Ono što je bitno naglasiti je da EVGA-in bundle zapravo ne čine standardni dodaci na koje smo navikli kod ostalih proizvođača kartica već usluga. Uvjet za korištenje svih usluga je registracija kupljene kartice na EVGA-inim službenim web stranicama. Prva usluga koju treba spomenuti je desetogodišnje tvorničko jamstvo što je deset puta duže od većine ostalih proizvođača (zapravo ne znamo niti jednu drugu tvrtku koja nudi ovoliko dugo jamstvo na grafičke kartice, izuzev onih profesionalnih). Druga beneficija je nagradna igra u kojoj možete osvojiti povrat novca koji ste dali za svoju EVGA karticu. Treća beneficija je StepUp program koji vam dozvoljava da unutar 90 dana od kupovine grafičku karticu zamijenite za neku noviju i skuplju iz EVGA-ine ponude, s tim da se pri izračunu razlike u cijeni uzima u obzir originalni iznos koji ste izdvojili za prvu karticu.

Sada će neki sigurno reći "Super, ali što mi to vrijedi u Hrvatskoj?". Srećom, dali smo si truda i ispitali kakva je točno situacija s akcijama i programima koje EVGA nudi sa svojim skupljim kartici. Priča ide nekako ovako. Svi navedeni programi vrijede za kupce iz Hrvatske ako su kupili karticu namijenjenu euroskom tržištu, bilo da je kupljena kod ovlaštenog distributera (HGspot) ili pak u nekoj drugoj trgovini. Kartice namijenjene europskom tržištu u proizvodnom broju (P/N) nose slovo "E" (npr. XXX-XX-"E567"-AX), a ne "A" koje imaju modeli za američko tržište.

Za direktnu telefonsku podršku potrebno je zvati regionalni centar za podršku smješten u Njemačkoj, a pozivi se naplaćuju prema standardnoj tarifi za zvanje u inozemstvo. Dakako, ovo je skuplja varijanta. Naime podršku je moguće dobiti i online putem e-maila. U slučaj defekta kartice nakon jamstvenog roka koji pruža trgovina u kojoj je kartica kupljena (dakle nakon jedne godine), karticu je potrebno slati direktno EVGA-i, u Njemačku. Korisnik plaća dostavu kartice u Njemačku, a EVGA plaća dostavu kartice natrag u Hrvatsku. Slična je stvar sa StepUp programom.

Na EVGA-inim stranicama prvo treba poslati zahtjev za ulazak u StepUp program u kojem se odabire zamjenska kartica te unosi cijena kartice koju želimo zamijeniti. Unešenu cijenu potrebno je potvrditi s originalnim računom koji je potrebno ili faxirati ili račun skenirati i poslati ga e-mailom. Potom je potrebno platiti razliku u cijeni između dvije kartice te poslati staru karticu (u kutiji zajedno s kabelima i priručnikom, ali bez bundlane igre, ako je isporučena s karticom s obzirom da to EVGA smatra poklonom korisniku) u Njemačku. Nakon što kartica stigne do EVGA-e, firma novu karticu šalje natrag u Hrvatsku.

No što je s tim silnim troškovima slanja kartice? To je i nama prvo bilo na pameti s obzirom da kurirske službe stvarno masno naplaćuju svoje usluge. Srećom, slanje regularnom poštom je daleko jeftinije, a istu metodu koristi i EVGA kada šalje karticu natrag korisniku. Na stranici tvrtke Hrvatska pošta moguće je vidjeti da slanje paketa teškog 1,5 kg u Njemačku košta oko 150 kn. EVGA-in izračun cijene za slanje kartice korisniku baziran je pak na istom principu, a košta 12 eura, barem u našem slučaju (mi smo probali napraviti StepUp s recenzirane kartice na GeForce 7950 GX2).

Na kraju, nagradna igra. Ona također funkcionira, a korisniku se vraća novac čekom ili diretno na bankovni račun s tim da je potrebno poslati EVGA-i kopiju originalnog računa, bilo faxom, bilo e-mailom.

Sve u svemu, ovaj alternativni bundle nekim će korisnicima biti mnogo zanimljivi od igara koje su već dosta dugo na tržištu ili koje ih pak uopće ne zanimaju. Ono što je važno u cijeloj priči je da ga je moguće iskoristiti i kod nas u Hrvatskoj.