moshi_progeo_integra_1

Iz američkog Moshija su nam na test stigli zidni punjač ProGeo s USB-C portom snage 42 W, te njihov Integra USB-C kabel. ProGeo podržava brzo punjenje USB Power Delivery 3.0, ima visoku efikasnost i promjenjivi priključak za različite standarde zidnih utičnica. Integra kabel se odlično uklapa uz njega jer ima maksimalnu snagu do 100 W, pojačan je za dugotrajniju upotrebu, te ima Smart LED funkciju koja signalizira različitim bojama kada je punjenje u tijeku te kada je završeno.

moshi_progeo_integra_2

Moshi je američki brand, a tvrtka je osnovana u Kaliforniji još 2005. Specijalizirali su ze za proizvodnju kvalitetne zaštitne opreme za mobilne telefone, a danas im je asortiman vrlo bogat. Po vlastitim riječima, trude se kupcu ponuditi visoko kvalitetne proizvode napravljene od najfinijih materijala i upečatljivog dizajna. Svi njihovi proizvodi dolaze s 10-godišnjim globalnim jamstvom, a ako robu naručite preko njihovog webshopa, slanje u Hrvatsku je besplatno za iznose preko 100 €.

moshi_progeo_integra_3

I punjač i kabel dolaze u kartonskim kutijicama unutar kojih su smješteni u plastične ležaljke. Uz punjač dolaze upute za korištenje, te dva nastavka za različite zidne utičnice – EU i UK. Opcionalno se može kupiti i Adapter Pack s još i australskim te američkim standardom. Integra kabel dolazi u ležištu od bijele plastike, uredno je omotan i stisnut čičak trakom. Uz njega dolazi i Warranty Plus kartica. Svaki Moshi proizvod dolazi s jednom ili dvije godine jamstva, a uz registraciju u Warranty Plus program kupac dobiva ukupno tri godine jamstva za kabel ili čak deset za punjač. Prijava u program se vrši uz pomoć koda za autentifikaciju proizvoda, i to struganjem naljepnice sa stražnje strane svake kutije.

moshi_progeo_integra_4

ProGeo spada u skupinu tzv. zidnih punjača, tj. AC/DC adaptera. Moshi ih ima nekoliko u ponudi, snage i do 65 W. Ovaj ProGeo USB-C je snage 42 W i s podrškom za USB Power Deliver 3.0 standard. ProGeo dolazi sa zamjenjivim europskim i UK utikačima koji se jednostavno montiraju i skidaju. Sam punjač dolazi u plastičnom kućištu dimenzija 6,7 x 6,7 x 2,8 centimetara. Malo je veći jer naravno i transformator u njemu mora biti veći zbog visoke snage punjenja, no i dalje je dimenzija pogodnih za transport.

moshi_progeo_integra_5

Dva su porta na njegovoj gornjoj strani – USB-C i USB-A. Ulazni napon može varirati od 100 do 240 V, kao i frekvencija od 50 do 60 Hz. Izlazi su odvojeni i svaki daje drugačije vrijednosti:

  • USB-C: PD 5 V/3 A, 9 V/3 A, 15 V/2 A ; QC 3.6~9 V/3 A, 9.2~12 V/2.5 A, 30W
  • USB-A: 5.2 V/2.4 A , 12W

Iz ovih podataka vidimo da je snaga od 42 W kombinirana iz dva izlaza. Osim Power Delivery 3.0 standarda, prema specifikacijama podržava i Quick Charge 3.0 za Android uređaje.

moshi_progeo_integra_6 moshi_progeo_integra_7

Uređaj podržava i niz sigurnosnih značajki kao što su zaštita protiv kratkog spoja, zaštita od previsokog i preniskog napona, te zaštita od previsoke temperature. Ujedno, uređaj podliježe i US DoE Energy Level VI standardu, koji diktira da potrošnja eksternog napajanja snage do 49W u trenutku bez opterećenja ne smije biti viša od 0.1 W, a prosječna efikasnost iznad 0.0834.

moshi_progeo_integra_8

U svojoj ponudi, Moshi ima i mnoštvo kabela bilo da je riječ o USB ili Lightning utikačima, ali i različitih multiport adaptera. Kabeli su različitih dužina od 1.2 do 2 metra, a svima im je odlika visoka kvaliteta izrade te visoka izdržljivost. USB-C to USB-C Integra kabel koji su nama poslali na test je dužine 2 metra, a podržava snagu punjenja do 100 W. Kabel je opleten najlonskim koncem, a konektori su smješteni u aluminijskim kućištima s gumenim obujmicama na mjestu spojeva. Ispod konca je i tzv. IntegraCore pojačanje koje garantira izdržljivost od 10.000 savijanja pod kutem od 180°.

moshi_progeo_integra_10

Kabel na jednom od aluminijskih kućišta USB-C portova ima i tzv. Smart LED indikaciju (s dvije strane). U trenutku kada se uređaj puni LED-ica svijetli narančastom, a kada je pun zelenom bojom.

Mi smo ProGeo punjač u kombinaciji s Integra kabelom isprobali na dva Android uređaja – OnePlus 5T i Samsung S8+. 5T nije prepoznao da je riječ o brzom punjaču i puno su se normalnom “brzinom”. To je u slučaju 5T uređaja iznosilo čak 133 minute za punjenje od 10 do 100%. 5T inače podržava punjenje snagom od 20 W i njegova se baterija na tvorničkom punjaču napuni za otprilike sat vremena. Samsung S8+ ga je prepoznao kao brzi punjač što znači da je punio snagom od 15 W koliko on i podržava, te je 60% baterije napunio za 80 minuta.

Isprobali smo i punjenje dva istovremena uređaja i ni u jednom slučaju ProGeo se nije zagrijao, ali ni proizvodio neke zvukove karakteristične za nekvalitetnije uređaje (cvrčanje zavojnica i slično).

moshi_progeo_integra_9

S koje god strane pogledamo i ProGeo punjač i Integra kabel riječ je o premium proizvodima najviše kvalitete. To i je Moshijeva filozofija, a znaju to i naplatiti. ProGeo će vas koštati 49,95 €, a Integra USB-C kabel dužine 2 metra 19,95 €. Ako se prijavite u Warranty Plus program, jamstvo na kabel je tri godine, a na punjač deset, što je također dokaz kvalitete.