3DMark dodaje novu funkciju za procjenu stvarnog FPS-a igre

Datum objave 02.12.2020 - Sanja Ledinek

3DMark dodaje novu funkciju za procjenu stvarnog FPS-a igre

3DMark dodaje novu funkciju za procjenu stvarnog FPS-a igre

3DMark_redizajn_1

U potpunosti je obnovljeno 3DMark sučelje alata za testiranje performansi grafičkih kartica. Donosi prikaz više informacija i novu funkciju za procjenu stvarnog FPS-a za igre.

U novom sučelju korisnici mogu vidjeti ne samo vlastite rezultate testa, već i najviše i prosječne ocjene testa koje su drugi korisnici postigli istim procesorom i grafičkom karticom, tako da mogu jasno razumjeti je li njihov rezultat u granicama normale i radi li računalo normalno. Ako je rezultat blizu prosjeka, to znači da računalo može normalno raditi. Ako je daleko ispod prosjeka, znači da računalo može imati problema s hardverom ili konfiguracijom. Najbolji rezultat može predstavljati potencijal za overklokiranje takve kombinacije komponenata.

3DMark_redizajn_2

Glavna promjena je dodavanje usporedbi sa sličnim testnim platformama. Vrhovi na grafikonu prikazuju najčešće ocjene, zelena crta prikazuje testni rezultat, a plava isprekidana linija prikazuje prosječnu ocjenu sličnih testnih platformi.

3DMark_redizajn_3

Još jedna nova značajka ovog ažuriranja 3DMarka je sposobnost procjene stvarne izvedbe igre putem rezultata testa. U trenutnom prvom valu ažuriranja može se podržati sljedećih 5 igara:

  • Apex Hero
  • Battlefield 5
  • Fortress Hero
  • Grand Theft Auto 5
  • Jade Blood 2

Korisnici mogu odabrati razlučivost 1080p ili 1440p, a očekuje se da će se detaljnije postavke dodati u budućnosti. Načelo rada ove funkcije je integriranje velike količine podataka dobivenih testiranjem stotina računalnih sustava i popularnih igara unutar UL-a i partnera, te uspostavljanje matematičkog modela odnosa između rezultata 3DMarka i FPS-a igre za predviđanje izvedbe igre.

3DMark_redizajn_4

Primjerice, postoji jaka korelacija između prosječnog FPS-a “Fortress Hero” i rezultata testa grafikona Time Spy. Kao što možete vidjeti u grafikonu, računalo s rezultatom od 4000 na testu može postići najvišu razlučivost pri 1440p. Pod tim se uvjetima igra izvršava prosječnom brzinom od 50 FPS, a rezultat od 6.000 bodova ekvivalentan je prosjeku od 70 FPS, a 12.000 bodova može se pretvoriti u 140 FPS.

Međutim, valja napomenuti da su podaci koje pruža ova funkcija samo procjena, a ažuriranja igara, upravljačkih programa grafičkih kartica i operativnih sustava mogu utjecati na performanse, pa se podaci mogu koristiti samo kao referenca. Primjerice dobar je način da se procijeni jesu li performanse računala dovoljne prije kupnje igara.

Više... Vaš Komentar Top
Windowsi 10 za samo 4,03 €, a Office 2016 Pro za 22,11 €

Datum objave 01.12.2020

Windowsi 10 za samo 4,03 €, a Office 2016 Pro za 22,11 €

pce_bf_2020

Kako bi dostojno proslavili Black Friday, u u2key.com shopu, koji ionako ima najniže cijene Microsoftovih proizvoda, licenci (što uključuje i Windows 10), pripemili su još jednu promociju s odličnim cijenama. Ovaj shop omogućava nabavku prave i legalne licence za nižu cijenu, svima onima koji su u potrazi za novim softverom, a nemaju veliki budžet. Stoga ovu promociju ne smiju propustiti.

Dodatno, U2KEY je pripremio i različite druge kupone s popustima kako bi nagradio svoje korisnike i kupce. Unesite odgovarajući kupon kod kada kupujete na u2key.com i Windowse 10 možete dobiti za samo 4,03 €, Microsoft Office 2016 Home za 23,63 €, a Windowse 10 Pro + MS Office 2016 za samo 27,66 €.

Windows 10 na popustu od 46%

Nadogradite odmah na zadnju verziju Windowsa 10 bez zabrinutosti o visokoj cijeni. Utipkajte kupon kod PCE na checkoutu i ostvartite 46% popusta. Ako slučajno dobijete informaciju o grešci, samo izađite iz shopa, vratite se i probajte ponovno.

Ostali Microsoftov softver na 39% popusta

Kako bi ostvarili pravo na 39% popusta za ostali softver unesite kupon kod PCF.

Microsoft Office 2016 na popustu od 22% 

Kako bi ostvarili pravo na 39% popusta za ostali softver unesite kupon kod PCK.

Na ostali softver ostvarite 10% popusta

Backup, clone i restore softver van omogućava efikasnu i pouzdanu zaštitu podataka, a unosom koda PCG ostvarujete 10% popusta na sljedeće proizvode:

O u2key.com

U2key je mrežna platforma koja prodaje softverske licence, ključeve za video igre i igraće kartice za djelić cijene! Ovdje možete pronaći najpopularniji softver po vrlo konkurentnim cijenama, a sve proizvode koji se prodaju mogu izravno kupiti na mobilnim uređajima i desktopima.

Ubrzo nakon slanja narudžbe primit ćete e-poštu koja sadrži aktivacijski ključ, umjesto da čekate nekoliko dana. Osim toga, ako imate pitanja, njihova korisnička služba pružit će vam pravodobnu i detaljnu pomoć.
E-pošta korisničke službe: business@u2key.com

Napomena: Ovo su legalne verzije softvera. Njihova niska cijena posljedica je činjenice da se često prodaju kao ključevi s PCS-om. Preprodaju je legalizirao Europski sud pravde.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
XPG SPECTRIX D50 Xtreme overclockiran na 5400 MT/s

Datum objave 01.12.2020

XPG SPECTRIX D50 Xtreme overclockiran na 5400 MT/s

SPECTRIX-D50 Xtreme _1

ADATA Technology objavio je da je njihov XPG laboratorij za overclockiranje (XPG Overclocking Lab, XOCL) postavio RGB DDR4 memorijski modul SPECTRIX D50 Xtreme na frekvenciju od 5400 MT/s. Taj je rezultat postignut s matičnom pločom GIGABYTE B550 VISION D s procesorom AMD Ryzen 7 4700G.

Moduli SPECTRIX D50 Xtreme proizvode se isključivo od čipova i tiskanih pločica najviše kvalitete i nude izvrsnu stabilnost, pouzdanost i performanse uz podršku za najnovije Intelove i AMD-ove platforme. SPECTRIX D50 Xtreme ima elegantan i čvrsto konstruiran metalni pasivni hladnjak ukrašen privlačnim geometrijskim linijama i trokutastom RGB svjetlosnom trakom koja savršeno upotpunjuje ukupan dizajn modula. U skladu sa statusom ograničenog izdanja SPECTRIX D50 Xtreme dolazi u posebnom pakiranju sa sjajnom vanjštinom i u posebnoj, premium kutiji.

SPECTRIX-D50 Xtreme _2

Kad se instalira na PC koji podržava XMP 2.0, SPECTRIX D50 Xtreme posve je kompatibilan s tehnologijom XMP 2.0 za lakše overclockiranje. Podrška za XMP 2.0 znači da korisnici imaju na raspolaganju više načina za pristupanje overclockiranju memorije, uključujući izravno iz operacijskog sustava umjesto putem složenijih postavki BIOS-a.

Više... Vaš Komentar Top
Realme želi raznolikost – pametni telefoni dobit će ovalnu stražnju kameru

Datum objave 01.12.2020

Realme želi raznolikost - pametni telefoni dobit će ovalnu stražnju kameru

Realme_oval_1

Realme se trenutno smatra najbrže rastućim proizvođačem pametnih telefona. Isporučili su 50 milijuna uređaja u nešto više od dvije godine od svog osnutka.

Međutim, dizajn Realme pametnih telefona nije njihova najjača strana. Većina modela ima takozvani homogeni dizajn bilo da se radi o konfiguraciji ili dizajnu. No, čini se da Realme želi sada to promijeniti. Prema upućenim izvorima, namjeravaju patentirati dizajn pametnog telefona koji će imati ovalni blok stražnje kamere u središtu gornjeg dijela kućišta. Modul usvaja ukupno 5 otvora. Predviđa se da će veći kvadratni otvor biti periskopska leća, a ostatak su bljeskalica, glavna kamera i dva objektiva sekundarne kamere. Ostatak dizajna ostaje standardan.

Realme_oval_2

Iz slike je vidljivo da mobitel prihvaća dizajn ravnog zaslona s vrlo malim prednjim objektivom kamere u gornjem lijevom kutu i ima prilično široke okvire, posebno bradu. To neizravno ukazuje da bi se predložena opcija dizajna mogla odnositi na jeftinije modele uređaja. Na isto ukazuje konektor u središtu donjeg kraja, koji je vrlo sličan obrisima Micro-USB-u. Također su vrijedne pažnje tipke za glasnoću s lijeve, a ne s desne strane, poput većine pametnih telefona. Međutim, ovo je normalna praksa za Realme.

Konačno, treba imati na umu da može doći do zbog određenih promjena između objavljenog crteža kao dijela patentne dokumentacije i stvarnog izgleda budućeg proizvoda.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft će surađivati ​​s AMD-om, Intelom i Qualcommom na uvođenju Pluton sigurnosnog procesora na PC platformu

Datum objave 01.12.2020

Microsoft će surađivati ​​s AMD-om, Intelom i Qualcommom na uvođenju Pluton sigurnosnog procesora na PC platformu

Microsoft_AMD_suradnja_1

Sigurnosni procesor Pluton koji je Microsoft razvio u suradnji s AMD-om na Xbox kućnoj igraćoj konzoli postigao je prilično dobre rezultate učinkovitog sprečavanja hakera u plasiranju zlonamjernog koda i uništavanju osnovnih funkcija konzole.  Sada je Microsoft odlučio dodatno proširiti primjenu Plutona i zamijeniti TPM pouzdani modul platforme u polju računala.

Prema Microsoftu, glavni nedostatak TPM-a u prošlosti je taj što je sigurnosni čip zapravo instaliran na matičnoj ploči i komunicira s CPU-om putem vanjske sabirnice. Stoga, ako haker presretne komunikaciju na sabirnici i dešifrira je, tada TPM postaje beskoristan. Sigurnosni procesor Pluton bit će izravno ugrađen u procesore koje proizvode AMD, Intel i Qualcomm u budućnosti i postati dio samog CPU-a. Imat će iste funkcije kao i TPM. Uz to, sigurnosni procesor Pluton također će neovisno pohraniti korisnikove osjetljive podatke, kao što su ključevi za šifriranje sustava itd. Da bi se strogo kontrolirala pouzdanost sigurnog procesora, svim budućim ažuriranjima firmvera i poboljšanjima performansi Plutona upravljati će Microsoft, a ne procesor ili drugi proizvođači hardvera. Pluton sa računalom pod Windows sustavom bit će izravno povezan s uslugom sigurnosnog oblaka Azure Sphere (Chip-to-Cloud), baš kao i mnogi IoT uređaji, i bit će ažuriran putem Windows Update.

Microsoft_AMD_suradnja_2

Microsoft je također nagovijestio da će u budućnosti proizvođači prijenosnih računala, poput Vantagea koji je pokrenuo Lenovo, MyAsus kojeg je lansirao Asus i drugih alata za ažuriranje sustava, vjerojatno u potpunosti zamijeniti Windows Update. Microsoft čak razmišlja da pokreće firmware matične ploče i grafičku karticu.

Na kraju se pitamo kakve će učinke kompatibilnosti Plutona donijeti za složene i raznolike upravljačke programe računala? Nažalost, ostaje još uvijek pitanje bez poznatog odgovora.  Isto tako bilo da je riječ o AMD-u, Intelu ili Qualcommu, osim TPM-a, ova tri proizvođača već imaju slične sigurnosne komponente ili rješenja.  Želja za “objedinjavanjem” vjerojatno nije tako jednostavna kao što Microsoft misli.

Više... Vaš Komentar Top
Samsung i Apple ostvaruju više od 90% dobiti na tržištu pametnih telefona

Datum objave 01.12.2020

Samsung i Apple ostvaruju više od 90% dobiti na tržištu pametnih telefona

smartphone_bonton_naslovnica

Dobit Samsunga je visoka, ali iako prednjače po broju prodanih uređaja još uvijek ne mogu sustići Apple koji zarađuje dvostruko više.

Treće tromjesečje 2020. pokazalo se vrlo uspješnim za Samsung. Uspjeli su prestići Apple i postati vodeći proizvođač pametnih telefona na američkom tržištu i oduzeti Xiaomiu udio na indijskom tržištu. Prema izvještaju za Q3, Samsung je gotovo udvostručio svoj udio u dobiti od pametnih telefona. Prije godinu dana dobit im je bila 18,8 %, a prema najnovijim podacima ta se brojka povećala na 32,6 postotna boda. Ovo je najbolji rezultat od 2014. godine i porast od 18,8 postotna boda u odnosu na isto razdoblje 2019. godine. Barem tako izvještava portal SamMobile pozivajući se na izvješće istraživačke tvrtke Strategy Analytics.

Unatoč Samsungovom rastu, Apple ostaje najprofitabilnija marka na tržištu pametnih telefona. U prošlom tromjesečju uzeli su 60,5 % ukupnog prihoda na globalnom tržištu mobilnih uređaja, u odnosu na 66,9 % godinu ranije. Osim toga prije početka prodaje serije iPhone 12, Appleova operativna marža je pala, dok je Samsungu tijekom godine porasla s 11 postotna boda na 14 postotna boda.

Što se tiče količine isporuka pametnih telefona, Samsung i dalje prednjači. Njegov je udio u trećem tromjesečju iznosio 21,9 % prodaje u kvantitativnom smislu. Slijedi ih Huawei s udjelom od 14,1 %. Xiaomi zatvara ljestvicu na trećem mjestu s 12,7 % prodaje. Apple je pao na četvrto mjesto u posljednjoj četvrtini. iPhone obuhvaća 11,9 % svjetskog tržišta pametnih telefona. Međutim, treba imati na umu glavni cilj Applea, a to je da ljudi redovito kupuju i plaćaju kako bi se pretplatili na njihove usluge. Mnogi su zainteresirani za nedavno predstavljenu pretplatu Apple One koja uključuje Apple Music, Apple TV +, Apple Arcade, iCloud i druge usluge.

Više... Vaš Komentar Top
GIGABYTE lansirao AORUS RTX 3090/3080 gaming box, vanjsko GPU kućište s hlađenjem na vodu

Datum objave 01.12.2020

GIGABYTE lansirao AORUS RTX 3090/3080 gaming box, vanjsko GPU kućište s hlađenjem na vodu

gigabyte_rtx3080_gaming_box_1

Gigabyte Aorus gaming box ima ugrađenu grafičku karticu arhitekture NVIDIA Ampere, GeForce RTX 3090/3080, a kroz Thunderbolt 3 Type-C sučelje za brzi prijenos, daje tankim i laganim prijenosnim računalima jače GPU 3D grafičke mogućnosti. Osim toga sadrži RJ45 priključak i tri USB-A priključka. Dimenzije su 30 x 14 x 17,3 cm i mase je 3,78 kg.

gigabyte_rtx3080_gaming_box_2

Najveća inovacija je u unutarnjem sustavu, odnosno tekućem hlađenju Aorus Waterfoce. Brine o svim važnim komponentama na grafičkoj kartici uključujući GPU, VRAM i MOSFET, kako bi im se omogućile visoke performanse i stabilni radni uvjeti.

gigabyte_rtx3080_gaming_box_3

Ovaj cjeloviti integrirani sustav vodenog hlađenja sastoji se od velike bakrene ploče, aluminijskog hladnjaka od 240 mm i dva velika 120 mm ventilatora. Uz optimiziranu pumpu i vodeni blok pruža izrazito učinkovit protok vode i hlađenje pri niskoj razini buke.
Osim toga gaming box ima ugrađeni mrežni čip, tako da se možete povezati na žičanu mrežu i ne morate brinuti o smetnjama prijenosa tijekom igre.  Nadalje,   s Gigabyt motorom i RGB fusion 2.0 softverom, možete prilagoditi računalne performanse i svjetlosne efekte različitim preferencijama.

Za više detalja specifikacija kliknite ovdje.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft donosi Android aplikacije na Windows 10 sljedeće godine

Datum objave 30.11.2020

Microsoft donosi Android aplikacije na Windows 10 sljedeće godine

Microsoft  donosi Android aplikacije na Windows 10 sljedeće godine

Kako bismo mogli pokrenuti Android aplikacije ili igre na Windows računalu, dobro su nam poznati neki emulatori poput BlueStacks-a . Možemo pokrenuti i Android aplikacije na Samsung telefonima putem funkcija vašeg telefona . Točnije, koristite funkciju zrcaljenja zaslona telefona za mapiranje zaslona telefona na računalu i izravnu upotrebu tipkovnica, miša i zaslona osjetljivog na dodir. Ali iz stvarnog učinka, efekt pokretanja nije stabilan i može biti ograničen samo na uređaje ove robne marke.

Međutim, u bliskoj budućnosti Microsoft može izravno podržati Android aplikacije na sustavu Windows 10. Prema izvješću Windows Central, početak podrške za Android aplikacije na sustavu kreće 2021. godine. Koristit će se postojeći mehanizmi Windows podsustava za Linux za pružanje aplikacija s runtime okruženjem (danas ovaj mehanizam omogućuje pokretanje Linux aplikacija na Windowsu). Microsoft ovom mehanizmu namjerava dodati dodatni podsustav posvećen Androidu.

To bi programerima trebalo omogućiti stvaranje softverskog rješenja i objavu svojih Android aplikacija na platformi Windows 10 gotovo nepromijenjih. Konkretno, programeri mogu koristiti prevođenje aplikacijskog koda u izvorni obrazac za Windows (MSI X) i aplikaciju za plasiranje u Microsoft Store. Kodni naziv ovog programa je “Latte”, a bit će predstavljen već sljedeće godine.

Zapravo je Microsoft objavio projekt Astoria već 2015. Svrha je bila pomoć programerima da prenose svoje Android aplikacije na telefon, tablete i računala temeljena na sustavu Windows 10. No, 2016. Microsoft je odustao od projekta Astoria, a sada se tome vraćaju.

Međutim, iako je Android otvoren, neke posebne aplikacije poput Gmail-a, Ubera ili aplikacija kojima je potrebna podrška za GMS-om (Google Mobile Services ) usluge možda neće raditi na sustavu, jer Google ne dopušta instalaciju usluge Play na uređajima koji nisu Android telefoni i Chromebook.

Integracija ekosustava računala i mobilnih aplikacija postaje trend

Ova godina je za računala nedvojbeno bila prekretnica. S brzim procesorima, mogućnost integracije softvera i hardvera i ekolosustava nadzora aplikacije, Apple je uspješno realizirao migraciju Maca na Apple Silicon i tako promovirao integraciju MacOS i iOS aplikacijskih ekosustava. Ukratko, postići ono što Microsoft i Qualcomm nisu uspjeli učiniti na softverskoj i hardverskoj razini.

Međutim, Microsoft ne želi biti inferioran u odnosu na Apple i njegov utjecaj poduzima određene mjere kako bi se ipak integrirao sa svojim Android aplikacijama. Budući da trenutno u svijetu postoji više od 2 milijarde Android uređaja i ako ih se može uspješno povezati, nesumnjivo će biti velika prednost za Microsoft i Windowse. Eto, Microsoft ima dovoljno motiva za promjene.

Više... Vaš Komentar Top
Globalni GPS sustav nadograđuje se na novu generaciju

Datum objave 30.11.2020

Globalni GPS sustav nadograđuje se na novu generaciju

GPS III proivodnja

GPS ima ogroman utjecaj na milijarde ljudi širom svijeta. Ne samo u smislu pozicioniranja i navigacije, također je temelj za vojne satelitske komunikacije, obrambenu meteorološku satelitsku nadzornu mrežu, sustave dometa itd.

Kako sve ima svoj vijek trajanja, tako tako i GPS sateliti druge generacije nakon gotovo 20 godina rada (od travnja 1995.), polako se zamjenjuju s 10 novih satelita. Nova treća generacija donosi 3 puta jači signal i 8 puta bolju otpornost na prekide od stare generacije. Očekuje se da će  im životni vijek biti do 15 godina, što je znatno više od prvih satelita druge generacije (oko 7,5 godina). Uz to, modularni dizajn također olakšava periodične promjene na proizvodnoj liniji i smanjenju ažuriranja softvera. 

Također je dodana nova civilna frekvencija, nazvana L1C za precizno pozicioniranje. Osim što će povećati snagu signala, bit će kompatibilna i europskim navigacijskim sustavom Galileo. I ništa manje važno, novi sateliti također su dodani nizom laserskih reflektora koji će omogućiti pozicioniranje drugih satelita pomoću podzemnih lasera, kako bi se pročištio signal.

Raketa Falcon 9 lansira prvi satelit GPS III, prosinac 2018.

 

Što se tiče vojne primjene, donosi dugo očekivan vojni kod (M-Code) globalnog položaja (GPS) koji
poboljšava mogućnosti borbe protiv ometanja i lažnog predstavljanja. Time će nadolazeća vojna zemaljska korisnička oprema (MGUE) moći iskoristiti signal M-koda u svemiru kako bi osigurao sigurniji položaj, navigacija i vrijeme (PNT) za vojnike.

Ključ za omogućavanje M-koda je novi softverski definirani prijamnik koji se trenutno instalira na svih šest mjesta za nadzor svemirskih snaga. Prijemnik poboljšanja tehnologije i sposobnosti uređaja M-Code Monitor, kako ga još nazivaju, koristi komercijalni, gotov hardver za isplativost primanja i obrade signala M-koda, omogućavajući OCS operaterima nadzor signala M-koda.

GPS-III-A

Sve ove nove satelite izradila je tvrtka Lockheed Martin s prosječnim cijenom od oko 529 milijuna po satelitu.

Zapravo, prvi novi satelit u sustavu GPS III pokrenut je u prosincu 2018. godine i počeo je s radom početkom ove godine.  Četvrti lansirani GPS III  izvan Zemljine orbite odnio je  SpaceX Falcon 9  sa  zrakoplovne stanice Cape Canaveral, 5. studenog.  Očekuje se da će operativna uporaba započeti za nekoliko mjeseci.

Više... Vaš Komentar Top
MediaTek MT6893 SoC – performanse približavaju se vodećem čipu

Datum objave 30.11.2020

MediaTek MT6893 SoC - performanse približavaju se vodećem čipu

MediaTek MT6893 SoC

Qualcomm SoC zauzima većinu 5G tržišta mobilnih uređaja, a ulazni model se suočava s jakim izazovima konkurenata – MediaTek serije Dimensity 720 i Dimensity 800. Međutim, MediaTek vrijedno radi i na čipsetima za visoki segment mobilnog tržišta.

Nedavno je softverska baza podataka Geekbench izbacila MTK osmojezgreni 5G čipset, model MT6893.  Ovaj čip proizveden je pomoću TSMC-ove 6nm procesne tehnologije.  Prema poznatom kineskom tipsteru Digital Chat Station, SoC je brži od trenutnog vrhunskog MediaTek čipseta Dimensity 1000+, koji radi na Xiaomi Redmi K30 Ultra. Postigao je 886 bodova u jednoj jezgri  i 2948 bodova na testu više jezgri.

Međutim, kao što znate, benchmark rezultati su samo jedan dio jednadžbe izvedbe i ne odnose se na izvedbu u stvarnom svijetu.

MediaTek MT6893 SoC (1) MediaTek MT6893 SoC (2)

MediaTek MT6893 SoC (3) MediaTek MT6893 SoC (4)

 

Što se tiče specifikacija, MediaTek Inc MT6893 koristi tri klastera za 8 jezgara, od kojih je jedna primarna Cortex-A78 na 3,0 GHz tri Cortex-A78 na 2,6 GHz i četiri Cortex-A55 jezgre za uštedu energije koje rade na 2.0 GHz. Čipset će biti uparen s Mali-G77 MC9 GPU-om. SoC podržava LPDDR5 i UFS 3.0 standarde za memoriju, što će dodatno poboljšati hardverske performanse telefona. Podaci o grafičkoj jezgri, osnovnom pojasu 5G i podršci za kameru ovog SoC-a nisu se pojavili.

Ali, iako performanse MediaTeka MT6893 podržavaju Snapdragon 865, treba imati  na umu Qualcommovu novu generaciju SoC-Snapdragon 875 koja stiže u prosincu, u kombinaciji s 5-nm Snapdragon X60 modemom. Sve u svemu, konkurencija na tržištu 5G dodatno će se pojačati.

I za kraj,  MediaTek ima najmanje tri 6nm SoC-a, uključujući MT6891, MT6893 i MT6895.  Među njima će prvo biti objavljen MT6893.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 3 minute

Alibaba, AliExpress iskustva?

Objavljeno prije 11 minuta

Preporuka routera

Objavljeno prije 11 minuta

P: Zvučnici Genius SW-J2.1 1200, 30W

Objavljeno prije 15 minuta

Koji mobitel kupiti? - 2. dio

Objavljeno prije 16 minuta

A1 - ex Vip homebox turbo

Novosti

Hyundai odbio suradnju s Appleom. Uskočila Kia!

Prema izvještaju korejskog medija eDaily, suradnja oko projekta Appleovog automobila i Hyundaija, ostala je samo ponuda na papiru. Hyundai je naime odbio suradnju s Appleom. Razlog je što vjeruje da bi trebali nastaviti njegovati standardnu... Pročitaj više

AMD službeno otkrio neke informacije o Zen 4/5 arhitekturi

Za AMD se put suprostavljanja Intelu nastavlja, a sljedeća velika stvar su njihovi Zen 4 i Zen 5 CPU proizvodi, tj. arhitekture. Izvršna direktorica AMD-a, dr. Lisa Su, je u intervjuu s dr. Ianom Cutressom iz Anandtecha, rekla da su njihovi... Pročitaj više

ASUS IPS ROG Swift PG279QM s 1440p rezolucijom i 240 Hz

Asus ROG Swift PG279QM je najnoviji dodatak portfelju gaming monitora ove tvrtke. Radi se o 27-inčnom zaslonu koji nudi brzinu osvježavanja 240 Hz, što nikada nije bilo na IPS panelu rezolucije 2.560 x 1 440 piksela. To je omogućeno uz pomo... Pročitaj više

JingOS : prvi Linux OS u stilu iPadOS-a za računala i tablete

iPadOS kao i sve što je dio Appleovog ekosustava ima svoja ograničenja. No, sada se pojavila vrlo zanimljiva i alternativa. To je operativni sustav JingOS temeljen na Linuxu, ali istodobno ima punu podršku za upravljanje dodirom i stil plat... Pročitaj više

Novogodišnji poklon za vas: Windowsi 10 Pro za 7,24 € i Office 2016 Pro za 21,90 €

Dolazak nove godine znači da sve mora imati novi početak - pa tako i vaš softver. U2key je za sve pripremio popuste na Windowse i Office i to do 43,4%. Sada je pravo vrijeme za kupovinu i veliku uštedu, a to vrijedi i za operativne sustave... Pročitaj više

Sve novosti