Grafička kartica RX 6800 XT postavlja rekord overclockinga od 2,8 GHz i nadmašuje RTX 3090

Datum objave 24.11.2020 - Sanja Ledinek

Grafička kartica RX 6800 XT postavlja rekord overclockinga od 2,8 GHz i nadmašuje RTX 3090

Grafička kartica RX 6800 XT postavlja rekord overclockinga od 2,8 GHz i nadmašuje RTX 3090

RX 6800 XT_OC_record_1

AMD grafičke kartice serije RX 6800 postale su novi favorit overclockera. Kineski overclocker Takukou iz tima TecLab, uspio je postići 48.890 bodova u ukupnom rezultatu 3DMark Fire Strike i 61.831 bodova u grafičkom dijelu. 49.456 bodova u grafičkom 3DMark testu Fire Strike.  To je 958 bodova više od Lucky_n00b-a, koji je držao prvo mjesto.

RX 6800 XT_OC_record_2

Rekord je postigao koristeći MSI MEG X570 GODLIKE matičnu ploču, 32 GB DDR4 Trident Z Royal RAM-a na 3.800 MHz, hlađenje tekućim dušikom, RYZEN 9 5950X overclockiran na 5.6 GHz i naravno, AMD Radeon RX 6800 XT (Navi 21) grafičku karticu.Potonjoj je uspio povećati osnovnu frekvenciju na 2,8 GHz, a što je porast od oko 600 MHz u odnosu na službenu frekvenciju do 2,25 GHz.

Naravno, ova vrsta overclockinga daleko je od onih koje kao kućni korisnici možemo dobiti na svojim osobnim računalima, ali dobar su način da se vidi gdje su granice moći komponenti.  Naravno, bit će još rekorda za overclocking.

Više... Vaš Komentar Top
Google i AMD pomažu TSMC-u u testiranju tehnologije 3D stack pakiranja

Datum objave 24.11.2020

Google i AMD pomažu TSMC-u u testiranju tehnologije 3D stack pakiranja

Google, AMD & TSMC

Google i AMD testiraju i verificiraju TSMC-ove tehnologije 3D stack pakiranja čipova i postaju prvi kupci. Masovna proizvodnja trebala bi započeti 2022. godine.

TSMC-ova 3D tehnologija pakiranja može integrirati različite vrste čipova kao što su procesori, memorije i senzori u jedan entitet, što čipset može učiniti manjim, snažnijim i energetski učinkovitijim.

Google planira upotrijebiti tehnologiju za ugradnju čipova potrebnih za sustave autonomne vožnje i druge aplikacije. AMD želi koristiti najnoviju tehnologiju pakiranja čipova za svoje buduće proizvode kako bi dalje jačao u odnosu na Intelove konkurentske mikroprocesore.  Također, TSMC gradi tvornicu za tehnologiju 3D pakiranja slogova, a njena izgradnja bit će završena sljedeće godine.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft Windows slavi 35. godišnjicu

Datum objave 24.11.2020

Microsoft Windows slavi 35. godišnjicu

Microsoft Windows slavi 35 godina_1

Microsoftov (MS) operativni sustav za računala ‘Windows’ proslavio je svoj 35. rođendan.  U javnost  je pušten 20. studenog 1985. godine kao verzija 1.01., jer je u biti Windows 1.0 bila pred verzija. 

Windows 1.0 je u to vrijeme više bio kao aplikacija s grafičkim korisničkim sučeljem temeljenim na MS-DOS-u. Ako niste imali DOS, niste mogli pokretati Windows. Značajke su uključivale padajuće izbornike, trake za pomicanje, ikone i okvire za dijalog, a umjesto da upisujete složene naredbe, kretali ste se pokazivačem i klikom. Imao je i funkciju multitaskinga, operacije kopiranja/izrezivanja/lijepljenja, ali nije bilo moguće preklapanje i premještanje prozora. Oni su se mogli samo slagati ili organizirati u pločice.  Čak je imao i svoju vlastitu igru ​​Reversi, strategijsku društvenu igru ​​za dva igrača. Zanimljivo je, da kada se kliknula opcija izbornika, bilo je potrebno pritisnuti tipku za odabir opcije, zatim otpustiti kako bi se izvršilo odabrano. Koncept klizača je postojao, ali samo za određene programe.

Microsoft Windows slavi 35 godina_2

Također  hardverski zahtjevi za pokretanje nisu bili visoki pa je računalo koje će vrtiti sustav moglo koštati i manje od 600 dolara, što se smatralo jeftinim uređajem. Primjerice, Apple Lisa računalo koštalo je oko 10.000 američkih dolara, pa čak je i prvi Macintosh 1984. koštao 2.495 američkih dolara. Također i cijenom od 99 dolara je bio jeftini operativni sustav.

Međutim, prva inačica Windowsa nije bila prihvaćena od strane kritičara. U usporedbi s tadašnjim konkurentima, poput Apple Macintosh i Commodore Amiga, smatrali su da je MS Windows zaostao u fleksibilnosti i funkcionalnosti. Još jedan kamen spoticanja bio je miš kao sredstvo za navigaciju. Mnogi su se pitali “Tko želi koristiti periferne uređaje za upravljanje svojim računalom?”

No, Microsoft nije odustao i radili su na daljnjem razvoju sustava i uspjeh Windowsa kreće 1990. godine pojavom Windowsa 3.0. Nastavio je s nasljeđem GUI-a povrh MS-DOS-a, ali je uključivao i bolje korisničko sučelje s novim upraviteljima programa i datoteka. Minesweeper i Puzzle, također  su stigli s ažuriranjem sustava Windows 3.1.

Nekoliko godina kasnije, da budemo precizniji 1995, godine, Windowsa 95, kada je donio podršku za 32-bitne aplikacije i stvarne mogućnosti višezadaćnosti, postaje sinonim za PC operativni sustav sa svjetskim uspjehom.

Windows 10, najnovija verzija smatra se dominantnim operativnim sustavom koji koristi više od 1 milijarde računala širom svijeta. Prema Stat Counteru, od listopada 2020. godine, globalni tržišni udio Windows 10 dosegao je 76%. S druge strane, MacOS čini samo 17%, dok su Linux i Chrome OS 1,5%.

Više... Vaš Komentar Top
XPG predstavlja kućište STARKER

Datum objave 23.11.2020

XPG predstavlja kućište STARKER

XPG STARKER (I)

XPG, dobavljač sustava, komponenti i periferije za igrače, profesionalne e-sportaše i obožavatelje tehnologije, predstavio je XPG STARKER – kompaktno srednje tower kućište s inovativnim filtrom za prašinu, okomitom VGA instalacijom i modernim industrijskim dizajnom s ARGB detaljima.

XPG STARKER plijenit će svojim smionim gamerskim izgledom i ARGB elementima. Krasi ga prednja ploča funkcionalnog i elegantnog dizajna s dvjema trakama ARGB svjetala okrenutim naprijed, a dolazi u crnoj ili bijeloj boji kako bi odgovarao različitim osobnostima i u kompaktnim dimenzijama koje maksimalno iskorištavaju ATX format.

Radi lakšeg održavanja, XPG STARKER ima inovativan dizajn filtra za prašinu na šinama koji se nevjerojatno lako uklanja i tako potiče na često čišćenje s ciljem sprječavanja ružnog i potencijalno štetnog nakupljanja prašine. S druge strane, zamjenjivi VGA nosač omogućuje da se vide grafičke kartice s okomitim ili vodoravnim svjetlosnim efektima, i to usprkos skromnim dimenzijama kućišta. Ovo kućište omogućuje izvrstan protok zraka uz podršku za do šest ventilatora. Podržava i više hladnjaka, uključujući hladnjak veličine 360 mm u prednjem dijelu kućišta, jedan veličine 280 mm na vrhu te hladnjak veličine 120 mm straga.

U ovo se kućište mogu smjestiti najviše dva 3,5-inčna tvrda diska i dva 2,5-inčna tvrda diska ili SSD-a te kombinirani pogon za uređaje veličine 2,5 i 3,5 inča. Ponuđen je i cjelovit komplet ulazno-izlaznih priključaka za lako povezivanje s USB dodatnom opremom i audiouređajima kao i jednostavan odabir između unaprijed programiranih svjetlosnih efekata.

Više... Vaš Komentar Top
AMD Instinct MI100

Datum objave 23.11.2020

AMD Instinct MI100

amd_Instinct100m_1

I dok je svijet PC igara zaokupljen AMD-ovim fenomenalnim Radeon RX 6800 i 6800XT grafičkim karticama temeljenim na revolucionarnoj RDNA2 gaming arhitekturi, svijet superračunala i masivnih podatkovnih centara pratio je lansiranje prve AMD-ove kartice za ubrzavanje temeljene na potpuno novoj arhitekturi. .

Što je toliko specifično za CDNA arhitekturu – u biti je to prvi superračunalni akcelerator koji nije GPU u tradicionalnom smislu te skraćenice. Naime, CDNA arhitektura usredotočena je na maksimiziranje svih onih dijelova GPU-a koji se zapravo koriste u svrhu ubrzavanja izuzetno zahtjevnih simulacija i specijaliziranih superračunarskih aplikacija. S druge strane, svi ostali potrebni dijelovi GPU-a za obradu piksela potpuno su uklonjeni s čipa!

Kao osnovu za stvaranje nove CDNA arhitekture, AMD je upotrijebio najnoviju reviziju dizajna GCN arhitekture. Jedinice teksture i jedinice za resterizaciju grafike su otpale, a jedinice “sjenčanja” preuređene su u tzv “Matrix Core Engine”. Različite jedinice unutar samog čipa povezane su ultra brzom sabirnicom poznatom iz AMD-ovih EPYC procesora – “Infinity Fabric”.

amd_Instinct100m_2

Rezultat AMD-ovog reinženjeringa GCN arhitekture u CDNA arhitekturu je AMD Instinct MI100 – najbrži superračunalni akcelerator s maksimalno mogućom snagom dvostruke preciznosti (FP64) od čak 11,6 TeraFLOPS-a!

Da bismo ove brojke stavili u kontekst, treba reći da je početkom ovog tisućljeća najmoćnije superračunalo na svijetu bio IBM-ov ASCI White. Zauzimao je površinu od dva košarkaška terena, težio je preko 100 tona i trošio ukupno 6 megavata električne energije. Ne računajući utrošenu električnu energiju, košto je 163 milijuna USD po današnjoj vrijednosti u dolarima! ASCI White imao je FP64 performanse od 12,3 TeraFLOPS-a!

Dvadeset godina kasnije, jedan AMD Instinct MI100 akcelerator troši 300 W, težak je 1,2 kg i ima FP64 računsku snagu od 11,6 TeraFLOPS-a.

amd_Instinct100m_3

AMD je dizajnirao Instinct MI100 akceleratorske kartice tako da je moguće povezati do četiri kartice u jednu jedinicu od 45 TeraFLOPS za FP64 i do 90 TeraFLOPS pojedinačne preciznosti (FP32). Inače, AMD Instinct MI100 opremljen je HBM2 memorijom kapaciteta 32 GB i ukupne propusnosti 1.230 GBps.

Ono što omogućuje potpuno novoj arhitekturi akceleratora da pokaže svoj puni potencijal u stvarnim superračunarskim sustavima i ključni razlog zašto će prva ExaFLOPS superračunala pokretati AMD akceleratori, jest AMD-ova ROCm softverska platforma otvorenog koda. U svojoj verziji 4.0, ROCm donosi objedinjenu podršku i za superračunala i za radne stanice za razvoj strojne inteligencije (MI).

Nakon službene prezentacije CDNA arhitekture, Instinct MI100 akceleratora i ROCm 4.0 platforme, postalo je jasno zašto je AMD izabran kao ekskluzivni dobavljač i CPU-a i kartica akceleratora za oba najbrža superračunala Exa-Scale: “Frontier” i “El Capitan”.

Više... Vaš Komentar Top
XPG predstavlja ventilator VENTO PRO 120 PWM

Datum objave 20.11.2020

XPG predstavlja ventilator VENTO PRO 120 PWM

XPG VENTO PRO 120 PWM

 XPG, dobavljač sustava, komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne e-sportaše i obožavatelje tehnologije, predstavlja ventilator XPG VENTO PRO 120 PWM. XPG VENTO PRO 120 PWM konstruiran je u suradnji s tvrtkom Nidec i prilagođen izbirljivim igračima i obožavateljima PC-ja koji žele najbolje u svijetu hlađenja računala.

Utemeljen na dizajnu Nidecova legendarnog ventilatora Gentle Typhoon, XPG VENTO PRO 120 PWM ima velik statički tlak do 3,15 mm H₂O i može u kućište radi cirkuliranja povući do 75 kubnih stopa u minuti (CFM) zračne struje, pa je tako savršen ventilator za usis ili ispuh zraka koji nadopunjava sustave za vodeno hlađenje.

XPG VENTO PRO 120 PWM opremljen je dvostrukim brtvama japanske precizne proizvodnje koje mu omogućuju podnošenje velikih opterećenja i visokih temperatura. Brtve su zaslužne i za tiši rad. Propeler ventilatora iznimno je pažljivo konstruiran kako bi smanjio dosadnu buku vrtnje na profinjen „vibracijski ton“ koji je ugodniji ljudskom uhu. Dodatne protuvibracijske gumene podloške još amortiziraju buku na 28 dBA tijekom maksimalne vrtnje najvećom brzinom od 2150 okr./min. Inovativna konstrukcija motora ventilatora i potporni mehanizam, koji koristi strukturu za dvostruko smanjenje vibracija i opružni instrument, nadalje amortizira i smanjuje vibracije.

Više... Vaš Komentar Top
Vivo OriginOS redefinira interakciju pametnih telefona

Datum objave 20.11.2020

Vivo OriginOS redefinira interakciju pametnih telefona

Vivo_1

Vivo je 2013. godine donio Funtouch OS i sada nakon sedam godina objavili su novi sustav OriginOS koji donosi potpuno različito iskustvo u pogledu korisničkog sučelja i interakcije.

OrginOS usredotočuje se na tri temeljna područja: dizajn, glatkoću i praktičnost. Radi paralelno s FuntouchOS-om, a korisnici se mogu jednostavno prebacivati i vraćati između željenog sučelja s “jednim klikom” u bilo kojem trenutku. Sustavi dijele skup podataka koji neće opteretiti memoriju telefona i svi podaci bit će sačuvani i dostupni u oba svijeta.

Što se tiče dizajna, Origin OS koristi dva seta izgleda radne površine. Jedan je tradicionalni sličan Androidu, a drugi usvaja raspored mreže i dopušta korisnicima odabir različitih oblika ikona (1 x 1, 1 x 2, 2 x 3),  pružajući time fleksibilnost i slobodu. Navodi se da je nadahnut puzzle igrom Huarong Road. Osim toga korisnici će moći kreirati male prozore povlačenjem ikona iz biblioteke komponenata kako bi se zadovoljili scenarije operacija s više zadataka. To nas pomalo podsjeća na mrežu izbornika Start u sustavu Windows 10.

Nano upozorenja šlag su na vrhu za dizajn mreže. Vivo nastoji korisnicima pružiti ključne informacije u pravo vrijeme i tu nano upozorenja dolaze u obzir. OriginOS ne želi da otvarate mnogo aplikacija. Umjesto toga, želi unijeti osnovnu funkcionalnost na karticu aplikacije na samom početnom zaslonu.

Vivo_2

Pozadine zaslona u interakciji s prirodom

Novost je što Origin OS pri odabiru pozadine zaključanog zaslona uz uobičajenu prilagodbu podržava i stalno projiciranje stvarnih prirodnih pojava na radnu površinu. Primjerice, za oblačnog dana oblik, veličina i gustoća oblaka iz stvarnog svijeta se točno ocrtavaju na pozadini. Uz to, dodana je i pozadina koja dnevni broj prijeđenih koraka pokazuje kroz postupno cvjetanje cvijeća i neizravno stimulira korisnika da dosegne svoj postavljen cilj.

Paket super kartica

Paket super kartica dodatno pojednostavljuje postupak interakcije jer mogu biti pozvane jednim potezom izvan zaslona ili bilo gdje na radnoj površini. Primjerice, paket super kartica ( integracija korisničkih kartica) može se koristiti za za plaćanje samo skeniranjem otiska prsta radi veće praktičnosti.

Navigacijske geste

Sada Vivo nudi 26 navigacijskih kombinacija gestama s OriginOS-om, koje korisnici mogu prilagoditi vlastitom iskustvu. Primjerice, korisnik može točno odabrati što će se dogoditi kada prijeđe prstom od lijeve, desne i središnje strane. Također može postaviti duljinu aktiviranja određene funkcije s bilo kojeg ruba.

Vivo_3

Poboljšano upravljanje memorijom

Vivo kaže da je DDR memorija postala najveće usko grlo u Android sustavu. Zato su pokrenuli funkciju “Poboljšane tehnologije upravljanja memorijom 1.0″. Trebala bi riješiti problem kroz tri tehnologije: spajanje memorije, optimizaciju procesa i prethodno učitavanje aplikacija.

Što se tiče dodira, optimizira brzinu odgovora na dodir za ključne scene kao što su rubni dodir i igranje, a treperenje dodira smanjuje za 30,32 % i maksimalno kašnjenje za 46,27%.

Multi-Turbo 5.0

OriginOS ima vrlo živopisni dizajnerski jezik s 3D efektima s puno animacije, kojima treba dosta snage za reprodukciju. Stoga je dobro što se temelji na Multi-Turbo 5 tehnologiji poboljšanja. Uključuje fuziju memorije što je inovativno spajanje radne i interne flash memorije kroz optimizaciju algoritma, pozivajući dio neiskorištenu internu memoriju da preuzme funkciju RAM-a koji radi, čineći aplikaciju otvoreniji bez zapinjanja. Točnije, na telefonu s 8 GB RAM-a + 128 GB prostora za pohranu iskustvo je ekvivalentno 11 GB RAM-a, dok je na telefonu s 12 + 256 GB RAM-a iskustvo ekvivalentno 15 GB RAM-a, što značajno povećava dostupnost ekvivalentne memorije .

Druga uključena tehnologija je optimizacija procesa, koja pruža dubinsku kontrolu i optimizaciju rezidentnih procesa u sustavu, smanjuje potrošnju memorije za rad sustava, sukobe paralelnosti sustava i povećava paralelni kapacitet za 20 %.

Ostali noviteti u OriginOS-u

  • Atomske obavijesti: hvata ključne informacije primjerice o ekspresnoj dostavi, taksi službama i razne obavijesti s mobitela, pohranjuje i organizira, te ih prikazuje neko vrijeme, a onda nestaju.
  • Atomski Walkman: veličine je samo dvije ikone, njegov jedinstveni interaktivni dizajn čini ga izuzetno prijateljskim i jednostavnim za uživanje u zvuku.
  • Način rada kamere također se može otvoriti jednim gumbom kroz ikonu, umjesto odabira nakon ulaska u kameru.
  • Aplikacija za kameru donosi noćni portret i stare značajke za restauraciju fotografija za jednostavnu naknadnu obradu.
  • upozorenja o vremenu po satu, podešavanje alarma ili bilježenje pritiskom na gumb na početnom zaslonu.
  • Dugotrajni pritisak na ikone pomaže pristupiti većem broju značajki , poput bilo koje određene kamere (telefoto ili makro) i video načina u aplikaciji kamere.

Prvi javni testni modeli telefona su Vivo NEX 3S , Vivo X50 serija, Vivo S7, iQOO 5, iQOO 5 Pro, iQOO 3, iQOO Pro, iQOO i iQOO Neo3.

Više... Vaš Komentar Top
Cooler Master lansirao Pi Case 40 i Pi Tool

Datum objave 20.11.2020

Cooler Master lansirao Pi Case 40 i Pi Tool

pi_case_40

Nakon vrlo uspješne Kickstarter kampanje, Cooler Master je spreman i službeno lansirati Pi Case 40, premium Raspberry Pi 4 kućište za Europsko i Američko tržište. Pi Case 40 je rezultat intenzivne suradnje koja je uključivala zajednicu i odabrane influencere. Pi Case 40 je premium kućište za korisnike Raspberrya Pro, napravljeno od aluminija i zaštićeno TPU odbojnikom. Jednom složeno, osigurava hladniji i brži rad, te lakšu prenosivost.

pi_tool

Predstavljen je i Pi Tool, softver uz pomoć kojeg je moguće overclockirati Raspberry Pi, odabirom jednog od predpodešenih i za Pi Case 40 validiranih profila. Pomoću njega je moguće pratiti različitu metriku sistema, kao i dodijeljivati personalizirane funkcije ugrađenoj tipki. Pi Tool podržava Raspberry Pi OS.

Cijena Pi Case 40 kućišta je 25 €, a na tržištu će se naći tijekom studenog.

Više... Vaš Komentar Top
Black Friday Super Sale – osvojite besplatne Windowse

Datum objave 19.11.2020

Black Friday Super Sale – osvojite besplatne Windowse

Znate li da predstojeći Crni petak možete učiniti odličnim za vas pomoću GoDeal24.com super rasprodaje? Jedna od najvećih ponuda u godini odvija se samo za vrijeme super prodaje ili tzv. “crnog petka”, a vi je imate priliku ostvariti već danas. Osjećajte se odlično ovog Crnog petka uz našu ponudu – “Kupi 1 i dobij 1 besplatno”. Ako to nije dovoljno, nudimo i okruglih 50% POPUSTA za Windows 10 i čak 55% POPUSTA za ostale Microsoftove softvere na prodaji.

gd24_black_friday_2020

Kupite jedan – osvojite jedan ponuda

Ponuda o kojoj se najviše govori daje vam Windows 10 licencu potpuno besplatno! Ne, nismo poludjeli i dobro ste pročitali. Tijekom GoDeal24.com Crnog petka poklanjamo Windows 10 kada kupite MS OFFICE u sklopu naše kupnje 1 i 1 besplatne ponude. Kakav će biti osjećaj učiniti da vaše računalo apsolutno leti na najboljem sustavu Windows sa sustavom Windows 10 jednostavnim dobivanjem profesionalne programske opreme tvrtke Microsoft poznate kao MS OFFICE?

Izaberite nešto iz “Kupi 1 dobij 1 besplatno” ponude:

Okruglih 50% popusta na Windows 10

Ako samo želite nadogradnju na Windowse 10 GoDeal24.com Black Friday Super Sale nudi odličnu priliku. Uhvatite okruglih 50% popusta na već snižene cijene Windows 10 licenci.

Izaberite nešto od sljedećeg uz obavezno unošenje koda SGO50 :

Čak 55% popusta na sve ostalo

Mnoštvo je dobrih kupovina pripremljeno na GoDeal24.com Black Friday Super Sale-u. Uzmite čak 55% popusta na sljedeće proizvode uz obavezno korištenje koda SGO55 :

Ne čekajte nego već danas iskoristite gore navedene nevjerojatne ponude, jer s obzirom na vrlo visoku potražnju, nismo sigurni do kada ćemo imati količine, pa naručite sada dok je “roba” na skladištu kako biste izbjegli razočaranje zbog nedostatka iste kasnije.

Tko smo?

GoDeal24.com globalna je web stranica koja klijentima iz svih dijelova svijeta prodaje izvorne igre i licencne ključeve za softver. Pružamo podršku 24×7, zajedno sa sjajnim ponudama za sve naše softverske tipke. Kada kupujete od GoDeal24.com, možete biti sigurni da imate posla s pouzdanom markom koja prodaje samo originalne licencne ključeve softvera.

Imate pitanja ili trebate pomoć?

Kontaktirajte nas bilo kad prije ili nakon narudžbe od nas. Da biste nas kontaktirali, jednostavno pošaljite e-poštu na service@godeal24.com i naš tim za korisničku podršku pobrinut će se za vaš zahtjev što je prije moguće.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Procurile informacije o prvom Tiger Lake-H čipu

Datum objave 19.11.2020

Procurile informacije o prvom Tiger Lake-H čipu

tiger_lake_h_1

Na platformi User Benchmark osvanuli su neki detalji prvog Intelovog Tiger Lake-H procesora dizajniranog za prijenosnike visokih performansi.

tiger_lake_h_2

Tiger Lake-H CPU temelji se na novoj arhitekturi Willow Cove i koristi istu 10nm arhitekturu kao Tiger Lake-U. Ali može doseći do 8 jezgri i 16 niti. CPU može nositi do 34 MB predmemorije, uključujući 24 MB L3 predmemorije (3 MB po jezgri) i 10 MB L2 predmemorije (1,25 MB po jezgri). Intel Tiger Lake-H CPU ima asimetričnu predmemoriju velike brzine L1 od 48/32 KB i u potpunosti podržava AVX2 i AVX-512 upute. Dodatno ima dvije razine memorije (2LM) i SGX (proširenje softverske zaštite).

tiger_lake_h_3

Prema informacijama koje je podijelio insider TUM_APISAK, također Intel Tiger Lake-H ima osnovni takt 3,1 GHz, a turbo frekvencija svih jezgri u prosjeku je 2,75 GHz. Kako ukazuju trenutno dostupne informacije, procesor je opremljen grafičkim čipom Intel UHD, a standardna verzija od 35 W sadrži 32 EU, dok verzija od 45 W sadrži 96 EU. Intelova serija Tiger Lake-H podržavati će brzine DDR4 do 3.200 MHz.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Nvidia GeForce RTX 30X0 series (Ampere)

Objavljeno prije 5 minuta

STAN: kupnja preko agencije?

Objavljeno prije 5 minuta

Preporuka routera

Objavljeno prije 5 minuta

Realme mobiteli

Objavljeno prije 7 minuta

P: i5-2400, mbo H77, GTX 950

Novosti

Hyundai odbio suradnju s Appleom. Uskočila Kia!

Prema izvještaju korejskog medija eDaily, suradnja oko projekta Appleovog automobila i Hyundaija, ostala je samo ponuda na papiru. Hyundai je naime odbio suradnju s Appleom. Razlog je što vjeruje da bi trebali nastaviti njegovati standardnu... Pročitaj više

AMD službeno otkrio neke informacije o Zen 4/5 arhitekturi

Za AMD se put suprostavljanja Intelu nastavlja, a sljedeća velika stvar su njihovi Zen 4 i Zen 5 CPU proizvodi, tj. arhitekture. Izvršna direktorica AMD-a, dr. Lisa Su, je u intervjuu s dr. Ianom Cutressom iz Anandtecha, rekla da su njihovi... Pročitaj više

ASUS IPS ROG Swift PG279QM s 1440p rezolucijom i 240 Hz

Asus ROG Swift PG279QM je najnoviji dodatak portfelju gaming monitora ove tvrtke. Radi se o 27-inčnom zaslonu koji nudi brzinu osvježavanja 240 Hz, što nikada nije bilo na IPS panelu rezolucije 2.560 x 1 440 piksela. To je omogućeno uz pomo... Pročitaj više

JingOS : prvi Linux OS u stilu iPadOS-a za računala i tablete

iPadOS kao i sve što je dio Appleovog ekosustava ima svoja ograničenja. No, sada se pojavila vrlo zanimljiva i alternativa. To je operativni sustav JingOS temeljen na Linuxu, ali istodobno ima punu podršku za upravljanje dodirom i stil plat... Pročitaj više

Novogodišnji poklon za vas: Windowsi 10 Pro za 7,24 € i Office 2016 Pro za 21,90 €

Dolazak nove godine znači da sve mora imati novi početak - pa tako i vaš softver. U2key je za sve pripremio popuste na Windowse i Office i to do 43,4%. Sada je pravo vrijeme za kupovinu i veliku uštedu, a to vrijedi i za operativne sustave... Pročitaj više

Sve novosti