Micronova Crucial DDR5 memorija pruža 50% veću brzinu prijenosa pri 4800 MT/s

Datum objave 01.11.2021 - Micronova Crucial DDR5 memorija pruža 50% veću brzinu prijenosa pri 4800 MT/s

Micronova Crucial DDR5 memorija pruža 50% veću brzinu prijenosa pri 4800 MT/s

Micronova Crucial DDR5 memorija pruža 50% veću brzinu prijenosa pri 4800 MT/s

Micron Crucial DDR5

Micron je najavio Crucial DDR5 memoriju za PC računala s 50% povećanjem brzine prijenosa podataka pri 4800 MT/s, u odnosu na prethodnu generaciju DDR4 kitova.

Micron Crucial DDR5 kombinira veću propusnost, manju potrošnju energije smanjujući radni napon na 1.1 volt i veći kapacitet za poboljšanje performansi novih osobnih računala prilikom stvaranja 4K i 8K sadržaja, interaktivne zabave i doživljaja virtualne stvarnosti. Osim toga, zadovoljava hitnu potrebu za višejezgrenim CPU-ima bez žrtvovanja performansi sustava, pomažući u poboljšanju učinkovitosti više zadataka.  Još jedna značajka je što ima unaprijed definirani XMP profil, koji korisnicima omogućuje vraćanje performansi memorije do brzine JEDEC standarda kada brzina memorije na razini sustava padne.

Micron potrošački SSD-ovi : PCIe 4.0 × 4 sučelje s NVMe 1.4 protokolom

Micronov 1αnm DRAM postupak povećava gustoću kapaciteta LPDDR5 za 40%

Ova memorija je potvrđena kao kompatibilna s 12. generacijom Intel Core procesora koji podržavaju DDR5 i pripadajućim matične pločama trenutno na tržištu.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?   Ako ne, što čekate?!

Više... Vaš Komentar Top
Besplatni antivirusni softver Avast najavljuje potpunu kompatibilnost s Windowsima 11

Datum objave 01.11.2021

Besplatni antivirusni softver Avast najavljuje potpunu kompatibilnost s Windowsima 11

Besplatni antivirusni softver Avast najavljuje potpunu kompatibilnost sa Windows 11

Tražite besplatni antivirusni softver koji je službeno kompatibilan sa sustavom Windows 11?  Prema neovisnom laboratoriju za testiranje AV-Comparatives (AVC), većina antivirusnih programa može raditi na novoj verziji sustava Windows 11. Na popisu testiranih i kompatibilnih su AVG, Avira i Avast.

Potonji osim što nudi komercijalnu kompatibilnu inačicu ima i besplatnu Avast 21.9. namijenjenu najnovijoj verziji sustava Windows. Donosi poboljšan mehanizma za skeniranje tako da WebShield može zaštititi više zlonamjernih web stranica, a aplikacije slične HTTP protokolu više nisu u sukobu.

Druga promjena se odnosi na pasivni način rada. Dok je uključen (ikona na traci promijenit će boju kako bi to pokazala) omogućuje korištenje drugog antivirusnog softvera, ali i dalje ga možete koristiti za ručno skeniranje u bilo kojem trenutku.

Besplatni antivirusni softver Avast 21.9 možete preuzeti s web-mjesta.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?   Ako ne, što čekate?!

Više... Vaš Komentar Top
Prodaja Xperia počela je rasti. Je li ovo povratak Sonyja?

Datum objave 01.11.2021

Prodaja Xperia počela je rasti. Je li ovo povratak Sonyja?

Prodaja Xperia počela je rasti

Sonyjeva mobilna divizija još uvijek se nije oporavila do nekadašnjih visina i posljednjih godina se bore da ostanu profitabilni na tržištu. Nakon kontinuiranih gubitaka, sve je izglednije da trenutna strategija od Xperije 1 ima uspjeha. Od tada su značajno  promijenili trend i više ne cilja ju na masovno tržište, već određene profesionalne grupe, od prve generacije Cinema Pro pa sve do Photo Pro, te nedavnog lansiranja Xperia PRO-I.

Sony Xperia 1 III dobitnik nagrade za najbolju kameru u pametnim telefonima za 2021 godinu

Sony Xperia 5 III – moćan mobitel za sve koji vole kompaktnije izdanje

Prema izvješću Sony Grupe za fiskalnu godinu 2021. (srpanj-rujan), mobilni sektor zaradio je 991 milijardi jena u jednom tromjesečju, što je stopa rasta od 25 postotna boda u usporedbi sa 791 milijardi jena u istom razdoblju prošloga godine iako nije naveden detaljan iznos. No Sony je naveo da zamah rasta dolazi od “povećane prodaje”.

Bravo za Sony!

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?   Ako ne, što čekate?!

Više... Vaš Komentar Top
Q4 2021: Apple je dalje stroj za novac

Datum objave 01.11.2021

Q4 2021: Apple je dalje stroj za novac

Apple Q4 2021_1

Apple je objavio rezultate za četvrto tromjesečje kojim ujedno završava fiskalna 2021.godina.

Appleova bruto profitna marža u četvrtom tromjesečju iznosila je 42,2 postotna boda što je premašilo očekivanja analitičara. Na strani usluga i proizvoda, bilo da se radi o iPhoneu, Macu, iPadu, nosivim uređajima ili dodatnoj opremi, ukupni prihod se povećao 29 postotna boda u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 83,36 milijardi američkih dolara.

Karte se dijele na sljedeći način….

 • iPhone je dalje glavni izvor Appleovih prihoda, dosegavši 38,87 milijardi američkih dolara, što je povećanje od 47 postotna boda u odnosu na prethodnu godinu i čini 46,6% ukupnog prihoda. Ali, ulagači su zabrinuti budući
  prihodi ipak nisu tako dobri kao što se očekivalo. Naime, Apple je izgubio oko 6 milijardi dolara.  Prema objašnjenju izvršnog direktora Cooka, glavni razlog je ograničenost opskrbnog lanca. S jedne strane nedostaje čipova, a s druge strane, prerađivačka industrija u jugoistočnoj Aziji pogođena je epidemijom, ali u sve treba ukalkulirati i pogoršanu blokadu u Maleziji. Međutim, dugoročno gledano, Appleove trenutne poteškoće su privremene, jer globalni nedostatak čipova će se prije ili kasnije riješiti, a tržišni udio iPhonea nastavit će rasti.

Apple iPhone 13 Pro Max recenzija

Apple iPhone 13 recenzija

Apple Q4 2021_2

 • Apple je na Macovima zaradio 9,18 milijardi dolara, što je povećanje od samo 16 postotna boda. Znatno povećanje čeka se tek u ovom tromjesečju, kada se počeo prodavati novi MacBook Pro.
 • Prihod od iPada, ujedno najmanja stavka, iznosio je 8,252 milijarde USD . U usporedbi s istim razdobljem prošle godine povećan je 21,4 postotna boda što je premašilo očekivanja analitičara. Potonji smatraju da u budućnosti Apple treba dodatno poboljšati mogućnosti iPad proizvoda kako bi održao kontinuirani rast poslovanja.
 • Kategorija dodatne opreme također je napredovala, povećavši se za 11 posto na 8,785 milijardi dolara.
 • Prihod od nosivih uređaja, proizvoda za kućanstvo i pribora iznosio je 8,785 milijardi američkih dolara, što je povećanje od 11,5 postotna boda u odnosu na prethodnu godinu, ali nije ispunilo očekivanja analitičara s Wall Streeta. .
 • Usluge su porasle 25,6 postotna boda na godišnjoj razini. Apple je na njima zaradio 18,28 milijardi dolara.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?   Ako ne, što čekate?!

Više... Vaš Komentar Top
Intel Core i procesori 12. generacije uskoro u prodaji. Jeste li spremni?

Datum objave 01.11.2021

Intel Core i procesori 12. generacije uskoro u prodaji. Jeste li spremni?

Više od pola godine nakon izlaska Rocket Lake procesora, Intel je najavio 12. generaciju , kodnog naziva Alder Lake. Čine ju šest CPU-a, od toga tri serije K (Core i9-12900K, Core i7-12700K,Core i5-12600K ) koji ne zaključavaju množitelj i tri KF modela bez Intel UHD 770 grafike (Core i5- 12600KF, Core i5-12700KF, Core i5-12900KF). Branit će poziciju prije prelaska na 7nm generaciju Meteor Lakea.

Najveća razlika u odnosu na proizvode prethodne generacije je ta što Alder Lake koristi hibridnu arhitekturu s koegzistirajućim velikim jezgrama visoke učinkovitosti i performansi i malim jezgrama niske učinkovitosti koje
štede energiju. Svaka visokoučinkovita jezgra postoji neovisno, a jezgra male učinkovitosti u klasteru od 4 skupine. Međutim, nemojte misliti da su performanse jezgre male učinkovitosti kastriranih funkcija.  Glavna razlika je u tome što su odgovor da se zadovolje različiti scenariji upotrebe.

Intel Core i procesor 12. generacije (3)

Razmjena podataka između jezgri postiže se putem dijeljene cache memorije. L2 cache memorija velike izvedbe jezgre je čak 1,25 MB. Klaster sastavljen od 4 male učinkovite jezgre dijeli 2 MB L2 cache memorije, a sve jezgre dijele s grafičkim čipom L3 cache memoriju kapaciteta do 30 MB. Uz navedeno, Thread Director će komunicirati s planerom operativnog sustava u stvarnom vremenu prema radnom opterećenju, temperaturi, potrošnji energije i drugim uvjetima kako bi prilagodio raspodjelu velikih i malih temeljnih zadataka.

Osnovne specifikacije K serije

 • Core i9-12900K ima 8 jezgri performansi (P-Core) koje podržavaju tehnologiju višestrukih niti i 8 malih učinkovitih jezgri (Efficient Core, E-Core), što je ukupno 16+8 niti , a Intel UHD 770 grafički čip koristi Xe arhitekturu i ima 32 seta računalnih jedinica (EU). Na temelju performansi prethodne generacije Core i9-11900K procesora s TDP-om postavljenim na 250W, Core i9-12900K može povećati performanse više zadataka za 50% pod uvjetom TDP-a od 241W ili samo 65W može postići isto višestruko obavljanje zadataka.
 • Core i7-12700K ima 8 jezgri performansi (16 niti) , povećanje takta do 5,0 GHz, te 4 male jezgre (4 niti), 25 MB L3 predmemorije i 12 MB L2 predmemorije.
 • Core i5-12600K ima 6 jezgri performansi (12 niti), povećanje takta do 4,9 GHz i 4 male jezgre (4 niti), 20 MB L3 predmemorije i 9.5 MB L2 predmemorije.

Core 12. generacije prilagođava nekoliko tehnologija

Osim same jezgre, Core 12. generacije prilagođava nekoliko tehnologija.  Prva je Thin Die STIM (tanka matrica, tanak toplinski vodljivi lem) plus, poboljšani dizajn odvođenja topline procesora. Druga je u dijelu automatskog overclockinga. Intel je uveo pravila o maksimalnoj turbo snazi kako bi povećao TDP automatskog overclockiranja na 241 W, što je ekvivalentno originalnoj razini punog opterećenja PL2, i nema ograničenja trajanja.

Intel Core i procesor 12. generacije (4)

Također Alder Lake procesori mogu podržavati memoriju kao što su DDR4-3200 i DDR5-4800, a integrirani memorijski kontroler (IMC) može podnijeti više frekvencije. U dijelu PCIe standarda, svi procesori imaju PCIe Gen 5×16 (prebacivanje na 2 seta x8) i PCIe Gen4x4 kanale, koji mogu zadovoljiti zahtjeve za brzi prijenos grafičkih kartica, odnosno SSD uređaja.

Apple i Intel ugrabit će prve TSMC-ov 3nm čipove sljedeće godine

Intel predstavio još dva procesora 11. generacije za ultra lagane prijenosnike

Konačno, prema službenim podacima, novi procesori imaju 19% više performansi u usporedbi s prethodnim generacijama. Adobe performanse uređivanja multimedije može donijeti povećanje performansi od 32% do 100%. Što se tiče performansi igre, u usporedbi s konkurentskim AMD Ryzen 9 5950X, može imati i do 30% povećanja performansi, što je značajno poboljšanje.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?   Ako ne, što čekate?!

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft ostvario najveću neto dobit u jednom tromjesečju

Datum objave 01.11.2021

Microsoft ostvario najveću neto dobit u jednom tromjesečju

Microsoft ostvario najveću neto dobit u jednom tromjesecju  _1

Najnovije financijsko izvješće Microsofta pokazuje da je ukupni prihod za prvo fiskalno tromjesečje iznosio 45,3 milijarde USD, a neto dobit 20,5 milijardi USD, što je povećanje od 22 postotna boda, odnosno 48 postotna boda u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pogledamo li detaljnije, ključni pokretač rastuće dobiti tvrtke su oblak usluge. Svi znamo da je Microsoft vrlo jak u “oblaku”. Prema Gartneru imaju 20 % udjela na globalnom tržištu i drugi je po veličini pružatelj usluga računalstva u oblaku, odmah iza Amazona. Amazonov tržišni udio prelazi 40 %.  Sukladno tome u prvom tromjesečju fiskalne godine prihodi su u ovom segmentu po prvi put premašili granicu od 20 milijardi američkih dolara.

Microsoft ostvario najveću neto dobit u jednom tromjesecju  _2

Prihodi od Office, LinkedIn ili Dynamics proizvoda također su rasli

 • Prihod od produktivnosti i poslovnih procesa iznosio je 15 milijardi dolara i porastao je 22 postotna boda sa sljedećim poslovnim naglascima:
 • Prihod od Office komercijalnih proizvoda i usluga u oblaku porastao je 18 postotna boda potaknut rastom prihoda od Office 365 Commercial od 23 postotna boda.
 • Prihod od Office Consumer proizvoda i usluga u oblaku porastao je 10 postotna boda a Microsoft 365 Consumer pretplatnici su porasli na 54,1 milijuna.
 • LinkedIn prihod porastao je 42 postotna boda potaknut rastom marketinških rješenja od 61 postotna boda.
 • Prihod od Dynamics proizvoda i usluga u oblaku porastao je 31 postotni bod ( potaknut rastom prihoda Dynamics 365 od 48 postotna boda.

Microsoft “hakirao” vlastito računalo kako bi dokazao koliko je Windows 11 siguran

Microsoft Surface Duo 2 je najtanji 5G mobilni uređaj na tržištu

Prihod u Inteligentnom oblaku

U ovom segmentu zabilježen je porast 31 postotni bod sa sljedećim poslovnim naglascima: prihod od poslužiteljskih proizvoda i usluga u oblaku porastao je 35 postotna boda potaknut rastom prihoda od Azurea i ostalih usluga u oblaku od 50 postotna boda

Osobna računala

Osobna računala zarađuju 13,3 milijarde dolara, što je porast od 12 postotna boda u odnosu na prethodnu godinu iako su prihodi od prodaje Surface računala pali za 17 postotna boda.  Prihodi od OEM sustava Windows povećani su za 10 postotna boda, Windows Commercial proizvoda i usluga u oblaku 12 postotna boda, sadržaja i usluga na Xboxu su porasli za 2 postotna boda, dok oglašavanja na pretraživačkoj mreži i vijesti, isključujući troškove akvizicije prometa, povećani su za 40 postotna boda.

U međuvremenu,  Microsoft nastavlja dosezati  i nove visine s tržišnom kapitalizacijom od 2,45 bilijuna dolara, nadmašujući Apple,  nakon što  su  objavljeni  poslovni rezultati tvrtke, koji ukušno gledajuži su  novi maksimum 11. tromjesečje zaredom.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?   Ako ne, što čekate?!

Više... Vaš Komentar Top
Samsung One UI 4.0: prvi promotivni videozapisi sa spremnim ažuriranjem

Datum objave 31.10.2021

Samsung One UI 4.0: prvi promotivni videozapisi sa spremnim ažuriranjem

Samsung One UI 4.0

Osim prvih promo videa za One UI 4.0, Samsung objavljuje da će ovo korisničko sučelje biti korišteno za neka prijenosna računala i uređaje koji pripadaju široj kategoriji pametnog doma, a ne samo za Galaxy pametne telefone.

Najnovija verzija One UI 4.0  trenutno je u beta testiranju u nekim regijama. Među nizom noviteta donosi znatne promjene koje se temelje na sigurnosti. To znači da omogućava veću korisničku kontrolu nad podacima za prilagodbu postavki i pružanje personaliziranijeg mobilnog iskustva.  Poput Applea indikatori upozoravaju na korištenje kamere i mikrofona od strane aplikacija ili pregleda  povijesti dopuštenja u posljednjih sedam dana, a ne samo u posljednja 24 sata.

Drugo, novo korisničko sučelje lakše je konfigurirati i  prilagoditi izgledom  kroz alate za konfiguriranje početnih zaslona, ​​ikona, obavijesti itd.  Osim toga, redizajnirani, nadograđeni widgeti nude duboku prilagodbu, od vidljivosti do izgleda.

Samsung s Galaxy Book prijenosnicima spreman za ponovno pojavljivanje na korporativnom tržištu

Samsung Galaxy A72 recenzija

Nakon različitih faza beta testiranja, Samsung će kasnije ove godine početi isporučivati ​​stabilan One UI 4.0 na telefone koji ispunjavaju uvjete. Ovdje je popis svih kompatibilnih  uređaja koji će dobiti One UI 4.0 .

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?   Ako ne, što čekate?!

Više... Vaš Komentar Top
Mozilla zabranjuje zlonamjerne dodatke za Firefox

Datum objave 31.10.2021

Mozilla zabranjuje zlonamjerne dodatke za Firefox

Mozilla zabranjuje zlonamjerne dodatke za Firefox

Mozilla Security Blog objavljuje da su blokirali određene dodatke (add-ons) nakon što  su Firefox timovi otkrili njihovo zlonamjerno ponašanje. Spominju se dvije komponente: “Bypass” i “Bypass XM”.

Prema Mozilli, ovi su zlonamjerni dodaci spriječili gotovo milijun korisnika u preuzimanju ažuriranja, dobivanju popisa blokiranih i osvježavanju sadržaja udaljene konfiguracije. Kao dio protumjera, suspendirali su odobravanje novih proširenja koja koriste proxy API dok popravci nisu postali dostupni za sve korisnike. Osim navedenog, Firefox  je počevši od verzije 91.1. uključio posebne zahtjeve (kao što su preuzimanja ažuriranja) putem izravnih veza kada proxy veza ne uspije. Konačno, kako bi blokirali slične zlonamjerne dodatke za zlouporabu istog API-ja, Mozilla je dodala  sistemske dodatke (skriveni iz korisničkog sučelja ‘about:addons’) koji se ne mogu onemogućiti. Dolaze pod nazivom Proxy Failover. Ako ste korisnik Firefoxa možete vidjeti imate li instaliran dodatak Proxy Failover tako da  pogledate u odjeljak ‘Firefox značajke’ na stranici ‘about:support’.

Mozilla zabranjuje zlonamjerne dodatke za Firefox_1

Korisnicima koji su instalirali problematične ‘Bypass’ (ID:7c3a8b88-4dc9-4487-b7f9-736b5f38b957) i ‘Bypass
XM’ (ID: d61552ef-e2a6-4fb5-bf67-8990f0014957) dodatke toplo se savjetuje da ih uklone  ili onemoguće  što je prije moguće putem stranice “Proširenja i teme” (Ctrl + Shift + A) u izborniku.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!   

Više... Vaš Komentar Top
Google testira Android 12L optimiziran za tablete i telefone s preklopnim ekranima

Datum objave 31.10.2021

Google testira Android 12L optimiziran za tablete i telefone s preklopnim ekranima

Google testira Android 12L._naslovnica

Tijekom AndroidDevSummit”21, Pixel mobitel sa sklopivim zaslonom nije stigao, ali Google je objavio testiranje Android 12L sustava.  Omogućuje intuitivnije i prikladnije  UI/UX sučelje za rad na velikom zaslonu i prilagodljivo prema različitim veličinama zaslona.

Iako Android 12 već može odgovarati načinu rada s više prozora i preklopnim ekranima, Android 12L donosi stabilnost načina kompatibilnosti za aplikacije koje nisu optimizirane za velike zaslone, a kada je zaslon uređaja 600 dp ili više, dvoredni raspored se koristi za područje obavijesti.

Google testira Android 12L

Također je sustav usredotočen na pojednostavljivanje operacija s tipkama na velikom zaslonu, s uzorcima zaključanog zaslona i PIN kontrolama na bočnoj strani zaslona radi lakšeg pristupa. Time cjelokupno korisničko iskustvo postaje bolje.

Novost je i “Traka zadataka” za brzo prebacivanje između aplikacija i prelazak na način rada s podijeljenim zaslonom povlačenjem i ispuštanjem aplikacija te poboljšani izgled teksta dajući proizvođačima originalne opreme više mogućnosti prilagodbe za stil, boju, itd.

Google testira Android 12L._1

U sklopu Androida 12L, Google planira ažurirati trgovinu Google Play kako bi dodao sadržaje prikladne za velike zaslone i također će posebno označiti rezultate pretraživanja, pa čak i označiti aplikacije koji nisu optimizirane za velike zaslone.

Za programere

Kao odgovor na potrebe razvojnih programera, stilu dizajna Material You je dodan Jetpack Compose, omogućujući integraciju više dizajna sučelja za automatsku prilagodbu sadržaja aplikacije prema veličini zaslona i čak temi mobilnog telefona. Naravno, kako bi olakšao testiranje aplikacija, Google je istovremeno pokrenuo Android 12L emulator koji provjerava status aplikacija u različitim stanjima zaslona.

Google testira Android 12L_2

Prvi uređaj koji je testirao Android 12L je tablet P11 Pro tvrtke Lenovo. Google Androida 12L u svom konačnom izdanju očekuje se početkom 2022. godine.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?   Ako ne, što čekate?!   

Više... Vaš Komentar Top
Preuzmite besplatan E-book za pomoć mladima u razvoju IT karijere

Datum objave 31.10.2021

Preuzmite besplatan E-book za pomoć mladima u razvoju IT karijere

Preuzmite besplatan E-book za pomoć mladima u razvoju IT karijere

Udruga Split Tech City lansira besplatan E-book koji mladima pomaže u razvoju IT karijere i potiče na aktivan angažman u zajednici

Split Tech City je neprofitna udruga osnovana 2015. godine s ciljem okupljanja lokalnog tehnološkog sektora, a kroz istoimeni portal stvara sadržaj koji motivira, gradi i educira. Rad udruge dobrovoljno podržavaju tvrtke, institucije i individualci.

Kako bi srednjoškolce i studente upoznali sa Split Tech City-jem i potaknuli na uključivanje u zajednicu, odlučili su kreirati E-book. Na 70ak stranica obuhvatili su korisne savjete koji će mladima olakšati ulazak na tržište rada, potaknuti ih na razvijanje poduzetničkog mentalnog sklopa.

U ovoj E-knjizi mogu se pronaći savjeti o tome kako napisati životopis koji će svaki poslodavac pročitati, preporuke knjiga koje mogu pomoći u vlastitom razvoju, smjernice za pravilnu organizaciju, korisni linkovi za online učenje, savjeti za pravilno provođenje networkinga i uključivanje u zajednicu, popis lokalnih meetupa na kojima na kojima stručnjaci dijele svoj znanja i iskustva te su otvoreni za savjete i podršku. Osim toga, pruža odgovore na sva pitanja i dileme s kojima se srednjoškolci i mladi susreću na profesionalnom putu. Obuhvaćeno je sve ono što bi sami autori voljeli da su znali u svojim studentskim danima i poslovnim počecima. Nadaju se da će joj se čitatelji uvijek iznova vraćati u trenucima kada im ponestane motivacije i da će postati njihov vodič za uspjeh!

E-book možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?   Ako ne, što čekate?!

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 22 minute

Dell monitor izvodi kerefeke

Objavljeno prije 26 minuta

YouTube i slično

Objavljeno prije 59 minuta

Sam svoj majstor - razni radovi po kući/stanu

Objavljeno prije 1 sat

AMD Ryzen "ZEN4" (7000 CPU / 8000G APU series) Info thread

Objavljeno prije 1 sat

Vijesti i novosti o Intel procesorima i čipsetima

Novosti

LG zatvara ranjivosti koje su omogućile preuzimanje webOS televizora

Pametni televizori također se mogu hakirati! Antivrusna softverska tvrtka Bitdefender otkrila je četiri ranjivosti u LG webOS-u 4, 5, 6 i 7, operativnim sustavima za više modela pametnih televizora. Spominje se nekoliko specifičnih verzija... Pročitaj više

Google otkrio minimalne standarde za AI telefone

Ulazimo u doba AI telefona, a kapacitet radne memorije (RAM) postaje ključni faktor. Prema Seang Chauu, potpredsjedniku softvera u Googleovim proizvodima i uslugama, 8 GB RAM-a je samo minimalni standard za sprječavanje usporavanja AI znača... Pročitaj više

Qualcomm predstavio mikroenergetske Wi-Fi čipove i robotsku platformu RB3 Gen 2

Qualcomm je lansirao dva nova proizvoda: QCC730 mikroenergetski Wi-Fi čip i robotsku platformu RB3 Gen 2. Prema Qualcommu, QCC730 je dvopojasni Wi-Fi čip s vrlo niskom potrošnjom energije namenjen uređajima Interneta stvari (IoT). Omogućava... Pročitaj više

RTX 5090/5080 grafičke kartice bit će predstavljene u četvrtom tromjesečju ove godine

Prema izvješćima tajvanske web stranice United Daily News, Nvidijine grafičke kartice serije RTX 50 u novoj postavi nazvanoj po Davidu Blackwellu, trebale bi biti predstavljene u četvrtom tromjesečju ove godine. To je potvrdio i poznati Nvi... Pročitaj više

Meta od svibnja širi raspon označavanja "Made with AI"

Meta više ne teži uklanjanju određenih sadržaja generiranih umjetnom inteligencijom kojima bi se moglo manipulirati. Nova politika, temeljena na preporukama Nadzornog odbora, od svibnja će signalizirati korisnicima da pred sobom imaju datot... Pročitaj više

Sve novosti