kfa2_rtx2060_gamer_11

KFA2 je relativno nepoznat brand grafičkih kartica na hrvatskom tržištu, no dobri će poznavatelji znati kako je riječ o brandu iza kojeg stoji Palit, te kako je sestrinski brand sa Galaxom ili Galaxyem. Ovo je prva KFA2 kartica koju smo imali prilike testirati, a ni Palit, Galaxy ili Gainward kartice stvarno dugo vremena nisu bile u našem labu. Palit zadnji puta 2013. godine, a Gainward 2016. Vrijeme je za to ispraviti i nadamo se da ćemo se malo više sada družiti s modelima ovoga proizvođača kada u Hrvatskoj postoji službeni distributer Also Croatia.

RTX 2060 Super Gamer je odlična kartica koja je kvalitetno napravljena, solidnih perofrmani, a u radu je vrlo tiha. Za razliku od Gigabyteove RTX 2060 Super Gaming OC kartice koju smo testirali ranije ima nešto manje video izlaza, niže taktove i niže perofrmanse. No, tiša je, troši dosta manje električne energije i nešto joj je cijena niža. Uz to, KFA2 je omogućio i odličan OC potencijal kojeg je moguće izvući s njihovom Xtreme Tuning aplikacijom. Porast performansi je preko 6% u prosjeku, a pri tom ni buka ni potrošnja ne rastu pretjerano. Kao dodana vrijednost ovoj kartici su RGB LED osvijetljeni ventilatori, što će se svidjeti svima koji to vole i žele biti u trendu. Preporučena maloprodajna cijena za KFA2 GeForce RTX 2060 Super Gamer je 3.199 kuna.

Kada je konkurencija u pitanju, RTX 2060 Super kartice su u pravilu jače od RX 5600 XT modela, a slabije od RX 5700 XT dok su cijenom bliže potonjima (između 3.400 i 3.600 kuna). Dodana vrijednost koju donose u odnosu na konkurenciju je podrška za Ray Tracing koju ima sve veći broj igara. RX 5700 XT ima malo bolji odnos u omjeru cijene i performansi, ali je potrošnja zato puno viša.