meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_1

Pametni sat ne mora biti skup proizvod poznatog brenda da bi izgledao dobro ili prepun tehničkih karakteristika za komunikaciju, praćenje zdravlja i sportskih aktivnosti. U ponudi cjenovno prihvatljivih ima niz atraktivnih modela. Jedan od njih je MeanIT Smart Watch M33 Lady, a kao što sam naziv proizvoda govori, namijenjen pripadnicama ljepšeg spola. Kakvo je iskustvo korištenja reći će vam ova recenzija.

MeanIT Smart Watch M33 Lady – specifikacije

 • Kućište: legura cinka, vodonepropusnost IP67
 • Remen: 22 mm (brzo promjenjiv)
 • Ekran: IPS, 1.3 inča, rezolucija 240×240 piksela
 • Veza: Bluetooth
 • Baterija: 160 mAh
 • Aplikacija: Glory Fit
 • Ostalo: hrvatski izbornik, vibracije
 • Cijena: 52,96 € (399,03 kn)
 • Ustupio: MeanIT

Dizajn

Kućište M33 Lady sata od legure cinka izgleda lijepo na zapešću i osjećaj nošnje je ugodan.

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_2 meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_3

Zbog male debljine ne smeta ispod rukava jakne ili džempera.

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_4

Zahvaljujući stupnju vodootpornosti IP67 ovaj sat nije potrebno skidati u svakodnevnom doticaju s vodom.

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_5 meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_6

Od fizičkih kontrola nalazi se samo jedna tipka s desne strane zadužena za uključivanje/isključivanje   rada i povratak na brojčanik.

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_7

Na stražnjoj plastičnoj strani ima kontakte za magnetsko punjenje i fotopletizmograski sensor (PPG)   za mjerenje otkucaja srca. Dovoljno je precizan da bude pomoć u praćenju stupnja kondicije i uočavanju mogućih zdravstvenih problema.

Zaslon

Klasični okrugli IPS zaslon (1,3 inča) rezolucije 240 x 240  piksela prekriven je zaštitnim staklom s oleofobnim premazom. Općenito, dovoljno je svijetao i čitljiv. Aktivira se pokretom ili pritiskom na gumb.

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_8

Promjena izgleda brojčanika vrši se u aplikaciji u mobitelu. Osim unaprijed dizajniranih brojčanika   moguće je postaviti bilo koju fotografiju iz galerije telefona. Za tako dizajnirani brojčanik nudi se odabir boja prikaza datuma i vremena kako bi sve bilo fino vidljivo i uklopljeno u pozadinu.

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_9

Kretanje sučeljem oslanja se na geste. Poruke se pokazuju povlačenjem prstom odozdo, upravljačka ploča odozgo.

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_10

Povlačenjem prstom desno ili lijevo prikazuje se  pristup funkcijama sata ili pojedinostima  praćenja zdravlja/sporta. Ikone su jasne, a kontrole intuitivne.

Remen

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_11

Sat ima silikonski remen širine 22 mm. Zamjenjiv je preko sustava za brzu izmjenu bilo kojim drugim u  stilu odjeće, torbice, marame ili jednostavno osjećaja raspoloženja.

Funkcije i značajke

Fitnes

Uključeni su modovi treninga najzanimljivijih urbano rekreativnih sportova. Naravno, tu je nezaobilazni pedometer uz prikaz sagorjelih kalorija što se može koristiti kao pomoć u gubitku kilograma uz dijetu.

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_12

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_18_postavke

Za bilježenje kilometraže i rute treninga trčanja ili vožnje biciklom koristi se GPS mobilnog telefona. To znači da pametni telefon uvijek mora biti u blizini, ali dobra strana je što se uvelike štedi baterija sata.

Praćenje zdravlja

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_14

 

Zdravstvene funkcije M33 Lady involviraju 24 satnog mjerenja otkucaja srca i praćenje kvalitete spavanja  itekako bitne u okolnostima punim stresa, gomile aktivnosti, mentalnih i fizičkih napora.

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_15

Kvaliteta sna detektira se pomoću podataka akcelerometra i senzora. Izračunava se na temelju algoritma proizvođača. U slučaju ovog sata uklapa se u medicinska načela o “dobrom ili lošem snu”. Točno zna kada  započinje spavanje, pravi san u kojem se usporava disanje i kucanje srca, REM (Rapid Eye Movement) faza s prekidima ili bez njih.

Dodatne funkcije pametnog sata

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_16

Mjerač vremena i štoperica, traženje pametnog telefona osnova su svih nosivih gadgeta pa tako i našeg pametnog sata. Osim toga postoje još neke vrlo korisne značajke:

 • Prikaz broja ili imena pozivatelja s pametnog telefona. Nažalost, nema mogućnosti razgovora zbog nedostatka zvučnika i mikrofona.
 • Kontrola glazbe – mogućnost prebacivanje na sljedeću pjesmu dok su slušalice spojene na telefon putem Bluetootha.
 • Prikaz aktualne vremenske prognoze u ovo naše vrijeme koje je doista postalo ekstremnije
 • Podrška za daljinsko fotografiranje s pametnog telefona

Autonomija i punjenje baterije

Trajanje LiPo baterije 160 mAh varira do tjedan dana ili čak više zahvaljujući štedljivom procesoru. Proizvođač ne navodi koji se procesor koristi u uređaju već samo da je nove generacije.

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_16A-baterija

Baterija puni se putem spomenutih magneta na stražnjoj strani. Nažalost nije moguće punjenje kabelom  pametnog telefona već isključivo namjenskog koji uvijek treba imati pri ruci. Dio je prodajnog paketa. Za punjenje je potrebno nešto manje od sat vremena.

Aplikacija Glory Fit

Aplikacija Glory Fit je  centralno mjesto za postavke, detaljne statistike i postavljanje ciljeva tako da za svaki dan postoje izazovi. U aplikaciji se  uključuje/ isključuje primanje e-pošte, poruka, poziva i obavijesti  s društvenih mreža. No to nije sve.

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_17_lica_sata meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_18_postavke

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_19_postavke_2

Ovdje se postavlja alarm koji budi ugodnim vibracijama, način rada “ne uznemiravaj”, aktivira daljinski upravljač za snimanje fotografija mobitelom. Dodatno se mogu uključiti notifikacije da je vrijeme za ustajanje iz sjedećeg položaja. Bilo bi potom poželjno odvojiti  5 do 10  minuta za vježbe istezanja ili mini šetnju.

Ukupni dojam

MeanIT Smart Watch M33 Lady nudi prikaz sadržaja iz gotovo svih aplikacija koje općenito mogu raditi s obavijestima. Funkcije zdravstvene zaštite dovoljne su za osnovni svakodnevni nadzor. Sustav ima minimalnu količinu animacije, jednostavnu grafiku i hrvatski izbornik. Trajanje baterije je dobro kao i vidljivost zaslona na suncu.

meanIT_ M33_ Lady_ smartwatch_recenzija_slika_20

Mjerenje vremena (štoperica), otkucaja srca su osobine koje dodaju vrijednost korisnosti. Ako ste u potrazi za “jednostavnim” okruglim pametnim satom i nije vam važna podrška za glasovno upravljanje,  instalaciju aplikacije trećih strana, možete slobodno staviti MeanIT Lady 33 na listu. Ako se intenzivno bavite sportom trebali biste pogledati druga rješenja.