Google Chrome podržava ostavljati bilješke na web stranicama

Datum objave 27.07.2022 - Sanja Ledinek

Google Chrome podržava ostavljati bilješke na web stranicama

Google Chrome podržava ostavljati bilješke na web stranicama

Google Chrome podržava ostavljati bilješke na web stranicama (1)

U ožujku ove godine se prvi puta pojavila opcija ostavljanja bilješki na web stranicama u Gerrit alatu za suradnju timskog koda koji se temelji na webu. Prema informacijama koje su otkrivene na Redditu (Leopeva64-2), sada je ta opcija uočena u Chrome Canary verziji.

Opcija stavljanja bilješki na web stranicama trebala bi biti korisna za sve koji traže informacije na Internetu, ali ne žele ostavljati mnoštvo kartica otvorenim u web pregledniku.

Google Chrome podržava ostavljati bilješke na web stranicama (2)

Funkcionira na isti način kao i dodavanje komentara u Google dokumentima. Potrebno je obilježiti željeni tekst, otvoriti kontekstni izbornik i odabrati “Dodaj bilješku”. Potom se na desnoj strani zaslona pojavljuje u koje se može unijeti traženi tekst. Nakon dodavanja bilješki, odabrani tekst će biti prikazan u ljubičastoj boji. Isto tako moguće je desnom tipkom miša kliknuti prikazanu sliku i vezu te im dodati komentare.

PROČITAJTE JOŠ

Google Chrome 98 podržava novu verziju vektorskih fontova na što je Apple izričito prigovorio

Google Chrome kralj web preglednika za stolna i prijenosna računala

Google službeno objavio ChromeOS Flex koji stara računala pretvara u Chromebookove

Google Chrome podržava ostavljati bilješke na web stranicama (3)

Sve nastale bilješke prikazuju se u bočnoj traci, a klikom miša ili dodirom otvara se web stranica na kojoj je nastala. Također bi se ove bilješke trebale uređivati ili brisati što u ovoj ranoj fazi razvoja nije moguće.

Više... Vaš Komentar Top
D-Link AX1500 4G+ (G416) i AX1500 4G (G415) novi su dodaci Eagle Pro AI linije

Datum objave 27.07.2022

D-Link AX1500 4G+ (G416) i AX1500 4G (G415) novi su dodaci Eagle Pro AI linije

D-Link AX1500 4G+ (G416) i AX1500 4G (G415) (1)

D-Link Smart AX1500 4G +(G416) i AX1500 4G (G415) specifikacijama nisu inferiorni klasičnim modelima i dolaze s nekim značajkama temeljenim na umjetnoj inteligenciji.

D-Link AX1500 4G+ (G416) i AX1500 4G (G415) dizajnirani su za korištenje u kućnom ili uredskom okruženju kada korisnik nema priliku spojiti se na žičani Internet ili postoje česti kvarovi u radu ove veze. Sukladno tome, usmjerivači omogućuju povezivanje s internetom putem mobilne mreže. Samo treba instalirati SIM karticu.

Usklađeni su sa standardom bežične mreže Wi-Fi 6 (IEEE 802.11ax/ac/n/g/b/a), radeći u frekvencijskim pojasima od 2,4 GHz i 5 GHz. Naravno, usmjerivači su opremljeni 3G / 4G LTE modemom . AX1500 4G + sposoban je prenositi podatke putem mobilne mreže brzinom od 300 Mb/s, dok AX1500 4G je ograničen na 150 Mb/s. Štoviše, usmjerivači imaju dvije antene, jedan WAN konektor i tri LAN konektora, tako da nema problema oko spajanja računala, prijenosnog računala ili TV-a.

PROČITAJTE JOŠ

D-Link DIR 685 Exreme N – švicarski nožić među routerima

D-Link DWA-131

D-Link predstavlja čitavu seriju Wireless AC usmjernika

D-Link AX1500 4G+ (G416) i AX1500 4G (G415) (2)

Mobilna aplikacija Eagle Pro AI omogućuje konfigurirati mrežu, a tu je i podrška za pametne glasovne pomoćnike Google Assistant i Amazon Alexa te inteligentno određivanje prioriteta prometa. Štoviše, omogućene su i roditeljske kontrole. Cijena novih proizvoda još nije objavljena, ali će vjerojatno postati poznata u nadolazećim tjednima, kada ruteri krenu u prodaju.

Detaljne specifikacije progledajte na web stranici proizvođača.

Više... Vaš Komentar Top
Intel i MediaTek uspostavili stratešku suradnju oko proizvodnje čipova, ali ne za mobitele

Datum objave 27.07.2022

Intel i MediaTek uspostavili stratešku suradnju oko proizvodnje čipova, ali ne za mobitele

Intel i MediaTek uspostavili stratešku suradnju oko proizvodnje čipova, ali ne za mobitele

Intel je kroz povijest imao vlastite alate za dizajn čipova i prilagođene proizvodne procese, ali konkurencija nije spavala i TSCM i Samsung postali su moćniji.  Sada to Intel želi promijeniti. Sklopili su ugovor s tajvanskim MediaTekom kao ključnim saveznikom u naporima da ponovno preuzmu vodstvo u proizvodnji čipova.

Budući da TSMC još uvijek ima apsolutnu prednost u naprednim procesima ispod 7nm, MediaTek nastavlja održavati blisko partnerstvo u naprednim procesima, a od Intela će koristiti poboljšanu verziju desetljeća starog 16-nanometarskog proizvodnog procesa za izradu čipova za kućanske aparate i druge IoT uređaje.

Jedan od uvjeta za suradnju dviju strana je da Intel treba predstaviti vlastitu tehnologiju čipova Wi-Fi 6 kako bi poboljšao poslovanje MediaTeka na ovom polju te se pridružiti tvrtki Realtek za dizajn IC-a i surađivati sa njima  na razvoju drugih čipova. Osim toga, industrijski analitičar Ming-Chi Kuo vjeruje da se MediaTek nada dobiti više narudžbi za 5G modeme za prijenosna računala uz pomoć Intela.

PROČITAJTE JOŠ

Intel ažurira NUC X15 prijenosna računala

Intel 4 – novo ime za 7nm proces koji je spreman za masovnu proizvodnju?

Intel dijeli prve detalje svog nadolazećeg “I4” procesnog čvora

Drugi razlog ove suradnje je što Intel želi vratiti proizvodnju poluvodiča u SAD. Ključni saveznik im je američka vojska. Potonjima se ne sviđa ideja da strane zemlje ugrađuju elektroničke mozgove u svaki borbeni zrakoplov,  rakete i set naočala za noćno promatranje. To je bio glavni razlog za sklapanje partnerstva Ministarstva obrane SAD-a i Intela, te nekih drugih američkih tvrtki poluvodiča za jačanje ekosustava čipova temeljenih na Intelovom nadolazećem proizvodnom procesu 18A, koji će biti dostupan do kraja 2023.godine.

Prema izvješću Semiconductor Industry Association za 2021., oko 12 posto čipova sada se proizvodi u SAD-u, što je pad u odnosu na 37 posto 1990. godine.

Više... Vaš Komentar Top
Philips Monitors predstavlja novi prijenosni monitor 16B1P3302

Datum objave 25.07.2022

Philips Monitors predstavlja novi prijenosni monitor 16B1P3302

16B1P3302

U današnjem ubrzanom svijetu, mobilnost je postala imperativ svakodnevnog života, a veća mobilnost zahtijeva i veću fleksibilnost. Bilo kod kuće ili u uredu, s prijateljima ili kolegama, dok multitaskaju ili se opuštaju, korisnicima su potrebna rješenja koja mogu držati korak s njihovim dinamičnim načinom života. Upravo zato Philips Monitors predstavlja Philips 16B1P3302 – potpuno nov i lagan 16″ (15,6″ / 39,6 cm diag.) prijenosni monitor. Opremljen je visokim performansama za poboljšanu zabavu i produktivnost, a sve to u elegantnom, tankom i višestruko nagrađivanom dizajnu.

Ključne performanse

 • IPS LED tehnologija širokokutnog prikaza za autentične i precizne boje
 • 16:9 Full HD (1920 x 1080) zaslon za izoštrene i detaljne slike
 • Jedan USB kabel s dvostrukom mrežom, za veću fleksibilnost
 • Dual-screen način rada za poboljšanu produktivnost
 • USB-A s DisplayLinkom za prijenos i dijeljenje podataka bez poteškoća
 • Lagani, sklopivi, nagrađivani dizajn za fleksibilnost sa stilom

“Philips 16B1P3302 prijenosni monitor stvoren je za današnji aktivan i dinamičan životni stil. Prošli smo tradicionalno radno okruženje i sada je vrijeme za hibridni rad i izuzetnu fleksibilnost. Ovaj model kombinira performanse produktivnosti s lakom prenosivošću prijenosnog računala. ” – objasnio je Carlos Sanchez, Senior Product Manager za Europu u MMD Monitors & Displays.

Philips 16B1P3302 bit će dostupan za kupnju od srpnja 2022. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.809,00 kn (bez PDV-a).

Više... Vaš Komentar Top
Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.9]

Datum objave 25.07.2022

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.9]

Google dodaje značajku za automatsko prebacivanje

Google, Microsoft, ByteDance, Meata, Tesla, Oppo…..

Je li Google pretraga zastarjela za mlađe generacije?

Očito se mijenjaju se online navike mladih korisnika više nego što se mislilo. Prema podacima Googleove interne ankete, gotovo 40 posto generacije od 18 do 24 godine u Sjedinjenim Državama više ne koristi standardno web pretraživanje ili Google Maps. Za traženje informacija koriste aplikacije Instagram i TikTok te video kao prvi izbor kada žele nešto otkriti.

Jedan od glavnih razloga je taj što su mladi ljudi jednostavno manje skloni koristiti ključne riječi za pretraživanje, već koriste riječi poput “Novi, impresivniji…” Ovaj trend bi mogao s vremenom poremetiti Googleov temeljni posao pretraživanja i putovanje te završiti u raspadu.

Google stoga planira pokrenuti reviziju pretraživanja Google Maps kako bi zadržao mlade korisnike i pokušao ih natjerati da koriste “Google” kao početnu točku za surfanje Internetom.

Microsoft ponovno blokira Office VBA makronaredbe prema zadanim postavkama

Microsoft ponovno blokira VBA

Microsoft je u veljači po prvi put najavio svoje planove za onemogućavanje Visual Basic for Applications (VBA) makronaredbi u Office aplikacijama prema zadanim postavkama. Razlog je sprječavanje zlouporabe značajke za isporuku zlonamjernog softvera putem privitaka e-pošte, budući da su upravo VBA makronaredbe uobičajeni način na koji hakeri dobiju pristup za implementaciju zlonamjernog softvera i ransomwarea.

Industrija kibernetičke sigurnosti pozdravila je potez i činilo se da djeluje, ali Microsoft je prošlog mjeseca nakratko promijenio smjer. Razlog su prijavljeni problemi od strane nekih tvrtki i pojedinaca koji ih koriste za automatizaciju rutinskih procesa, poput prikupljanja podataka ili izvršavanja određenih zadataka.

U međuvremenu Microsoft je ažurirao korak po korak upute za krajnje korisnike i IT administratore, dokumentaciju koja objašnjavaj kako Office određuje hoće li blokirati ili pokrenuti makronaredbe, upotpunili popis verzija na koje utječu nova pravila i kako se pripremiti za promjene.

I sada, počevši od 27. srpnja, značajka blokiranja makronaredbi će se početi uvoditi u Access, Excel, PowerPoint, Visio i Word na Windowsima. Promjena neće utjecati na Office za Mac, Android ili iOS uređaje.

ByteDance se priprema za razvoj vlastitih čipova?

ByteDance zapošljava veliki broj inženjera povezanih s čipovima, uključujući front-end dizajn SoC-a i Core-a, analizu izvedbe modela, verifikaciju, temeljni softver, razvoj upravljačkih programa, dizajn niske potrošnje energije, sigurnost itd. Osim toga, Byte je već pridobio dosta ljudi iz Huawei HiSilicona i Arm-a.

Meta otkazuje ugovore o outsourcingu logističkom osoblju

Prema izvješćima, trenutno je Facebookova matična tvrtka Meta otkazala u ugovor o outsourcingu osoblju iz logističke službe u 1 Hacker Avenue, Menlo Park, Kalifornija.  Ovo otpuštanje utječe na ukupno 368 zaposlenika ABM-a, uključujući 10 nadzornika, 7 upravitelja i brojne čistače, organizatore parkiranja bicikala, konobare u kafiću i sl.

Nedugo je izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg rekao zaposlenicima da će kompanija ove godine smanjiti plan zapošljavanja inženjera za najmanje 30 posto. Osim toga, vodstvo Mete pozvalo je svoje zaposlenike da identificiraju i prijave “zaposlenike koji dobro ne rade“, rekavši da “njihova prisutnost uzrokuje propast tvrtke“.

PROČITAJTE JOŠ

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.6]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol. 7]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.8]

Voditelj poslovanja Tesline umjetne inteligencije (AI) Andrej Karpathy, koji je vodio razvoj sustava autopilota, više neće raditi za Teslu

Voditelj poslovanja Tesline umjetne inteligencije

Njegov odlazak dolazi usred porasta nesreća povezanih s autopilotom. Tesla automobili odgovorni su za gotovo 70 posto prijavljenih nesreća koje uključuju napredne sustave pomoći vozaču. Izvršni direktor Tesle Elon Musk zahvalio je Karpasu na njegovom doprinosu i rekao da mu je bila čast raditi s njim.

Google dodaje značajku za automatsko prebacivanje između bežičnih slušalica s više Android uređaja

Tehnologija je izgrađena na Fast Pair značajkama Bluetooth uparivanja. Sada novododana tehnologija besprijekornog prebacivanja zvuka može automatski mijenjati zvuk različitih uređaja prema audio prioritetu. Primjerice, ako gledate neki film na tabletu i stiže vam glasovni poziv, dovoljno je samo pritisnuti tipku za odgovor na slušalicama i započeti razgovor preko slušalica.

U početku će tehnologija prvo podržavati bežične slušalice Google Pixel Buds Pro , a sljedećih tjedana trebala bi stići na Sonya i JBL-a neke modele slušalica.

OPPO najavljuje službeno partnerstvo s UEFA

OPPO je objavio da je postigao službeno partnerstvo s Ligom europskog nogometnog saveza ( UEFA) za sponzorstvo i marketing finale Lige prvaka i Finale UEFA lige mladih. Mnogi OPPO tehnološki proizvodi će se pojaviti u ovoj UEFA Ligi , kao što su mobiteli serije Find i Reno opremljeni samorazvijenim NPU foto čipom i Mariana Mari Silicon X . Također bit će uključene slušalice i pametni satovi.

Više... Vaš Komentar Top
Tržište pametnih telefona nastavlja se smanjivati

Datum objave 25.07.2022

Tržište pametnih telefona nastavlja se smanjivati

Tržište pametnih telefona nastavlja se smanjivati (1)

Tržište pametnih telefona ponovno pati kako pokazuju podaci koje je objavio Canalys za drugo tromjesečje 2022. godine.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, zabilježen je pad prodaje od devet postotnih bodova.  Ali, uočeno je da sve veći broj korisnika počinje odustajati od modela srednjeg ranga i pomiče se prema nižem, što dodatno utječe na marže tvrtki. S obzirom na inflaciju, rizika od recesije, učinaka pandemije koji i dalje nastavlja utjecati, neizvjesnosti sukobom između Rusije i Ukraine, nije iznenađujuće da se navike potrošača mijenjaju.

Tržište pametnih telefona nastavlja se smanjivati (2)

Jedini koji bilježe rast su Samsung zahvaljujući pojačanoj ponudi low-end modela serije A i Apple, koji drže 21 posto odnosno 17 posto tržišnih udjela u drugom tromjesečju 2022. (u odnosu na 18% i 14% u istom razdoblju 2021.).  Xiaomi, Oppo i Vivo, s 14 posto, 10 posto odnosno 9 posto također imaju pad u odnosu na 2021., kada su držale 17 posto, 11 posto i 10 posto udjela.

Prema analitičarima, proizvođači mobitela morat će potpuno preispitati svoje strategiju za sljedećih nekoliko kvartala, jer će se morati nositi s viškom zaliha osobito uređaja srednje klase. Navodno samo Samsung ima više od 50 milijuna neprodanih pametnih telefona.

Tržište pametnih telefona nastavlja se smanjivati (3)

Zato bi potrošači uskoro mogli očekivati promotivne akcije i popuste za smanjenje zaliha, ali spomenuti ekonomski i društveni čimbenici predstavljati važnu prepreku kupnji. Također analitičari naglašavaju da iako pritisak na ponudu i troškove nekih dijelova i komponenti sada popušta, još uvijek postoje neki problemi u logistici i proizvodnji, kao što su uvozni zakoni i propisi na nekim tržištima u razvoju i pooštravanje carina, što može dovesti do kašnjenja u isporukama.

Više... Vaš Komentar Top
Jabra Talk 65 slušalica za razgovore u pokretu

Datum objave 25.07.2022

Jabra Talk 65 slušalica za razgovore u pokretu

Jabra Talk 65 slušalica za razgovore u pokretu (3)

Sa zrelošću stereo Bluetooth tehnologije navikli smo svakodnevno koristiti slušalice za razne aktivnosti. Ali, ima onih kojima su slušalice potrebne samo za pozive ne i slušanje glazbe. Najpoznatiji proizvođač ove vrste slušalica je Jabra. Nedugo je tvrtka predstavila jednoušnu mono slušalicu Bluetooth Talk 65, Posebno je dizajnirana za pozive u bučnim okruženjima jer ima mogućnost 80 posto poništavanja buke sa svojom tehnologijom i 2 mikrofona.

Jebra Bluetooth Talk 65  ima IP54 ocjenu, što znači da znoj ili koja kap kiše neće joj naštetiti. Nudi fleksibilnost nošenja na oba uha i omogućuje sigurno i udobno pristajanje, bez obzira na to koliko se korisnik kreće.

Udaljenost bežične veze doseže do 100 metara. Realno računajte na 30 metara. Može pružiti do 14 sati razgovora s jednim punjenjem (putem USB-C kabela) litij-ionske baterije i do 17 dana na čekanju. Vrijeme punjenja je oko 150 minuta. Također omogućuje primanje GPS informacija tijekom navigacije i medijskih izvora te jednim dodirom pristup Siri ili Google Assistantu.

Uparivanje s primarnim uređajem je jednostavno bez potrebe preuzimanja aplikacije i pamti do 8 uređaja na koje se korisnik spajao.

Osnovne tehničke specifikacije

 • Dimenzije (ŠxVxD): 110,7 x 61 x 25,4 milimetra
 • Masa: 20 grama | 0,7 oz
 • Veličina zvučnika: 10,3 mm
 • Maksimalna ulazna snaga zvučnika: 5 mW
 • Frekvencijski raspon zvučnika: 20 Hz – 20000 Hz
 • Impedancija zvučnika: 32 Ω
 • Podržani audio kodeci: SBC
 • Vrsta mikrofona: 2 x MEMS
 • Osjetljivost mikrofona: -42±1dB(0dB=1V/Pa, na 1KHz)
 • Bluetooth verzija : 5.1
 • Bluetooth profili : A2DP v1.3, AVRCP v1.6, HFP v1.7, HSP v1.2
 • NFC
 • Cijena: oko 100 eura
Više... Vaš Komentar Top
Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.8]

Datum objave 22.07.2022

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.8]

Chrome OS rebrendiran

Chrome OS rebrendiran

Chrome OS, Googleov operativni sustav za Chromebook uređaje, malo je rebrendiran, promjenom načina pisanja imena. Umjesto razmaka Chrome OS sada su ove dvije riječi spojene u ChromeOS . Tvrtka nije još dovršila preimenovanje na svim mjestima, ali će to uskoro učiniti.

Ova promjena neće imati nikakav učinak u smislu funkcionalnosti. Što se tiče ostalih Googleovih operativnih sustava. Postoje i različite metode pisanja, kao što su Wear OS razmaci, dok su Fuchsia ili Android i dalje kratki nazivi bez OS sufiksa.

Intel najavio svoje dane inovacija za kraj rujna

Prema pisanju VideoCardz, Intel je najavio da će održati dane “inovacija” 27. i 28 rujna. Događaj će se fokusirati na AI, klijente, oblak usluge, IoT i 5G mreže te sigurnost. Intel je potvrdio da će i Pat Gelsinger (CEO) i Greg Lavender (CTO) imati svoje uvodne riječi. Iako je tvrtka jasno dala do znanja da ovo nije lansiranje proizvoda, ali ipak se očekuje lansiranje 13. generacije serije procesora kodnog naziva “Raptor Lake”.

Izdan NVIDIA GeForce 516.79 HOTFIX upravljački program

Izdan NVIDIA GeForce 516.79 HOTFIX upravljački program

NVIDIA je objavila GeForce 516.79 HOTFIX drajver koji ispravlja greške u nekoliko igara i prikladan je za Windows 11/10 sustave.
Glavne značajke ispravaka bugova su sljedeće:

 • Apex Legends: poboljšana stabilnost
 • Overwatch: riješen problem zamrzavanja na početku meča
 • Dungeon 3: popravljeno rušenje igre pri pokretanju
 • Red Dead Redemption 2: popravljene performanse kada je DLSS uključen
 • Destiny 2: riješen problem nasumičnog zamrzavanja nakon pokretanja ili tijekom igranja
 • Halo: Infinite: poboljšana stabilnost tijekom igranja

Preuzimanje NVIDIA GeForce 516.79 HOTFIX upravljačkog programa

Prve službene promotivne slike Samsung Z Flip 4

Prva službena promotivna slika Samsung Z Flip 4_1

Samsungov sklopivi Z Flip 3 (koji smo imali na testu) najprodavaniji je sklopivi telefon na svijetu. Izlazak nove generacije Z Flip 4 očekuje se 10. kolovoza. Službeni reklamni plakat pojavio se na webu.

Na njemu možete vidjeti datum i sliku pametnog telefona. S obzirom na sve nijanse, ovo je sigurno Galaxy Z Flip4, budući da smo ovo već vidjeli prije nekoliko dana špijunske fotografije koje je objavio leaker Evan Blass.

Prva službena promotivna slika Samsung Z Flip 4_2

Ujedno su nam otkrile promjene u detaljima izgleda Z Flip 4. Tako novi model ima ravniji dizajn, a cjelokupni izgled trebao bi biti kvadratniji. Šarka mobilnog telefona također je sužena. Osim toga, iako se trenutno priča da će zadržati dvostruku stražnju kameru od 12 megapiksela prethodne generacije, ali na slikama se čini da je su kamere više izbočene, pa bi se moglo ipak raditi o nadogradnjama.

Qualcomm zakazao Snapdragon Summit 2022. za sredinu studenog

Qualcomm zakazao Snapdragon Summit 2022. za sredinu studenog

Snapdragon Summit 2022 događaj će se održati od 15. do 17. studenog, pomalo su izvan tradicije jer je tvrtka ga obično održavala u prosincu.

Kao obično, očekuje se da će Qualcomm predstaviti svoj vodeći procesor Snapdragon 8 Gen 2 (i nema razloga razmišljati o drugačijem akronimu) za Android pametne telefone.

Tajvanski izvođač TSMC bit će angažiran u njegovoj proizvodnji. Ranije je objavljeno da će čip ( SM8550) dobiti nestandardnu konfiguraciju CPU-a što uključuje jednu jezgru Arm Cortex X3, dvije Cortex A720, dvije Cortex A710 i tri Cortex A510. Pretpostavlja se da će platforma dobiti i Adreno 740 grafički akcelerator i 5G modem.

Isporuke mehaničkih tvrdih diskova nastavljaju opadati

Isporuke mehaničkih tvrdih diskova nastavljaju opadati

Izvješće Storage Newslettera, otkrilo je nevjerojatan pad isporuka HDD-ova u drugom kvartalu ove godine, s podacima koji pokazuju da su isporuke na tržištu pale za 33 postotna boda u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Analitičari kao razlog pada prodaje navode nekoliko razloga među kojima su nedovoljna potražnja za računalima, inflacija, pad tržišta kriptovaluta, sve povoljnije cijene pohrane u oblaku itd.

Također smanjenje cijena SSD-ova u usporedbi s tvrdim diskovima je dovelo do toga da se potrošači i tvrtke usredotoče na opcije pohrane sljedeće generacije, pri čemu su troškovi QLC i TLC NAND-a pali za 13 postotna boda u prošlom kvartalu i očekuje se da će biti 10 posto niži u trećem tromjesečju 2022.  Očito, samo je pitanje vremena kada će tvrdi diskovi biti zamijenjeni SSD-ovima na potrošačkim i komercijalnim tržištima prije nego što se u tehnološkom prostoru pojave nova, snažnija rješenja za pohranu podataka.

Više... Vaš Komentar Top
Nabavite svoje originalne Windowse 10, počevši od 6,14 €! Office 2021 već od 13,52 € na Godeal24 rasprodaji softvera!

Datum objave 21.07.2022

Nabavite svoje originalne Windowse 10, počevši od 6,14 €! Office 2021 već od 13,52 € na Godeal24 rasprodaji softvera!

Različite verzije Microsoftovog operativnog sustava Windows opslužuju preko 1,5 milijardi aktivnih korisnika diljem svijeta i to s razlogom. Windows se razvio kao učinkovito, fleksibilno i snažno rješenje za globalne računalne potrebe. Microsoft se proteklih godina mnogo usredotočio na sigurnost Windows platformi. Windows 10 pokreće inteligentni sigurnosni i zaštitni sustav. Skenira prijetnje i zlonamjerni softver u stvarnom vremenu te ih trenutno blokira. Windows 10 također je poboljšan u smislu zaštite pri pokretanju dodavanjem značajki kao što su Windows Hello i Secure Boot.

Najvjerojatnije ćete s vremenom htjeti izvršiti nadogradnju na novije verzije sustava Windows. Srećom, licencirani Windows 10 znači da možete besplatno nadograditi na najnoviji Windows 11. Windows 10 košta 199,99 USD u Microsoft Storeu, ali samo 7,42 € u Godeal24 shopu! Najnovija licenca za Office 2021 Pro na Microsoftovoj službenoj web stranici košta 439,99$, a na Godeal24 Software Sale sada je Office 2021 Pro dostupan za samo 25,61€!

220715-720p-gd24--€

Windows & Office: Special Offer, Limited Time!

Ako trebate nadograditi više računala ili kupiti s prijateljima, preporučujemo da kupite 5Keys Combo za Windows 10, Windows 10 već od 6,14 €! Ista ponuda dostupna je za Microsoft Office 2021 već od 13,52 € po jedinici! Nevjerojatna cijena, ali to je istina u Godeal24!

Kupi više, uštedi više! Kombinacija koja donosi najviše!

62% popusta na pakete MS Office (kupon kod “SGO62″)

>>> Nabavite još

Kako bismo zadovoljili različite potrebe korisnika, dostupne su različite verzije sustava Windows 10 koje odgovaraju različitim vrstama hardvera, osobnog ili poslovnog. Ne samo najčešće korišten Windows 10 Pro, već i najbolje Windows 10 Enterprise izdanje za poslovnu upotrebu, Windows Server, itd.

Do 50% popusta na još Windowsa! (kupon kod “ SGO50“)

220715-720p-gd24+€

Godeal24 ima kompletnu i profesionalnu trgovinu s opsežnim katalogom 100% zajamčenih i legalnih digitalnih licenci. Isti softver možete dobiti s više od 80% popusta, a još uvijek je službeno. Ne samo popularni Windows OS i Office, već i praktičniji softver za računalne i mobilne alate, kao što je serija IOBIT, softver Ashampoo, Disk Drill i mnogi drugi.

Još alata za računalo: Najbolje cijene, najbolji proizvodi!

Zašto kupovati na Godeal24 shopu?

Na Godeal24 shopu možete birati između najboljih antivirusnih programa za 2022. za PC, Mac, Android i iOS i uštedjeti do 90% u usporedbi s kataloškim cijenama. Također možete pronaći najbolje ponude za Windows i najbolje ponude za Microsoft Office za PC i Mac. Licence koje ćete pronaći u trgovini su originalne i autentične – to pokazuju vrlo povoljne, ali još uvijek realne cijene koje nudi trgovina. Kupnja neoriginalne licence mogla bi dovesti do ozbiljnih sigurnosnih problema na vašem računalu, posebno kada je u pitanju antivirus.

Pouzdanost Godeal24 shopa uvelike je dokazana izvrsnom internetskom reputacijom koju uživa i mnogim pozitivnim recenzijama na TrustPilotu, gdje je tvrtka ocijenjena kao “Izvrsna i odlična” u 98% recenzija. To je zbog kvalitete iskustva kupnje i brojnih prednosti koje trgovina nudi: osim što možete birati između mnogih originalnih proizvoda sniženih do 90%, digitalizirana dostava omogućit će vam da svoj softver dobijete nakon nekoliko sekundi od kupnje izravno na svoju adresu e-pošte. Vrlo povoljan način distribucije za one koji kupuju, ali i izvrstan način zaštite okoliša, potpuno eliminirajući potrebu za fizičkim transportom i proizvodnjom nepotrebne ambalaže. Godeal24 obećava 24/7 profesionalnu tehničku podršku i doživotnu uslugu nakon prodaje, možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Netflix testira nove opcije – znamo sve kombinacije

Datum objave 21.07.2022

Netflix testira nove opcije - znamo sve kombinacije

Netflix testira nove opcije – znamo sve kombinacije _nas

Pad od 970.000 Netflix pretplatnika u tromjesečju koje je završilo 30. lipnja, ne plaši izvršnog direktora Reeda Hastingsa. Unatoč predznaku minus u broju pretplatnika, kompanija i dalje ima dominantnu poziciju u odnosu na konkurenciju s prihodima većim od 9 postotna boda u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i još uvijek visoki ukupni broj pretplatnika (220,67 milijuna). Rade na povećanju postotka originalnih filmova koje sami produciraju i stvorili su odjel animiranih filmova koji se može natjecati s Disneyem te pokrenuli proceduru za akviziciju australskog studija za animaciju Animal Logic.

Uz to, tvrtka smatra da je pronašla rješenje za pridobiti nove pretplatnike smanjenjem cijena zahvaljujući oglašavanju u suradnji s Microsoftom i suzbijanje problema dijeljenja lozinki za neograničeni pristup na platformu, a koja već testiraju.

Nakon nedavno provedenih testova u Čileu, Kostariki i Peruu, a uskoro u Argentini, Dominikanskoj Republici, Salvadoru, Gvatemali i Hondurasu, Netflix je konačno dao jasniju definiciju kontrole pretplatnika.

Prema Netflixu, u novoj metodi bit će identificirana glavna lokacija korištenja računa kao ” kuća/dom”, unutar koje je bilo kojem uređaju dopušteno gledati sve sadržaje. Konkretno, za 2,99 dolara osnovni korisnici će moći iskoristiti dva odredišta za gledanje svojih omiljenih serija ili filmova, korisnicima standardne pretplate će omogućiti još dva odredišta dok premium do tri odredišta.

Za kontrolu će se koristiti podaci kao što su IP lokacija, ID uređaja i broj računa. Ali će se članovi obitelji koji ne žive u istom kućanstvu tretirati kao neovisni korisnici. Međutim mogu biti pripojeni određenom računu, tako da trebaju naplatiti samo dio naknade za korištenje.

U slučaju selidbe, lokaciju će biti moguće izbrisati u bilo kojem trenutku. Konačno, nositelj glavne pretplate moći će upravljati opcijama i ukloniti ih ako za to vidi potrebu iz bolo kojih razloga.

Netflix testira nove opcije – znamo sve_ kombinacije

Što je s putovanjima?

Jednom godišnje prijava izvan kuće/doma smatrat će se “putovanjem” i omogućit 2 tjedna gledanja bez plaćanja dodatne naknade. Želi li netko gledati Netflix dulje vrijeme izvan “kuće/doma”, trebat će platiti dodatnih 2,99 dolara mjesečno. Ali ako se koristi primarni uređaj s mobilnim podacima, to ne bi trebao biti problem. Samo, ovdje treba napomenuti da u slučaju da netko putuje sam, ostatak obitelji više neće moći pristupiti platformi.

PROČITAJTE JOŠ

Google je propustio veliku priliku? Netflix i Microsoft u poslu oglašavanja

Netflix intervenira protiv dijeljenja računa

Netflix s oglasima: Neće sav sadržaj biti uključen u pretplatu

Po prvi put, streaming div je otkrio nešto više o sadržaju koji bi mogao biti uključen u ponudu. Relevantni su podaci su da će velika većina sadržaja biti dostupna, ali ne svi i bit će izbrisani neki dodatni sadržaji. Trenutno vode razgovore sa s produkcijskim studijima da svoje sadržaje uključe u pretplatu uz oglašavanje bez dodatnih izdataka koje će tvrtka platiti. No, za detaljnije analize ipak će trebati pričekati pretplatu, koja je u pravilu zakazana za početak 2023. godine .

Eto, tek kada se ovi svi pristupi globalno prošire i korisnici budu mogli provjeriti atraktivnost ponude naslova, bit će jasnije je su li ovi Netflixovi pristupi prihvatljivi.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 12 minuta

P: S23 Ultra 8/256

Objavljeno prije 4 sata

YouTube i slično

Objavljeno prije 4 sata

Lenovo ThinkPad kutak

Objavljeno prije 5 sati

P : Huawei Mate 50 Pro / Pentax objektivi / Samsung A54

Objavljeno prije 5 sati

3D printeri

Novosti

Huawei lokalno predstavio FreeBuds 6i

Huawei najavljuje lansiranje FreeBuds 6i, najnoviji dodatak svojoj i-seriji slušalica. Ove slušalice donose visoku kvalitetu zvuka, dugotrajnu bateriju i inteligentno aktivno poništavanje buke. S ovim značajkama, slušalice FreeBuds 6i preds... Pročitaj više

Otkriveni detalji o suradnji OpenAI-ja i Applea: Što kažu Microsoft i Google?

Mjesecima su se širile glasine o pregovorima između Applea i OpenAI-ja o integraciji značajki umjetne inteligencije u iOS 18. Pregovori su uspješno zaključeni, a osnovna verzija ChatGPT-a integrirana je u Siri i nove alate za pisanje. Prema... Pročitaj više

Pravni spor oko intelektualnog vlasništva između Qualcomma i Arm-a: ozbiljan problem

Novi pravni spor između Qualcomma i Arm-a predstavlja ozbiljan problem za obje tvrtke, a posebno za proizvođače prijenosnih računala. Spor se usredotočuje na tehnologiju korištenu u Qualcommovom najnovijem Snapdragon X procesoru. Startup Nu... Pročitaj više

Poznati detalji Adreno X1 grafike Snapdragon X serije

Qualcomm je napokon objavio više informacija o Adreno X1 GPU-u integriranom u seriju procesore Snapdragon X. Adreno X1 je prva generacija integriranih grafičkih kartica (naknadni proizvodi će se zvati Adreno X2, X3...) koje je Qualcomm diza... Pročitaj više

iOS 18: Poboljšano upravljanje baterijom i optimizirano punjenje

S rastućom upotrebom mobilnih telefona, upravljanje baterijom i proces punjenja postaju sve važniji za korisnike. U svom najnovijem iOS 18 sustavu, Apple je uveo niz poboljšanja za optimizaciju baterije. Nakon što iOS 18 bude dostupan, u Po... Pročitaj više

Sve novosti