Apple najavio još jednu rundu lansiranja novih uređaja

Datum objave 04.11.2020 - Sanja Ledinek

Apple najavio još jednu rundu lansiranja novih uređaja

Apple najavio još jednu rundu lansiranja novih uređaja

Apple event_Octtober_2020_1

Apple je poslao pozivnice potvrđujući da će 10. studenog održati i treću ovogodišnju konferenciju na kojoj će predstaviti novu skupinu svojih proizvoda. Na pozivnici je jasno istaknuta fraza “One more thing“, koju su zadnji puta upotrijebili tijekom predstavljanja iPhonea X 2017. godine.

Glavni junaci trebali bi 13-inčni MacBook Pro, 16-inčni MacBook Pro i 13-inčni MacBook Air, opremljeni Apple Silicon čipsetom. Ovaj Appleov samo-razvijeni čipset A14X, koristi 5nm arhitekturu i ima vodeće performanse energetske učinkovitosti. U usporedbi s Macom opremljenim Intelovim čipom, Mac opremljen s novim rješenjem imat će dulji vijek trajanja baterije, što bi trebalo dodatno poboljšati korisničko iskustvo.

Osim prijelaza na Apple Silicon čip, neće doći do većih promjena u dizajnu novog Maca, a Apple će i dalje koristiti isti oblik. Apple planira prebaciti cijelu liniju Mac proizvoda na Apple Silicon, ali ovaj će postupak trajati oko dvije godine.

Apple event_Octtober_2020_2

Uz to, prema informacijama koje je objavio  cinker @000leaker, MacBook proizvodi opremljeni Apple Silicon procesorima trebali bi biti cijenom pristupačniji od inačica Intel procesora. 13-inčni MacBook Air ima cijenu od 799 USD (verzija od 128 GB), a verzija s 256 GB košta 899 USD. 13-inčni MacBook Pro počinje s 1.099 USD za 128 GB verziju, a s 256 GB košta 1.199 USD.

Također,  kako objavljuje drugi insider pod nadimkom The Verifier, očekuje se da će Apple najaviti i platformu TestFlight za Mac uređaje. Omogućuje testiranje aplikacija programerima tako da unaprijed distribuiraju svoje aplikacije prije nego što se stave u App Store, kako bi prikupili povratne informacije korisnika i izvršili prilagodbe. Trenutno Apple nudi samo TestFlight za iOS uređaje (uključujući Apple Watch i Apple TV).

Konačno, s novim Macom, najvjerojatnije u nadolazećem događaju, Apple će lansirati MacOS 11 Big Sur, koji je najavljen tijekom  WWDC-a 2020.

Više... Vaš Komentar Top
Canon predstavlja novu seriju pisača PIXMA TS7450

Datum objave 03.11.2020

Canon predstavlja novu seriju pisača PIXMA TS7450

Canon PIXMA TS7450

Canon Europe predstavlja pisače iz serije Canon PIXMA TS7450 – kućne A4 pisače vrste „tri u jednom“ iz srednjeg cjenovnog ranga s pet spremnika tinte u boji FINE i automatskim ulagačem dokumenata (ADF-om) koji je savršen za produktivan rad od kuće ili kreativnu upotrebu. Ovi svestrani i cjenovno pristupačni pisači s puno inovativnih značajki, poput govornog upravljanja i LED statusne trake za provjeru tijeka ispisa, spajaju lakoću upotrebe s ispisom visoke kvalitete.

Osim govornih značajki, tu su i ugrađeni Wi-Fi i mogućnosti PIXMA Cloud Link, pa se korisnici mogu jednostavno povezati s cijelim nizom uređaja poput pametnih telefona ili tableta i maksimalno iskoristiti prednosti koje pružaju rješenja drugih proizvođača kao što su Google Drive, Dropbox ili Google Classroom za jednostavan rad s dokumentima. Automatski ulagač dokumenata (Automatic Document Feeder, ADF) omogućuje korisnicima da skeniraju ili kopiraju odjednom do 35 stranica bez ručne pomoći, dok sustav za dvosmjerno ulaganje papira omogućuje istovremeno umetanje papira različite vrste i veličine bez ručne intervencije tijekom ispisa i skeniranja. Ta će značajka biti posebno korisna svima koji rade od kuće i koriste razne vrste dokumenata, primjerice nastavnicima koji pripremaju planove predavanja i resurse za podučavanje.

Taj pametni uređaj može i automatski prepoznati veličinu papira i tome prilagoditi svoje funkcioniranje, omogućujući prema potrebi automatski dvostrani ispis. Kvalitetni spremnici XL FINE sadrže veću količinu tinte te je potrebno rjeđe mijenjati spremnike, što je savršeno za kućni ispis dugačkih ugovora ili dokumenata. Funkcija lakog postavljanja skraćuje vrijeme od vađenja pisača iz pakiranja do upotrebe, dok jednostavno izravno povezivanje putem QR koda znači da se korisnici mogu trenutačno povezati sa svojim pametnim telefonom. Radi optimizacije produktivnosti i poticanja učinkovitosti, pisači iz serije Canon PIXMA TS7450 imaju i sučelje koje se lako koristi. S OLED zaslonom dijagonale 3,6 cm i novom LED statusnom trakom korisnici mogu jednim pogledom provjeriti status ispisa, uočiti pogreške ili vidjeti je li potrebno zamijeniti spremnik s tintom.

Zahvaljujući kompatibilnosti s paketom praktičnih aplikacija i raznim uređajima, korisnici mogu lako ispisivati s Macova te uređaja s operacijskim sustavima iOS ili Android, spajati se sa servisima u oblaku i istraživati izvore umjetničke inspiracije. Uz PIXMA Cloud Link, koji je dostupan preko aplikacije Canon Print App, pisači iz serije Canon PIXMA TS7450 mogu pristupati dokumentima i ispisivati ih izravno sa servisa drugih proizvođača kao što su Google Drive, Evernote i Dropbox te novi Google Classroom – to je savršeno za udaljeni rad i organiziranje važnih dokumenata. Ti pisači dolaze s omogućenim govornim upravljanjem i kompatibilni su s Amazon Alexom i Google Assistantom, pa ih je brže i lakše koristiti nego ikad prije, bilo da se radi o aktiviranju ili provjeri statusa ispisa.

Značajka PIXMA Chat Print omogućuje korisnicima dijeljenje i ispis slika iz aplikacije Facebook Messenger, što je savršeno za sve koji žele ispisivati posebne trenutke izravno s društvenih mreža. Pri ispisu s pametnog telefona korisnici pisača iz serije Canon PIXMA TS7450 mogu upotrebljavati i servise Apple AirPrint i Mopria bez potrebe za dodatnim aplikacijama ili instalacijom.

Više... Vaš Komentar Top
Intel Iris Xe Max grafička kartica za tanka i lagana prijenosna računala

Datum objave 03.11.2020

Intel Iris Xe Max grafička kartica za tanka i lagana prijenosna računala

Intel Iris Xe MAX graphics, built on Intel’s 10nm SuperFin pro

Intel je službeno najavio svoju prvu grafičku karticu – Iris Xe Max, kodnog naziva DG1. U osnovi je isto što i grafička jedinica ugrađena u procesore Tiger Lake, pa se stoga temelji na istoj Xe -LP arhitekturi . Proizvedena je istim Intelovim SuperFin postupkom od 10 nm. Grafički čip ima konfiguraciju od 96 računskih jedinica (EU) , s ukupno 48 teksturnih jedinica i 24 rasterske jedinice. Memorijska sabirnica je 128 bita, uobičajena za LPDDR4X memoriju pa upotreba na LPDDR4x -4267 VRAM-a (ne GDDR) daje propusnost od 68 GB/s. Očito je da to nije puno, ali svakako je više od 56 GB/s koliko ima NVIDIA MX350, a s kojom Intel uspoređuje ovu grafičku karticu u igrama.

Building on the foundation of the integrated Intel Iris Xe grap

Xe MAX prihvaća PCIe 4.0 × 4 vezu.  Također uključuje i sustav za uravnoteženje snage između procesora i namjenske grafičke jedinice. Može se koristiti s Tiger Lakeom koji također podržava PCIe 4.0 za postizanje sinergije. Osim toga ima DL Boost s DP4A tehnologijom koja pretvara FP32 u INT8. Istodobno, je implementirana Deep Link tehnologija za rad obje grafičke jedinice. Intel surađuje s raznim tvrtkama za softver i igre kako bi omogućili ovaj eksplicitni multi-GPU aranžman za kombiniranje dva Xe-a.

Za poticanje kupnje prijenosnih računala s Iris Xe Max, Intel je stvorio nekoliko serija aplikacija, igara i sadržaja koji se može preuzeti, ali se prije svega fokusira na proizvode za profesionalce. Iris Xe MAX grafička kartica trenutno je dostupna samo u verziji za prijenosna računala, a očekuje se da će 2021. biti predstavljen i desktop verzija sa Xe LP arhitekturom.

Više... Vaš Komentar Top
Samsung Exynos 1080 – čipset srednje klase

Datum objave 03.11.2020

Samsung Exynos 1080 - čipset srednje klase

exynos_1080

Samsung je za 12. studenoga najavio lansiranje Exynos 1080 čipseta za mobilne telefone srednje klase. Uglavnom je namijenjen za potrebe Samsungove A serije i kineskog proizvođača uređaja – tvrtke Vivo. Očekuje se da novi SoC Exynos 1080 uključuje aplikativni procesor s Cortex-A78 jezgrama i Mali- G78 GPU. Također bi trebao integrirati 5G mrežne mogućnosti. Samsung se već pohvalio da su mu ukupne performanse  veće od Qualcommovog Snapdragona 865, koji se ove godine naširoko koristi u vodećim telefonima vrhunske klase.

Što se tiče najave dijela dizajna GPU-a u prethodnoj suradnji s AMD-om, očekuje se da će povezani proizvodi biti lansirani najranije 2022. godine i dodatne informacije će se polako otkrivati sljedeće godine. Uz to, Samsung je također izvijestio da će slijediti Apple kako bi dizajnirali aplikativne procesore koji odgovaraju određenim uređajima kako bi proširio mogućnosti primjene Exynos procesora.

Više... Vaš Komentar Top
Canon proširuje liniju pisača PIXMA G-Series MegaTank

Datum objave 30.10.2020

Canon proširuje liniju pisača PIXMA G-Series MegaTank

Canon PIXMA G-Series MegaTank

Canon Europe proširuje svoju ponudu popularnih pisača PIXMA G-Series MegaTank dodatkom pet pisača s početka ponude s punjivim spremnikom tinte, namijenjenih malih tvrtkama, radu od kuće i učenicima/studentima. Među glavnim su značajkama modela iz te linije poboljšana iskoristivost zahvaljujući zamjenjivom spremniku koji jamči kraće ispade, nove i poboljšane bočice s tintom radi znatno lakšeg ponovnog punjenja spremnika i dvoredni LCD zaslon za brz pristup postavkama. Ekonomičan način ispisa koji uravnotežuje troškove i učinkovitost omogućuje prema potrebi siguran ispis na tisuće stranica uz dodatno smanjenje troškova.

 Unaprijeđena ponuda obuhvaća pet pouzdanih i robusnih pisača s punjivim spremnikom i tehničkim sposobnostima koje uključuju povezivanje s oblakom, Wi-Fi i vrlo brz ispis te tako odgovaraju svim zahtjevima i budžetima:

 • PIXMA G3460 – vrlo brz pisač vrste „tri u jednom“ (ispis, skeniranje i kopiranje) s Wi-Fijem
 • PIXMA G3420 – višefunkcijski pisač visoke kvalitete s funkcionalnošću Wi-Fija
 • PIXMA G2460 – vrlo brz pisač vrste „tri u jednom“
 • PIXMA G2420 – uređaj velikog kapaciteta koji može ispisivati, skenirati i kopirati
 • PIXMA G1420 – jednofunkcijski pisač koji se lako koristi

Ova je serija namijenjena svima koji trebaju cjenovno pristupačno rješenje za ispis koje potiče produktivnost: pisači iz te serije mogu jednom bočicom crne tinte ispisati 6000 stranica, a čak 26 % više u ekonomičnom načinu rada. Za ispis u boji uređaji MegaTank nude impresivnih 7700  stranica koje je moguće ispisati jednim kompletom bočica tinte u boji, što je 700 stranica više nego kod prethodnih modela. Dva vrlo brza modela u ponudi, PIXMA G3460 i PIXMA G2460, mogu ponuditi iznimne brzine ispisa od 10,8 slika u minuti za crno-bijeli ispis i 6,0 slika u minuti za ispis u boji. Pouzdan i brz ispis znači da korisnici mogu usmjeriti svoje vrijeme i energiju na druge kreativne načine izražavanja, a siguran ispis znači stvaranje ispisa visoke kvalitete u impresivnim količinama. Stvarajući oštre i jasne otiske, ova linija može zadovoljiti različite zahtjeve – od korisnika koji rade od kuće i moraju ispisivati dugačke dokumente s puno teksta do onih koji uživaju u izradi kreativnih rukotvorina u krugu obitelji.

Spremnik za održavanje koji može mijenjati korisnik skraćuje vrijeme nedostupnosti pisača, čime se osigurava nesmetan tijek rada i izvrsne mogućnosti održavanja. S integriranim spremnicima za tintu sprijeda brzo je i lako odrediti razinu tinti. Korisnici mogu jednostavno provjeriti razinu tinte u spremniku za održavanje na LCD zaslonu ili putem aplikacije Canon PRINT (iOS/Android) koja je dostupna za modele PIXMA G3460 i PIXMA G3420.

S novim i poboljšanim bočicama nalik na ključ lakše je nego ikad prije ponovno napuniti spremnike s tintom. Jednostavno umetnite bočicu u odgovarajući spremnik i on će se sam napuniti i automatski zaustaviti postupak kad je pun. Dvoredni LCD zaslon kod svih višefunkcijskih modela osigurava veću lakoću upotrebe, dok funkcija automatskog uključivanja/isključivanja štedi vrijeme i energiju. 

Modeli PIXMA G3460 i PIXMA G3420 imaju Wi-Fi, pa se korisnici mogu lako povezati s njima zahvaljujući kompatibilnosti s platformama Apple AirPrint i Mopria za Android, a tu je i aplikacija Canon PRINT za ispis s vašeg pametnog uređaja. Uz to, svi koji traže kreativnu inspiraciju pronaći će je u Canonovoj aplikaciji Creative Park koja omogućuje korisnicima oslobađanje umjetnika u sebi izradom 3D papirnatih rukotvorina i personaliziranih čestitki.

Više... Vaš Komentar Top
Apple ubrzava razvoj tražilice, razlog zapravo nije teško smisliti

Datum objave 30.10.2020

Apple ubrzava razvoj tražilice, razlog zapravo nije teško smisliti

Apple_Logo

Google je svojom tražilicom privukao pozornost američkog pravosudnog odjela sumnjom da zlorabi monopolistički položaj i guši konkurenciju.

Budući Apple i Googleom usko surađuju po pitanju tražilice, očito ekipa iz Cupertina ne može mirno sjediti. Zapravo, svake godine Apple dobiva od Googlea između 8 i 12 milijardi dolara godišnje kako bi njihova tražilica bila zadana na iOS i iPad proizvodima. Prema izvještaju Financial Timesa, Apple je kako bi izbjegao mogućnost da moraju prekinuti suradnju s Googleom, ubrzao razvoj vlastite.

Dobra je vijest da Apple posljednjih godina angažira mnoge profesionalce na ovom polju. U travnju 2018. čak su izravno angažirali Johna Gianandrea, bivšeg šefa Googleovog odjela za pretraživanje.

Kao rezultat dosadašnjeg razvoja, Apple je svojim najnovijim ažuriranjem softvera započeo s uvođenjem vlastite tehnologije pretraživanja na iPhone uređaje. Kada se upiše upit u prozor za pretraživanje, Apple prikazuje vlastite rezultate pretraživanja umjesto Googleovih. Također prikazuje prijedloge stilova za automatsko dovršavanje, ističući kako uči od najčešćih upita za pretraživanje korisnika. Međutim, malo je vjerojatno da su korisnici iOS-a 14 to do sada primijetili.

Apple i Google do sada nisu odmah odgovorili na ovu objavu na The Financial Timesu .

Više... Vaš Komentar Top
Toshiba predstavila MG08-D seriju tvrdih diskova poslovne klase

Datum objave 30.10.2020

Toshiba predstavila MG08-D seriju tvrdih diskova poslovne klase

Toshiba MG08-D

Toshiba MG08-D novi 3,5-inčni tvrdi diskovi dizajnirani su za  upotrebu na poslužiteljima za male i srednje tvrtke, rješavajući probleme pohrane, analize i arhiviranja podataka. Dolaze u kapacitetima od 4 – 8 TB.

Diskovi kapaciteta od 4 TB pružaju 512e, 4Kn i 512n sektorske modele, dok 6 TB i 8 TB sektorske modele 512e i 4Kn, kako bi se osigurala plug-and-play interoperabilnost. Imaju brzinu vrtnje 7200 o/min, SATA sučelje od 6 Gbit/s ili 12 Gbit/s i procijenjeno radno opterećenje od 550 TB godišnje.  U usporedbi s prethodnom generacijom tvrdih diskova imaju veću energetsku učinkovitost koju donosi sedma generacija mehaničke platforme punjene zrakom.

Toshiba MG08-D_2

Proizvođač napominje da se novi tvrdi diskovi od 4 TB razlikuju od svojih prethodnika s udvostručenim međuspremnikom, koji sada doseže 256 MB.  Maksimalna kontinuirana brzina prijenosa podataka povećana je na 243 MB / s. Istodobno, srednje vrijeme između kvarova (MTTF) povećalo se s 1,4 na 2 milijuna sati.  Što se tiče 6 TB i 8 TB modela MG08-D serije, također podržavaju 2 milijuna sati MTTF-a.

Očekuje se da će Toshiba MG08-D 4, 6 i 8 TB diskovi biti dostupni u prvom kvartalu 2021. godine.  Detaljnije specifikacije proizvoda potražite na službenom web mjestu .

Više... Vaš Komentar Top
Check Point: napad ransomwarea naglo porastao u posljednja tri mjeseca

Datum objave 30.10.2020

Check Point: napad ransomwarea naglo porastao u posljednja tri mjeseca

Check_Point

Najnovije istraživanje tvrtke Check Point istaknulo je da tvrtke na globalnoj razini doživljavaju novu rundu napada na ransomware.

U usporedbi s prvom polovicom 2020., prosječni dnevni broj napada na ransomware u posljednja tri mjeseca povećan je za 50 postotna boda. Glavni razlog je taj što je COVID-19 pandemija prisilila tvrtke da implementiraju modele rada na daljinu, što uzrokuje ozbiljne ranjivosti u IT sustavima. Posebno posljednja tri mjeseca predstavljaju zapanjujući brzi trend rasta i pokazuju da cyber kriminalci koriste sve sofisticiranije napade. Zanimljivo je da sve više tvrtki plaća otkupninu kako bi spriječile curenje vrijednih informacija. Na taj se način stvara začarani krug. Uz to, nakon pet mjeseci nestanka, modularni program za trojanske konje Emotet nedavno se vratio na vrh globalne ljestvice zlonamjernog softvera, pogađajući 5% tvrtki širom svijeta.

Tvrtke bi trebale poduzeti sljedećih pet mjera kako bi smanjile mogućnost napada ransomwareom:

 • Interno obrazovanje i osposobljavanje: Mnogi cyber napadi započinju s phishingom e-poštom, a sadržaj čak ne sadrži zlonamjerni softver. Postoji samo poruka socijalnog inženjeringa koja potiče korisnike da kliknu na zlonamjerne veze. Zaposlenike bi trebalo naučiti kako prepoznati i izbjeći potencijalni ransomware.
 • Redovita izrada sigurnosnih kopija podataka što može spriječiti njihov gubitak i osigurati vraćanje u slučaju oštećenja tvrdog diska ili kvara. U slučaju napada ransomware, sigurnosne kopije podataka također mogu pomoći tvrtkama da se oporave.
 • Ažuriranje zakrpa je važan način za učinkovitu obranu od ransomware napada, jer cyber kriminalci obično traže najnovije sigurnosne ranjivosti.
 • Zaštita krajnje točke: Sve bi tvrtke trebala usvojiti tradicionalne metode otkrivanja potpisa kako bi se oduprla virusima, jer mogu zaštititi većinu prijetnji zlonamjernog softvera s kojima se suočavaju i učinkovito presresti poznate napade.
 • Zaštita mreže:  Napredna zaštita u korporativnim mrežama poput IPS-a, mrežne antivirusne zaštite jednako su važne i učinkovite za sprečavanje poznatih napada.  Uz to, napredne tehnologije mogu se iskoristiti za analizu novih vrsta zlonamjernog softvera, prepoznati i blokirati njegovo širenje u stvarnom vremenu.
Više... Vaš Komentar Top
Kingston HyperX Pulsefire Haste je ultra lagani igraći miš

Datum objave 30.10.2020

Kingston HyperX Pulsefire Haste je ultra lagani igraći miš

HyperX Pulsefire Haste_1

Pod svojim HyperX gaming brendom, Kingston je objavio novi gaming miš težak 59 grama, odnosno 80 grama s kabelom. HyperX Pulsefire Haste koristi otvorenu saćastu strukturu u području stražnje strane, na dnu i na unutarnjim krajevima glavnih gumba. Ovaj dizajn također omogućuje bolju ventilaciju i protok zraka.

Ukupno miš ima dvije tipke za palac, DPI prekidač i kotačić za pomicanje, uključujući šest tipki koje se mogu programirati s HyperX NGenuity, kao i internu memoriju za pohranu jednog prilagođenog profila izravno u sam miš. Glavne tipke miša (lijeva i desna) imaju TTC Golden Micro prekidače otporne na prašinu, koji su procijenjeni da mogu izdržati 60 milijuna klikova. PixArt 3335 senzori, mogu nativno razlučiti 16.000 DPI. S donje strane nalaze se PTFE jastučići s malim trenjem koji pomažu u laganom klizanju bez napora kako bi miš više bolje reagirao. Uključen je i zamjenski set ovih jastučića u slučaju da se istroše.

HyperX Pulsefire Haste_2

Miš također uključuje paket HyperX trake za držanje koje se po želji mogu koristiti za dodavanje gripa glavnim tipkama i rebrima miša. Dimenzije miša su 124,2 x 38,2 x 66,8 milimetara. HyperFlex USB kabel izrađen je od laganog, fleksibilnog materijala dizajniranog za smanjenje napetosti i otpora radi lakšeg kretanja miša. Ovaj miš dostupan je za kupnju  iz tvrtkine internetske trgovine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 59,99 €.

Više... Vaš Komentar Top
SteelSeries Aerox 3 i Aerox 3 Wireless

Datum objave 29.10.2020

SteelSeries Aerox 3 i Aerox 3 Wireless

Aerox Family Lead Image_1

SteelSeries predstavlja dva nova ultra lagana miša – Aerox 3 i Aerox 3 Wireless.

SteelSeries Aerox 3 Wireless bežični je igrački miš koji je optimiziran za brze i nagle pokrete i težak samo 66 g. Partnerstvo SteelSeries i PixArt donijelo je novi TrueMove Air senzor, posebno dizajniran za bežičnu upotrebu. Ovaj optički senzor od 18.000 CPI, 400IPS, 40G pruža brzinu i točnost koje možete očekivati ​​od bežičnog igraćeg miša. Zbog svoje optimizacije po pitanju potrošnje energije, SteelSeries je predstavio vrlo malu, ali dugotrajnu bateriju koja cijelog miša čini još lakšim.

Aerox 3 Wireless prvi je igraći miš koji je dobio IP54 ocjenu, što znači da pruža zaštitu od vode, prašine, ulja i još mnogo toga. Tehnologija SteelSeries AquaBarrier dizajnirana je za zaštitu miša i njegove izložene vanjske strane od gotovo svih vanjskih čimbenika. To je osobito važno ako uzmemo u obzir njegov perforirani dizajn.

Aerox Family Lead Image_2

Kao i Rival 3 Wireless, Aerox 3 Wireless koristi istu bežičnu tehnologiju Quantum 2.0 s dvostrukom bežičnom vezom, koja omogućuje povezivanje s uređajima putem bežičnog USB-a i Bluetootha od 2,4 GHz. Ova tehnologija Rival 3 bežičnom mišu osigurava trajanje baterije od 400 sati, dok Aerox 3 bežičnom mišu omogućuje trajanje baterije od 200 sati u Bluetooth načinu rada i 80+ sati u načinu 2,4 GHz. U slučaju da se istroši, produžit ćete vijek trajanja baterije za više od 40 sati za samo 15 minuta punjenja zahvaljujući USB-C vezi. Aerox 3 bit će u prodaji širom svijeta 3. studenog po cijeni od 99,99 dolara.

Aerox 3 ima slične značajke kao i Aerox 3 Wireless, uključujući IP54 zaštitu, perforirani dizajn inspiriran mišem Rival 3, RGB osvjetljenjem i USB-C vezom. Međutim, postoji nekoliko ključnih razlika između ova dva miša. Za razliku od TrueMove Air senzora koji koristi Aerox 3 Wireless, Aerox 3 koristi TrueMove Core senzor koji se prvi put pojavio na modelu Rival 3. Riječ je o 8.500 CPI, 300 IPS, 35G optičkom senzoru, dizajniranom u suradnji s PixArtom. Budući da je bio Aerox 3 žični miš, SteelSeries je uspio dodatno smanjiti svoju težinu na 57 g. 
Aerox 3 igraći miš u prodaji će se širom svijeta 3. studenog po cijeni od 59,99 USD.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 sata

F1 sezona 2021

Objavljeno prije 3 sata

K: jeftinu gpu tipa hd 6850, gtx 560 i slično

Objavljeno prije 3 sata

Adaptacija kuće/stana

Objavljeno prije 3 sata

Aukcija: stari i retro hardware

Objavljeno prije 4 sata

Stari hardware za kojim se slinilo

Novosti

AGON PRO AG254FG s 360 Hz i Nvidia Reflex

AOC u lansiranju AGON by AOC branda predstavlja još jedan monitor za igrače. Dizajn novog 24.5-inčnog AGON PRO AG254FG nagrađen je svjetskom nagradom za dizajn „reddot design award“. Trostrani dizajn bez rubova s prednje strane namjerno je... Pročitaj više

AMD je objavio novi Radeon RX 6600XT GPU za novu razinu 1080p igranja

AMD je danas najavio grafičku karticu AMD Radeon RX 6600 XT, dizajniranu za pružanje vrhunskog iskustva igranja pri 1080p s visokim brojem sličica u sekundi, visokom vjernošću prikaza i brzim odzivom. Grafička kartica AMD Radeon RX 6600 XT... Pročitaj više

Srpanjska rasprodaja 2021 - Windows 10 Pro licenca za 7,99 € i još više toga!

U srpnju je Godeal24 lansirao specijalnu rasprodaju softvera i čišćenje lagera Windows i MS Office licenci. Za sve koji žele nadograditi ili kupiti novo računalo sada svoju licencu Windowsa 10 mogu kupiti za samo 7,99 €. Odličan je to popus... Pročitaj više

DDR5 RAM je pred vratima. Što bi trebali znati?

SK Hynix je potvrdio da namjerava započeti masovnu proizvodnju DDR5 memorije u tekućoj polovici godine. Najnovija generacija bit će službeno na tržištu krajem ljeta ili jeseni ove godine. DDR5 obećava da će biti uspješniji od svog prethodni... Pročitaj više

Ove godine nema Note 21! Predsjednik Samsunga osobno potvrdio

Samsung će održati svoj Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold,  11. kolovoza, koja se usredotočuju na treću generaciju Galaxy Z serije sklopivih mobilnih telefona. Samsung je podijelio neke detalje u vezi s nadolazećim proizvodima. U us... Pročitaj više

Sve novosti