meanit_slusalice_inear_1

Iako je era bežičnih slušalica tu da ostane, postoji dio potrošača koji biraju modele s kabelima koji se nikada neće prestati zapetljavati, sve samo da ne moraju puniti još jedan uređaj. Ima ih u svim cjenovnim razredima. Iz mnoštva jeftinih modela bez impresivnog popisa dodatnih mogućnosti isprobali smo univerzalne slušalica brenda MeanIT.  Dolaze s lightning konektorom za povezivanje s iPhone, iPad i drugim Apple uređajima.

meanit_slusalice_inear_2

Dizajn i ergonomija

meanIT univerzalne in-ear slušalice imaju jednostavan dizajn. Monolitno bijelo sjajno kućište u stilu AirPodsa s dugom nožicom koja im pomaže da se pravilno smjeste u ušima. Praktična je i za ispravljanje položaja tijekom uobičajenih aktivnosti te ujedno smješta mikrofon. U ušnoj školjki slušalice ne zadiru preduboko u zvukovod.

meanit_slusalice_inear_3

Koliko su udobne za nošenje? Ovisno o morfologiji i veličini ušiju nekima bi mogle biti po mjeri dok drugima izazvati nelagodu već nakon kratkog nošenja. No, nećete ih lako izgubiti jer su međusobno povezane kabelom. koji nije krut. Umjerene je tvrdoće i ima dobru otpornost na savijanje. Opremljen je kontrolnom jedinicom za upravljanje multimedijom ili upućivanje i primanje poziva.

meanit_slusalice_inear_4

Zvuk

Unatoč činjenici da proizvođač ne daje nikakve tehničke podatke o korištenom zvučniku i njegovim karakteristikama, zvuk nije nimalo loš. U glazbenom iskustvu, ljudski glas je čist. Odvajanje od instrumenta je relativno uravnoteženo, a niske frekvencije suzdržane. Bas je solidan. U isto vrijeme blago su prigušeni srednji i visoki tonovi. Potonji su više pogodni za glazbene naslove iz vremena kultnog filma ‘Groznica subotnje večeri’ na kojem je John Travolta prikazao svoje plesno umijeće. Zapravo, općenito govoreći, kvaliteta zvuka je sasvim u redu.

meanit_slusalice_inear_6

Margina glasnoće je prilična i kompenzira slabu (zbog formata) pasivnu izolaciju buke. U zatvorenom prostoru za slušanje glazbe poželjno je smanjiti razinu glasnoće kako biste zaštitili sluh. Proces gubitka sluha je nepovratan stoga koristite zdrav razum kako biste brinuli o sebi.

Mikrofoni

Isprobali smo i rad mikrofona za prijenos glasa. U tihom okruženju glas se prenosi bez izobličenja. U biti, smanjenje buke koje se navodi u specifikacijama se upravo odnosi na mikrofone. Lagano se mijenja zbog šumova u bučnom okruženju na ulici ili u javnom prijevozu, ali se i dalje čuje jasno. Smanjenje buke koje se navodi u specifikacijama se odnosi upravo ne ove mikrofone.

 Ukupni dojam

meanit_slusalice_inear_5

 

meanIT univerzalne in-ear slušalice za iPhone dobre su funkcionalnosti s obzirom na to da se ne radi o izvornom Apple proizvodu. Svidjet će se onima koji su manje kritični oko kvalitete zvuka i traže opcije u pristupačnom segmentu. Za povremeno slušanje glazbe u javnom prijevozu ili na otvorenom kao i telefoniju dobar su izbor. Osobito bi ih preporučili za mlađe članove obitelji koji su naslijedili neki roditeljski iPhone. Ako ih i izgube, neće biti udar na kućne financije jer koštaju 12,99 € (97,87 kn) poput nekoliko kuglica sladoleda ljetos na našoj obali. Možete ih kupiti na meanIT web shopu ili partnera trgovaca.