Popularnost 8800 GTS modela sa 320 MB video memorije raste iz dana u dan, a trižte su počele preplavljivati razno razne modificirane verzije istih. Ovaj put jedna takva modificirana 8800 GTS kartica dolazi nam od EVGA-e. Inače EVGA je poznata kao proizvođač koji voli modificirati svoje grafičke kartice, a jedne od najpoznatijih za hard-core entuzijaste su Signature Series. Najsnažniji EVGA-in model baziran na čipu GeForce 8800 GTS s 320 MB je KO ACS3 Edition.

Standardno EVGA pakiranje

ACS3 zapravo označava Asymmetric Cooling System 3

Mrcina iz profila

Hladnjak se nalazi i s druge strane kartice

Kao što se iz priloženih slika vidi kartica je doslovno oklopljena ogromnim dual-slot bakrenim hladnjakom crne boje i jednostavno izgleda zastrašujuće. No EVGA je otišla i korak dalje tako što je odlučila dodatno ohladiti i donju stranu kartice na kojoj je također ugrađen crni pasivni bakreni hladnjak. Hlađenje funkcionira slično kao i referentno, na početku kartice nalazi se turbinski ventilator (svoj posao obavlja s niskom razinom buke) koji propuhuje zrak kroz rebarca na stražnji dio kartice tj. izvan kučišta. Rebarca preuzimaju toplinu sa toplovodnih cijevi koje pak preuzimaju toplinu sa GPU-a. Sa prednje bočne strane ugraviran je veliki EVGA-in logo srebrne boje. Kada se se sve to zbroji kartica teži 980 grama dakle skoro puni kilogram! E sad, EVGA sigurno nije ugradila tolike količine bakra smo da bi njihova kartica bila najteža, već da bi iz tvornice izašla sa overclockanim taktovima – 590 MHz za GPU, 1840 MHz za GDDR3 memoriju te čak 1450 MHz za takt stream procesora (tzv. shader domain clock). Nakon ovih visokih brojki dali smo si malo truda i pregledali po mreži svih mreža dali zapravo postoji jača 8800 GTS-ica sa 320 MB video memorije od EVGA-ine., odgovor je trenutno ne. Uz titulu da je vjerojatno najteža 8800 GTS kartica, ponijela je titiulu trenutno najjače 8800 GTS kartice. Ovo nije mala stvar i vidi se da EVGA direktno i agresivno napada tržište kartica zanimljivih zahtjevnijim igračima i entuzijastima.

Siromašna dodatna oprema

Dodatna oprema koja se dobiva s karticom je relativno siromašna. Uz knjižicu i CD s driverima nalaze se dva probna (trial) programa: Ulead DVD MovieFactory i BeyondMedia – IPTV
aplikacija. Još se dobijaju dva EVGA naljepnice i TV-out kabel sa HDTV podrškom, dva DVI/VGA adaptera, adapter s molexa na 6-pinski PCI-Express priključak za napajanje. Iako naoko siromašna, prava snaga EVGA-ine dodatne opreme leži u pogodnostima koje se dobiju nakon registracije kartice na EVGA-inim stranicama. Uz desetogodišnju tvorničku garanciju, tu je program StepUp te mogućnost sudjelovanja u nagradnoj igri u kojoj pobjednik dobija natrag novac koji je platio za karticu. StepUp program pak nudi mogućnost zamjene kartice za skuplji EVGA-in model unutar 90 dana od kupnje, uz određenu nadoplatu (ovisno o modelima kartica uključenim u zamjenu), što je svakako zanimljiva opcija s obzirom na brze smjene grafičkih kartica na tržištu.