Cooler Master u partnerstvu s AMD-om i MSI-em

Datum objave 16.08.2019 - Uredništvo

Cooler Master u partnerstvu s AMD-om i MSI-em

Cooler Master u partnerstvu s AMD-om i MSI-em

playfastplaycool_campaign

Cooler Master je u partnerstvu s AMD-om i MSI-em pokrenuo #PlayFastPlayCool kampanju, koja se fokusira na nadogradivost i svestranost X570 matičnih ploča. PC bulideri sada mogu birati proizvode sve tri kompanije kako bi izgradili brz i dugoročno stabilan sustav. Cooler Master u kampanji doprinosti s hladnjacima kao što su MasterLiquid ML240P Mirage AIO, te V750 Gold serijom napajanja, MSI jasno s X570 matičnim pločama, a AMD s novom serijom Ryzen 3000 procesora. #PlayFastPlayCool je aktivna i donosi zanimljiv sadržaj, nagrade igre i još puno toga, pa pratite Cooler Master, MSI i AMD na društvenim mrežama.

Više... Vaš Komentar Top
Samsung PCIe 4.0 SSD ide do 8GB/s i 30TB

Datum objave 14.08.2019

Samsung PCIe 4.0 SSD ide do 8GB/s i 30TB

Samsung_pcie_4_ssd_1

S izlaskom Ryzen 3000 procesora, X570 matičnih ploča i prve komercijalne upotrebe PCIe 3.0 standarda pojavilo se i nešto m.2 SSD diskova baziranih na Phisionovom PS5016 kontroleru koji nudi poprilično impresivne brojke. Naša recenzija je dostupna ovdje. No kako je Samsung ipak u samom vrhu bilo je samo pitanje dana kada će i oni ponuditi svoje rješenje.

Iza romantičnog imena PM1733 skriva se nova generacija s podrškom za PCIe 4.0, korititi će novi kontroler o kojem u ovom trenutku nemamo informacija, no koristiti će 512 GB TLC V-Nand ćelije 5. generacije. Novi kontroler te navedena memorija, prema Samsungu, trebali bi donjeti brzine  do 8GB/s i oko 1 500 000 IOPS-a. Očekuje se kompatibilnost sa starim PCIe 3.0 sučeljem, ali na taj način će performanse biti drastično smanjene.

Samsung_pcie_4_ssd_2

PM1733 dolaziti će u dvije varijante. U.2 koristiti će 4 PCIe 4.0 stazice i biti će dostupan s kapacitetom do 30.72TB. Dok je HHHL (half height, half length) koristiti 8 PCIe 4.0 stazica za maksimalnu brzinu te dolaziti u kapacitetu od maksimalno 15.36GB.

Jedna od glavnih značajki U.2 varijante je podrška za dual port tehnologiju koja omogućuje pristup disku od strane dva različita sustava.

Službena prodaja PM1733 očekuje se tokom ovog kvartala no cijena u ovom trenutku nije poznata. No s obzirom da se radi o enterprise riješenu koje prikazuje poprilično impresivne brojeve.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft, Sony i Nintendo – vjerojatnost i loot box

Datum objave 14.08.2019

Microsoft, Sony i Nintendo – vjerojatnost i loot box

loot_box

S obzirom na sve veću pojavu mikrotransakcija, a samim time i pojavom loot boxeva u gotovo svakoj prodavanijoj igri u priču su se uključili svi. Od pojedinih političara, agencija do čitavih država, a prema zadnjim informacijama i proizvođači konzola. Ideja velikog trojca u gaming svijetu je da se industrija zadrži na temeljima samo-regulacije te da se države i politika što manje miješaju u posao, a slijedom navedenoga odlučili su dodati neka od pravila na svoje platforme od kojih je najbitnije – prezentiranje točnih vjerojatnosti sadržaja Loot Boxova.

Navedeno je izjavio Michael Warnecke – direktor „The Entertainment Software Association“, organizacije koja okuplja gotovo sva bitna imena iz Game Development branše. Kako bi se pokušao smiriti napad na Gaming industriju i zadržati državu i politiku s vanjse strane ograde, u suradnji s tri najveća proizvođača konzola, implementirati će se sustav gdje će rijedak sadržaj Loot Boxeva imati jasno navedenu vjerojatnost da se pojavi.

Slična pravila postoje već u Kini, gdje je Blizzard bio prisiljen otkriti vjerojatnost igračima Overwatcha, dok s mobilne strane Apple i Google navedeno zahtjevaju za veliku količinu igara.

ESA se nada da bi se navedeno moglo implementirati do 2020. godine, odnosno prije lansiranja novih konzola. Sve nove igre morale bi navedeno imati integrirano, no naravno stare igre, uključujući i igre koje retroaktivno uvedu loot boxeve morat će pratiti ista pravila.

Više... Vaš Komentar Top
Japan i Južna Koreja – ograničenje izvoza, koje to nije

Datum objave 14.08.2019

Japan i Južna Koreja – ograničenje izvoza, koje to nije

photoresist

Prije gotovo mjesec dana pisali smo o trgovinskom sukobu Japana i Južne Koreje i špekulirali kako bi navedeno moglo imati jako veliki utjecaj na tržište NAND memorije, no izgleda da na svu sreću, akteri su shvatili kakav utjecaj na globalnu industriju navedeno može imati te su ipak unaprijed odobrili isporuku neke od pošiljaka koje su bile obuhvaćene novim Japanskih izvoznim propisima.

Da podsjetimo – diplomatski sukob koji je gotovo eskalirao u trgovinski rat između dvije države vodi se zbog neplaćenih Japanskih reparacija iz drugog svjetskog rata. Iako Japan nije službeno uveo ograničenje na izvoz ili klasičan embargo, obveze izvoznika i kupca maksimalno su zakomplicirali  na način da se za svaku od specijaliziranih kemikalija koje masovno koristi Korejska tech industrija treba tražiti posebno odobrenje na koje se čeka po 3 mjeseca što je gotovo preko noći zaustavilo isporuke kemikalija o kojima ovise mnogobrojne tvornice u Južnoj Koreji.

Iako se diplomatski odnosi nisu još uvijek riješili, očito su svi akteri shvatili da bi navedene igra u konačnici samo oštetile njihove građane i tvrtke te su u Japanu ipak odlučili barem malo ubrzati proces. U prvom članku pisali smo da se primarno radi o kemikalijama koje se koriste za proizvodnju NAND i DRAM memorije poput hidrogen fluorida visoke čistoće, no radi se i o polimidima koji se koriste u proizvodnji LCD-a i OLED-a te photoresistora koji se koriste u proizvodnji mikroprocesora.

Iz Japana su izjavili da se neke od kemikalija mogu koristiti u vojne svrhe te da je to primaran razlog pooštravanja izvozne politike, a s obzirom da pošiljka o kojoj se priča, odnosno primarno EUV photoresistore, ne predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti odlučili su ubrzano odobriti isporuku, za što je trebalo oko 5 tjedana u odnosu na očekivanih 3 mjeseca. Iduća pošiljka specijaliziranih komponenti i kemikalija očekuje se ponovno za 3-4 tjedna – ako je vjerovati novoj „brzini“ Japanskih carinika.

Više... Vaš Komentar Top
Ranjivi driveri od preko 40 proizvođača, uključujući Intel, Nvidiju i AMD

Datum objave 12.08.2019

Ranjivi driveri od preko 40 proizvođača, uključujući Intel, Nvidiju i AMD

eclypsium_malware_1

Tvrtka Eclypsium, specijalizirani za računalnu sigurnost, nedavno je objavila izvješće „Screwed Drivers“, gdje su detaljizirali zadnje pronađenu kritičnu ranjivost dizajna modernih drivera za preko 40 proizvođača hardvera, koja omogućuje pristup s Ringa 3 na ring = (neograničeni pristup hardveru računala). Lista proizvođača, čiji driveri su u potpunosti odobreni od strane Microsofta kroz WHQL program uključuju: Intel, NVIDIA, AMD, AMI, Phoenix, ASUS, Toshiba, SuperMicro, Gigabyte, MSI i EVGU od najpoznatijih. Jedan dio „krivice“ ne pripada nužno driverima u punom smislu te riječi nego softveru i aplikacijama koje se koriste za nadzor i overclocking, a kroz kernel drivere Windows OS-a omogućen im je Ring-0 pristup.

eclypsium_malware_2 eclypsium_malware_3

Kao primjer studije, Eclypsium je prezentirao tri klase „privilege-escalation“ napada koji zloupotrebljavaju drivere, RWEveything, LoJax (prvi UEFI malware) i SlingShot. U središtu ove tri zloupotrebe je način na koji Windowsi nastavljaju raditi s driverima čiji certifikati su istekli, u potpunosti su krivi ili zastarjeli. Eclypsium nije išao u detalje samih zlouporaba, ali je navedeno predstavio na DEF CON prezentaciji te u ovom trenutku rade s nekoliko proizvođača na sigurnosnim patchevima, kao i otklanjanju sigurnosnog rizika te su u ovom trenutku pod embargom oko izdavanja whitepapera. RWEverything su predstavili kao alat koji omogućuje kompletan pristup svim hardverskim sučeljima kroz software. Radi na razini klasičnog korisnika, no s jednokratnom instalacijom potpisanig kernel drivera RWDrv.sys omogućuje Malwareu neometan Ring-0 pristup. LoJax je implementacijski alat koji koristi RWDrv.sys kako bi dobio pristup SPI flash kontroleru chipseta matične ploče i omogućuje flashanje BIOSa iz OS-a bez znanja korisnika. Slingshot predstavlja svoj vlastiti driver koji koristi zaštite i dozvole drugih drivera te omogućuje instalaciju rootkita.

Za one koji žele znati više link na izvješće dostupan je ovdje.

Više... Vaš Komentar Top
SK Hynix najavio HBM2E

Datum objave 12.08.2019

SK Hynix najavio HBM2E

skhynix_HBM2

SK Hynix najavio je da su razvili novu HBM2E DRAM memoriju s najvećim dostupnim bandwidthom u industriji. HBM2E podržava do 460 GB/s bandwidtha – a brzina je bazirana na 3.6 GB/s po pinu sa 1024 podatkvona I/O-a. Ako se koristi TSV (Through Silicon Via) tehnologija maksimalno su u mogućnosti vertikalno „naslagati“ osam 16 Gbit čipova za 16GB iznimno gustog kapaciteta.

SK Hynix HBM2E memoriju opisuje kao optimalnu soluciju za 4. industrijsku eru koja najbolje podržava superračunala, strojno učenje, AI sustave te grafičke kartice iz najvišeg segmenta. Za one koje ne znaju HBM memorija za razliku od klasičnog drama stavlja se uz samu jezgru GPU čipa na udaljenosti od svega nekoliko mikrometara, što za razliku omogućuje puno veće brzine transfera u odnosu na klasičan DRAM čiji svaki zaseban modul zahtjeva puno više prostora.

Prema SK Hynixovom direktoru HBM poslovne strategije masovna proizvodnja očekuje se 2020. godine kada očekuju da će se otvoriti tržište za HBM2E.

Više... Vaš Komentar Top
Intel „Tiher Lake“ – PCIe4 podrška, Xe Grafika i novi gaming NUC

Datum objave 12.08.2019

Intel „Tiher Lake“ – PCIe4 podrška, Xe Grafika i novi gaming NUC

phantom_canyon_nuc_1

Razvoj Tiger Lake arhitekture je definitivno u punom pogonu, a da se to definitivno može potvrditi govore nedavno procurene informacije o novom NUC-u kodnog imena „Phantom Canyon“. Izlazak se očekuje 2020-21., a u središtu će biti Intelov SoC baziran na 10nm+ procesu kodnog imena „Tiger Lake“. Intel je s partnerima podijelio nešto detalja na prezentaciji s koje je iscurilo nešto slajdova. Primarno se na prezentaciji opisivao lansiranje „Ghost Canyon“ NUC-a u jesen 2019. kojem će u sredini biti i9-9980HK procesor te dodatna diskretna grafička kartica. – no najzanimljiviji dio je prethodno spomenuti „Tiger Canon“ SoC.

phantom_canyon_nuc_2

The „Phantom Canyon“ NUC trebao bi pogoniti 28W 10nm+ „Tiger Lake-U“ SoC s podrškom za PCIe4. U paketu se još očekuje i „Gen12“ grafika, odnosno derivat nadolazeže Xe arhitekture na kojoj se u ovom trenutku ubrzano radi. Uz Gen12 integriranu grafiku dodatna opcija za NuC biti će i diskretna grafika cijenovnog ranga koji danas pokrivaju 10660Ti i RTX 2060 (299 USD do 349 USD).

phantom_canyon_nuc_3

Uz skok u integriranoj grafici i PCIe4, i DMI bus (veza između chipseta i procesora) dobiva puno veći bandwidth. Uz povećanje broja PCIe stazica sa 4 na 8, tu je i skok sa PCIe 3.0 na PCIe 4.0 što bi trebalo rezultirati 4 puta većim bandwidthom u odnosu na postojeće stanje i trebalo zadovoljiti sve zahtjevnije NVME diskove, eksterne Thunderbolt grafičke kartice i nove USB 3.2 uređaje.

Izvor fotografija.

Više... Vaš Komentar Top
Jeftini ključevi za softver – Windows 10 Pro za 9,80 €, Office 2016 Pro za 24,78 € i Office 2019 Pro za 40,55 €

Datum objave 09.08.2019

Jeftini ključevi za softver - Windows 10 Pro za 9,80 €, Office 2016 Pro za 24,78 € i Office 2019 Pro za 40,55 €

mmorc_pcekspert.com

MMORC.COM je internetska trgovina specijalizirana za prodaju softverskih ključeva za online igre i software. Prodaju ključeve za mnoge igraće platforme uključujući Steam, XBOX i Playstation. Prodaju i jeftine Windows 10 Pro ključeve i Office 2019 Pro Key također. Sve je cjenovno povoljno, a dostava je jednostavna i brza putem elektroničke pošte. Sve dostupne proizvode pogledajte ovdje a mi izdvajamo nekoliko proizvoda na akciji:

Windows 10 Pro Key(po cijeni od 9,83 € – idealan za male poduzetnike i korisnike koji zahtijevaju više funkcionalnosti. Licenca vrijedi za jedan PC (trajna je i autorizirana), a proces kupovine je iznimno jednostavan!

Također, želimo vas podsjetiti na specijalni kupon kod QWE28, koji donosi do 28% popusta.

Microsoft Office 2019 Pro Plus Key (cijena 40,55 € – https://bit.ly/2YrqPiL) provides the essential tools you need to capture, analyze, and organize your ideas. Office 2019 is for students who want classic Office apps and email installed on one computer for use at home or work. It is a one-time purchase that includes Word, Excel, PowerPoint, OneNote, and Outlook.

Ovdje vrijedi specijalni kupon kod QWE41, koji donosi do 41% popusta.

 

Također, kupon kod QWE28 s popustom od 28% vrijedi i za sljedeće grupe proizvoida:

Windows:

Office:

Project:

Visio:

Bundle:

Games:

Svi proizvodi u ovoj kategoriji imaju popust od 3% uz kod QWE3 

Na kraju vas želimo obavijestiti da, MMORC.COM  prihvaća plaćanje putem PayPala, koje se može refundirati ako postoji problem prilikom kupovine na MMORC.COM, a ako kupac ima bilo kakvih pitanja o proizvodima i uslugama kontakt adresa elektroničke pošte je: support@mmorc.com

(sponzirorani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Stižu partnerske Radeon RX 5700/XT kartice

Datum objave 09.08.2019

Stižu partnerske Radeon RX 5700/XT kartice

asus-rog-radeon-rx-5700-xt-strix-oc-gaming-5-1000x367

AMD i partneri se spremaju lansirati custom modele RX 5700/XT kartica između 13. i 15.8. tik prije Gamescoma. Videocardz.com je skupio lijepu kolekciju fotografija i rendera nadolazećih Radeon RX 5700/XT custom AIB kartica od AMD-ovih partnera kao što su ASUS, MSI, PowerColor, Sapphire i XFX.

ASUS je pokazao modele STRIX i TUF, a u najavi je i DUAL. Zanimljivo, nema više AREZ brenda, očito je postignut dogovor s Nvidijom. Hardware.info je već dobio STRIX model na testiranje, a poznati su i taktovi – 1.840 MHz base, 1.956 MHz game i 2.035 MHz boost. Kartica ima 2.7 slota debljinu, 11+3 fazni VRM, te Dual BIOS.

MSI-RX-5700-XT-EVOKE-1000x1108

MSI je teaseao s EVOKE modelom, koji dolazi s TwinForzr VII hladnjakom i zlatnim aluminijskim pokrovom, a PowerColor je pokazao Red Devil verziju RX 5700 XT kartice. Sapphire je pak pokazao rendere PULSE RX 5700XT kartice koja ima dual-slot dizajn i koja bi se trebala prodavati po cijeni od 429 GBP. Ni XFX ne spava pa su pokazali THICC2 model debljine 2.5 slota zanimljivog dizajna stražnjeg dijela, po uzoru na maske starih automobila.

Čini se da nas čeka zanimljiv kraj ljeta s novim Radeonima, koji će ako je suditi prema STRIX-ovim taktovima, biti brži od referentnih modela.

Više... Vaš Komentar Top
Google i Microsoft prvi podržali nove Epyc procesore

Datum objave 08.08.2019

Google i Microsoft prvi podržali nove Epyc procesore

AMD je danas lansirao svoju drugu generaciju EPYC procesora, a Google i Microsoft su ih prvi podržali.

Google je najavio implementaciju druge generacije AMD EPYC procesora u svoju internu infrastrukturu, a također će na kraju godine učiniti javno dostupne strojeve unutar svog cloud okruženja, temeljene na drugoj generaciji AMD EPYC procesora.

Twitter je objavio upotrebu druge generacije AMD EPYC procesora unutar kompletne infrastrukture podatkovnog centra, što će smanjiti troškove njihove upotrebe i do 25%!

Microsoft je objavio nove virtualne strojeve kao dio vlastitog cloud rješenja Azure, temeljenog na drugoj generaciji procesora AMD EPYC.

HP Enterprise i dalje kontinuirano podržava AMD EPYC procesore, proširujući svoju seriju poslužitelja ProLiant modelima temeljenim na drugoj generaciji AMD EPYC procesora.

Cray je najavio da će meteorološka agencija američkog ratnog zrakoplovstva koristiti AMD EPYC procesore kao dio Crayjeve platforme “Shasta” za pružanje sveobuhvatnih vremenskih prilika, i zemaljskih i solarnih.

Lenovo je objavio potpuno nova rješenja posebno dizajnirana kako bi iskoristili sve prednosti naprednih mogućnosti AMD EPYC procesora druge generacije. Dostupni danas, ThinkSystem SR655 i SR635 idealna su rješenja za video infrastrukturu, virtualizaciju, pohranu podataka definiranih softverom i još mnogo toga, uz veliku energetsku učinkovitost.

DELL je najavio dostupnost novo dizajniranih serverskih rješenja optimiziranih za drugu generaciju AMD EPYC procesora.

VMware i AMD najavili su usku suradnju na razvoju podrške novim sigurnosnim tehnologijama i drugim naprednim mogućnostima ultra-brzih AMD EPYC procesora druge generacije.

Googleov potpredsjednik inženjeringa – Bart Sano napomenuo je: „Druga generacija AMD EPYC procesora pomoći će nam da učinimo ono što najbolje znamo u našim masovnim podatkovnim centrima – inoviramo. Skalabilne performanse računalstva, memorije i I / O performansi druge generacije AMD EPYC procesora proširit će našu sposobnost pružanja Google Cloudu fleksibilnost i izbor naših kupaca za njih.

Izvršna direktorica i predsjednica AMD-a dr. Lisa Su o lansiranju najvažnijeg proizvoda u tvrtkinoj povijesti izjavila je: „Danas postavljamo nove standarde za moderne centre velikih podataka, lansirajući drugu generaciju naših poslužitelja EPYC procesora. Novi EPYC procesori postižu rekordne performanse i niže ukupne troškove korištenja za ogroman broj različitih zadataka poslužitelja. Usvajanje i primjena naših novih poslužitelja procesora ubrzava jer mali i veliki pružatelji usluga oblaka i HPC klijenti odabiru AMD EPYC procesore jer pokrivaju širok raspon zahtjeva klijenata.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 4 minute

Microsoft Flight Simulator (2020)

Objavljeno prije 4 minute

Asus P7P55D i USB portovi

Objavljeno prije 11 minuta

Samsung monitor - gubi sliku

Objavljeno prije 12 minuta

Problem s dostavom

Objavljeno prije 14 minuta

Automobili

Novosti

YouTube povećava broj oglasa u videozapisima

Google je na službenom blogu najavio nova pravila za prikazivanje oglasa u YouTube videozapisima. Stupit će na snagu od 27. srpnja 2020. Prema zadanim YouTube postavkama, svi videozapisi u trajanju osam minuta ili više, bit će prekidani ogl... Pročitaj više

MediaTek će preplaviti tržište 5G pametnih telefona

  MediaTek platforme dobivaju sve više na popularnosti, a prihodi kompanije iz lipnja dosegli su novi maksimum u gotovo četiri godine. Iza tako izvrsnih financijskih podataka MediaTeka, Huawei je definitivno dao svoj prvi i najveći dop... Pročitaj više

Učite iz sigurnosti vlastitog doma

 Sustav obrazovanja, kako formalnog tako i neformalnog, prošlih je mjeseci doživio velike promjene. Održavanje nastave u uobičajenim uvjetima postalo je nemoguće, a učenje i poučavanje gotovo u potpunosti su preneseni u online okruženje. Ve... Pročitaj više

Canon predstavio fotoaparate EOS R5 i EOS R6

Canon je predstavio EOS R5 i EOS R6 – dva nova napredna fotoaparata punog kadra bez zrcala u ponudi sustava EOS R utemeljenog na priključku budućnosti RF. EOS R5 kao pravi uređaj profesionalne razine nudi fotografije razlučivosti 45 megapik... Pročitaj više

Intel otkrio detalje o Thunderbolta 4

  Intel je  otkrio sve  detalje o Thunderbolt 4, sljedećoj generaciji  rješenja za povezivanje kablova s računalima i periferijom.  Uglavnom poboljšava kompatibilnost, pouzdanost i sigurnost. Thunderbolt 4 sučelje je kompatibilno s USB4, Di... Pročitaj više

Sve novosti