Microsoft priprema novu 10 Cloud PC uslugu

Datum objave 04.01.2021 - Sanja Ledinek

Microsoft priprema novu 10 Cloud PC uslugu

Microsoft priprema novu 10 Cloud PC uslugu

MS_Cloud-PC_1

Microsoft se sprema objaviti novu uslugu pod robnom markom Windows 10 Cloud PC. Omogućit će korištenje bilo kojeg uređaja za pristup Windows udaljenoj radnoj površini – baš kao OneDrive i Google Drive datoteke kojima mogu pristupiti bilo koja mjesta u roku od nekoliko minuta. Ovih dana procurili su neki novi detalji o toj Microsoftovoj usluzi.

Cloud PC usluga bit će “hostana” na Azure poslužiteljima, a korisnici će joj moći pristupiti pomoću aplikacija Microsoft Remote Desktop za Windows, Android i iOS. Neće zamijeniti Windows 10 i Windows Server. Umjesto toga, nudit će se kao opcija za korisnike koji žele pristupiti svom Windows računalu bilo kojeg mjesta u bilo kojem trenutku. Uz to će Microsoft rješavati redovita ažuriranja računala korisnika i poboljšavati sigurnost.

MS_Cloud-PC_2

Na temelju snimke zaslona koju je objavio Windows “sleuth” Walking Cat , Cloud PC podržavat će Windows, MacOS, iOS i Android. Također će usluga Cloud PC koristiti tehnologiju Microsoft Graph, već sada uključuje novi API za računala u oblaku, što znači da bi se usluga mogla pokrenuti u bliskoj budućnosti.

Microsoft planira prodavati Cloud PC pretplate u najmanje tri konfiguracije među kojima je srednja dizajnirana za opciju “namjena” i nudi dva virtualna procesora, 4 GB RAM-a i 96 GB SSD-a.  Teška konfiguracija optimizirana za performanse i brzinu, uključuje dva virtualna CPU- a, 8 GB RAM-a i 96 GB SSD pohrane.  Napredna nudi ubrzanu grafičku optimizaciju za skalabilnost i obradu podataka, a uključuje 8 GB RAM-a, tri virtualna CPU-a i 40 GB SSD-a.

MS_Cloud-PC_3

Uz to će se omogućiti korisnicima streamanje Win32 aplikacije putem Interneta na svoja računala opremljena Windowsom 10X (modularni OS) sustavom. Ova je teorija vrlo razumljiva, jer će Windows 10X biti lagan operativni sustav i temeljen na webu, a podržavat će program putem Windows trgovine. Podrška za Windows 10X za Win32 aplikacije stići će 2022. godine, kada će Microsoft najaviti poboljšanu verziju Surface Neo i Windows 10X.

Više... Vaš Komentar Top
GIGABYTE ažurira Aorus RTX 3080 Master 10G grafičku karticu na 3 priključka za napajanje

Datum objave 04.01.2021

GIGABYTE ažurira Aorus RTX 3080 Master 10G grafičku karticu na 3 priključka za napajanje

GIGABYTE ažurira Aorus  (1)

Gigabyte je nedavno ažurirao verziju grafičke kartice Aorus GeForce RTX 3080 Master 10G, s trećim 8-pinskim PCIe priključkom i podigao minimalnu preporuku za napajanje sa 750 W na 850 W.

Što se tiče performansi, Aorus GeForce RTX 3080 Master 10G, osnovna frekvencija ove revidirane grafičke kartice je 1.845 MHz, što je porast u odnosu na 1.710 MHz grafičke kartice 3080 Founders Edition. Zaostaje samo za Aorus GeForce RTX 3080 Xtreme 10G, koji se razmeće s 1.905 MHz pojačanim taktom i ima tri 8-pinska PCIe konektora za napajanje.

GIGABYTE ažurira Aorus  (3)

Aorus GeForce RTX 3080 Master 10G v 2.0 grafička kartica koristi prednji i stražnji dizajn s tri ventilatora , dva 115 mm koja se rotiraju u smjeru suprotnom od kazaljke na satu i 100 mm ventilator koji se okreću u smjeru kazaljke na satu kako bi tlak vjetra mogao u potpunosti pokriti hladnjak.

Istodobno, usvaja dizajn ventilatora za slaganje s mrtvim kutom. Lopatice tri ventilatora međusobno se preklapaju, što uvelike povećava učinkovitost odvođenja topline. Istodobno, grafička kartica ima metalno ojačanu pozadinsku ploču, dvostruki BIOS dizajn i tri sloja zaštite kako bi se osigurala njena trajnost.  Podržava RGB osvjetljenje i ima LCD zaslon kako bi igrači mogli učitati prilagođene GIF animacije putem softvera.

GIGABYTE ažurira Aorus  (2)

Važno je napomenuti da ovo nije prvi put da je Gigabyte objavio novu reviziju grafičke kartice. Promjene se najčešće ne vide golim okom, barem ne na službenim renderima. Gigabyte nastoji često ažurirati dizajn i neke kartice čak vide čak tri verzije.

Više... Vaš Komentar Top
Nadolazeće ažuriranje Microsoft Windows 10 uklanja Adobe Flash Player

Datum objave 04.01.2021

Nadolazeće ažuriranje Microsoft Windows 10 uklanja Adobe Flash Player

Nadolazeće ažuriranje  Microsoft

Adobe je 31. prosinca 2020. u potpunosti “ubio” Flash Player. Sada se korisnicima preporučuje da deinstaliraju softver iz Windows 10 sustava i web preglednika.

Za sve koji to ne učine, nadogradnja za Windows 10, a koja stiže kasnije ovog mjeseca ili sljedećeg mjeseca, nosit će zakrpu pod nazivom “Ukloni ažuriranje Adobe Flash Playera”. Ali postoji problem – ukloniti će se samo Flash Player s upravljačke ploče i više ga nećete moći pokretati. Ažuriranje neće utjecati na verziju preglednika i Flash Player koji su korisnici ručno instalirali. Microsoft je također upozorio da se zakrpa za ažuriranje ne može ukloniti nakon instalacije. Da biste osigurali potpuno uklanjanje Flash-a, idite na stranicu “Aplikacije i značajke” u aplikaciji “Postavke” i deinstalirajte ga ručno.

Ako i dalje želite pokretati Flash programe, morate koristiti emulator. S obzirom na to da je Flash Player prestao ažurirati, to nije loše.

Više... Vaš Komentar Top
MediaTek najveći svjetski dobavljač čipseta za pametne telefone u Q3

Datum objave 28.12.2020

MediaTek najveći svjetski dobavljač čipseta za pametne telefone u Q3

MediaTek_udio_2020

U trećem tromjesečju 2020. diljem svijeta prodano je više od 100 milijuna pametnih telefona opremljenih MediaTek čipsetima što je omogućeno ovom proizvođaču čipova da postigne 31% tržišnog udjela i nadmaši Qualcomm koji je zauzeo drugo mjesto s 29% tržišnog udjela.

Ovaj odličan rezultat MediaTeka posljedica je rasta prodaje telefona u ključnim regijama poput Kine i Indije, globalnog rasta potražnje za modelima srednje i početne razine, te pristupačnim cijenama kojima su osvojili narudžbe vodećih OEM-a kao što su Samsung (Galaxy A linija), Xiaomi i Honor. Primjerice udio čipseta MediaTeka u Xiaomiu više je nego utrostručen u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Apple je zabilježio blagi rast s 11% na 12% tržišnog udjela, dok je Samsungov udio pao sa 16% na 12%, te ima isti tržišni udio kao HiSilicon.

Uz to, Qualcomm je s 39% 5G mobilnih telefona prodanih širom svijeta postao najveći dobavljač čipseta za nove generacije u trećem tromjesečju. Međutim, s kontinuiranom vrućom prodajom 5G pametnih telefona, Qualcomm će se vjerojatno vratiti na prvo mjesto ljestvice u četvrtom tromjesečju 2020.

MediaTek Globalni tržišni udio pametnih telefona po tromjesečju_2020

U trećem tromjesečju 2020. i trećem kvartalu 2019. udio dobavljača čipseta za pametni telefon po regiji

Counterpoint vjeruje da će se ovaj zamah nastaviti, a Qualcomm još uvijek ima priliku vratiti čelnu poziciju u četvrtom tromjesečju 2020. godine.

Međutim, što se tiče vrhunskih procesorskih proizvoda, većina vrhunskih marki mobitela i dalje koristi svoj procesor ili se odlučuje za upotrebu procesora Qualcomm Snapdragon 865 ili Snapdragon 865+, a nekoliko marki koristi MediaTek Dimensity 1000 seriju obrade MediaTeku koja omogućava više prostora za razvoj u srednjem i početnim modelima.

Više... Vaš Komentar Top
Odobrena izgradnja TSMC postrojenja u SAD-u

Datum objave 28.12.2020

Odobrena izgradnja TSMC postrojenja u SAD-u

Odobrena izgradnja TSMC postrojenja u SAD

Prema pisanju United Daily Newsa”, upravni odbor TSMC-a odobrio je izgradnju tvornice čipova u Phoenixu u Arizoni s mjesečnim proizvodnim kapacitetom oko 20.000 čipova. Tijekom razdoblja 2021. – 2029. TSMC će potrošiti približno 12 milijardi američkih dolara na ovu tvornicu i izravno stvoriti 1.600 visokotehnoloških radnih mjesta.

Sama izgradnja starta u nadolazećoj godini, opremanje i testiranje proizvodnih pogona 2023., a 2024. kreće proizvodnja 5-nm čipova koji neće biti najnovijeg procesa. Razlog je što TSMC planira masovno proizvoditi 3-nm čipove sljedeće generacije već 2022. godine, poboljšanu verziju 3-nm plus 2023. godine i pokrenuti masovnu proizvodnju 2-nm čipova tijekom 2024. godine.

Više... Vaš Komentar Top
G.Skill najavio ENKI seriju AIO hladnjaka za procesore

Datum objave 28.12.2020

G.Skill najavio ENKI seriju AIO hladnjaka za procesore

01-enki-360-aio

G.SKILL predstavlja novu liniju AIO CPU hladnjaka – ENKI. Nazvana po drevnom sumerskom bogu vode, ENKI je prilagođeni AIO CPU hladnjak koji se usredotočuje na visoke performanse hlađenja uklanjanjem uskih grla pri prijenosu topline.

02-enki-aio-performance-features

Dizajniran je za učinkovito izdvajanje topline iz CPU-a, kroz posebno odabranu termalnu pastu niske toplinske otpornosti, preko prilagođene konveksne bakrene hladne ploče, i radijatora velike gustoće proširenih cijevi rashladne tekućine s malim isparavanjem.

06-enki-aio-system

Dostupan u veličinama radijatora od 360 mm, 280 mm i 240 mm, svaki hladnjak ENKI serije uključuje ventilatore s hidrauličkim ležajevima, ARGB osvjetljenje i komplete za montažu koji se lako instaliraju. Hladnjaci dolaze s 5-godišnjim ograničenim jamstvom, a u prodaji će se naći uskoro.

Više... Vaš Komentar Top
United Grupa kupuje bugarsku Novu

Datum objave 28.12.2020

United Grupa kupuje bugarsku Novu

United Grupa kupuje bugarsku Novu

United Grupa je objavila kako su potpisali ugovor o preuzimanju Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije s više platformi, od Advance Media Group. U sklopu United Grupe, u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Očekuje se da će transakcija biti završena početkom sljedeće godine, nakon uobičajenih odobrenja regulatornih tijela. Dio Nove su NOVA TV, nacionalna televizija u Bugarskoj, 10 televizijskih kanala, najveća online platforma – Net Info, koju svakog mjeseca prati u prosjeku čak 80 posto stanovnika te zemlje i četiri radio stanice.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe izjavila je:Izuzetno smo zadovoljni postignutim dogovorom. Kupujemo uspješnu kompaniju od dva istaknuta poduzetnika s velikim izgledima za daljnji rast u okviru Grupe. Nova akvizicija je u skladu sa cjelokupnom strategijom poslovanja United Grupe koja posjeduje telekomunikacijske i medijske kompanije na tržištima na kojima poslujemo. Nova Broadcasting Group upotpunjuje naš postojeći medijski portfelj i uvjerena sam da ćemo pronaći sinergiju koja će nam na svakom tržištu omogućiti daljnja ulaganja u lokalni sadržaj koji će brzo doći do publike.

Georgi Domuschiev, izvršni direktor Advance Media Group rekao je: „Ova akvizicija je veliki uspjeh i sjajna prilika za Novu, njene gledatelje, slušatelje i posjetitelje. Htio bih se zahvaliti svima koji su nam pomogli da razvijemo vodeću bugarsku komercijalnu medijsku grupu. Dogovor s United Grupom će osigurati kontinuirani razvoj Nove.“ Investicija predstavlja četvrtu veliku akviziciju otkako je BC Partners postao većinski vlasnik United Grupe, u ožujku 2019. godine.Poslujući istovremeno u telekomunikacijskom i medijskom sektoru, platforma United Grupe kombinira vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Europi. Kompanija ima približno 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenih.

Više... Vaš Komentar Top
Najbolja božićna rasprodaja softvera – Windowsi 10 Pro za samo 7,31 €, a Office 2016 Pro za 22,11 €

Datum objave 24.12.2020

Najbolja božićna rasprodaja softvera - Windowsi 10 Pro za samo 7,31 €, a Office 2016 Pro za 22,11 €

Kada je najbolje kupiti računalo ili dijelove za računalo?  Najboolje je upravo u Božićno vrijeme kada su obično najveći popusti.

u2key_christmas_2020_2

Samo za vas stiže “Najbolja božićna rasprodaja” na U2KEY-u! Uživajte s do 46% popusta na Windows i Office! Isto vrijedi i za kupnju softverskih ključeva za Windows ili Office pakete iz internetske trgovine U2key. Sada je pravo vrijeme jer ćete uštedjeti puno novca. Isto vrijedi i za operativne sustave i uredske alate. Ako želite nadograditi svoje računalo na najnoviji operativni sustav, nemojte oklijevati. U2key je vaš najbolji izbor.

Windows 10 na popustu od 46%

Nadogradite odmah na zadnju verziju Windowsa 10 bez zabrinutosti o visokoj cijeni. Utipkajte kupon kod PCE na checkoutu i ostvartite 46% popusta. Ako slučajno dobijete informaciju o grešci, samo izađite iz shopa, vratite se i probajte ponovno.

Ostali Microsoftov softver na 39% popusta

Kako bi ostvarili pravo na 39% popusta za ostali softver unesite kupon kod PCF.

Microsoft Office 2016 na popustu od 22% 

Kako bi ostvarili pravo na 39% popusta za ostali softver unesite kupon kod PCK.

Na ostali softver ostvarite 10% popusta

Backup, clone i restore softver van omogućava efikasnu i pouzdanu zaštitu podataka, a unosom koda PCG ostvarujete 10% popusta na sljedeće proizvode:

O u2key.com

U2key je mrežna platforma koja prodaje softverske licence, ključeve za video igre i igraće kartice za djelić cijene! Ovdje možete pronaći najpopularniji softver po vrlo konkurentnim cijenama, a sve proizvode koji se prodaju mogu izravno kupiti na mobilnim uređajima i desktopima.

Ubrzo nakon slanja narudžbe primit ćete e-poštu koja sadrži aktivacijski ključ, umjesto da čekate nekoliko dana. Osim toga, ako imate pitanja, njihova korisnička služba pružit će vam pravodobnu i detaljnu pomoć.
E-pošta korisničke službe: business@u2key.com

Napomena: Ovo su legalne verzije softvera. Njihova niska cijena posljedica je činjenice da se često prodaju kao ključevi s PCS-om. Preprodaju je legalizirao Europski sud pravde.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
MSI predstavlja ultra moćnu grafičku karticu GeForce RTX 3090 Aero 24G

Datum objave 23.12.2020

MSI predstavlja ultra moćnu grafičku karticu GeForce RTX 3090 Aero 24G

geforce_rtx_3090_aero_24g_1

MSI je objavio novu varijantu grafičke kartice Nvidia GeForce RTX 3090 nazvanu RTX 3090 Aero 24G.

Grafički čip GA102 radi na referentnim frekvencijama, a to je 1.395 MHz bazne frekvencije i 1.695 MHz turbo modu. Tu je i 24 GB GDDR6X video memorije. TDP je 350 W.

Kartica koristi sustav hlađenja koji nalikuje onom čuvene referentne GeForce GTX 480 iz 2010. Zrak koji hladi čip, memoriju i druge komponente izvlači se iz unutrašnjosti računala, a zatim ispuhuje sa stražnje strane. Uz to dizajnom štedi prostor unutar kućišta jer zauzima dva utora umjesto tri.

geforce_rtx_3090_aero_24g_2

Aero 24G također ima ojačanu metalnu stražnju ploču koja pokriva oko polovice PCB-a i skup priključaka – tri DisplayPorta 1.4a i jedan HDMI 2.1. Dva 8-pinska PCIe Power konektora su na stražnjoj strani. Dimenzije kartice su 300 x 111,15 x 38,67 mm, a teška je 1330 grama. Očekivana cijena je oko 1.500 USD.

Više... Vaš Komentar Top
Genesis predstavio bežične gaming slušalice Selen 400

Datum objave 23.12.2020

Genesis predstavio bežične gaming slušalice Selen 400

genesis_selen_400

Genesis Selen 400 nove gaming bežične slušalice mogu se koristiti s osobnim računalima i konzolama.

Dobile su lagano crno-crveno kućište (325 grama) u kombinaciji plastike, kože i aluminijske trake za glavu. Svaka šlušalica sadrži 50-milimetarski zvučnik koji može reproducirati zvukove od 20 Hz do 20 000 Hz, s osjetljivošću od 108 dB i impedancijom od 32 ohma. Mikrofon je jednosmjerni i fleksibilan, s odzivom između 50 i 10 000 Hz i osjetljivošću od –48 dB.

Povezuju se putem USB adaptera u opsegu 2,4 GHz, a danas su ove vrste veza potpuno stabilne i pouzdane. Međutim, mogu se koristiti s 3,5-milimetarskim audio kabelom. Pune se putem mikro-USB priključka, a proizvođač tvrdi da će unutrašnja baterija trajati oko 15 sati.

Preporučena cijena je 79 eura.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 3 minute

STAN: kupnja preko agencije?

Objavljeno prije 6 minuta

T-Com MAXadsl

Objavljeno prije 28 minuta

Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo

Objavljeno prije 49 minuta

F1 sezona 2021

Objavljeno prije 2 sata

Nadolazeći AMD socketi, ploče i procesori

Novosti

AMD je predstavio novog člana RDNA2 obitelji - Radeon RX 6700XT 12GB

AMD je danas predstavio najnovijeg člana obitelji RDNA2 grafičkih kartica - Radeon RX 6700 XT 12GB. Kartica je bazirana na novom Navi 22 grafičkom procesoru, namijenjena je 1440p igranju, podržava AMD Infinity Cache (96MB), Smart Access Mem... Pročitaj više

Debitirao vivo S9e

Vivo S9e usvaja izgled koji nije inferioran u odnosu na moćniji S9. Ima 2.5D staklene panele na prednjoj i stražnjoj strani i aluminijskim okvir pod pravim kutom. Dolazi u tri kombinacije boja: Starry Night Aurora, Aqua Crystal Diamond i Ob... Pročitaj više

OnePlus 9 serija stiže 8. ožujka

OnePlus 9 serija za koju smo otkrili gotovo sve značajke bit će lansirana 8. ožujka. Imati će tri modela mobitela. OnePlus 9, OnePlus 9 Pro i OnePlus 9R. OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro dobili su Snapdragon 888 mobilnu platformu i bateriju od 4.5... Pročitaj više

Slike i specifikacije prijenosnog računala Dell G15 5510

Na Internetu su procurile slike Dell G15 prijenosnog računala koje će biti dostupno u dvije boje i čije se predstavljanje uskoro očekuje. Prijenosno računalo Dell G15 5510 znatno se razlikuje od svog prethodnika. Konkretno, dizajn je posuđe... Pročitaj više

Seagate pokazao visokokvalitetne tvrde diskove poslovne klase

Čak i na polju mobilne komunikacije nemoguće je biti bez diskova za pohranu podataka. Pružatelji usluga pohrane u oblaku i podatkovni centri imaju izuzetno veliku potražnju za diskovima. Za njih je poznati Seagate proizveo tvrde diskove Exo... Pročitaj više

Sve novosti