Canon imagePRESS C10010VP

Datum objave 23.10.2021 - Canon imagePRESS C10010VP

Canon imagePRESS C10010VP

Canon imagePRESS C10010VP

Canon imagePRESS C10010VP

Canon Europe sa zadovoljstvom objavljuje da je značajno poboljšao inspekcijski sustav za seriju digitalnih tiskarskih uređaja Canon imagePRESS C10010VP. Pored provjere kvalitete slike, napredni sustav sada može i automatski otkriti nesavršenosti u otisnutim barkodovima, QR kodovima i promjenjivim podacima, poput alfanumeričkih znakova u serijskim ili poštanskim brojevima te nekih tipografskih simbola. Ovo poboljšanje čini Canonovu seriju imagePRESS C10010VP jedinim produkcijskim tiskarskim uređajem zasnovanim na toneru koji u svom segmentu ima ovu razinu inspekcijskih mogućnosti, što vješte operatore oslobađa ponavljajućih i vremenskih intenzivnih ručnih provjera, smanjuje količinu grešaka i vrijeme obrtaja te osigurava kvalitetu prilikom produkcije.

Hiro Imamura, potpredsjednik za marketing i inovacije dokumentskih rješenja u tvrtki Canon Europe kaže: “Automatizacija postaje sve kritičnija našim korisnicima produkcijskog tiska s velikim obujmom posla, omogućujući im da pojednostavne funkcionalne procese, smanje mogućnost grešaka i osiguraju potpunu dosljednost i neprekinutost. Ova dodatna razina opcionalne automatizacije tiska značajno poboljšava mogućnosti serije imagePRESS C10010VP za korisnike koji tiskaju transakcijske otiske ili izravnu poštu. Pruža i visokovrijedno osiguranje bilo kojoj organizaciji koja redovno koristi barkodove za upravljanje svojim radnim procesima, na primjer onima u logistici, kod kojih je ključno da su ti otisnuti podaci bez greške kako bi se omogućilo da svi procesi funkcioniraju bez zastoja.

Inspekcijski sustav za imagePRESS C10010 VP skenira svaku otisnutu stranicu i traži nesavršenosti kao što su trake nastale prilikom otiskivanja ili prljavština na mediju. Korisnici mogu automatizirati sustav da provjeri sve stranice, pošalje one s greškom na poseban pladanj („escape tray“) i automatski ih ponovno otisne sa savršenom kvalitetom, bez utjecanja na produktivnost. Stranice s greškama je moguće i odbaciti bez ponovnog otiskivanja. Alternativno, operater može i samo biti obaviješten o tome koje stranice nisu zadovoljile unaprijed zadane zahtjeve za kvalitetom.

Više... Vaš Komentar Top
Google Tensor AI čipset debitirao u Pixel 6 seriji

Datum objave 22.10.2021

Google Tensor AI čipset debitirao u Pixel 6 seriji

Pixel 6 Pro1

Google je predstavio Pixel 6 i Pixel 6 Pro najnovije mobilne članove u svom hardverskom poslovanju. Promijenili su jezik dizajna prošlih modela i usvajaju čist simetričan dizajn kućišta s IP68 otpornošću na prašinu i vodu, tehnologiju otisaka prstiju ispod ekrana, stereo zvučnike, 3 mikrofona itd.  Estetika stražnjeg dijela je osebujna s prilično debelom crnom površinom koja razdvaja osnovnu boju na dvije površine i ističe kamere.
Zasloni Pixela 6 i Pixela 6 Pro veći su od prethodne generacije sa 6,4 inča ( 2340 x 1.080 piksela), odnosno 6,71 inča (3 120 x 1440 piksela). Da ne spominjemo prilagodljivu brzinu ažuriranja zaslona za Pixel 6 do 120 Hz i manjeg modela do 90 Hz. Dio zaslona su i rupice za prednje kamere ( 8 ili 11.1 MP) tako da tu posebnih iznenađenja nema.

Oba koristite Google Tensor čipset temeljen na 5nm, s dvije moćne ARM Cortex-X1 jezgre, dvije A76 srednje na 2,25 GHz i četiri A55 za uštedu energije na 1,8 GHz. Rad je podržan s do 12 GB LPDDR5 RAM-a, 256 GB UFS3.1 interne memorije i sigurnosnim pomoćnim procesorom Titan M2.

Pixel 6 Pro3

Performanse su teoretski bolje od Qualcomm Snapdragon 888 mobilne platforme kao i za AI koji sada donosi snažniju sposobnost prepoznavanja glasa, može naučiti korisnički izmijenjeni glasovni sadržaj, a podržava i glasovni unos Emojija. Također može pružiti bolju izvanmrežnu dvosmjernu funkciju prevođenja u stvarnom vremenu.
Također zahvaljujući AI kamere su dobile dodatne značajke. Jedna od zanimljivijih je Magic Eraser  koja omogućuje klikom uklanjanje ometajućih objekata ili nereda u pozadini za koji korisnik ne želi da bude prikazan. Druga je “Način kretanja” za jednostavno snimanje učinaka fotografije s dugom ekspozicijom, poput prirodnih krajolika, gradskih noćnih prizora ili objekata u pokretu. Pri tome se snima više fotografija i kombinira strojno učenje i računalna fotografija za identifikaciju subjekta, pronalaženje pokretnog sadržaja i do davanje efekta zamućenja pozadini.

Google Pixel 6

Ima glavnu kameru od 50 megapiksela s LDAF laserskim otkrivanjem i OIS-om te dodatnu ultraširokokutnu ( 114 stupnjeva ) od 12 megapiksela.
Baterija je kapaciteta 4.614 mAh s brzim punjenjem od 30 W, bežičnim od 21 W i obrnutim punjenjem.

Pixel 6_1

Google Pixel 6 Pro

Njegova baterija je 5,003 mAh s brzim punjenjem od 30 W, bežičnim od 23 W i podrškom za obrnuto šunjenje. U pogledu kamera, ovaj model odlikuje jedna širokokutna od 12 megapiksela , a tu je i periskopska kamera koja pruža 4x optički zum i do 20x digitalni zum četiri povećanja i rezolucijom od 12 MP izvedenih iz senzora od 48 MP. Video se može snimati na razini 4K60 s Google AutoHDR -om ili usporene video zapise od 240 FPS pri 1080p. Cijena počinje od 899 USD.

Očekivano, pokreću najnoviji Androidom 12, a cijene su od 599 USD za Pixel 6 i 899 USD za Pixel 6 Pro.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!   

Više... Vaš Komentar Top
MacBook Pro s M1 Pro i M1 Max čipovima posebno usredotočeni na performanse i praktičnost

Datum objave 22.10.2021

MacBook Pro s M1 Pro i M1 Max čipovima posebno usredotočeni na performanse i praktičnost

macbook-pro-0

Apple je predstavio novu generaciju 14-inčnih i 16-inčnih MacBook Pro opremljenih M1 Pro i M1 Max varijantama 5 nm čipova koji imaju do deset CPU jezgri ( osam jezgri performansi i dvije učinkovite) na temelju Arm arhitekture skupa instrukcija.
M1 Pro se sastoji od 33,7 milijardi tranzistora i ima 8 ili 10 CPU jezgri te GPU s 14 ili 16 jezgri. Čip podržava do 32 GB memorije s propusnošću od 200 GB/s. Osmišljen je tako da značajno ubrza tijek rada filmova na profesionalnoj razini.

M1 Max je najmoćniji prijenosni čip na svijetu. Sastoji se od 57 milijardi tranzistora. Ima 10 CPU jezgri i dobiva 24 ili 32 GPU jezgre, što je prema Appleu čak četiri puta snažnije od GPU -a iz M1. Podržava maksimalno 64 GB memorije s propusnošću 400 GB/s.
M1 Max također nudi dva ProRes akceleratora kako bi donio snažnije performanse višekanalnog streaminga videa. Stoga profesionalci mogu uređivati do 30 kanala 4K ProRes video streamova u Final Cut Pro ili do 7 kanala 8K ProRes video streamova-više od 28 jezgri Mac Pro s afterburnerom. Ovo je ujedno i prvi put da serija Mac dopušta montažerima filmova korištenje HDR-a na baterije za ocjenjivanje 8K

macbook-pro-1

Apple isporučuje prijenosna računala sa 16 GB ili 32 GB memorije, ali 64 GB memorije dostupno je u kombinaciji s M1 Max. To se tiče univerzalne memorije koju mogu koristiti i GPU jezgre. SSD od 512 GB ili 1 TB nudi sekvencijalnu brzinu čitanja od 7,4 GB/s.

Dizajn

MacBook Pro modeli koriste novo aluminijsko kućište s naprednim sustavom kontrole temperature tako da čak i pri nižoj brzini ventilatora volumen ispušnog zraka je 50% veći od model prethodne generacije.

Tipkovnica ima istaknute fontove s pozadinskim osvjetljenjem na tipkama, ali vratile su se fizičke funkcijske tipke kako bi zamijenile funkciju Touch Bara i donijele bolji osjećaj rada.

Oko zaslona je okvir širine 3,5 mm i dobio je urez tzv. šiške za 1080p FaceTime HD kameru koja pruža dvostruku razlučivost za bolje performanse u okruženjima sa slabim osvjetljenjem.  Kamera koristi procesor signala slike i mehanizam neuronske mreže za M1 Pro i M1 Max za poboljšanje videa kvalitetu pomoću tehnologije računanja i snimanja., tako da portret izgleda oštrije, a boja kože prirodnija. Tu je i studio za snimanje u industriji s visokokvalitetnim mikrofonima, nižim nivoom buke i jasnijim pozivima i snimkama.

MacBook Pro  ima Liquid Retina XDR zaslon. Ovo je također mini-LED tehnologija koja se koristi na iPad Pro-u. Maksimalna svjetlina zaslona je 1600 cd/m². Rezolucija 14,2 “modela je 3024 x1964 piksela, a prijenosnog računara 16,2″ je 3456 x 2234 piksela. Zasloni nude maksimalnu brzinu osvježavanja od 120 Hz i dinamički se skaliraju tako da u aplikacijama gdje nije potrebna veća učestalost osvježavanja ostaje niža radi održavanja trajanja baterije.

Baterija

Što se tiče trajanja baterije, 14-inčni model može reproducirati do 17 sati videa nakon jednog punjenja, što je 7 sati duže nego prije. 16-inčni model može reproducirati do 21 sat video zapisa, što je 10 sati duže nego prije. Za razliku od drugih prijenosnih računala profesionalne klase koja smanjuju performanse kada su isključeni, MacBook Pro pruža istu razinu performansi bez obzira je li priključen ili ne. MagSafe 3 omogućuje brzo i jednostavno povezivanje kabela za punjenje, a istovremeno štiti MacBook Pro. Osim toga, na Mac -u je po prvi put implementirana i tehnologija brzog punjenja koja može napuniti do 50% energije u samo 30 minuta. Korisnici M1 Pro sada se mogu istovremeno spojiti na dva Pro Display XDR zaslona, dok se korisnici M1 Max mogu istovremeno povezati na do tri Pro Display XDR zaslona, plus 4K televizor.
Audio

Audio

Audio sustav sa šest zvučnika ima dva visokotonca koji pružaju jasnije zvučno polje, te četiri niskotonca koji mogu povećati bas za 80%, dok s prostornom audio funkcijom stvaraju više trodimenzionalno iskustvo slušanja i pružaju audio-vizualni doživljaj na razini kina.

Povezivost

macbook-pro-2

Oba su opremljena s 3 Thunderbolt 4 priključka za povezivanje perifernih uređaja velike brzine, utorom za SDXC karticu, 1 x HDMI priključkom za povezivanje monitora i televizora te audio ulazom za slušalice s visokom impedansom. MagSafe ulaz za punjenje se također vratio i donosi jednostavnije spajanje kabela i štiti MacBook Pro.

macbook-pro-3

Za bežično povezivanje MacBook Pro također ima funkcije Wi-Fi 6 i Bluetooth 5.0. Novi 14-inčni i 16-inčni MacBook Pro opremljeni su sustavom macOS Monterey, u kombinaciji s moćnim novim čipovima M1 Pro i M1 Max, kako bi korisnicima donijeli vrhunske performanse i produktivnost. Sve aplikacije Apple Mac optimizirane su za M1 Pro i M1 Max i mogu se izvoditi izvorno na ova dva čipa. Osim toga, dostupno je više od 10.000 univerzalnih aplikacija i dodataka, uključujući Lightroom Classic, Cinema 4D itd.

Cijena

Novi MacBook Pro modeli s M1 Pro i M1 Max imaju cijenu 2249 eura, odnosno 2749 eura. Oba prijenosna računala dostupna su u svijetloj i tamno sivoj boji.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!   

Više... Vaš Komentar Top
Apple AirPods slušalice dogurale su do treće generacije

Datum objave 22.10.2021

Apple AirPods slušalice dogurale su do treće generacije

MME73

Nove AirPods slušalice treće generacije gotovo da se na razlikuju od starih i maju isti H1 čip. Ali to je samo na prvi pogled jer postoje znatne razlike.

Očigledne promjene u izgledu uključuju stupac slušalica koji je oko 1 cm kraći, a kutija za punjenje je postala šira i kraća po visini.

Ove promjene u slušalicama i kutiji za punjenje također se odražavaju na vijek trajanja baterije. Tako AirPods slušalica treće generacije s jednim punjenjem mogu raditi sat duže od prethodne generacije (do 6 sati), odnosno uz kutiju za punjenje do 30 sati. Vrijedno je spomenuti da kutija za punjenje treće generacije podržava MagSafe i može se puniti pomoću MagSafe punjača.

MME73_1

Što se tiče funkcija, nova generacija ima “prostorni zvuk” s dinamičkim praćenjem pokreta glave korisnika, baš kao i AirPods Pro i AirPods Max. Uz to, pogledom na usporedbu tablicu na službenoj web stranici, novi AirPods model također ima posebnu Appleovu upravljačku jedinicu velikog raspona, posebno pojačalo visokog dinamičkog raspona i IPX4 vodonepropusnost kako bi bile prikladne za korištenje tijekom sportskih aktivnosti.

Apple iPhone 13 recenzija

Apple iPhone 13 Pro Max recenzija

Slušalice se također mogu pratiti putem mreže Find My, a novi AirPods podržavaju kodek AAC-ELD, koji bi prema Appleu trebao omogućiti bolju kvalitetu glasa u FaceTime pozivima.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!   

Više... Vaš Komentar Top
Održan IOT Forum 2021

Datum objave 22.10.2021

Održan IOT Forum 2021

IOT_BUG_2021

IOT Forum u organizaciji Buga jedan je od vodećih Internet of Things događanja u Hrvatskoj, a koji je po četvrti put održan 19. listopada 2021. u zagrebačkom Boutique Kaptol Cinema.

Otvarajući četvrti IoT Forum u Kaptol Boutique Centru glavni urednik Mreže i direktor IOT Foruma Oleg Maštruko kazao je: “IOT je u Hrvatsku došao pred otprilike četiri godine i vrijeme je da postavimo pitanje jesu li očekivanja od ove nove tehnologije ispunjena?

Podsjetio je kako su na prvom Forumu 2018 u Hrvatskoj predstavljene tri tehnologije Interneta stvari, a da je primjena u vrijeme drugog Foruma bila najčešće u sferi pametnog parkinga u lokalnim zajednicama nakon čega je uslijedila pandemija Covida-19 koja je tvrtke zatvorila u defanzivu, oprez i čekanje, čime nije iskorištena šansa za inovativna rješenja.

Uvodno predavanje pod nazivom Stanje na IoT sceni danas održao je direktor Calisto/Gartner Adriatic Ivan Maglić predstavivši osnovne trendove u primjeni IoT-a i naglasivši kako ima mnogo prostora za rast tehnologije te da se do 2028. godine očekuje 15 milijardi povezanih uređaja. „Postoje senzori koji su dostupni i primjenljivi, IoT već ulazi u sve dijelove života, no tehnologija sa sobom nosi i rizike implementacije i upravljanja“, rekao je Maglić dodavši kako će u njenom poslovnoj realizaciji biti ključni napredniji modeli primjene, odnosno primjena u kombinaciji s drugim tehnologijama kao što su cloud i umjetna inteligencija. Dodao je kako je prema ranijim analizama povrat ulaganja u primjenu IoT-a prosječno 3 godine no sada je to razdoblje skraćeno na 6 do 18 mjeseci.

Sudionici panela su se složili kako je u budućoj primjeni IoT-a bitno koristiti mogućnosti data analitike, AI-ja (posebno vizualnog), robotike, clouda…. jer je u tome veliki potencijal . Panelisti su istaknuli i kako se kod primjene IoT rješenja mora voditi računa o sigurnosti podataka, posebno u osjetljivim sektorima poput zdravstva.

Više... Vaš Komentar Top
NVIDIA je odabrala AMD Ryzen Threadripper PRO

Datum objave 22.10.2021

NVIDIA je odabrala AMD Ryzen Threadripper PRO

504371_TR_PRO_DELIDDED_01_0006_5K.png

 AMD je objavio da će Ryzen Threadripper PRO procesori pokretati najnoviji GeForce NOW RTX 3080 cloud gaming servis iz Nvidije.

Nvidijini GeForce SuperPod-ovi koriste performanse AMD RyzenThreadripper PRO s visokim brojem jezgri i taktovima za podršku preko 39 petaflopa igračkih performansi. Svaki procesor također sadrži 128 PCIe Gen 4 stazica, vodeću povezivost u industriji i visoku propusnost memorije kako bi se osiguralo da korisnici GeForce NOW RTX 3080 servisa imaju tehnologiju potrebnu za glatko i pouzdano igračko iskustvo.

Linija Ryzen Threadripper PRO procesora dizajnirana je kako bi korisnicima ponudila nevjerojatne performanse i neusporedivu propusnost i postavlja industrijske standarde za ekstremne računalne performanse u raznim slučajevima upotrebe, uključujući i brzo rastući cloud gaming prostor”, rekao je Chris Kilburn, korporativni potpredsjednik i generalni direktor, poslovanje sa komponentama klijenata u AMD-u. “Radeći s NVIDIA-om, jasno je da je opsežan skup značajki Ryzen Threadripper PRO savršena platforma za napajanje njihovog iskustva igranja u oblaku sljedeće generacije.

Igračko iskustvo GeForce NOW SuperPOD i GeForce NOW RTX 3080 vrhunac su više od desetljeća vrijednog napredovanja u oblačnim igrama koje će po prvi put omogućiti oblačno igranje s niskim kašnjenjem pri 1440p i 120 sličica u sekundi“, rekao je Phil Eisler, zamjenik predsjednik i generalni direktor GeForce NOW u NVIDIA -i. “ AMD Ryzen Threadripper PRO procesori pružaju najbolje CPU, memorijske i I/O performanse za naše gaming opterećenje za ovu generaciju, pomažući igračima da donesu ogroman skok u performansama.

Osnivači i prioritetni članovi GeForce NOW -a imaju rani pristup prednarudžbi GeForce NOW RTX 3080 počevši od danas. Više o dostupnosti i cijenama saznajte ovdje .

Više... Vaš Komentar Top
Dostupno je ažuriranje za performanse AMD Ryzena pod Windows 11

Datum objave 22.10.2021

Dostupno je ažuriranje za performanse AMD Ryzena pod Windows 11

Insajderski podaci AMD Ryzen

AMD je objavio ažuriranje baze znanja s detaljima AMD-a i Microsofta koji rješavaju poznate probleme s performansama kompatibilnih AMD procesora pri pokretanju sustava Windows 11. Oba su problema riješena i rješenja su sada javno dostupna.

Ažuriranja su sljedeća:

 • Microsoft je objavio ažuriranje softvera koji rješava problem latencije predmemorije L3. Preuzimanje se može preuzeti s Microsoft KB 5006476 počevši od jučer, 21. listopada.
 • AMD upravljački program za skup čipova verzija 3.10.08.506 koji rješava problem UEFI CPPC2 dostupan je od jučer, 21. listopada.
Više... Vaš Komentar Top
U Hrvatsku stiže jedinstvena Joberty platforma za IT profesionalce

Datum objave 22.10.2021

U Hrvatsku stiže jedinstvena Joberty platforma za IT profesionalce

Joberty.hr

Joberty, online platforma IT poslova koja povezuje poslodavce i kandidate u transparentan eko-sustav, od danas je službeno počela s radom u Hrvatskoj. Kao jedinstvena platforma te vrste, Joberty omogućava zaposlenima u IT tvrtkama da podijele svoja iskustva u radu, kandidatima da pronađu posao koji odgovara njihovim potrebama te IT tvrtkama da pronađu relevantne kandidate za svoja radna mjesta.

Ovakvim pristupom Joberty pruža široj zajednici priliku da stekne dodatni uvid u radnu etiku i kulturu IT tvrtki, čime se povećava transparentnost IT zajednice koja se ubrzano razvija.

Platforma osnovana 2019. godine ubrzo je prepoznana kao projekt izuzetnog potencijala, koji ima tendenciju da se proširi na tržišta širom svijeta, a prva stanica je upravo Hrvatska.

Joberty team

„Naša misija u Jobertyju je da povećamo transparentnost zapošljavanja u IT zajednici i da pomognemo IT profesionalcima da donose bolje karijerne odluke. Cilj nam je da osnažimo pretragu i pronalazak poslova u IT sektoru. Odlučili smo se za tržište Hrvatske, jer su okolnosti dosta slične kao u Srbiji, u smislu veličine, potreba ciljne skupine i problema transparentnosti s kojima se IT zajednica susreće. Prema većini procjena, globalni zahtjevi za IT poslovima premašit će nekoliko milijuna, a u našem fokusu je da budemo na usluzi tim zahtjevima“, rekao je Nikola Mijailović, osnivač Jobertyja.

Na tržištu Srbije na kojemu platforma posluje dvije godine i broji skoro 30.000 IT profesionalaca, tvrtke su već prepoznale brojne prednosti koje ona donosi – od mnogobrojnih potvrda kandidata u kojima navode Joberty kao izvor informiranja o radnim mjestima, do okidača za donošenje odluke o prijavi na oglas na osnovu dojmova koje pročitaju na platformi. Također, tvrtke navode da im upravo s Jobertya dolaze najrelevantniji kandidati.

Više... Vaš Komentar Top
AIDA64 v6.50

Datum objave 19.10.2021

AIDA64 v6.50

aida64logo

FinalWire je objavio dostupnost nove verzije svog AIDA64 softvera u sve četiri dostupne verzije, sa Extreme i Business edicijama. Novosti uključuju:

 • Microsoft Windows 11 and Windows Server 2022 support
 • AVX2 and FMA accelerated 64-bit benchmarks for AMD 4700S Cardinal CPU
 • Improved support for Intel Alder Lake CPU
 • Aqua Computer LeakShield sensor support
 • Improved support for processors with 64 or more cores
 • Matrix Orbital EVE4 and VoCore LCD support
 • Enhanced support for LGA-1700 motherboards
 • Support for VMware Workstation v16
 • Ramaxel AM620 and AV310 SSD support
 • GPU details for AMD Radeon RX 6600M and 6700M Series
 • GPU details for nVIDIA CMP 50HX, CMP 170HX, GeForce RTX 3000 LHR Series
Više... Vaš Komentar Top
Canon predstavlja PRISMAprepare Go

Datum objave 19.10.2021

Canon predstavlja PRISMAprepare Go

Gradeći na svom uspješnom softveru PRISMA, namijenjenom radnim procesima u produkcijskom tisku, Canon Europe predstavlja PRISMAprepare Go, alat za sigurno slanje i pripremu datoteka za male interne odjele za tisak i davatelje usluga tiska. PRISMAprepare Go se nudi kao usluga u oblaku po modelu softvera u obliku usluge (software-as-a-service – SaaS), a korisnici joj mogu pristupiti s bilo kojeg mjesta na kojemu imaju pristup Internetu i preglednik weba.

PRISMAprepare Go ubrzava proces učitavanja korisničkih datoteka, brzo provjeravajući njihovu prikladnost za tisak i obavljajući osnovne provjere pred tisak kao što su pogrešna ili nespecificirana veličina stranice, formatiranje, fontovi i razlučivost slika. Ovo pomaže u eliminaciji pogrešaka smanjujući broj skupih neispravnih otisaka i štedi vrijedno vrijeme.

Više... Vaš Komentar Top

Novosti

Suradnja Della i Amazona

Tvrtka Dell Technologies (NYSE: DELL), jedna od vodećih u industriji po pitanju zaštite podataka, u suradnji s Amazon Web Services, Inc. (AWS), dio tvrtke Amazon.com predstavila je Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS. Riječ je o te... Pročitaj više

Snapdragon 8 Gen 1 definira ključne hardverske specifikacije flegship mobitela u 2022

I to smo dočekali. Snapdragon 8 Gen 1 mobilna platforma proizvedena Samsungovim 4nm procesom službeno je predstavljena. Donosimo sve ključne značajke. CPU Snapdragon 8 Gen 1 ima 8-jezgreni CPU koji koristi najnoviju Armv9 arhitekturu. Prima... Pročitaj više

Nismo svi niti koristili Wi-Fi 6, a dolazi jači Wi-Fi 7

Danas je Wi-Fi 5 (802.11ac) u potpunosti populariziran, a Wi-Fi 6 (802.11ax) postao je standard za nove mobilne telefone i prijenosna računala. U usporedbi s Wi-Fi 5, potonji ima visoku propusnost, malo vrijeme kašnjenja i nisku potrošnju e... Pročitaj više

Cijena DDR5 memorije u padu tek od početka 2022 godine

Intelovi procesori 12. generacije su prvi koji podržavaju DDR5 memoriju. Većina je matičnih ploča s čipsetom serije 600 opremljena DDR5 utorima, ali najteža stvar je dobavljivost memorije. Ove memorije nema na zalihama i cijena neprekidno r... Pročitaj više

Jeftini mobiteli Galaxy A serije ipak ostaju u 4G i 5G verzijama

Glasine koje su kružile internetom sugerirale su da Samsung u potpunosti ukida 4G i preuređuje Galaxy A-seriju sljedećom generacijom u 5G. No očito je da se niži modeli drže 4G modema  barem još godinu dana. Čini se da Samsung ima velike pl... Pročitaj više

Sve novosti