/O kontroler, bateriju, BIOS čip i ostalo.

msi_x370_gaming_plus_10 msi_x370_gaming_plus_11

Stražnji I/O portovi su manje više uobičajeni, a izdvojit ćemo DVI i HDMI izlaze (dobro će doći i za Raven Ridge procesore), USB 3.1 (Type A i C, 10 Gbps), “VR Ready” USB portove i pozlaćene audio konektore. SATA priključnica je šest, uz već ranije spomenuti M.2 slot za SSD-e.

Softverska je strana priče dobro izvedena, MSI ima nekoliko korisnih aplikacija (X-Boost, Command Center, Live Update, RAMDisk), a UEFI sučelje (ClickBIOS 5) je njihovo klasično. I dalje nam se ne sviđa pretjerano, ima boljih rješenja, no jednom kada se priviknete nije se problem snalaziti. Sučelje je bogato opcijama za tweakanje i naravno overclocking.