Dell predstavio rješenja za novu generaciju Open Networking podatkovnog centra

Datum objave 27.04.2015 - Krešimir Matanović

Dell predstavio rješenja za novu generaciju Open Networking podatkovnog centra

Dell predstavio rješenja za novu generaciju Open Networking podatkovnog centra

dell-S4048

Dell Networking proširio je portfelj podatkovnih centara s novim Z9100, S4048 i S3038, pružajući korisnicima izbor operativnih sustava s niskom latencijom i visokom gustoćom, fleksibilnim 1, 10, 25, 40 i 100GbE switchingom kako bi se usmjerili prema novoj generaciji otvorenih multi rate arhitektura.

dell-z9100

Novi i fleksibilni proizvodi za otvoreni networking pomažu poslovnim korisnicima da naprave korak prema softverski definiranim mrežama i pripreme se za podatkovne centre budućnosti. Otvoreno umrežavanje je važan dio Dellove strategije. Dell podržava ovaj pomak prema modernoj mreži isporukom mrežnih switcheva za različite industrije te pružanjem najkvalitetnijih usluga u industriji kako bi osigurao da tvrtke mogu podržati rastuće zahtjeve za mrežnim kapacitetima i odgovoriti na izazove povezane sa skalabilnošću i upravljanjem mrežom. Ponuđeni raspon prebacivanja brzina (1-100GbE) korisnicima pruža fleksibilnost ulaganja u tehnologiju.

Posljednja generacija switcheva potvrđuje predanost razvoju otvorenih arhitektura usmjerenih prema korisnicima. Svi switchevi podržavaju Open Network Install Environment (ONIE) kako bi omogućili automatsko instaliranje kvalificiranih operativnih sustava trećih strana, uključujući Dell Networking OS9. S ONIE učitavanjem, ovi switchevi mogu biti podignuti bez dediciranih i kontroliranih postavki. Također, uklanjaju troškove licenci za svako mrežno sučelje. Switchevi su testirani i potvrđeni u radu s operativnim sustavima trećih strana, kao i rješenjima za virtualizaciju mreže iz Cumulus Networks, Big Switch Networks, VMwarea i Midokure.

Više... Vaš Komentar Top
Acer Global Press Conference

Datum objave 24.04.2015

Acer Global Press Conference

Aspire_R_11_R3-131T_07

Acer je Global Press Conference-u u New Yorku ovaj tjedan pokazao i najavio mnoštvo novih uređaja. U prvom redu je tu bio Aspire R11 konvertibilni prijenosnik dijagonale 11.6″, koji ima izdržljivo fabric-textured kućište u nebesko plavoj i oblak bijeloj boji. Karakteristika mu je okretna šarka (360°) kojim prelazi iz jednog načina korištenja u drugi, a korisnicima će biti zanimljivo i to da donosi 8 sati autonomije.

Aspire_Switch_10_SW5-015_02

Drugi zanimljivi uređaji koje su predstavili su iz Switch 10 i 11 serija, a koji su 2-u-1 prijenosnici bazirani na Atom četverojezgrenim procesorima. Dolaze u šest različitih boja i s 10-satnom autonomijom.

Aspire V 15_01

Prikazani su bili i novi Aspire V15 prijenosnici, zatim novi iz E i ES serija. V15 ima aluminijski poklopac ekrana, E serija donosi mnoštvo kombinacija boja, a ES balansira između produktivnosti i prenosivosti.

Acer_MNT_XR314CK_05_high

Predstavljen je i novi 15.6″ Chromebook koji donosi autonomiju od 11.5 sati a po cijeni od 200 USD. Tu je bio i novi Iconia One 8 tablet s Atom procesorom i Android 5.0 operativnim sistemom te 8″ HD IPS ekranom.  Zatim su predstavili i LED projektor s ambijentalnim svjetlosnim senzorom (K138ST), te za kraj zakrivljeni 34″ Ultra Wide ekran rezolucije 3440 x 1440 s IPS matricom i G-Sync tehnologijom.

 

Više... Vaš Komentar Top
Droidcon Zagreb

Datum objave 24.04.2015

Droidcon Zagreb

droidcon_zagreb

Stručnjaci za android, iz najvećih svjetskih tehnoloških tvrtki poput Intela, Facebooka, Paypala i Spotifya dolaze na droidcon konferenciju koja će se po prvi put održati u hotelu Antunović u Zagrebu . Radi se o najvećoj globalnoj Android konferenciji koja se trenutno održava u 20 zemalja diljem svijeta, a ove je godine u plan uvršteno i održavanje driodcona u Zagrebu, za što je zaslužna tvrtka troido, organizator ove konferencije i najstarija njemačka Android consulting tvrtka, sa sjedištem u Njemačkoj te podružnicama u Nizozemskoj i Hrvatskoj.

Iz Paypala na konferenciju dolazi Joe Nash , čije će se predavanje usmjeriti na tehnološke naplatne modele te će prezentirati Paypalov SDK (software developerment kit) i API (application programming interface ) za mobilnu i web integraciju.

Luuk Beursgens iz Vodafonea pričat će o procesu izrade Vodafoneovih Android mobilnih telefona i tableta te će prezentirati čitav proces produkcije koji počinje sa zahtjevima, a završava s ispoliranom verzijom koja je spremna za prodaju u Vodafoneovim trgovinama diljem svijeta. Iz Spotifya, iz New Yorka, dolazi Chris Doyle koji je dio njihovog tima za monetizaciju, a bavit će se kompleksnom temom xactivity puštanjem video zapisa putem servisa. Xavier Hallade iz Intela će nas uvesti u trenutno vrlo aktualnu temu Android TVa te pokazati kako developeri mogu raditi aplikacije za male i velike ekrane u dnevnom boravku, a Ognjen Dragoljević iz Facebooka govorit će o tome kako Facebook barata milijardama slika na milijunima Android uređaja iz dana u dan.

Više... Vaš Komentar Top
G.SKILL DDR4 128GB (16GBx8) @ 2800MHz

Datum objave 23.04.2015

G.SKILL DDR4 128GB (16GBx8) @ 2800MHz

ripjaws4_128GB_2800MHz

G.Skill je najavio najbržu DDR4 memoriju kapaciteta 128GB (16GB x 8) do sada. Radi na 2800 MHz pri CL16-16-16-36 latencijama i 1.35V naponu. Ima Samsungove 8Gb memorijske čipove napravljene na 20 nm proizvodnom procesu. Cijena još nije objavljena ali je za očekivati kako će biti paprena.

Više... Vaš Komentar Top
Technology WinDays15 konferencija u znaku “poslovanja u oblaku”

Datum objave 23.04.2015

Technology WinDays15 konferencija u znaku "poslovanja u oblaku"

windays_2015

Na jučerašnjoj Središnjoj svečanosti Tomislav Tipurić, direktor sadržaja WinDays15 konferencije, održao je uvodni govor u Technology dio koji je započeo danas u Umagu i najavio glavne ovogodišnje teme.

„Tehnička konferencija bit će u znaku Windowsa 10, Azurea, Officea 365 i svega onoga što novosti iz toga svijeta donose razvojnim i sistemskim inženjerima, stručnjacima za baze podataka i poslovnu inteligenciju, ali i svima ostalima kojima je dnevni posao na ovaj ili onaj način vezan uz IT. Cloud-first, mobile-first Microsoftova je nova strategija, a ovi WinDaysi tematski su prožeti upravo tom pričom. Iako novi i osvježeni, WinDaysi su i dalje naš stari znanac – konferencija na kojoj se jednostavno mora biti, ako vam hrvatski, ali i regionalni, IT nešto znači u svakodnevnom poslovanju. Zvali ih mjestom susreta ili pak mjestom upoznavanja, za svakoga od nas oni su zapravo oboje u jednome, posebno iskustvo bez kojega jednostavno ne možemo zamisliti naše proljetne dane.“

Prvi dan Technology konferencije okupio je najuglednije predavače iz Hrvatske i inozemstva, no najveću pozornost privukao je okrugli stol „Budućnost aplikacija uz Microsoft“ na kojem su sudjelovali Domagoj Pavlešić, dizzy.hr, Andrej Radinger, Mobendo, Ivan Kardum, Ekobit i Bruno Kovačić, Axilis. Čak i oni koji aktivno ne prate događanja vezana uz Microsoft, načuli su o pravoj revoluciji koja je pod novim Microsoftovim direktorom Satyom Nadellom nastupila pod motom “Cloud First, Mobile First”. Potrese tog novog pristupa vidimo svuda oko nas, ne samo u nadolazećim Windowsima 10 i Azureu, već i u proizvodima i uslugama koje Microsoft donosi na konkurentske platforme.

Sudionici okruglog stola zaključili su kako „mobile“ u „Cloud First, Mobile First“ ne označava mobitele, kako bi neki pomislili, nego mobilnost, odnosno tehnologiju u obliku usluge dostupnu putem svih uređaja. Andrej Radinger je objasnio kako se ovaj moto najbolje vidi u promjenama kojima se aplikacije primarno razvijaju za mobilne, a potom tek za druge uređaje. Na okruglom stolu dosta je govora bilo i o pojmu „Internet of Things“ koji je uvelike omogućen razvojem računarstva u oblaku, a za koji Ivan Kardum smatra da se ne radi samo o modi, nego da će ovakvi uređaji postepeno ulaziti u naše živote bez da ćemo toga možda biti i svjesni. Na pitanje hoće li se smanjiti potreba za programerima pojednostavljenjem i automatizacijom razvoja aplikacija, sudionici okruglog stola su prilično jednoglasno izjavili da neće.

Više... Vaš Komentar Top
BenQ predstavlja novu seriju interaktivnih ravnih panela

Datum objave 23.04.2015

BenQ predstavlja novu seriju interaktivnih ravnih panela

 BenQ_RP_1

BenQ je predstavio novu seriju interaktivnih ravnih panela RP. Novi uređaji namijenjeni su upotrebi u obrazovnim institucijama, a predstavljena su tri modela: 65” RP652, 70” RP702 i 79” RP790. BenQ vjeruje da hardver i softver imaju jednako važne uloge u interaktivnim učionicama. Ova filozofija bila je nit vodilja i za razvoj serije RP čiji je cilj potaknuti učenje i suradnju studenata na sve moguće načine.

Ovi novi modeli predstavljaju odraz BenQovih težnji da u učionice donese najbolji doživljaj interaktivnih dodirnih zaslona i pomogne obrazovnim djelatnicima da naprave prirodan prijelaz s tradicionalnog načina predavanja i podučavanja na način koji karakterizira istinska suradnja. Među njima je posebno zanimljiv model RP790 dijagonale 79“, dimenzija 98×176 cm. Ova veličina može vrlo efikasno zamijeniti tradicionalnu crnu školsku ploču, ali i modernije bijele ploče i bijele interaktivne ploče. RP790 može se pohvaliti 4K rezolucijom s gustoćom piksela od 55 PPI (piksela po inču), što je otprilike tri puta više od danas uobičajenih panela ovih dimenzija.

Kompatibilna s operacijskim sustavima Windows, Mac, Linux i Chrome, serija RP bez problema se integrira s različitim računalima i uređajima i ne zahtijeva pogonski program za korištenje dodirne funkcionalnosti. Ovi proizvodi dolaze opremljeni prilagođenom verzijom operacijskog sustava Android OS koja nudi različite korisne aplikacije za upotrebu u učionici.

Više... Vaš Komentar Top
ASUS VivoWatch

Datum objave 23.04.2015

ASUS VivoWatch

asus_viviwatch_1

ASUS je danas najavio Vivo Watch, prvi njihov ručni sat osmišljen s fokusom na fitness i wellness. Uz ugrađen monitoring rada srca, praćenje sna, Happiness Index koji prikazuje ukupan status vašeg zdravlja, VivoWatch je uređaj koji vlasnicima pomaže voditi zdraviji i sretniji život. Osmišljen za cjelodnevno nošenje, svakoga dana, VivoWatch je elegantnog dizajna, opremljen baterijom koja traje 10 dana te je vodootporan. Radi u paru s ASUS HiVivo aplikacijom za smartphone i ASUS Healthcare web sajtom kako bi pomogao korisnicima ostvariti svoje fitness ciljeve i omogućiti brigu o zdravlju članova obitelji i prijatelja koji nose ASUS VivoWatch.

Više... Vaš Komentar Top
Toshiba KIRA

Datum objave 22.04.2015

Toshiba KIRA

Toshiba_Kira_1

Toshiba Europe najavljuje poboljšanu i proširenu gamu svojih prijenosnika Ultrabook – obitelj Toshiba KIRA. Uz niz novih značajki, 33,8 cm (13,3“) KIRA donosi još bolje performanse kao najbolji od najboljih prijenosnika, kako za osobnu, tako i profesionalnu uporabu. Prvi put u Europi, KIRA je dostupna u selekciji konfiguracija, uključujući i odabir između kristalno detaljnog dodirnog ekrana PixelPure (2560 x 1440) ili novog mat ekrana u Full HD rezoluciji (1920 x 1080). Isti sofisticirani dizajn, identičan originalnoj izvedbi računala KIRA pruža kombinaciju tanke elegancije i performansi, koje iznova definiraju očekivanja što Ultrabook može biti.

Toshiba_Kira_2

Autonomija rada do 13 sati neprekidnog korištenja u verziji s Full HD ekranom te do 10,45 sati kod modela PixelPure, KIRA korisniku omogućuje da radi i zabavlja se bez potrebe za strujnim priključkom, što ga čini savršenim za duge letove, putovanja ili rad izvan ureda. Prenosivost je dodatno poboljšana, jer KIRA je još lakša no ranije, s masom od 1.10 kg unatoč jačim performansama i originalnoj maloj masi. Uz prilagođene zvučnike Harman Kardon i tehnologiju obrade zvuka DTS Studio Sound, korisnici mogu uživati u realističnom zvučnom iskustvu. Za upotrebljivost i praktičnost uključen je niz opcija povezivosti, uključujući i 3 brza priključka USB 3.0, 1 priključak HDMI s Ultra HD izlazom te tehnologije bežičnog prikaza slike za jednostavno dijeljenje sadržaja.

Više... Vaš Komentar Top
Instar i Dell party

Datum objave 22.04.2015

Instar i Dell party

IMG_6175 IMG_6146 IMG_6171

Instar je u subotu (18.4.) u suradnji s Dellom napravio party u zagrebačkom shopping centru Arena. Posjetitelji su se na jednom mjestu mogli uvjeriti u kvalitetu Dellovih prijenosnika i upoznati s novim Inspironima i Alienwareima, kao i posavjetovati se s ljubaznim Instar i Dell osobljem. Tulum je začinjen i izvlačenjem nagrada ali i turnirom u domaćem uratku Gas Guzzlers. Mi vam fotografijama prenosimo dio atmosfere.

IMG_6154 IMG_6149 IMG_6147

Povodom navedenog događanja, svim vjernim kupcima su pripremili i 2 Dellova tjedna gdje uz posebne popuste mogu do svojih novih prijenosnih ljubimaca lakše nego ikad prije!

  • Dellov tjedan dobrih ponuda od 13-18.04 (do 20% popusta na odabrane modele uz kupovinu bilo kojeg laptopa GRATIS hladilo ili torba)
  • Alienware tjedan dobrih ponuda od 18-26.04. (do 20% popusta na odabrane modele uz kupovinu bilo kojeg laptopa GRATIS 2xPC igre)
Više... Vaš Komentar Top
ASUS predstavio K401 i K501

Datum objave 22.04.2015

ASUS predstavio K401 i K501

Asus_K501

ASUS je danas predstavio dva nova laptopa K serije, 14-inčni K401 i 15-inčni K501. Ove tanke i lagane laptope odlikuje minimalistički dizajn sa završnicom od brušenog aluminija koja mu daje elegantan izgled. Oba modela pokreću Intel Core i7 procesori i NVIDIA GeForce GTX 950 diskretna grafika za snažne performanse u svakodnevnom radu, gledanju video sadržaja i gamingu. Pored toga, oni imaju nekoliko inovativnih ekskluzivnih ASUS tehnologija za poboljšanu ergonomiju i korisničko iskustvo.

ASUS K seriju laptopa odlikuje solidna kvaliteta izrade i minimalistički aluminijski dizajn s izraženim linijama za premium iskustvo koje je idealno za posao i zabavu. S gornjim poklopcem od brušenog aluminija s crnom završnicom i pjeskarenim osloncima za dlanove, laptopi K serije imaju taktilnu površinu koja je ugodna na dodir. Oba modela iz K serije, 14-inčni i 15-inčni imaju LED pozadinsko osvjetljenje, Full HD 1920 x 1080 panele (K401 i K501) koji osiguravaju kvalitetne i živopisne vizuale. Laptopi K serije mogu biti opremljeni sa SSD-om od 128GB ili 256GB za brži pristup podacima i kraće vrijeme učitavanja aplikacija.

ASUS laptopi K serije imaju ASUS IceCool tehnologiju koja koristi jedinstven raspored internih komponenti koje smanjuju zagrijavanje dlanova, održavajući temperaturu između 28 i 35 stupnjeva Celzijusa. 15-inčni K501 ima ekskluzivni sustav s dvostrukim hlađenjem – inteligentno termalno rješenje koje je učinkovito i tiho. Laptopi K serije imaju tipkovnicu iz jednog dijela za dobar osjećaj prilikom tipkanja, kao i veliki touchpad s ASUS Smart Gesture tehnologijom koja podržava veliki broj Windows 8.1 komandi.

Ekskluzivna ASUS SonicMaster audio tehnologija zajedno s ICEpower tehnologijom, jamči kvalitetu zvuka; dok ASUS AudioWizard tehnologija korisnicima pruža pet režima zvuka podešenih za glazbu, film ili gejming. ASUS Splendid tehnologija osigurava dobru reprodukciju boja, odlične detalje, pa laptopi K serije imaju sjajne vizuale za posao, filmove ili gejming.

 

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 10 minuta

Video rekorder preporuka

Objavljeno prije 13 minuta

Serije - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 2 sata

Optimal Ńasual Dating Real-life Girls

Objavljeno prije 4 sata

Kejbljving job!

Objavljeno prije 6 sati

Lenovo ThinkPad kutak

Novosti

Meizu se povlači iz igre pametnih telefona i okreće umjetnoj inteligenciji

Kineski proizvođač pametnih telefona Meizu, u vlasništvu Geelyja, vlasnika automobilskih marki Lotus i Polestar, donosi odluku o prestanku proizvodnje pametnih telefona i potpunom usredotočenju na umjetnu inteligenciju (AI). Shen Ziyu, pred... Pročitaj više

TikTok na nišanu EU: istraga o sigurnosti djece i pristupu podacima

Europska komisija (EK) otvorila je službenu istragu protiv TikToka zbog mogućeg kršenja Zakona o digitalnim uslugama (DSA). Komisija će između ostalog istražiti je li TikTok prekršio DSA u području zaštite djece, upravljanja rizikom u vezi... Pročitaj više

Bose ima cool ultra otvorene slušalice

Bose je predstavio ultra otvorene slušalice vrijedne 299 USD, idealne za trčanje, bicikliranje ili jednostavno hodanje gradskim ulicama. Jedinstven dizajn ne začepljuje uši, već se pričvršćuje sa strane, čineći ih više modnim dodatkom nego... Pročitaj više

Seagate lansira 24 TB IronWolf Pro tvrdi disk

Seagate proširuje svoje rješenje za pohranu podataka s IronWolf Pro tvrdim diskom od 24 TB. Cilj im je zadovoljiti potrebe komercijalnih i poslovnih korisnika za pohranom i backupom podataka u RAID formatu. IronWolf Pro disk nudi performans... Pročitaj više

HONOR Magic V2: uređaj koji najavljuje novu eru preklopnih pametnih telefona

U posljednih nekoliko godina, preklopni  pametni telefoni privlače sve više pažnje, što zbog zanimljivog dizajna što zbog performansi. Danas dostupni preklopni mobilni uređaji nisu baš niti lagani niti tanki i kao takvi nisu praktični za sv... Pročitaj više

Sve novosti