Diskretni šarm mousologije

cm_mastermouse_lite_s_1 cm_mastermouse_lite_s_2

cm_mastermouse_lite_s_3

Kada smo Mastermouse izvadili iz kutije svidio nam se na prvi pogled. Miš je elegantnog izgleda, izrađen od crne plastike prevučene mat UV premazom koji je otporan na grebanje i na kojem ne ostaju tragovi prstiju. Na računalo ćete ovog miša spojiti gumiranim kablom (USB2.0) dužine 1,8m.

cm_mastermouse_lite_s_4 cm_mastermouse_lite_s_5

Na prvi pogled se uočava da je miš simetričnih linija, što znači da je pogodan za korištenje i ljevacima i dešnjacima, a to je, naravno, prednost pogotovo zato što nema puno takvih gamerskih miševa na tržištu.  U odnosu na slične modele, ovaj je nešto manjih dimenzija 117 x 63.5 x 38 mm a samim time je i lagan. Težak je svega 86 grama (123 grama s kablom). Dizajn miša je tzv. palm & claw što znači da mu je središnji dio izbočeniji nego je to uobičajeno kod miševa te samim time bolje sjeda u dlan. Ruka prilikom držanja miša na takav način podsjeća na pandžu.

cm_mastermouse_lite_s_6 cm_mastermouse_lite_s_7

Na Mastermouseu se nalazi ukupno šest tipki – lijevi i desni klik, gumirani, rebrast i osvijetljen kotačić (koji je ujedno i tipka), dvije tipke s lijeve strane (bck i fwd) te gumbić ispod kotačića kojim se mijenja DPI. Dešnjaci sve tipke lako dohvaćaju, pogotovo ove bočne koje su pod palcem dok ljevacima ipak nije toliko jednostavno (iako je miš ambideksteran), jer moraju te bočne tipke dohvatiti ili malim prstom ili pomaknuti cijeli dlan pa kažiprstom kliknuti. Probali smo ga koristiti u lijevoj ruci, no kako smo dešnjaci nije nam bilo praktično. No, možda su ljevaci verzirani u ovakvim situacijama. :)

cm_mastermouse_lite_s_8

Ispod “haube” se nalazi kvalitetan PixArt PAW3509 optički senzor koji omogućuje podešavanje osjetljivosti DPI od 600 do 2.000 i to na tri razine isto kao i Omron prekidači, koji jamče trajanje do deset milijuna klikova. Senzor ima brzinu praćenja od 37 ips-a, odnosno 15 g, lift off udaljenost je ispod 4 mm, a polling rate je 125 Hz (8 ms). Koliko je miš „osjetljiv“ možete vidjeti prema intenzitetu ledice oko scroll tipke iliti kotačića. Naime, ovisno o tome koju razinu osjetljivosti podesite, ledica će svijetliti većim ili manjim intezitetom.

cm_mastermouse_lite_s_10

Uporedo, s donje strane miša konstantno svijetli tanka ledica. Svjetlo je bijelo i “ledeno“, a miš upravo zahvaljujući tome, te mat crnom finišu, odaje dojam elegancije.

cm_mastermouse_lite_s_9

Miša smo koristili tjedan dana što za igranje što za svakodnevni rad i pokazao se jako dobar. Udoban je i ne zamara ruku kod dugotrajnog korištenja te ne izaziva znojenje dlana. Senzor je precizan i dobar na različitim tipovima podloga, a promjena dps –a  “on the fly“ je iznimno korisna i praktična. Ako vam je potreban gamerski miš jer povremeno bacite koju partiju online ali niste hard core gamer niti ste zahtjevan korisnik te imate “skučeniji” dlan ovo je prava stvar za vas. Cijena od 141,00 kn je također vrlo prihvatljiva za ovu kategoriju miša (jamstvo je dvogodišnje).