Dolazi AMD Ryzen Threadripper 3980X

Datum objave 02.01.2020 - Krešimir Matanović

Dolazi AMD Ryzen Threadripper 3980X

Dolazi AMD Ryzen Threadripper 3980X

AMD-Ryzen-Threadripper-3990X

Kako piše WCCFTech, AMD će ove godine izbaciti još dva Thrfeadrippera. Uz 64-jezgreni 3990X kojeg se i ranije očekivalo, novost je 48-jezgreni 3980X koji je primijećen u posljednjoj CPU-Z listi podržanih procesora za verziju 1.91. Za sada još nije poznato hoće li se taj procesor pojaviti na tržištu, a ako se i pojavi imat će 9 chipleta na pločici – osam s x86 jezgrama i jedan I/O. U svakom od osam chipleta bi ovaj procesor trebao imati šesta aktivnih x86 jezgri, te ukupno 280 MB priručne memorije. TDP će vjerojatno biti kao i kod ostatka serije 280 W. Nagađa se da bi mu cijena mogla biti između 2.500 i 3.000 USD, s obzirom na to da se za 64-jezgreni 3990X predviđa cijena između 3.500 i 4.000 USD.

AMD tako bez milosti grabi naprijed s izdavanjem novih procesora za koje konkurencija još uvijek nije spremna. Na ove vijesti se nadovezuju i druge pozitivne, koje govore o tome da su prema PassMarkovom izvještaju za siječanj 2020. godine zauzeli do 40% tržišta. PassMarkov se izvještaj odnosi samo na računala na kojima je taj softver zapravo i instaliran, no dobar je to pokazatelj općenitog stanja na tržištu u kojem AMD sve više udjela preuzima Intelu.

Više... Vaš Komentar Top
Core i9-10900K do 30% brži od i9-9900K u multithreadingu

Datum objave 02.01.2020

Core i9-10900K do 30% brži od i9-9900K u multithreadingu

i9-10900K_leaked_results

Prije nekoliko dana su na web iscurile informacije o nadolazećim Intelovim Comet Lake-S desktop procesorima za srednji tržišni segment, a jučer i Intelovi slajdovi vezani za performanse flagship procesora i9-10900K. Riječ je o 10-jezgrenom procesoru s podrškom za Hyper Threading, koji ima TDP od 125 W, ukupno 20 MB priručne memorije, osnovni takt od 3.7 GHz, boost takt od 4.8 GHz (4.9 GHz velocity) za sve jezgre i boost takt za jednu jezgru do 5.3 GHz (velocity). Procesori nove generacije su i dalje napravljeni u starom 14nm proizvodnom procesu, te im je arhitektura ista kao i kod prethodne generacije ali donose novo PL2 radno stanje koje im omogućava podizanje TDP-a sa 125 na 250W kako bi ostvarili više boost taktove. Intel je za ove nove procesore pripremio i novi čipset serije 400.

10-jezgreni i9-10900K kao nasljednik 8-jezgrenog i9-9900K(S) modela donosi identičnu arhitekturu no s dvije jezgre više i 4 MB priručne memorije više. Intelovi interni slajdovi pokazuju kako je novi procesor u određenim slučajevima brži od staroga za do 30%. Testirani su u SYSmark, SPEC, XPRT i Cinebench R15 benchmarcima. Zanimljivo je da je 30% napretka ostvareno u SPEC-u, 26% u Cinebenchu R15, te samo 3-4% zu XPRT-u koji mjeri performanse samo jedne jezgre. Nije neočekivano, s obzirom na to da su jedine prave promjene dvije jezgre više i samo malo viši taktovi.

Više... Vaš Komentar Top
Sretan Božić!

Datum objave 25.12.2019

Sretan Božić!

christmas

Sretan vam i blagoslovljen Božić i sretnu novu 2020. godinu želi uredništvo!

Više... Vaš Komentar Top
Već 30 godina oglašavanja, iskustva i svestranosti – bravo Oglasnik

Datum objave 18.12.2019

Već 30 godina oglašavanja, iskustva i svestranosti – bravo Oglasnik

oglasnik_tim

Oglasnik slavi 30 godina postojanja! U svojih je 30 godina Oglasnik pomogao kupiti i prodati skoro sve što možete zamisliti. Većina nas se sjeća scena čekanja u redovima na kioscima kako bi se kupio novi broj Plavog oglasnika. Pregledavala se najnovija ponuda proizvoda i usluga, primjerice, stanova koji se iznajmljuju.

Ako ste vi oni koji su se rodili s mobitelom u ruci, Oglasnik vam je zasigurno poznatiji kao web platforma na kojoj možete kupiti povoljne proizvode i usluge te prodati rabljene stvari. A sada su na tržište izbacili i mobilnu aplikaciju koja će još dodatno olakšati kupovinu i prodaju novih i rabljenih stvari u pokretu. Na mobilnoj aplikaciji možete jednostavno pregledati sve oglase koji vas zanimaju.

Oglasnik je razvio kombinaciju tiskanog i online izdanja te mobilnu aplikaciju. Osim Oglasnika, osnovanog još 1989. kao prva privatna novina, grupacija Oglasnik uključuje i portale oglasnik.hr, posao.hr, auti.hr, edukacija.hr, kao i tiskovina Nekretnine.

Jeste li znali da je Oglasnikov magazin nekretnine jedinstven na tržištu? Riječ je o specijaliziranome magazinu u kojima možete pronaći oglase o prodaji ili najmu nekretnina. Mnoštvo fotooglasa čini jedinstvenost ovog magazina, a u njima možete pronaći i puno članaka, zanimljivosti i savjeta.

Osvajanje interneta

„Korisnik danas do željene informacije treba doći u nekoliko klikova.  Svakodnevno raste broj posjeta putem mobilnih uređaja. Dakle, sve informacije trebaju biti pružene na dlanu. Htjeli smo pojednostaviti kupnju i prodaju stvari u pokretu te smo zbog toga razvili mobilnu aplikaciju. Već dugi niz godina istraživali smo potrebe naših korisnika i radili na razvoju korisničkog iskustva. Novim smo generacijama ponudili i pojednostavljeno sučelje kojim se mogu služiti intuitivno. Pri kreiranju naše aplikacije težili smo suvremenom te originalnom dizajnu“, smatra Željko Hudoletnjak, direktor Oglasnik grupacije.

Kako sve informacije trebaju biti pružene na dlanu, tako se trudimo osigurati što bolji sadržaj naše mobilne aplikacije. Oglasnik aplikacija omogućuje korisnicima da: kupuju i prodaju proizvode i usluge, zarađuju prodajom stvari koje im više nisu potrebne, pridruže fotografije iz svog mobilnog uređaja i/ili da fotografiraju nove, predaju oglas za tiskano izdanje Oglasnika, pronađu sve što im treba u 25 ponuđenih kategorija, pregledavaju informativne detalje o oglasu, sortiraju oglase po cijeni, vrsti, mjestu i datumu objavljivanja, dodaju neograničen broj novih oglasa, administriraju svoje oglase, dodaju oglase koji ih zanimaju u favorite, dopisuju se s kupcima i prodavateljima, prate povijest svojih oglasa te dodaju i uređuju svoje kontakt i osobne podatke. Da Oglasnik grupacija ima originalni i privlačni dizajn potvrđuje velika posjećenost naših portala. Oglasnik.hr ima gotovo 1.000.000 posjeta mjesečno te više od 1.000.000 aktivnih oglasa. Neprestano se razvijaju sva Oglasnikova izdanja kako bi publici olakšala kupovinu i prodaju. Na stranici pronađite oglase o auto-moto-nautici, nekretninama, poslu, kućnim ljubimcima, informatičkoj opremi i još puno toga. Oglasi svrstani po kategorijama i potkategorijama olakšavaju korisnicima pristup i doprinose funkcionalnosti stranice. Sve isto, ali prilagođeno mobilnoj platformi, možete pronaći i na novoj mobilnoj aplikaciji. Odaberite svoju preferenciju praćenja Oglasnikovih sadržaja.

Imamo rješenje i za ljubitelje društvenih mreža. Kako bi zainteresirani čitatelji prije vidjeli oglase, mogu nas pratiti i na Facebooku, gdje svakodnevno objavljujemo istaknute oglase. Oglasnikove objave na Facebooku trenutno prati oko 61 tisuća pratitelja. Službenu Facebook stranicu posao.hr prati 156 tisuća zainteresiranih čitatelja, koji tamo svakodnevno mogu pronaći istaknute oglase o poslu i zanimljive vijesti s tržišta rada.

Portal posao.hr dio je najveće asocijacije za regrutiranje poslodavaca i posloprimaca „The Network“, koja broji više od 130 zemalja diljem svijeta i razmjenjuje oglase na globalnoj razini. Na hrvatskom se tržištu posao.hr ističe kao jedan od vodećih portala za zapošljavanje. Povezuje poslodavce i posloprimce, a portal godišnje posjeti čak dva i pol milijuna ljudi. Portal posao.hr potiče zapošljavanje, samozapošljavanje i poduzetništvo te promoviranje područja upravljanja ljudskim resursima. Portal ove godine slavi 17 godina postojanja i u tom je razdoblju na njemu objavljeno više od pola milijuna oglasa. Na dar je dobio novi dizajn i moderniji izgled portala te svoju maskotu, narančastu papigu Naru.

Za sve zainteresirane u ključne obrazovne ustanove, njihova glavna područja djelovanja, obrazovna događanja, razne tečajeve i seminare kreirana je web stranica edukacija.hr.

Leteća reklama Oglasnika

Papagaj je maskota Oglasnik grupacije. Odabrana je ova životinja zbog sposobnosti da uspješno širi svoj glas i ponavlja rečeno. Dok posao.hr ima svoju narančastu papigu IME, Oglasnikova maskota je plavi papagaj Pero, koji obilazi gradove diljem Hrvatske. Toplom gestom kao što je zagrljaj, papagaj nastoji razveseliti ljude kakav god naporni radni dan imali. Dosad je mamio zagrljaje i osmijehe u Zagrebu, Osijeku, Samoboru, a u Dugoj je Resi sudjelovao na Mrežnica Run 2019. Vesele papige bile su domaćini i na ovogodišnjoj utrci Zagrepčanka 512, koja se održala u poslovnoj zgradi Zagrepčanka pod pokroviteljstvom Oglasnika. Turneja papagaja Pere nastavlja se i idući će puta doletjeti u neki drugi grad s dobrom atmosferom i još besplatnih zagrljaja.

„Jednostavno besplatno

Oglasnik se u gotovo 30 godina poslovanja razvio u robnu marku koju karakteriziraju postojanost, tradicija, a iznad svega kvaliteta, s ciljem što boljeg i uspješnijeg zadovoljenja Vaših potreba, bile one vezane uz trgovinu ili promociju. Oglasnikova poznata kampanja „Vaš oglas je bitan“ s velikim brojem plakata po gradu Zagrebu te kampanja #besplatnioglasi samo su neke od učinkovitih marketinških promocija. Mnogi se sjećaju i kampanje sa saborskom foteljom, na koju su i prolaznici bili pozvani sjesti kako bi konačno isprobali najudobniju hrvatsku fotelju. Oglasnik prati trendove i svojoj publici pruža novo i inovativno. Stoga je nova kampanja u tijeku, i to „Jednostavno besplatno“. Papagaj Pero poziva Vas da u potpunosti besplatno objavite svoje oglase. Pridružite se našoj kampanji i pogledajte kako objaviti oglas na oglasnik.hr.

Hvala svim korisnicima na vjernosti! Budite i dalje dio naše priče oglašavanja, kreativnosti i inovacije.

Vaš Oglasnik

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
ADATA predstavlja DDR4 module velikog kapaciteta XPG Hunter

Datum objave 18.12.2019

ADATA predstavlja DDR4 module velikog kapaciteta XPG Hunter

XPG Hunter U-DIMM

ADATA predstavlja DDR4 memorijski modul XPG Hunter. Namijenjen prvenstveno samograditeljima PC-ja i igračima, XPG Hunter nudi sve prednosti DDR-a 4 u vidu performansi i učinkovitosti. Podržava XMP 2.0 koji omogućuje lako overclockiranje i nudi veliku stabilnost. Dolazi u varijantama U-DIMM i SO-DIMM kako bi podjednako zadovoljio potrebe korisnika stolnih i prijenosnih računala. Moduli XPG Hunter sastavljeni su od čipova visoke kvalitete odabranih strogim postupkom filtriranja. Temelje se na najboljim tiskanim pločicama i prošli su najstrože testove pouzdanosti i kompatibilnosti kako bi se osigurala njihova dugovječnost i robusna trajnost, koje su od ključne važnosti za overclockiranje, igranje i ekstremni benchmarking. Moduli nude brzine do 3.200 MHz i dolaze u kapacitetima 4 GB, 8 GB, 16 GB ili 32 GB kako bi zadovoljili potrebe različitih korisnika različite dubine novčanika.

Više... Vaš Komentar Top
Božićna rasprodaja na Whokeysu!

Datum objave 16.12.2019

Božićna rasprodaja na Whokeysu!

Dupli popust: Windowsi 10 ispod 10 USD

Božić dolazi, a Whokeys vam želi svako dobro.

whokeys_christmas_2019_1

Nude se kuponi za dvostruki popust svim čitateljima, pa provjerimo kako to radi. Djed božićnjak nam čini se svima donosi neke lijepe aktivnosti i popuste ovoga Božića.

whokeys_christmas_2019_2

Na sajtu kliknite na sliku i pogledajte što vam donosi – dvostruki popust!

whokeys_christmas_2019_3

Pravila za ove božićne djedove aktivnosti su jednostavna:

1. Kupci koji ukucaju kod whokeys dobivaju 20% popusta na softver u vremenu od 8.12. pa do 31.12.2019. godine.

2. Nakon što u košaricu stavite sve što trebate, i ako ste dosegnuli potreban iznos iskoristite još jedan kupon:

a) Na početnih 20% popusta, dobit će te još 5 € popusta kada ukupni iznos kupovine dosegne 29€.

b) Na početnih 20% popusta, dobit će te još 10 € popusta kada ukupni iznos kupovine dosegne 69€ ili više.

c) Na početnih 20% popusta, dobit će te još 15 € popusta kada ukupni iznos kupovine dosegne 98 € ili više.

3. Kupci moraju kupovati isključivo preko stranica kampanje, dodati proizvode u košaricu i onda će im cijena biti 80% niža od originalne automatski, a nakon toga još se dodaje kupon u ovisnosti o iznosu kako je gore navedeno.

4. Samo najbolje ponude za Božić za vas i najmilije.

5. Ako se dogodi bilo kakav problem, na live chatu će vam dati najbolju moguću pomoć.

Demonstrirati ćemo vam aktivnost kupovine kako bi vidjeli da stvarno radi i da su popusti najbolji:

Najprije, odaberite dva “hot sale” proizvoda i dodajte ih u košaricu čime ste dosegnuli prvi nivo kupovine.

whokeys_christmas_2019_4

Nakon toga kliknite na checkout gdje će se pojaviti stranica na kojoj se ukucava kod VIP20

whokeys_christmas_2019_5

Na 20% popusta se dodatno pojavljuje još 5 € popusta na konačan iznos. Isto tako funkcioniraju i sljedeća dva nivoa popusta.

Što čekate? Žurite na whokeys i iskoristite ove lijepe popuste, te uštedite na softveru!

Odličan božićni poklon – što više kupite, više štedite!

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Posao.hr – ponuda poslova

Datum objave 16.12.2019

Posao.hr - ponuda poslova

posao_hr

U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne vijesti s tržišta rada. Portal za zapošljavanje, sada redizajniran i u novom ruhu, donosi top 10 poslovnih prilika na koje se možete prijaviti brzom prijavom! Sretno!

Meritum soft d.o.o. traži junior android developera (m/ž) za rad u Varaždinu. Prijave su otvorene do 10.1.2020. Glavni je zadatak razvoj aplikativnih rješenja u izazovnim projektima sportske industrije, koji su bazirani na android upravljačkom sustavu. Poslodavac nudi mogućnost osobnog i profesionalnog razvoja te napretka, dobru radnu atmosferu i rad u zabavnom timu, izazovan, dinamičan i zahtjevan posao, rad na raznovrsnim i zanimljivim projektima, stalni radni odnos i stimulativna primanja. Prednost donosi visoka ili viša stručna sprema, jedna ili više godina radnog iskustva na sličnim projektima, poznavanje android upravljačkog sustava, jedna ili više godina iskustva s android SDK i Java. Aplicirajte.

MultiOne j.d.o.o. u potrazi je za stručnim suradnikom na GIS projektima (m/ž) u Sesvetama.  Potrebno je dobro poznavanje GIS-a i open-source GIS alata, engleskog jezika u govoru i pismu, a dodatni bonus je osnovno poznavanje tehnologija MSSQL, C#, ASP.NET MVC i JavaScript. Rok prijave je 19.12. Aplicirajte.

Credo Exto j.d.o.o. traži angularnog programera (m/ž), backend programera (m/ž), iOS programera (m/ž) i android programera (m/ž). Mjesto rada je Zagreb. Rok prijave je 28.12. Poslodavac podržava zapošljavanje osoba s invaliditetom. Očekuje se prethodno iskustvo, odgovornost i sistematičnost, briga o kvaliteti koda i modularnosti, želja za usvajanjem novih znanja, motiviranost i ustrajnost te spremnost na timski rad. Potrebno je napredno znanje rada na računalu. Poslodavac nudi primanja od 20.000 kuna. Prijavite se na željeni posao putem linka.

Inter Soft Technologies d.o.o. traži android developera (m/ž). Mjesto rada je Pula, a rok prije 4.1.2020. Glavni zadaci su razvoj, dizajn i nadogradnja nativnih aplikacija za android, testiranje i optimizacija  i ostalo. Nudi se bonus za uspješnu realizaciju projekata. Poželjno je znanje Photoshopa ili Ilustratora zbog kreiranja dizajna aplikacija i modula. Potrebno je napredno poznavanje engleskog jezika. Prijavite se ovdje.

Digitalni klik d.o.o.  u potrazi je za: software QA engineer (m/ž) i mid/senior .NET developer (m/ž). Mjesto rada je Zagreb. Poslodavac nudi rad u modetnoj i novoj okolini s najmodernijim platformama i alatima, profesionalni i osobni razvoj, sudjelovanje u razvoju produkata vodeće njemačke kompanije i još mnogo toga. Provjerite detalje posla za koji se prijavljujete i ostvarite vašu prijavu ovdje.

Integra Group traži pojačanje u Osijeku, Rijeci i Zagrebu na poziciji junior i senior sistemski inženjer (m/ž). Potrebna su znanja iz područja infrastrukture informatičkih sustava, usmjerenost na zadovoljstvo klijenta, kvalitetu usluge i rezultate poslovanja, spremnost na stalno usvanjaje novih znanja i stjecanje cerfitikata te razvijen osjećaj  za sposobnost. Obrazovanje tehničkog smjera, napredno znanje engleskog jezika u govoru i pismu i vozačka dozvola minimalni su uvjeti. Nudi se i napredovanje do voditeljske pozicije, stoga se prijavite najkasnije do 21.12. putem linka.

Netiks d.o.o. za telekomunikacije zapošljava na poziciji informatičar (m/ž) za rad u Zagrebu. Prijave su otvorene do 1.1.2020. Posao obuhvaća pomoćne terenske poslove na kabliranju optičkih i bakrenih kabelskih mreža te pomoćne uredske poslove dopreme i otpreme robe. Poslodavac nudi rad u ugodnom okruženju, mogućnost napredovanja i usavršavanja u struci, edukacije i rad na stvarnim projektima. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema tehničkog ili ekonomskog smjera osnovno znanje engleskog jezika, vozačka dozvola B kategorije i poželjno je iskustvo. Prijavite se ovdje.

Aluflexpack novi d.o.o.  traži C# .NET developera (m/ž) za rad u Zadru. Potrebno je obrazovanje informatičkog smjera, poznavanje poslovnih procesa u industrijskim granama te spremnost za razumijevanje poslovnog konteksta kod implementacije softverskih rješenja. Traži se minimalno jednogodišnje iskustvo i vozačka dozvola B kategorije uz spremnost na putovanja po Hrvatskoj i prema potrebi rada u pogonima. Rok prijave je 15.1.2020. Doznajte više i prijavite se klikom na link.

Manpower za klijenta traži savjetnika (m/ž) za komunikaciju s klijentima preko društvenih mreža. Mjesto rada je Rijeka. Posao obuhvaća odgovaranje na upite klijenata putem društvenih mreža. Uvjeti su znanje talijanskog jezika na B2/ C1 razini, informatička pismenost, razvijene komunikacijske vještine, elokventnost i strpljivost u komunikaciji, pedantnost i odgovornost te razvijene radne navike. Poslodavac nudi mogućnost daljnjeg usavršavanja talijanskog jezika, edukaciju poslovno komunikacijskih vještina, fleksibilno radno vrijeme na ugovor o radu, radovita i stimulativna mjesečna primanja te pokrivene putne troškove. Prijavite se najkasnije do 21.12. putem linka.

Agencija Workforce za klijente traži nove radne snage: senior software engineer for embedded systems (m/ž), automotive software architect (m/ž) i software engineer (m/ž) s mjesto rada u Zagrebu. Prijaviti se možete najkasnije do 19.12. Za poslove je potrebno minimalno petogodišnje iskustvo, odlično znanje engleskog jezika u govoru i pismu, spremnost na timski rad. Poželjno je i znanje njemačkog jezika. Provjerite uvjete željenog posla i ostvarite prijavu ovdje.

Za dodatne poslove kliknite na link i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla.

Vaš posao.hr.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Intel predstavio Horse Ridge – kriogeni kontrolni SoC

Datum objave 16.12.2019

Intel predstavio Horse Ridge – kriogeni kontrolni SoC

intel_horse_ridge_1

Kao što naslov govori, Intel je predstavio novi SoC, nazvan po najhladnijoj regiji savezne države Oregon, a glavna namijena biti će efektivna i efikasna kontrola hlađenja kvantnih računala, a cilj je da zamijeni tisuće žica koje se trenutno koriste i popriličan su kamen spoticanja u dizajniranju takvih računala.

Rad na Horse Ridge SoC-u je kolaboracija između Intela i tvrtke QuTech iz Nizozemske. Ovo je prvi čip tog tipa u svijetu, a iz Intela govore da se radi o elegantnom riješenu problema hlađenja i kontrole više kvantnih bitova (qubits-a) i da će otvoriti direktan put izgradnji većih skalabilnih sustava.

intel_horse_ridge_2

S obzirom da se kontrola kvantnih bitova radi praktički na apsolutnoj ništici, odnosno promatranje stanja kvantnih bitova moguća su samo do temperature od 10K (-263.15 °C ) – sve kontrole istih su se korištenjem klasičnih žica morale „izvući“ van velikog „frižidera“. Što je dodatno kompliciralo samu izgradnju, a skalabilnost je praktički bila nemoguća. Horse Ridge je  dizajniran da radi na temperaturama do 4K, odnosno -269.15 °C i iako ne rješava sve probleme koji se nalaze ispred istraživača koji rade na njihovom razvoju, definitivno je velik korak u tom smjeru.

Više... Vaš Komentar Top
Otkrivena još jedna ranjivost Intela – nazvana „Plundervolt“

Datum objave 16.12.2019

Otkrivena još jedna ranjivost Intela – nazvana „Plundervolt“

intel_plundervolt

Grupa istraživača otkrila je još jednu ranjivost Intelovih procesora kodnog imena Plundervolt – igra riječi bazirana na „plunder“ i „undervolt“. Navedena ranjivost Intelu je prezentirana u lipnju ove godine kroz njihov bug-bounty sigurnosni program, kroz koji Intel nagrađuje istraživače koji pronalaze ranjivosti i omogućuje Intelu da potiho pokrpa propuste. S obzirom da je 6 mjesečni NDA istekao istraživači su prezentirali svoja istraživanja javnosti.

Plundervolt je opisan kao način koji omogućuje kompromitiranje SGX (Software guard extensions) zaštićene memorije undervoltingom procesora, kada izvršava zaštićene kalkulacije, do razine gdje SGX memorijska enkripcije više ne štiti podatke. Istraživači su isto tako objavili „proof-of-concept“ kod.

Plundervoltova posebnost je u tome što „prebacuje“ bitove unutar samog procesora, prije no što su isti zapisani u memoriju što SGX zaštitu, koja štiti podatke memorije, kompletno zaobilazi. Plundervolt zahtjeva „root“ privilegiju kao software, dok baratanje sa vCore parametrom zahtjeva ring-0 pristup. Direktan fizički pristup mete nije potreban s obzirom da se sam software može pokrenuti iz daljine. Intel je obavijestio sve proizvođače matičnih ploča kao i OEM-e da nadograde BIOS-e svojih proizvoda mikrokodom koji štiti od navedene ranjivosti.

Više... Vaš Komentar Top
Pirate Bay ponovno streama unutar browsera

Datum objave 16.12.2019

Pirate Bay ponovno streama unutar browsera

TPB

Pirate Bay je streaming kroz download i unutar browsera pokušao u prošlosti. Prije gotovo 3 godine, u 2016. koristili su plug-in imena „Torrents Time“ kako bi omogućili streamanje piratskih verzija filmova i serija dostupnih na njihovoj platformi. Navedeni plug-in se više ne koristi, a i nije nudio pretjerano dobru kvalitetu.

Sad, kao što je primijetio portal Torrentfreak, Pirate Bay ponovno testira streamanje koristeći novu stranicu „BayStream“, koja koristi poprilično jednostavan dizajn koji podsjeća na YouTube kako bi nam donjeli serije poput Rick and Morty ili Mandaloriana.

Streamovi nisu dostupni na svim torrentima, a oni na kojima jesu imaju zeleni „play“ ili „B“ gumb. Kada pokušate direktno otvoriti BayStream stranicu jedino što vam je ponuđeno jest naslovnica na kojoj možete uploadati video datoteku do 20 GB kako biste istu mogli streamati putem browsera. U ovom trenutku detalji odnosa između Pirate Bay-a i Bay Stream-a nisu poznati, kao niti tko stoji iza BayStream-a.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Konfiguracije u rangu od 3.000 do 5.000 kn

Objavljeno prije 5 minuta

Procjena: ASUS ROG GL502S

Objavljeno prije 7 minuta

P: Logitech G240 podloga za mis + poklon, bluetooth za auto

Objavljeno prije 21 minuta

Problem sa wifi-om

Objavljeno prije 30 minuta

Uplay (UbiSoft)

Novosti

Canon predstavio fotoaparate EOS R5 i EOS R6

Canon je predstavio EOS R5 i EOS R6 – dva nova napredna fotoaparata punog kadra bez zrcala u ponudi sustava EOS R utemeljenog na priključku budućnosti RF. EOS R5 kao pravi uređaj profesionalne razine nudi fotografije razlučivosti 45 megapik... Pročitaj više

Intel otkrio detalje o Thunderbolta 4

  Intel je  otkrio sve  detalje o Thunderbolt 4, sljedećoj generaciji  rješenja za povezivanje kablova s računalima i periferijom.  Uglavnom poboljšava kompatibilnost, pouzdanost i sigurnost. Thunderbolt 4 sučelje je kompatibilno s USB4, Di... Pročitaj više

Transcend lansirao nove SSD-e

Transcend je lansirao nove SSD-e s najnovijom generacijom 96-slojne 3D NAND memorije. Lansirali su SSD diskove u NVMe PCIe Gen3 x4, SATA III M.2 i mSATA faktorima, sa velikim rasponom kapaciteta od 64 GB do 2TB. Osim što imaju visoku izdržl... Pročitaj više

Hrvatski studenti osvojili treće mjesto na međunarodnom natjecanju Atos IT Challenge 2020

Poznati su pobjednici devetog izdanja međunarodnog natjecanja za studente Atos IT Challenge 2020. Lucija Blažević i Leon Imširović sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku osvojili su treće mjesto u konkurenciji od 100 studentskih... Pročitaj više

Održan sastanak s Udrugom slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak na temu digitalne pristupačnosti

Digitalna pristupačnost bila je tema predstavnika Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak,  Instituta za integrirano-inkluzivne komunikacije jugoistočne Europe i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Zakon o pr... Pročitaj više

Sve novosti