vector_150_final_1

Nakon trideset i šest tjedana našeg druženja i žestoke torture OCZ-ovog Vectora 150 240 GB došli smo do kraja njegovog životnog puta. S ukupno 563 zapisanih terabajta, čak šest puta više od onoga što jamči proizvođač Vector 150 je došao do 0% preostalog života. Nešto prije toga smo na oko 3% preostalog životnog vijeka ponovno izmjerili miješane performanse i nakon toga zaključili ovaj hard test.

vector_150_final_2 vector_150_final_23

Kao što vidimo sa gornjih screenshota nove OCZ-ove SSD Guard aplikacije, nakon trideset i šest tjedana od početka testa smo se zaustavili na 563TB NAND zapisa pri čemu je softver pokazao kako smo na 0% života, tj. kako smo iskoristili sve zapise NAND memorije. Na oko 3% preostalog života smo ponovno I/O Metrom izmjerili Mixed performanse kako bi vidjeli koliko su degradirale.

I/O Meter Mixed Workload @ 0TB Written

I/O Meter Mixed Workload @ 40TB Written (Host)

I/O Meter Mixed Workload @ 120TB Written (Host)

I/O Meter Mixed Workload @ 220TB Written (Host)

I/O Meter Mixed Workload @ 380TB Written (Host)

I/O Meter Mixed Workload @ 563TB Written (Host)

Pad performansi u odnosu na početno stanje je osjetno i očito je kako se disk potkraj života već dosta umorio. Zanimljivo, druga tri rezultata su čak nešto viša od predzadnjih. Ipak, i na kraju života je ovaj Vector 150 pokazao bolje IOPS performanse od nekih novih modela.

Vector 150 je nakon ovog našeg testa zaslužio najvišu moguću preporuku kao siguran, stabilan i brz disk. Odlična kupovina!