Transcend svoje eksterne diskove naziva StoreJet, a nama su na test pristigla dva modela vrlo sličnih karakteristika – 25D3 i 25M3. Uz njih Transcend ima i 18 te 35 modele, a zaključak o načinu imenovanja je vrlo lako izvući – u njima se nalaze diskovi formata 1.8", 2.5" i 3.5". Naši su dakle formata 2.5", a ugrađeni su tvrdi diskovi kapaciteta 750GB. Jedna od glavnih karakteristika im je i sistem za apsorbiranje udaraca koji nastaju prilikom slučajnog pada ili neke druge mehaničke sile, koji služi zaštiti ugrađenog tvrdog diska. Treći proizvod koji nam je pristigao na test je USB Flash drive iliti memory stick, koji se diči kapacitetom od 16GB i naravno USB3.0 sučeljem.

Uz oba prijenosna diska dolaze pripadajući im kabeli koji služe za prijenos podataka i napajanje diska potrebnom strujom. Data kabel je s jedne strane opremljen klasičnim USB konektorom A tipa, a s druge (one koja ulazi u uređaj) Micro-B USB 3.0 tipom konektora. Premda uz disk dolazi i napojni kabel on će poslužiti jedino ukoliko USB 2.0/3.0 utor nije u stanju pružiti dovoljno struje uređaju. Mi smo na Asusovoj X58 Sabertooth ploči bez problema napajali disk samo s "Data" kabelom. Uz 25D3 disk koji ima sjajni plastični oklop u pakiranju dolazi i zaštitna futrola, dok je uz gumirani M3 nema. Uz to, u pakiranju dolaze i kratke upute za rad, te Transcendovi marketinški materijali.

Prvi na redu za pregled je TS750GSJ25D3 model, koji je namijenjen korisnicima željnim elegantnijeg dizajna u što se njegove linije i sjajna crna boja jako dobro uklapaju. S prednje strane su se smjestili Micro-B USB 3.0 i strujni konektor, a na vrhu je samo ispisan logo i ime proizvođača u zlatnoj boji. Uz uređaj dolazi i zaštitna futrolu kako se na oklopu ne bi skupljali otisci prstiju ili pokoja ogrebotina. Dimenzije kućišta su 129.9 x 82.1 x 17.3 mm (D x Š x V), a ukupna je masa 191 gram. Transcend je dobro skrio ime proizvođača tvrdog diska, no znamo kako njegove ploče rotiraju brzinom od 5400 okretaja u minuti te kako ima 8MB priručne memorije. Ugrađenom SATA disku pristupamo preko USB sučelja kompatibilnog s USB2.0 i 3.0 standardima. USB 2.0 omogućuje prijenos podataka do brzine od 480 Mb/s, dok noviji, moderniji USB 3.0 omogućuje prijenos do 5Gb/s. Ukoliko ste disk ostavili 10 minuta uštekanog, a ne koristite ga, sam će otići u Power Saving mod. Nikakav softver, tj. upravljački programi nisu potrebni za njegov rad ukoliko koristite moderne operativne sisteme, a na samom se disku nalazi StoreJet Elite 3 softver kojeg ćemo zasebno spomenuti kasnije u tekstu. D3 uređaje se osim u ovom kapacitetu može kupiti i s diskovima od 500 i 640GB, a Transcend na uređaje daje trogodišnje jamstvo.

TS750GSJ25M3 model je poseban po dizajnu, po činjenici da dolazi u više boja, po gumiranom kučištu te po One Touch Auto-Backup gumbu. Baš kao i prethodni, i ovaj disk ima zaštitni mehanizam protiv udaraca, a dodatna je zaštita i gumirano kućište koje ujedno osigurava i bolji grip. Dimenzije i masa su malo veći nego kod prethodnika – 126.25 x 82.4 x 20.4 mm te 204 grama. Tvrdi disk ima iste karakteristike i kapacitet kao i kod D3 modela, a Storejet Elite 3 softver, tj. njegovu backup komponentu je moguće pozvati tipkom na vrhu kućišta. Sučelje je i ovdje USB3.0 preko Micro-B konektora, a uz njega tu je i konektor za napajanje (koje nama nije trebalo). Transcend i na ovaj uređaj daje tri godine jamstva, a baš kao i D3 moguće ga je nabaviti i u 500, tj. 640GB varijantama. Formatiran u NTFS, ovaj disk ima korisnog prostora 698,638GB.

JetFlash 700 pripada seriji USB3.0 uređaja s kojom Transcend polako zamjenjuje sad već zastarjele USB 2.0 prijenosne Flash memorije. Kompaktnih dimenzija – 69.5mm x 19.8 mm x 8.8 mm i male mase – 10.3 grama, ovaj USB dolazi u tri verzije – 8GB, 16GB i 32GB. U ovisnosti o kapacitetu kreću se i tvornički deklarirane brzine transfera. Za 8GB verziju deklarirana je brzina čitanja od 53 MB/s, a zapisa 12 MB/s; za 16GB verziju je deklarirana brzina čitanja 70 MB/s, a zapisa 20 MB; i na kraju za 32GB verziju deklarirana brzina čitanja je 70 MB/s, a zapisa 30 MB. Kao što vidimo brzine zapisa ne prelaze USB2.0 standard i očito je kako je Transcend ovdje koristio "sporiju" flash memoriju. Kolike su pak stvarne vrijednosti provjerit ćemo testovima. I uz ovaj proizvod dolazi Elite softver, uz dodatak JFFormat i Recovery alata. Garancija na ovaj proizvod je doživotna. 

StoreJet Elite je skup korisnih alata za svakodnevno baratanje diskom. On ovakvim eksternim diskovima daje veći spektar upotrebe od samo velikog skladišta za podatke. Korisna će biti Backup funkcija (ili Auto-Backup kod M3 modela), a tu je i mogućnost AES enkripcije, prenošenje E-Mail računa, kompresije podataka, zaključavanja računala itd. U svakom slučaju vrlo koristan, ali i jednostavan softver koji ovim uređajima osigurava dobru dodatnu vrijednost.