Club3D kartica već neko vrijeme nema na našem tržištu, no to ne znači da je kompanija ugašena. Ovaj Nizozemski proizvođač i dalje prodaje svoje proizvode na Europskom tržištu, a osim AMD/ATI-a s kojim su krenuli i po kojem su bili poznati, od 2006. godine surađuju i s Nvidijom. Uz to prodaju i napajanja, zvučne kartice, TV tunere, te razne kabele i adaptere, a razlog zbog kojeg danas testiramo njihovu karticu je taj što razmišljaju o povratku na naše tržište. Club3D nije znatnije mijenjao svoj vizualni identitet – i dalje prevladava crna boja s prepoznatljivim trefom u crvenoj kugli. S prednje i stražnje strane ove niske i dimenzijama malene kutije nalaze se kupcima bitne informacije, s možda najbitnijom jasno izraženom – OC Edition.

Unutar se mekog vanjskog omota nalazi kutija od tvrdog kartona koja sadrži samu grafičku karticu (u antistatičkoj i vrećici s mjehuričima zraka) te ne baš bogat bundle. Uz kratke upute za instalaciju (na nekoliko europskih jezika), tu je i CD s aplikacijama i upravljačkim programima te "Do not disturb" privjesak za vrata. Očito je zarada na ovim modelima minimalna jer se ovo niti ne može nazvati bundleom.

Club3D kartica dolazi s u dual-slot formatu, s referentnim Nvidijinim dizajnom PCB-a (osim što je u plavoj, a ne crnoj boji). Kartica je dužine 21 centimetar, a ispod crnog se pokrova skriva Club3D-ov hladnjak marketinškog naziva CoolStream. Osim ovoga modela Club3D ima i CoolStream GTX560 karticu s referentnim taktovima, te GTX560 Ti CoolStream karticu s dizajnom dvostrukih ventilatora. Baš kao i Ti model, i ova kartica zahtjeva dva dodatna PCIe Power konektora, a TDP je 150W što je za 10W niže nego kod GTX460 modela. Video izlazi na ovoj kartici prate referentni dizajn – dva su dual-link DVI-I te jedan HDMI (1.4a).

Kada skinemo hladnjak otkriva nam se IHS, ispod kojeg se nalazi GF114-325-A1 čip koji je napravljen u 40nm proizvodnom procesu, broji 1.95 milijarde tranzistora, te ma 336 shadera u 7 Polymorph mehanizama, 56 teksturnih jedinica, 32 ROP-a i 512KB L2 memorije. Nvidijin referentni dizajn donosi taktove GPU-a od 810MHz (1620MHz za shadere), što je za 18.66% brže od 675MHz koliko je takt bio na GTX460 karticama. Na ovome pak modelu tvornički je overclocking tek kozmetičke prirode – čip radi na 830MHz (1660MHz). Zanimljivo je kako Nvidia na svojim stranicama ne navodi fiksne taktove kao do sata već ih smješta između početnih 810MHz i krajnjih 950MHz što samo znači kako ovaj čip ima velik OC potencijal, te kako će na tržištu biti mnoštvo tvornički overclockiranih modela. Što se memorije tiče ona je zadržala 256-bitnu sabirnicu, ima je ukupno 1GB, a deklarirana brzina također nije fiksna. Nvidija na svojim stranicama navodi kako GDDR5 memorija na ovim karticama može raditi od početnih 1001MHz pa do 1100MHz (4.004 do 4,400Gbps). U slučaju Club3D kartice korišteni su Samsung čipovi koji rade na 1026MHz (4,14Gbps). Napojni je sklop na kartici 3+1 fazni (3 za GPU i 1 za memoriju), a ima i zasebno hlađenje u obliku malenog pasivnog aluminijskog hladnjaka.

CoolStream hladnjak kombinira aluminijski hladnjak s dvije toplovodne cijevi koje imaju direktni kontakt s IHS-om grafičkog procesora. Sam se aluminijski hladnjak sastoji od pune baze i tankih listića kroz koje prolaze toplovodne cijevi. 90 milimetarski ventilator ima četveropinski konektor što podrazumijeva i automatsku kontrolu brzine okretaja. GTX560 baš kao i Titanium kartice donosi podršku za standardne DirectX 11, OpenGL 4.1, CUDA, PhysX i SLI (2-Way) tehnologije. 3D Vision Surround je također podržan, a sve je ostalo identično kao i na GTX 460 karticama.