Kingstonov novi DC450R enterprise SSD

Datum objave 12.11.2019 - Uredništvo

Kingstonov novi DC450R enterprise SSD

Kingstonov novi DC450R enterprise SSD

DC450R

Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak tvrtke Kingston Technology Company, Inc. za flash memoriju, počeo je s isporukom novog Data Center 450R (DC450R) Enterprise SSD diska. Ovaj 6Gbps SATA SSD visokih performansi sa 3D TLC NAND tehnologijom je dizajniran za upotrebu fokusiranu na visoke performanse pri čitanju podataka.

Kingstonov DC450R je dizajniran za radno okruženje koje zahtijeva pouzdanost 24/7, kao što je na primjer upotreba u mrežama za isporuku sadržaja (CDN), EDGE računalne aplikacije i širok spektar drugih softverski definiranih skladišnih arhitektura.

DC450R dostupan je u kapacitetima od 480GB, 960GB, 1.92TB, 3.84TB, a također dolazi i uz limitirano petogodišnje jamstvo, besplatnu tehničku podršku i poznatu Kingston pouzdanost.

Više... Vaš Komentar Top
Nova Chromax serija iz Noctue

Datum objave 12.11.2019

Nova Chromax serija iz Noctue

noctua_chromax_fans_2019

Noctua je danas predstavila nove dodatke u svojoj Chromax liniji crnih ventilatora za hlađenje. Nove verzije chromax.black.swap ventilatora NF-A20, NF-A12x15, NF-A9, NF-A9x14 i NF-A8, kao i odgovarajuće anti-vibracijske jastučiće NA-SAVP5 i NA-SAVP6 sada kupcima daju mogućnost usklađivanja boja sa Noctinim 200 mm, slim 120 mm, 92 mm, slim 92 mm i 80 mm ventilatorima s individualnim dizajnom i popularnim shemama boja kao što su sve crna, crna i bijela ili pak crna i crvena boje.

Nova izdanja chromax.black.swap modela NF-A20 PWM, NF-A12x15 PWM, NF-A9 PWM, NF-A9x14 HS-PWM i NF-A8 PWM kombiniraju tiho hlađenje s atraktivnim potpuno crnim dizajnom i paletom crvenih, bijelih, plavih, zelenih, žutih i crnih antivibracijskih jastučića koji omogućuju prilagođavanje.

Dok je crni 20 cm NF-A20 idealan za tiho hlađenje velikih tower kućišta, ostali novi modeli chromax više su orijentirani na kompaktne, prostorno ograničene izvedbe kućišta. A sada su dostupni u crnoj boji. NF-A9 i NF-A8 su provjereni premium izbor kada je riječ o ventilatorima dimenzija kućišta 92 x 25 i 80 x 25. NF-A9 je dobar izbor za kompaktne CPU hladnjake poput NH-U9S ili NH-D9L, a tanki NF-A12x15 od 12 cm kao i tanki NF-A9x14 od 9 cm prilagođeni su upotrebi na nisko-profilnim hladnjacima s gornjim protokom poput NH-L12S ili NH-L9.

Kao dosadašnja linija 120 i 140 mm chromax ventilatora,  i nove chromax.black.swap verzije NF-A20, NF-A9 i NF-A8 sadrže zamjenske silikonske antivibracijske jastučiće za prilagodbu boja. Dolaze po četiri bijela, crvena, plava, zelena i žuta, kao i 8 crnih jastučića. Dodatni setovi NA-AVP6 (za NF-A20) i NA-AVP5 (za NF-A9 i NF-A8) jastučića za opremanje obje strane u jednoj boji mogu se kupiti zasebno. Nasuprot tome, dva tanka modela, NF-A12x15 i NF-A9x14, imaju samolijepljive jastučiće i uključuju po osam od svake boje tako da obje strane ventilatora mogu biti opremljene bilo kojom bojom. Za daljnju prilagodbu, odvojeno je dostupan širok raspon dodataka poput obojenih kabela i antivibracijskih nosača.

Kao i do sada, entilatori chromax.black.swap su bazirani  na Noctininom pouzdanom SSO2 ovješenju, s više od 150 000 sati MTTF-a i 6-godišnjim jamstvom proizvođača.

Više... Vaš Komentar Top
Reboot Infogamer 2019.

Datum objave 08.11.2019

Reboot Infogamer 2019.

infogamer_2016

Ovogodišnje osmo po redu izdanje jednog od najvećih gaming sajmova i festivala u svijetu odvijati će se kroz šest dana na rekordnih 21.000 m2 izlagačkog prostora u osam dvorana Zagrebačkog Velesajma i privući će više od 100 tisuća posjetitelja iz cijele Europe! Kroz svih šest dana trajanja sajma očekuje nas najbogatije i najatraktivnije izdanje sajma do sada s fokusom na najveće nove svjetske gaming blockbustere, predstavljanje preko 100 indie game developera iz cijele Europe, najnoviji gaming hardver, spektakularni esports turniri, tradicionalni ogromni dnevni giveawayi te nikad brojniji gaming merchandise i hardver storeovi. Osim toga sajam će posjetiti najveće regionalne gaming YouTube i Twitch zvijezde te svojim stage pojavljivanjima doprinjeti zabavi koja nikad ne prestaje!

Više... Vaš Komentar Top
CORSAIR T3 RUSH stolica za igrače

Datum objave 08.11.2019

CORSAIR T3 RUSH stolica za igrače

corsair_t3_rush

Corsair predstavlja novu stolicu za igrače T3 RUSH, koja nasljeđuje, T1 Race i T2 Road Warrior modele. Stolica nudi konturirani komfor s prozračnim vanjskim mekim tkaninama, podesivim 4D naslonom za ruke i naslonom sjedala, te čvrstim čeličnim okvirom. Dizajn je inspiriran profesionalnim motorsportom, a T3 je moguće odabrati u jednoj od tri boje.

Više... Vaš Komentar Top
Xerox pokušava kupiti HP Inc.

Datum objave 08.11.2019

Xerox pokušava kupiti HP Inc.

xerox_logo

Xerox Holdings Corporation, na našim prostorima najpoznatiji po „kopirkama“ dao je i službenu ponudu za kupovinu HP-a. Ponuda je navodno poslana nakon sastanka kojem je glavna tema bila „višegodišnja strategija i pozicioniranje tvrtke radi  dugoročnog uspjeha u promjenjivoj industriji“.

Kada se uspoređuju dvije kompanije HP ima puno veću tržišnu kapitalizaciju od preko 28 milijardi USD, dok Xerox tek malo preko 8 milijardi USD, no ono što Xerox nema je i poprilično visok dug, koji u slučaju HP-a iznosi oko 20 milijardi USD što je poprilična brojka u odnosu na ukupnu kapitalizaciju. Čak i s dobrim prometima koje ostvaruje HP će do 2022. godine otpustiti 16% globalne radne snage. S obzirom na trend pada prodaje printera Xerox planira preuzeti HP gdje bi koristeći kombiniranu radnu snagu dvije kompanije dugoročno mogao sniziti troškove za barem 2 milijarde USD.

Službenu objavu HP na navedenu vijest prenosimo u cijelosti:

As reviewed at HP’s most recent Securities Analyst Meeting, we have great confidence in our multi-year strategy and our ability to position the company for continued success in an evolving industry, particularly given the multiple levers available to drive value creation. Against this backdrop, we have had conversations with Xerox Holdings Corporation (NYSE: XRX) from time to time about a potential business combination. We have considered, among other things, what would be required to merit a transaction. Most recently, we received a proposal transmitted yesterday. We have a record of taking action if there is a better path forward and will continue to act with deliberation, discipline and an eye towards what is in the best interest of all our shareholders.

U prijevodu potvrili su činjnicu da su spremni biti kupljeni od strane Xeroxa u nadi da će na spajanju radnih snaga ponuditi bolja rješenja za tržište i naravno generirati uštede. Pretpostavlja se da će Citigroup „pomoći“ Xeroxu s financijama i spajanjem sa HP-om i balansiranjem 20 milijardi USD duga koji bi takva akvizicija za sobom povlačila.

Više... Vaš Komentar Top
Nadogradivi Alienware Area 51m

Datum objave 08.11.2019

Nadogradivi Alienware Area 51m

Area_51m_nadogradnja

Pojam nadogradnja i prijenosnici u pravilu ne idu ruku u ruku i obično se svodi isključivo na zamjenu diska ili na nadogradnju radne memorije. No, Dell je na CES-u 2019. predstavio 17.3“ Area 51m model s obećanjem o nadogradivim grafičkim karticama i iako rijetkost, to baš i nije tolika novost. Za one koji ne znaju MXM standard je u mnogim Alienware, Clevo, MSI prijenosnicima kao i Dell Precision i HP ZBook mobilnim radnim stanicama omogućio nadogradnju i mnogo ranije.

Napominjemo da je to omogućio standard, a ne sami proizvođači s obzirom da nadogradnje u pravilu nisu bile podržane s njihove strane. Dell se tako odlučio službeno podržati nadogradnju grafičkih kartica, ali ne koristeći postojeći standard nego korištenjem vlastitom modula DGFF (Dell Graphics Form Factor) i sad, gotovo godinu dana nakon predstavljanja nadogradnje su moguće, ako ste svoj Area 51m konfigurirali sa RTX 2060.

S obzirom da zamjena grafičkih kartica u prijenosnicima nikad nije potpuno jednostavan posao Dell će vlasnicima ponuditi „Upgrade kit“ koji sadrži bolje hlađenje, veći i jači AC adapter i naravno samu grafičku karticu, a možete birati između RTX 2070 i RTX 2080. Uz kit dolazi i usluga kućne instalacije, odnosno Dell-ove tehničar dolazi kod vas zamijeniti grafičku karticu.

Naravno – bitna stavka je i cijena tako da za RTX 2070 morate pripremiti 699 USD, a za RTX 2080 999 USD.

Više... Vaš Komentar Top
Rambus GDDR6 propusnosti 18 Gbps

Datum objave 08.11.2019

Rambus GDDR6 propusnosti 18 Gbps

rambus_gddr6

Rambus je predstavio rezultate novih memorijskih modula u GDDR6 varijanti koji dostižu brzinu od 18 Gbps i time u ovom trenutku imaju najbržu memoriju na tržištu. Radi se o 4 do 5 puta višim brzinama no što ih postiže DDR4 i čak 4Gbps bećoj brzini no što nudi memorija koja se koristi u RTX 2080Ti grafičkim karticama.

Primjenu nove tehnologije vide prilikom korištenja memorijski intenzivnih aplikacija i industrijama koje pokazuju sve veću i veću potrebu za memorijskom propusnošću poput AI, Machine Learninga, data centrima, mrežama i autonomnim automobilskim sustavima. Sve bliža integracija 5G sustava će samo povećati potrebu za ovakvim tipom tehnologije.

Više... Vaš Komentar Top
Red Dead Redemption 2

Datum objave 08.11.2019

Red Dead Redemption 2

red_dead_redemtion_2

RDR2 je prekjučer i službeno lansiran za PC i prema komentarima igrača izgleda da se radi o nekontroliranoj katastrofi. Iako postoje korisnici koji uživaju u igri bez ikakvih problema, izgleda da su takvi u manjini.

Glavni razlog je da velika količina ljudi ne može uopće niti pokrenuti igru čak niti 24 sata nakon što je službeno „izašla“. Prema dostupnim informacijama navedeni se dijele na dva dijela, onima kojima se Rockstar Games Launcher sruši kada pokušavaju pokrenuti igru, a s druge strane su oni kojima se igra sruši prilikom učitavanja. Čak i ako uspijete ući u igru postoje mnoge prijave problema poput beskonačnih loading ekrana te grafičkih i zvučnih grešaka.

Rockstar Games je izbacio novu verziju launchera koja nekima rješava problem, no ne i svima. Da problem nije malen svjedoči i činjenica da neki od game portala govore da se igra u ovom trenutku i stanju ne kupuje s obzirom da je vjerojatnost da ju pokrenete 50/50.

Više... Vaš Komentar Top
AMD Ryzen 9 3950X, Athlon 3000G i Threadripper 3000 serije

Datum objave 07.11.2019

AMD Ryzen 9 3950X, Athlon 3000G i Threadripper 3000 serije

news_ryzen_3950x_1

AMD danas najavljuje novosti u desktop kolekciji za jesen 2019. Najavljuju čak tri noviteta – Ryzen 9 3950X, Athlon 3000G i Threadripper 3000 serije.

news_ryzen_3950x_2

25. studenog će svjetlo svijeta ugledati prve recenzije najjačeg procesora za X570 matične ploče, još ljetos najavljenog Ryzena 9 3950X. Taj procesor kao što znamo ima 16 fizičkih jezgri i 32 logičke i definitivno je najmoćniji “mainstream” procesor do danas. Radi na osnovnom taktu od 3.5 GHz i boost taktu do 4.7 GHz (naravno ne za sve jezgre), ima velikih 72 MB kombinirane L2 i L3 priručne memorije i 105 W TDP. Procesor će se prodavati po cijeni od 749 USD.

news_ryzen_3950x_3 news_ryzen_3950x_4

Prema slajdovima koje je dala kompanija, 3950X će imati najbolje single thread performanse od svih Ryzena treće generacije, te naravno uvjerljivo najbolje multi thread performanse. procesor je optimiziran za AIO hladnjake, a AMD preporučuje 280-milimetarske ili veće za najoptimalnije hlađenje. Procesor je naravno kompatibilan sa X570 matičnim pločama, a da bi radio potrebna mu je AGESA 1.0.0.4 nadogradnja BIOS-a. Novost za cijelu Ryzen 3000 seriju je uvođene Eco moda u Ryzen Master uz pomoć kojeg je moguće TDP smanjiti sa 105 W, na 65 ili 45 W.

news_athlon_3000_1 news_athlon_3000_2

Druga novost, koja će svjetlo dana ugledati 19. studenog, je maleni Athlon 3000, koji je baziran na Zen+ arhitekturi i dolazi kao zamjena za Athlona 200GE. 3000G ima dvije fizičke i četiri logičke jezgre, koje rade na taktu od 3.5 GHz, što je za 300 MHz više nego kod Athlona 200GE. Uz to, i Vega 3 grafika radi na 100 MHz višem taktu nego na 200GE. procesor ima TDP od samo 35 W i cijenu od 49 USD. AMD ga pozicionira u bitku s Pentiumom G5400 od kojeg je nešto brži prema internim mjerenjima, a ujedno i jeftiniji. Ono najzanimljivije je da procesor sada ima otključan množitelj, a interna testiranja su pokazala kako bez problema ide na 3.9 GHz.

news_threadripper_3000_1

I konačno treća vijest, odnosi se na Threadripper 3000 seriju. 25. studenog će na tržište izaći dva nova Threadrippera – 3960X i 3970X bazirani na Zen 2 arhitekturi i napravljeni u 7 nm proizvodnom procesu. Donose čak 40 do 60 % povećanja performansi u odnosu na Threadripper 2990X. Prvi je 24C/48T procesor s osnovnim taktom od 3.8 GHz, te boost taktom od 4.5 GHz, a ima ukupno 140 MB priručne memorije. Drugi, 3970X ima 32C/64T konfiguraciju, osnovni takt od 3.7 GHz i boost takt od 4.5 GHz, te 144 MB priručne memorije. Oba procesora imaju TDP od 280 W.

news_threadripper_3000_2

Novi procesori neće biti kompatibilni sa starim socketom, i za njih je razvijen potpuno novi sTRX4 socket sa 4096 pinova, te novi TRX40 čipset. Komunikacija je između socketa i procesora povećana sa 4 na 8 PCIe stazica, a procesor ih sada ukupno ima 88, od čega su 72 iskoristive. S procesorima će kompatibilni biti i stariji hladnjaci za Threadripper 2, a preporuka je da im je minimalni TDP hlađenja 250 W. Threadripperi druge generacije ostaju u prodaji i oni će biti pozicionirani kao entry level HEDT. 3960X procesor će se prodavati po cijeni od 1.399 USD, a 3970X po cijeni od 1.999 USD.

Više... Vaš Komentar Top
Intel otkrio najveći FPGA

Datum objave 06.11.2019

Intel otkrio najveći FPGA

intel_asic1

Intel je danas najavio Stratix 10 GX 10M – Field Programable Gate Aray (FPGA) razvijen na 14nm tehnologiji sa 43.3 milijarde tranzistora što je trenutačno najveći FPGA u svijetu pri čemu s trona skida Xilinx i njihov Virtex VU19P FPGA koji ima „samo“ 35 milijardi tranzistora. Stratix 10 GX 10M sadrži 10.2 milijuna logičkih ćelija unutar dva velika čipa povezana sa Intelovim „Embedded Multi-die Interconnect Bridgea (EMIB).

intel_asic2

Stratix 10M sadrži i po četiri dodatna čipa (uz prethodno spomenuta dva logička), isto tako povezane EMIB-om, navedeni čipovi sadrže 48 primopredajnika koji nude kombiniranu propusnost od 4.5 Tb/s. Za propusnost između svih ostalih čipova brine se 25920 EMIB konekcija koje nude do 6.5 Tb/s propusnosti što bi trebalo pružiti i više nego dovoljno propusnosti i za budućnost. Uz navedeno na FPGA-u će se nalaziti i 2304 korisnička I/O pina koji bi trebali omogućiti kreativne integracije za razvoj.

intel_asic3 intel_asic4

Intel navodi i oko 40% nižu potrošnju u odnosu na četiri stara Stratix 10 2800 FPGA pri čemu zadržava isti broj logičkih ćelija i frekvenciju. 10M oglašavaju kao ultimativnu platformu za razvoj i emulaciju ASIC platformi velikih razmjera s obzirom da ima mogućnosti nadići konstantno povećanje broja tranzistora koje trenutačne emulacijske platforme ne mogu pratiti.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 4 minute

Problem s dostavom

Objavljeno prije 8 minuta

Microsoft Flight Simulator (2020)

Objavljeno prije 9 minuta

Asus P7P55D i USB portovi

Objavljeno prije 16 minuta

Samsung monitor - gubi sliku

Objavljeno prije 18 minuta

Automobili

Novosti

YouTube povećava broj oglasa u videozapisima

Google je na službenom blogu najavio nova pravila za prikazivanje oglasa u YouTube videozapisima. Stupit će na snagu od 27. srpnja 2020. Prema zadanim YouTube postavkama, svi videozapisi u trajanju osam minuta ili više, bit će prekidani ogl... Pročitaj više

MediaTek će preplaviti tržište 5G pametnih telefona

  MediaTek platforme dobivaju sve više na popularnosti, a prihodi kompanije iz lipnja dosegli su novi maksimum u gotovo četiri godine. Iza tako izvrsnih financijskih podataka MediaTeka, Huawei je definitivno dao svoj prvi i najveći dop... Pročitaj više

Učite iz sigurnosti vlastitog doma

 Sustav obrazovanja, kako formalnog tako i neformalnog, prošlih je mjeseci doživio velike promjene. Održavanje nastave u uobičajenim uvjetima postalo je nemoguće, a učenje i poučavanje gotovo u potpunosti su preneseni u online okruženje. Ve... Pročitaj više

Canon predstavio fotoaparate EOS R5 i EOS R6

Canon je predstavio EOS R5 i EOS R6 – dva nova napredna fotoaparata punog kadra bez zrcala u ponudi sustava EOS R utemeljenog na priključku budućnosti RF. EOS R5 kao pravi uređaj profesionalne razine nudi fotografije razlučivosti 45 megapik... Pročitaj više

Intel otkrio detalje o Thunderbolta 4

  Intel je  otkrio sve  detalje o Thunderbolt 4, sljedećoj generaciji  rješenja za povezivanje kablova s računalima i periferijom.  Uglavnom poboljšava kompatibilnost, pouzdanost i sigurnost. Thunderbolt 4 sučelje je kompatibilno s USB4, Di... Pročitaj više

Sve novosti