cm_masterpulse_1 cm_masterpulse_2

Da malo odmorimo od testova kućišta, grafičkih kartica, matičnih ploča i procesora, iz Coolermastera su nam poslali jedne slušalice na test. Radi se o modelu MasterPulse koji obećava veliku udobnost nošenja, donosi njihovu poznatu Bass-FX tehnologiju, ima integrirani mikrofon, 44 mm driver, te in-line kontroler.

cm_masterpulse_3 cm_masterpulse_4

Kao i do sada, krećemo s pakiranjem za koje možemo reći da je tipično za Coolermaster. Fina crno – siva kutija na kojoj je s prednje strane fotografija slušalica, a sa stražnje i bočne strane kratke informacije o samom proizvodu na više jezika. Poklopac kutije je preklopni i otvara se na magnet te kada se otklopi slušalice se mogu vidjeti kroz plastični pokrov no ako ih želite izvaditi to ćete morati učiniti s gornje strane te izvući plastičnu „kadicu“ u kojoj se nalaze.

cm_masterpulse_5

Izvadiviši ih iz kutije na prvi pogled nam se učinilo da se ovaj puta radi smo o slušalicama bez mikrofona. No, prevarili smo se. MasterPulse je model koji ima mikrfon integriran u jednu od sluški (mala rupica s donje strane).

cm_masterpulse_6

Same slušalice su robusne s velikim sluškama koje prekrivaju uši. Okvir slušalica je aluminijski dok se oko sluški nalazi plastika. Sluške su prekivene spužvom koja je presvučena materijalom nalik na kožu (leatherette) tako da su ugodne na ušima. Sluške se mogu naginjati (tilt), a bočni paneli se mogu odvojiti jer su za sluške pričvršćeni magnetićima. Općoj udobnosti pridonosi činjenica da su slušalice lagane (svega 372 grama) te da se na glavu naslanjaju nosačem na kojem se nalazi pet jastučića presvučenim istim materijalom koji je na samim sluškama. Također, naglavna traka se može povećati, lagano se savija i dobro prianja na glavu.

cm_masterpulse_7

MasterPulse možete spojiti na računalo ili mobitel preko Y adaptera koji se nalazi na kablu (pozlaćeni jackovi) isto kao i kontroler za jačinu zvuka te gumbić za isključivanje mikrofona. Kabel je ravan što znači da se ne petlja i da manje zapinje za površine, dužine 1.2m  i vrlo je zgodan detalj jer je crvene boje.

cm_masterpulse_8

Što se zvuka tiče, možemo reći da je solidan i da spada u prosjek klase. Stereo 2.0 kanal, 44mm driveri i Bass FX  te bočni paneli (koji se mogu odvojiti – vidi gore) daju dobro zvučno iskustvo. Ako želite pojačati bas skinite bočne panele, no ako želite pasivni, pomalo prigušeni zvuk s naglasnom na visoke tonove onda ostavite bočne panele na sluškama. Proizvođač navodi kako je frekvencijski raspon drivera od 20 Hz do 20 kHz, impedancija 50 Ohma, osjetljivost pri 100 kHz od 118 dB (+/- 3dB) s uključenim bass efektom i 109 dB (+/- 3 dB) s isključenim bass efektom. Maksimalna izlazna snaga je 100 mW. Mikrofon je omni direkcionalan, frekvencijskog raspona od 100 Hz do 10 kHz, osjetljivosti -34 dB i SnR odnosa od 50 dB.

Kao zaključak možemo reći da MasterPulse nije za korisnike s vrlo istančanim uhom te za one koje traže vrlo visoku kvalitetu zvuka, no za sve nas s prosječnom osjetljivošću uha, zvuk je sasvim dobar. Prema našem mišljenju kod headseta je puno važnija udobnost od čistoće zvuka (ako želiš ili moraš nositi slušalice na glavi po nekoliko sati dnevno onda je izuzetno bitno da ne stežu,  ne čupaju kosu niti da žuljaju) i možemo reći da MasterPulse ulazi u kategoriju slušalica s mikrofonom koje se mogu nositi na glavi bez problema i po nekoliko sati. Kada tome dodamo cijenu od oko 60 € možemo reći kako su preporučljive za kupovinu.