AMD je objavio novu veliku reviziju upravljačkog Radeon softwarea

Datum objave 21.04.2021 - Uredništvo

AMD je objavio novu veliku reviziju upravljačkog Radeon softwarea

AMD je objavio novu veliku reviziju upravljačkog Radeon softwarea

AMD_LINK_Windows

AMD je jučer objavio  AMD Radeon Software Adrenalin 21.4.1, novo izdanje svog softverskog paketa za AMD Radeon grafiku,  pružajući gamerima, kreatorima i entuzijastima nevjerojatnu vizualnu vjernost, ultra-reaktivno igranje i napredne značajke za otključavanje punog potencijala AMD gaming iskustva.

Razvijen s gamerima na umu,  najnovije  AMD Radeon Software  izdanje  donosi snažne nove značajke i mogućnosti  za isporuku uranjajućeg gaming iskustva. AMD Link  za Windows, omogućuju  korisnicima da se povežu  sa svojim gaming računalom sa drugog Windows PC-a, kao i s telefona, tableta ili TV-a, s gotovo bilo kojeg mjesta. Također pruža ažurirano korisničko sučelje s brojnim poboljšanjima upotrebljivosti  koje traže Radeon igrači, uključujući prilagođene  mogućnosti instalacije i pojednostavljene alate za snimanje i streaming kako bi korisnici mogli jednostavno snimiti i podijeliti svoje nezaboravne trenutke igranja.

Radeon Software BB7 Minimal System Page

Snažan hardver samo je polovica jednadžbe   za isporuku izvanrednih,  svjetskih AAA, esport i  multiplayer iskustava koje su igrači očekivali“, rekao je Frank Azor, glavni arhitekt Gaming Rješenja u AMD-u. “S novim  AMD Radeon Software izdanjem, naš cilj je bio omogućiti igračima da otključaju puni potencijal svojih AMD  gaming sustava, omogućujući im da u potpunosti urone u prekrasne, hiper-stvarne svjetove, lako dijele svoje najnovije bitke i pobjede, pronađu nove načine igranja s prijateljima i podješavanja svojeg iskustva igranja kako im odgovara.”   

Radeon Software BB7 Performance Metrics (2)

Responzivno igranje, živopisni vizuali i kompletno igračko iskustvo

AMD Radeon Software je portal za otključavanje punog potencijala AMD-ovog iskustva igranja, dizajniran za isporuku responzivnog igranja, živopisnih vizuala i potpunog iskustva za igrače. Postojeće značajke kao što su AMD FreeSync,  AMD Radeon Anti-Lag  i  AMD Radeon Boost  pružaju  ultra-visoki framerate, low latency gaming, dok  značajke kao što su AMD Radeon Image Sharpening i  AMD FidelityFX  razvojni alati  omogućuju   nevjerojatno imerzivne,  vizualno zapanjujuće  igre. Nadovežući  se na ovaj temelj,  AMD Radeon Software Adrenalin 21.4.1 pruža nekoliko novih i ažuriranih značajki, uključujući:

 • AMD Link – Besplatna  aplikacije za povezivanje gaming računala s tabletom, telefonom  ili  TV-om  – a sada i drugim računalom temeljenim na Sustavu Windows – omogućuje korisnicima da bilo koji zaslon pretoče u gaming powerhouse s gotovo bilo kojeg Nova AMD Link značajka omogućuje korisnicima  da pozovu prijatelja da se poveže   na svoje računalo   iz   drugog AMD  Radeon sustava za igranje  igara koje podržavaju lokalni multiplayer   ili split način zaslona. AMD Link također nudi  144 FPS (max), više opcije streaminga propusnosti,podršku  za 5.1 surround   zvuk  smanjenu latenciju streaminga  do  60  posto u CS:GO.
 • Pojednostavljeno korisničko sučelje – Na temelju povratnih informacija  zajednice,  najnovije izdanje softvera  pruža nekoliko   mogućnosti instalacije  prilagođenih prilagodbi. Igrači mogu  izabrati potpunu instalaciju     ili    minimalnu instalaciju s pojednostavljenim korisničkim  sučeljemili  small-footprint ,  instalacijom samo za upravljački dio. Dodatna ažuriranja uključuju poboljšanu traku za pretraživanje, dostupnost  dodatnih statistika igranja    na kartici igara i još mnogo toga.
 • Prošireni mjerni podaci o performansama i tuning – Korisnici sada mogu   vidjeti  i Radeon grafiku i Ryzen™ metriku performansi procesora s  jedne lokacije, uključujući korištenje procesora, brzinu radnog takta, temperaturu, napon, potrošnju energije i brzinu ventilatora, omogućujući  im bolju optimizaciju performansi sustava i učinkovitosti napajanja.
 •     Poboljšano snimanje i streaming  – Integrirajući  sve postavke snimanja i streaminga pod jednom karticom, novo izdanje AMD Radeon Software   nudi poboljšanja upotrebljivosti urednika scene, poboljšanu funkcionalnost i novi čarobnjak [iii] kako bi korisnicima početne razine olakšao početak streaminga.
 • Korekcija nedostatka boja – Prilagodljive postavke omogućuju korisnicima s tri glavna uvjeta nedostatka vida u boji – protanopijom, deuteranopijom i tritanopijom – da dožive igre u živopisnijim detaljima bez očekivanog utjecaja na performanse.
 • Microsoft PlayReady AV1 Support – Podrška za playready AV1 hardverski ubrzani dekod otvorenog koda za grafičke kartice serije AMD Radeon RX 6000 osigurava kvalitetan, zaštićen sadržaj.
 • AMD Crash Defender – Nova značajka stabilnosti kako bi se osiguralo da sustavi “ostanu živi”, sačuvaju podatke i potpuno se oporave od potencijalnih vješanja ili padova u odabranim scenarijima. Uparen s AMD Bug Report Alatom, Radeon Software može pružiti potpuniju sliku problema koje su poslali korisnici za brže rješavanje od strane AMD-skih timova za podršku.

Radeon Software BB7 Performance Tuning Stress Test (1)

Dostupnost

AMD Radeon Software Adrenalin 21.4.1 može  se preuzeti danas sa  stranice AMD Drivers and Support.

Više... Vaš Komentar Top
Objavljen set uputa za AMRv9 – izvedba IPC-a porasla 30 %

Datum objave 21.04.2021

Objavljen set uputa za AMRv9 - izvedba IPC-a porasla 30 %

Armv9_1

Od izlaska ARMv8 arhitekture u studenom 2011., prošlo je deset godina. I napokon smo dočekali da je ARM službeno pokrenuo ARMv9 arhitekturu na temelju kompatibilnosti s prethodnim standardom.

U usporedbi s prethodnom generacijom, nova ARMv9 arhitektura poboljšava performanse procesora, sigurnost, vektorsko računanje, strojno učenje i digitalnu obradu signala. Uz to, procesori više neće biti ograničeni na tržište mobilnih uređaja, već obuhvaćati računala, duboko učenje, AI itd.

Armv9_2 Armv9_3

Sveukupno poboljšanje performansi arhitekture

Prema ARM-u, sljedeća generacija Matterhorn i Makalu arhitekture i održat će poboljšanje IPC performansi za više od 30%. S povećanjem frekvencije koju donosi naprednija tehnologija u budućnosti, očekuje se da će konačno poboljšanje performansi CPU-a doseći 40%.  Uzimajući za primjer Cortex-X / A seriju koja se koristi na mobilnim platformama, performanse X1 / A78 su 2,5 puta veće od Cortex-A72. ARMv9 je također smanjio kašnjenje memorije sa 150 ns na 90 ns, povećao frekvenciju s 2,6 GHz na 3,3 GHz, propusnost memorije s 20 GB/s na 60 GB/s.

Armv9_4

SVE2

Važna nadogradnja ARMv9 koja se odnosi na performanse je SVE2 set uputa s pokretnim zarezom. U usporedbi sa SVE-ovim 128-bitnim vektorom, SVE2 može podržati 128 kao višestruke i do 2048-bitne operacije.

Sukladno tome može poboljšati ML strojno učenje, mogućnosti obrade DSP signala i izvedbu budućih 5G uređaja, virtualne i proširene stvarnosti, i lokalnog CPU-a koji pokreće ML. Istodobno, ARM će nastaviti poboljšavati performanse umjetne inteligencije AI u budućnost.

Armv9_5

Sigurnost podataka

Treća velika nadogradnja ARMv9 je sigurnost podataka. Nova CCA računalna arhitektura temelji se na TrustZone sigurnosnoj tehnologiji i uvodi tehnologiju dinamičke domene. Uz CPU, ARM je ukratko spomenuo i budući Mali GPU, kome će biti dodane napredne značajke, uključujući VRS prikaz promjenjive brzine sličica i druge napredne tehnologije prikazivanja.

Armv9_6

Pitanja autorizacije

U vezi s autorizacijom najnovije ARM arhitekture, ne podliježe Propisima američke izvozne administracije (EAR), što znači da Huawei HiSilicon može dobiti autorizaciju. ARM je također izjavio da je obavijestio relevantne američke vladine odjele da će se i dalje pridržavati smjernica američkog Ministarstva trgovine za Huawei i njegovu podružnicu HiSilicon. Očekuje se da će se procesori razvijeni na temelju ARMv9 službeno komercijalizirati početkom 2022. godine, a možda će Qualcommova generacija SoC-a, poput Snapdragon 895, biti prva. Više detalja o strukturi bit će objavljeno na ljeto.

Više... Vaš Komentar Top
Priča se da će TSMC u svibnju proizvoditi Apple A15 čipove

Datum objave 21.04.2021

Priča se da će TSMC u svibnju proizvoditi Apple A15 čipove

TSCM - Apple A15

Prema izvještajima DigiTimesa, TSMC će početi krajem svibnja masovno proizvoditi A15 čipove za ovogodišnju iPhone seriju. Bit će korištena poboljšana verziju 5-nm procesa u pogledu oslobađanja performansi i omjera energetske učinkovitosti. U kontekstu globalne COVID-19 epidemije prošle godine kada je bio pogođen čitav opskrbni lanac, Apple je morao odgoditi jesensku konferenciju do listopada. Gledajući situaciju ove godine, iako epidemiološka situacija još uvijek nije optimistična, a globalna nestašica čipova i dalje se nastavlja, TSMC-ova rana proizvodnja čipova za Apple je signal koji ukazuje da se očekuje nastavak tradicije lansiranja novih iPhone modela u rujnu.

Trenutno curenje informacija pokazuje da će novi iPhone koristiti dizajn manjeg ureza na LTPO zaslonu. Neki modeli bit će opremljeni zaslonom za dinamičko osvježavanje s brzinom od 120 Hz što će učiniti korisničke operacije glađima. Očekuje se senzor otiska prsta na zaslonu. Appleova metoda prepoznavanja otiska prsta može integrirati senzore na staklu, a ne “ispod zaslona”.

Osim toga, specifikacije memorijskih kapaciteta mogu također biti nadograđeni. U listopadu prošle godine, @Jon Prosser, rekao je da Apple razmatra udvostručavanje kapaciteta memorije. U siječnju je ponovno otkrio da prototip nove verzije iPhone Pro ima kapacitet od 1 TB. S obzirom na to da 512 GB interne flash memorije postoji već neko vrijeme, razumno bi bilo da Apple pojača specifikacije radne i podatkovne memorije.

Više... Vaš Komentar Top
Noctua NH-U12S redux & NA-FK1

Datum objave 20.04.2021

Noctua NH-U12S redux & NA-FK1

Noctua je predstavila NH-U12S redux, prvi CPU hladnjak u svojoj redux liniji proizvoda. Vjeran duhu redux linije, NH-U12S redux uzima provjereni koncept izvornog, nagrađivanog NH-U12S i svodi ga na bitne stvari: tihi, kvalitetno izrađeni hladnjak od 120 mm s racionaliziranom dodatnom opremom koja je visoko kompatibilan, jednostavan za instalaciju i pristupačne cijene. S drugim kompletom ventilatora NA-FK1, NH-U12S redux može se nadograditi na dvostruku ventilacijsku konfiguraciju push / pull za daljnje poboljšane performanse.

Više... Vaš Komentar Top
Canon i-Sensys X

Datum objave 20.04.2021

Canon i-Sensys X

Serija Canon i-SENSYS-X (1)

Canon Europe nedavno je predstavio novu liniju jednostavnih i cjenovno pristupačnih slikovnih rješenja iz svog portfelja višefunkcijskih pisača povezanih s oblakom. Serija Canon i-Sensys X nova je linja kompaktnih pametnih uređaja namijenjena manjih odjelima u malim i velikim tvrtkama ili samozaposlenim osobama (odvjetnicima, financijskim savjetnicima, konzultantima, knjigovođama). Idealan je u podržavanju svih njihovih potreba za ispisom, digitalnom transformacijom i sigurnošću.

Više... Vaš Komentar Top
MSI RTX3080 Ti grafička kartica s 12 GB memorije u isporuci

Datum objave 20.04.2021

MSI RTX3080 Ti grafička kartica s 12 GB memorije u isporuci

MSI RTX3080 Ti grafička kartica s 12 GB memorije u isporuci (1)

Netko je na Internetu otkrio da se isporučuje serija novih grafičkih kartica RTX 3080Ti koju je proizveo MSI . Radi se o modelu MSI RTX3080 Ti Ventus 3X 12G OC grafičke kartice. Kao što se iz naziva može pročitati, bit će opremljena s 12 GB video memorije umjesto prethodno najavljenih 20 GB.

MSI RTX3080 Ti grafička kartica s 12 GB memorije u isporuci (2)

RX 580 valjda ide rudarima :)

Nvidia će predstaviti ovu grafičku karticu u bliskoj budućnosti. Razlog je što su se u početku nadali da će RTX 3080 Ti i 3090 koristiti isti čip, ali se kasnije odustalo od ovog plana. RTX 3080 Ti koristit će GA102-225 GPU, s 10.240 CUDA jezgri i polovicom video memorije RTX 3090, odnosno 12 GB GDDR6X video memorije. Rečeno je da će RTX 3080 Ti također imati ograničenja za rudarenje kako bi olakšao usku ponudu kartica na tržištu igara.

Više... Vaš Komentar Top
Silicon Power predstavlja XD80 NVMe pogone do 2 TB

Datum objave 20.04.2021

Silicon Power predstavlja XD80 NVMe pogone do 2 TB

SSD XD 80

Silicon Power predstavio je SSD diskove XD80 NVMe koji koriste PCIe Gen3 x4 sučelje za komunikaciju s računalom koje ostavlja tradicionalne SATA III SSD-ove iza sebe u prašini, pružajući hardcore igračima konkurentsku prednost koja im je potrebna kako bi osigurali pobjedu. Serija uključuje modele kapaciteta 256 i 512 GB, kao i 1 i 2 TB u faktoru oblika M.2 2280.

Proizvođač ne otkriva koji se tip flash memorije koristi u pogonima NVMe serije XD80, ali napominje da su nove stavke opremljene SLC predmemorijom i DRAM međuspremnikom, koji ubrzavaju sekvencijalne procese čitanja i pisanja do 3.400 i 3.000 MB/s .  Međutim, teško da će svi modeli postići ove vrijednosti. Barem najmanja varijanta trebala bi pisati sporije zbog raspodjele pristupa na manje memorijskih čipova.

SSD XD 80-1

Dimenzije Silicon Power XD80 pogona su 22 × 80 mm i ima visinu od samo 4,75 mm. Mase je 11 grama. Za hlađenje, opremljeni su aluminijskim hladnjakom koji pruža maksimalno odvođenje topline i upravljanje toplinom. Zapravo, u usporedbi sa SSD-ovima bez hladnjaka, XD80 održava temperature čak 20% nižim, održavajući stabilnost rada.

Jamstveni rok je pet godina. Nažalost, Silicon Power još nije objavio informacije o cijenama ili dostupnosti širom svijeta.

Više... Vaš Komentar Top
Ferrari ulazi na područje električnih automobila

Datum objave 20.04.2021

Ferrari ulazi na područje električnih automobila

El Ferrari

Bivši izvršni direktor Ferrarija je u jednom intervjuu izjavio kako je teško zamisliti da bi tvrtka odustala od motora s unutarnjim izgaranjem, a kupcima automobila teško zamisliti električni Ferrari. No, njegovim odlaskom priča se promijenila.

Prema riječima Johna Elkanna, izvršnog direktora talijanske marke, tvrtka planira ući na područje električnih automobila do 2025. Smatra da električna vozila imaju sjajne poslovne mogućnosti bilo u moto sportu ili na cesti, a mogu donijeti strast i jedinstvenost nove generacije Ferrarija! Pri tome će provoditi svoju politiku elektrifikacije na vrlo discipliniran način.

Uz to je otkrio da  tvrtka već radi na svom prvom električnom automobilu i postavlja ljestvice vrlo visoko. Koristeći dugogodišnju moto-moto stručnost, stvorili smo hibridna vozila SF90 Stradale i SF90 Spider koji pokazuju našu tehničku izvrsnost i pružaju nevjerojatno iskustvo vožnje. U skladu s najboljom Ferrarijevom tradicijom i u stilu i u izvedbi. ”, rekao je Elkann, a prenosi Engadget.
Šef Ferrarija dotaknuo se i pitanja autonomne vožnje. Iako njegova tvrtka još ne planira stvarati samovozeće automobile, obećao je implementirati neke tehnologije autonomne vožnje u svoje automobile kao odgovor na promjene u zakonodavstvu različitih zemalja i preferencije kupaca, posebno u GT klasi, tj. kod brzih modela.

Više... Vaš Komentar Top
Nestašica čipova može potrajati do 2023. godine

Datum objave 19.04.2021

Nestašica čipova može potrajati do 2023. godine

Nestašica čipova do 2023. godine

Prema predviđanjima najvećih svjetskih proizvođača čipova, nestašica poluvodičkih komponenti neće prestati do kraja ove godine, kao što je prethodno predviđeno, već bi mogla potrajati do 2023. godine.

Glavni razlog nestašice čipova je kombinacija velike potražnje za elektroničkim uređajima, rastu rudarenja kriptovalutama, novi proizvodni procesi, odgođene proizvodne linije kao rezultat Covid-19 pandemije, ali i trgovinski rat između Kine i SAD-a koji je doveo do ove situacija kakva je danas.  Utječe i utjecati će na svu elektroniku, od automobilskih računala, video kartica, igraćih konzola, pametnih telefona do prijenosnika, matičnih ploča, usmjerivača itd.

Djelomično rješavanje ovog problema je izgradnja novih tvornica. Međutim, kao što svi znamo, one se ne mogu izgraditi preko noći, već često treba i nekoliko godina. Ali dobra je vijest da su proizvođači čipova poput Intela i TSCM-a, već krenuli u širenje proizvodnih kapaciteta punom brzinom.

Intel je pokrenuo sve planove za proširenja proizvodnje nastale još prije tri godine. Uz to su najavili izgradnju dvije tvornice u Arizoni za 7nm čipove, uz podršku američke vlade. Tvornice bi trebale biti dovršene 2024. godine. Što se tiče TSMC-a, oni ističu da sve njihove tvornice već rade s “kapacitetom većim od 100 posto” te da su kupili i zemlju i opremu za izgradnju više tvornica među kojima je i ona u Arizoni vrijedna 12 milijardi dolara.  Sveukupno, tvrtka planira uložiti 100 milijardi dolara za povećanje kapaciteta u svojim pogonima tijekom sljedeće tri godine. Također zapošljavaju tisuće novih radnika u vezi s povećanjem proizvodnje. TSCM očekuje uravnoteženje ponudi i potražnje tek od 2023.godine, nakon otvaranja novih tvornica i proizvodnih linija.  Uz to, oba proizvođača se nadaju da će ASML moći pratiti nužno povećanje njihove proizvodnje.

NVIDIA je još jedan tech gigant koji upozorava na kontinuirani nedostatak procesorskih jedinica, ali  naglašavaju da će u nadolazećim mjesecima nastojati  zadovoljiti potražnju, osobito za modelima grafičkih kartica serije RTX 30.

ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3060 OC 12 GB recenzija

I konačno, Renesas i Foxconn takođe nisu optimistični, ali su manje pesimistični i vjeruju da nedostatak mikročipova bi mogao potrajati do 2022. godine.

Više... Vaš Komentar Top
Brzi pregled Chrome 90 novih značajki na sustavima Windows, Mac i Linux

Datum objave 19.04.2021

Brzi pregled Chrome 90 novih značajki na sustavima Windows, Mac i Linux

Chrome_90_naslovnica

Već smo navikli da Chrome ažurira verziju web preglednika svakih nekoliko tjedana. Sada je već na verziji 90, koja donosi nekoliko novih značajki. Što je ažurirano?

Sigurnost prije svega

Za razliku od Chrome 89 i starijih inačica, najnovije izdanje web preglednika će prvo pokušati učitati web stranice putem HTTPS-a. U slučaju da web stranica ne koristi HTTPS, Chrome će se vratiti na HTTP protokol i pokazati vam  sigurnosno upozorenje kao i do sada. Ova promjena s preferencijalnim učitavanjem web stranica putem HTTPS-a može uvelike poboljšati privatnost za korisnike i poboljšati brzine učitavanja web stranica.

Uz to Chrome se više neće povezivati ​​s  HTTP/HTTPS/FTP poslužiteljima na portu 554. Te veze neće uspjeti  jer su port hakeri koristili za NAT Slipstream 2.0. napade.  Zapravo je Google pokušao onemogućiti port i prije, ali korporativni korisnici snažno su se protivili tome.

Podrška AV1 video kodiranja

Chrome_90_kodek

Chrome 90 dodaje nativnu podršku za AV1  kodek, odnosno AOMedia Video 1,  tehnologiju  kodiranja videozapisa, koja je besplatna i alternativa  standardnim kodecima poput  mpeg4  s plaćanjem tantijema.  Potječe iz Open Media Alliance,  predvođene Googleom.      2018.  godine. Besplatna je alternativa  standardnim kodecima poput  mpeg4,  koji zahtjeva plaćanje tantijema.

AV1 video kodiranje može značajno poboljšati protočnost videa jer daje  veću stopu kompresije od H.265/264/VP9 pri istoj kvaliteti slike, što znači da može prenositi kvalitetu slike veće definicije pod istom širinom pojasa. To je osobito bitno  za usluge kao što su Microsoft Teams, Zoom ili Cisco WebEx za vođenje sastanaka. Dakako, video servisi moraju koristiti kodek kako bi se postigla ta poboljšanja, tako da se promijene ipak neće dogoditi preko noći.

Također je dobro znati, da je  Netflix počeo primjenjivati ​​av1 kodek u svojoj usluzi prošle godine. Prema američkom streaming servisu , av1 je dvadeset posto učinkovitiji u odnosu na vp9 kodek. Što se tiče hardvera, podršku kodeka imaju Intel Tiger Lake 11. generacija,  AMD RX 6000 i MediaTek Dimensity 1000 serija / TV čip MT9602 za mobilne platforme. Podržana je i serija RTX 30.

Preimenovanje prozora (“Postavke-više alata”)

Chrome_90_Preimenovanje prozora

Chrome 90 donosi novu funkciju upravljanja prozorima Kada otvorite više prozora preglednika, možete ih preimenovati kako biste ih bolje razlikovali, a se imena prikazuju na programskoj traci i u prikazu zadataka. Vrijedno je spomenuti da Chrome 90 pamti konfiguraciju i vaše ime prozora, te ih automatski vraća kad se web preglednik otvori sljedeći put ili prije ponovnog pokretanja ako se sruši.

Da biste pristupili ovoj značajci, morate otvoriti izbornik Chrome (…), kliknuti na “More Tools” (Više alata), a zatim odabrati “Preimenuj prozor”. Ili možete desnom tipkom miša kliknuti na prozor preglednika da biste pristupili ovoj funkciji.

Stvaranje veza do istaknutog teksta

Prilikom čitanja sadržaja web stranice u pregledniku, označite li bilo koji dio teksta desnim klikom miša, možete ga jednostavno podijeliti uz opciju “Kopiraj vezu”, s nekim kome je potreban ili možda želite da bude bolje informiran. Kada primatelj otvori vezu, automatski se prikazuje posebno istaknuti dio teksta, umjesto vrh učitane web stranice. Do sada je ova značajka bila dostupna kao proširenje za Chrome (Link to Text Fragment) koje se mora ručno instalirati.

Ostale promijene zanimljive za korisnike

Chrome_90

 • Chrome 90 također donosi prve kontrole za uključivanje i isključivanje za Googleov sigurnosni okvir za privatnost, koji uključuje kontroverznu zamjenu FLoC identifikatora za kolačiće treće strane koje su suparnički preglednici Brave i Vivaldi onemogućili.
 • Chrome 90 podržava novi WebXR API, koji može poboljšati AR iskustvo preglednika. Korištenjem ovog API-ja i podataka međuspremnika, aplikacije temeljene na Chromeu mogu lakše otkriti stvarno okruženje korisnika.
 • Privremeno isključvanje svih obavijesti tijekom predstavljanja ili dijeljenja zaslona   u sustavu Windows.

Google također objavljuje novi preglednik PDF-a za preglednik Chrome. Ima novi način prikaza koji prikazuje dvije stranice. Alatna traka također omogućava korisnicima da zumiraju, brzo prebacuju stranice i spremaju ili ispisuju jednim gumbom. Ostale nove značajke,  detalje ispravka programskih i sigurnosnih pogrešaka, pročitajte na web stranicama za programere i na blogu Chromium.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 18 minuta

Koji mobitel kupiti? - 2. dio

Objavljeno prije 25 minuta

Problem sa NVMe diskom

Objavljeno prije 28 minuta

Smetnje na TV-u sa dvbt2 receiverom

Objavljeno prije 40 minuta

Automobili

Objavljeno prije 42 minute

Windows 10 - problemi, troubleshooting

Novosti

AIDA64 v6.50

FinalWire je objavio dostupnost nove verzije svog AIDA64 softvera u sve četiri dostupne verzije, sa Extreme i Business edicijama. Novosti uključuju: Microsoft Windows 11 and Windows Server 2022 support AVX2 and FMA accelerated 64-bit benchm... Pročitaj više

Canon predstavlja PRISMAprepare Go

Gradeći na svom uspješnom softveru PRISMA, namijenjenom radnim procesima u produkcijskom tisku, Canon Europe predstavlja PRISMAprepare Go, alat za sigurno slanje i pripremu datoteka za male interne odjele za tisak i davatelje usluga tiska.... Pročitaj više

Microsoft "hakirao" vlastito računalo kako bi dokazao koliko je Windows 11 siguran

Windows 11 ima niz sigurnosnih značajki uključujući modul pouzdane platforme (TPM 2.0), sigurnost temeljenu na virtualizaciji (VBS) itd. Iako ovi zahtjevi postoje u sustavu Windows 10, ne nameću se korisnicima prilikom instalacije. Kako bi... Pročitaj više

Globalne isporuke mobitela u padu 6% u Q3. Nedostaje čipova!

Isporuke pametnih telefona od srpnja do rujna 2021. pale su za za 6 postotna boda na godišnjoj razini. Prema Canalysu, to je uvelike posljedica nedostatka komponenti, osobito čipova što je spriječilo tvrtke da zadovolje potražnju potrošača.... Pročitaj više

Dell Technologies Summit

Tvrtka Dell Technologies je na virtualnom događaju „Dell Technologies Summit“ predstavila najnovije edge inovacije, kao i nove uređaje unutar PC portfelja. Nova tehnološka rješenja namijenjena su za pojednostavljenje implementacije, kao i s... Pročitaj više

Sve novosti