cm_xornet_II_1 cm_xornet_II_2

Xornet II je naravno nasljednik originalnog Xorneta, u odnosu na kojega ima malo unaprijeđen dizajn, novi i precizniji optički senzor, te RGB LED osvjetljenje scroll kotačića. Xornet II je Claw Grip miš, koji će odlično poslužiti i za Fingertip Grip način držanja i korištenja.

cm_xornet_II_3 cm_xornet_II_4

Izgled i dizajn kutije je identičan kao i kod Sentinela III, sa svim bitnim informacijama koje se nalaze na stražnjoj strani kutije, te otklopivom stranicom ispod koje vidimo proizvod i još detalja o njemu. Miš se nalazi u plastičnoj ležaljci čiji je poklopac plastičan, a uz njega dolaze samo kratka uputstva za korištenje. Jamstvo je kao i kod Sentinela III dvogodišnje.

cm_xornet_II_5

Xornet je dosta manji od Sentinela III, te mjeri 105.4 x 76.6 x 37.2 mm. Masa mu je 132 grama s kabelom, a 80 grama bez kabela. Kabel je gumiran i dug 1.8 m. Na njemu se nalazi čičak traka za aranžiranje i USB 2.0 konektor.

cm_xornet_II_6 cm_xornet_II_7

Xornet II dolazi sa sedam programabilnih tipaka, od kojih su pet na vrhu – lijeva i desna glavna tipka, dvije za DPI vrijednosti i middle tipka na scroll kotačiću. Na desnom se boku nalaze dvije tipke za navigaciju, tik iznad gumiranog umetka za palac. Prekidači su Omronovi s životnim vijekom od 5 milijuna klikova.

cm_xornet_II_8

Zbog specifičnog je dizajna miš jedino pogodan za claw i fingerprint način korištenja, a ergonomski je dobro osmišljen. Palac i mali prst imaju bočne gumirane oslonce za bolji grip, prstenjak ima svoje ležište, dok srednji i kažiprst zauzimaju svoje mjesto na tipkama. Sve su tipke pri tome lako dostupne. Tijelo miša je plastično, s malo grubljim finišom no sve djeluje dosta trajno.

cm_xornet_II_9 cm_xornet_II_10

U Xornetu II se nalazi optički Avago 3320 senzor s maksimalnom razlučivošću od 3500 DPI-a. Miš dolazi s tri pred podešena profila od 500, 1250 i 3500 DPI-a. Brzina praćenja je 80 IPS-a, s maksimalnim ubrzanjem od 20 g. Maksimalna lift off udaljenost je ispod 3 mm. Miš ne podržava angle snapping, a za potrebe spremanja macro naredbi ima 8 KB on board memorije. Maksimalni USB polling rate je 1000 Hz ili 1 ms. Xornet II na dnu ima jednu veliku i jednu manju teflonsku nožicu i uz pomoć njih lako klizi po podlozi.

cm_xornet_II_11

RGB LEG osvjetljenje se kod ovoga miša nalazi samo u prozirnom scroll kotačiću, a nudi nam se izbor od 16.8 milijuna boja. Naravno, osvjetljenje se mijenja promjenom DPI postavke, a sve je moguće kontrolirati iz softvera.

cm_xornet_II_12 cm_xornet_II_13

cm_xornet_II_14 cm_xornet_II_15

Softver je intuitivan i lak za korištenje, a nudi mogućnost programiranja svih sedam dostupnih tipaka, podešavanje USB pooling vrijednosti (125, 250, 500 i 1000 Hz), osjetljivosti operativnog sistema, double click brzine, vremena odziva tipke, promjenu LED osvjetljenja (Static, Spectrum, Rapid Fire, Breathing i Turn Off), te postavaka senzora – DPI osjetljivosti u tri razine i Lift Off udaljenosti.