Futuremark performanse

PCMark performanse su iznimno visoke zahvaljujući i brzom SSD-u koji je na testu postigao rezultat od čak 517.07 MB/s. TimeSpy performanse su u skladu s onima kakve i inače viđamo kod GTX1070 kartica.

CPU performanse i overclocking

Kao što smo napisali u opisu računala, CZ170-OCE ploča drži takt od 4.0 GHz na svim jezgrama pa su performanse nešto niže nego kod konkurencije koja ih drži na 4.2 GHz. Porast performansi overclockingom je u skladu s rastom takta.

Grafičke performanse

inno3D GTX1070 je pravi izbor za gaming do rezolucije od 1440p i to je vidljivo na ova tri naslova. Kartica boosta sve do 1949 MHz za GPU i performanse su odlične. Ipak, vidimo i kako je novi DeusEX vrlo zahtjevan naslov pa je framerate nešto niži čak i sa Very High postavkama te isključenim AntiAliasing filterom.

SSD performanse

openit_sm_gamer_15

Performanse SSD-a su izvrsne, Toshibin NVMe 512 GB disk postiže visoke sekvencijalne ali i nasumične brzine. U radu se međutim dosta i zagrijava pri čemu mu smještaj ispod grafičke kartice ne ide u korist.

Zagrijavanje i potrošnja

openit_sm_gamer_16 openit_sm_gamer_17 openit_sm_gamer_18 openit_sm_gamer_19

Računalo se i pri visokim opterećenjima ne zagrijava i sve komponente su na ugodnoj radnoj temperaturi. Čak je i grafička kartica zabilježila maksimalnu temperaturu GPU-a od solidnih 67°C pri čemu buka ostaje na niskoj razini. Buku stvara tek ventilator na CPU hladnjaku i to prilikom dugotrajnih velikih opterećenja procesora te pogotovo kada je overclockiran. Tada raste i do 55 dB, dok istovremeno prilikom dugotrajne igre ne prelazi 45 dB. Maksimalna zabilježena potrošnja sistema prilikom igre je 272 W.