coolermaster_ms120_8

Miš koji dolazi u setu je dizajniran za dešnjake, ima dobar ergonomski oblik s odmorištem za prstenjak, pa šaka i prsti prirodno leže na njemu. Za mali je prst namijenjena zasebna površina na desnoj strani koja je gumirana. Dimenzije miša su 118 x 78.5 x 39.5 milimetara, a masa je solidnih 105 grama. Miš je namijenjen gamerima, a napravljen je da bude precizan, izdržljiv i brz. Plastika je zadovoljavajuće kvalitete za ovu klasu, s hrapavom površinom koja omogućuje dobar grip a ne bi trebalo biti problema s habanjem površine nakon dugotrajne upotrebe. Na desnoj se strani, dobro smještene, nalaze dvije tipke za kretanje naprijed i nazad.

coolermaster_ms120_9

Osim te dvije, na mišu se nalaze i glavne dvije tipke s Omronovim prekidačima, između kojih je gumeni Scroll kotačić i zasebna DPI tipka. Miš ima tri zone osvjetljenja – CoolerMaster znak, Scroll kotačić i LED traka na dnu stražnje strane. Sve tri zone mogu neovisno svijetliti, a kontroliramo ih uz pomoć kombinacije tipaka – DPI+Wheel Lock (static color, color cycle mode switching), DPI+Forward button (static color cycle – 8 boja), DPI+Backward (speed – 3 nivoa), DPI+Right Click (On/Off).

coolermaster_ms120_10

S donje su strane tri velike teflonske nožice uz pomoć kojih miš klizi po površini, a u sredini je Avagov optički senzor s četiri nivoa rezolucije – 500, 750, 1500 i 3500. Nivoe mijenjamo DPI tipkom na vrhu. Senzor je dovoljno brz i precizan, s nešto većom lift off udaljenošću (oko 3 milimetra), a dobro radi na različitim podlogama. Miš je ugodan za korištenje bilo pri surfanju, klasičnom radu, ali podjednako i pri igranju strategija ili brzih FPS-ova.

Kontrola osvjetljenja je intuitivna i nije teško podesiti svjetlo baš po svom ukusu, no korisno je unaprijed konzultirati i knjižicu s uputstvima. Svaki od poklopaca ima prozirni znak na sebi, ali najviše svjetlosti dolazi od površine ispod tipaka što bi nekima moglo malo zasmetati. Efekti su raznovrsni, a jedino je šteta što se miš i tipkovnica ne mogu na lak način uskladiti.

 coolermaster_ms120_11

MasterSet MS120 s cijenom od oko 600 kuna na domaćem tržištu i nije najjeftiniji kit u ponudi, no svakako donosi neke prednosti nad drugima. Za početak to je vrlo robusna izrada, kako tipkovnice tako i miša, dobra ergonomija miša, dobar optički senzor, multimedijske tipke i na kraju svestrano RGB LED osvjetljenje tipkovnice i miša u 8 boja. Mem-chanical prekidači su za naš ukus malo preglasni, a imaju i malo jači otpor no sve je stvar navike. Nakon tjedan dana rada smo se priviknuli, a i ova je recenzija napisana bez prevelikog zamaranja u radu. Miš je precizan i dovoljno brz i u ovoj cjenovnoj klasi zapravo vrlo dobar. Gameri koji nemaju budžet za mehaničke tipkovnice i skupe gaming miševe, svakako trebaju u razmatranje uzeti ovaj set, jer nudi dosta toga za pristojnu cijenu.