Microsoft Store – objavljen ovogodišnji popis pobjedničkih aplikacija

Datum objave 07.06.2022 - Sanja Ledinek

Microsoft Store – objavljen ovogodišnji popis pobjedničkih aplikacija

Microsoft Store - objavljen ovogodišnji popis pobjedničkih aplikacija

microsoft Store_ popis 20 najboljih aplikacija u 2022 _naslovnica

Na temelju glasanja korisnika Windows 10 i Windows 11,  Microsoft je objavio pobjednike online glasanja za najbolje aplikacije za 2022. godinu  u svojoj Store trgovini aplikacija.   U užem izboru našlo se više od 30 aplikacija. Dvanaest ih je nagrađeno u različitim kategorijama.

U kategoriji najboljih uslužnih aplikacija prvo mjesto dijele ShareX i Speedtest , dok je drugoplasirana Torrex Lite. Aplikacije Files App i Rufus, te 8Zip i One Commander pobjednici su u kategoriji najboljih aplikacija za upravljanje datotekama. Posljednja kategorija, ali nimalo nevažna, je otvorena platforma.  Prvoplasirane aplikacije su Champions Auto Dark Mode, EarTrumpet i ModernFlyouts, a drugoplasirane su Lively Wallpaper i TranslucentTB.

microsoft Store_ popis 20 najboljih aplikacija u 2022

Osim toga, urednički tim Microsoft App Store  odabire najbolje aplikacije na temelju izvrsnosti dizajna programa, kvalitete i vrijednosti softvera i zadovoljstva korisnika. Ove godine nagrađeno je osam aplikacija: LiquidText (produktivnost), Spotify i Disney+ (glazba i zabava), Canva i Paint.NET (3D kreativne aplikacije), Wondershare i Filmora (uređivanje videa) i Discord (društvene aplikacije).

Uz to, nagradu za poseban doprinos dobila je aplikacija  Talk for Me. Omogućuje ljudima koji  imaju problema s govorom ili nijemim osobama  da se koriste tipkovnicom i  stvaraju glasove dok komuniciraju s ljudima oko sebe.

Više... Vaš Komentar Top
Tržište pametnih satova u prvom tromjesečju 2022. raste 13 %

Datum objave 07.06.2022

Tržište pametnih satova u prvom tromjesečju 2022. raste 13 %

tržište pametnih satova_ Q1_22_ naslovnica

Counterpoint izvješće otkrilo je tržišni udio isporuka pametnih satova u prvom tromjesečju 2022. godine.
Ukupne isporuke pametnih satova porasle su za 13 postotna boda u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Apple svojim modelima ostaju na tronu daleko ispred ostalih brendova. Counterpoint je istaknuo kako je visoka lojalnost korisnika iPhonea najveći ključ vruće prodaje Apple Watcha, posebice mlade generacije.

tržište pametnih satova_ Q1_22

lijevo Q1 u 2021. – desno Q1 2022 (Counterpoint)

Samsung je ostvario godišnji rast od 46 posto, a njegov je tržišni udio premašio 10 posto sa 7,8 posto u prethodnoj godini do prvog tromjesečja ove godine, zahvaljujući izvrsnoj izvedbi Galaxy Watch 4 serije s WearOS-om, koji je povećao najviše među svim markama. Slijede ih Huawei, Xiaomi, Garmin, AMAZFIT, imoo i Fitbit.

Iako je Garminov tržišni udio samo oko 4,3 posto, omiljeni je brend među korisnicima koji žele top modele satova, odnosno spremni su platiti više od 500 USD za proizvod.  Garminova snaga su satovi za sportove na otvorenom, dok Fitbit među nekoć tri najveća svjetska brenda tržišni bilježi udio s 4,1 posto na 2,7 posto. Razlog je spori tempo lansiranja novih proizvoda nakon što ih je kupio Google.

Više... Vaš Komentar Top
Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.2]

Datum objave 07.06.2022

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.2]

Kratke vijesti - PCE tjedni izbor _naslovnica

TSCM, Google, Apple….

TSMC : tvornica u Arizoni počinje s masovnom proizvodnjom 2024. godine

Prema Taiwan Media Central News Agency, TSMC-ova tvornica u Arizoni počinje masovnu proizvodnju čipova na 5nm procesu 2024. godine s mjesečnim proizvodnim kapacitetom od 20.000 čipova. Očekuje se da će otvoriti 2.000 izravnih radnih mjesta i tisuće neizravnih radnih mjesta. Osim toga, TSMC je također izjavio da će tvornica imati najnapredniju tehnologiju proizvodnje čipova u Sjedinjenim Državama, a kupci koristi od prednosti blizine i opskrbnog lanca.

Google slijedi Apple u politikama privatnosti korisnika_1

Google spaja Duo s Meetom

U nadolazećim tjednima Google spaja aplikaciju za videopozive Duo s Meetom, koji je svojedobno zamijenio Hangouts. Tako će Meet postati jedina aplikacija za chat i pozive. Google kaže da ovim spajanjem će se olakšati da korisnici dođu lakše jedni do drugih. Također naglašavaju da prelazak korisnicima Dua na Meet omogućuje bolju integraciju s drugim Googleovim proizvodima ( Gmail, Kalendar i Asistent..) i uslugama trećih strana poput Slack i Spotify.

Apple Bionic A16 ipak na TSCM 5nm

Apple premješta proizvodnju iPada iz Kine u Vijetnam

Nakon što je Apple prebacio proizvodnju iPhone 13 i iPhone SE 2021 verzija iz Kine u Indiju, sada su odlučili prenijeti proizvodnu liniju iPada u Vijetnamsku tvornicu. Potonja je inače glavna baza za sklapanje AirPods slušalica. Iako nas kao krajnje kupce ne bi trebale zanimati gdje se što proizvodi, ali ovo prebacivanje proizvodnje u Vijetnam rasti će troškovi logistike i transporta što će se u konačnici odraziti na naše džepove. Zašto to mislimo?

Osim potpore i velikog iznosa sredstava lokalne samouprave uz jeftiniju radnu snage važnije je imati iskusno tehničko osoblje za razvoj novih proizvodnih linija. Budući da će trebati vrijeme za stjecanje iskustva u obuci lokalnih zaposlenika u Vijetnamu, Apple bi mogao angažira veliki broj inozemnog osoblja i time značajno povećati proizvodne troškove.

Uz to većina komponenti potrebnih za izradu iPada proizvede se u Kini i morat će se otpremati za lokalnu montažu u Vijetnam. Opet, time raste cijena transporta. Eto, kako god da se okrene mora doći do rasta proizvodnih troškova, a Apple se zasigurno neče odreži svoje dobiti i troškove kao i uvijek prebaciti na krajnje kupce.

Google Tensor procesor spreman za masovnu proizvodnju

Iako Google nije otkrio previše detalja o pametnim telefonima Pixel 7 / 7 Pro tijekom uvodnog govora na I/O 2022 i nije poznat datum službenog predstavljanja, nema sumnje da će biti opremljeni novom generacijom Tensor procesora. Međutim, zanimljivo je da iako je Qualcomm prešao na poznatiji TSMC proces iste generacije, Google ostaje vjeran Samsungu i njihovom 4nm procesu za svoju drugu generaciju prilagođenog procesora.

Zašto je Google izabrao Samsung? U kombinaciji s ranijim izvješćem, Samsung je vjerojatno dao atraktivniju ponudu. S druge strane, može se dogoditi da je Apple zaplijenio većinu proizvodnih kapaciteta TSMC-a, što je rezultiralo relativno malim slobodnim proizvodnim kapacitetima za Google. Nadamo se da nova generacija Tensor čipseta neće imati problem zagrijavanja i time pada performansi.

PROČITAJTE JOŠ

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.1]

Windows 11: uskoro vraćanje Microsoft Store aplikacije jednim klikom

Trenutno ako želimo pristupiti izbrisanim aplikacijama kada izvršimo čistu instalaciju sustava Windows ili onima koje nedostaju na novom uređaju, ili smo ih slučajno izbrišemo, možemo koristiti “biblioteku” Microsoft Storea, za praćenje preuzetih aplikacija ili igara. Međutim, nije ih moguće vratiti jednostavno samo jednim klikom.
Kako je izvijestio Windows Latest, Microsoft po tom pitanju donosi neke promjene. Rade na značajki pod nazivom “Oporavak aplikacija” koja će vratiti izbrisane aplikacije upravo samo jednim klikom. Microsoft u biti testira dvije opcije: vrati sve izgubljene aplikacije i odaberi aplikacije povezane s Microsoft računom na prethodnim uređajima kako bi se odabrane brzo instalirale na računalu.

Više... Vaš Komentar Top
Samo 12,99 € vam osigurava doživotnu licencu za Microsoft Office 2012! Uštedite do 62% na Godealu24!

Datum objave 06.06.2022

Samo 12,99 € vam osigurava doživotnu licencu za Microsoft Office 2012! Uštedite do 62% na Godealu24!

Bilo da vam je potreban Word za rad, Excel za analizu podataka i obiteljske financije ili PowerPoint za analizu govora itd., dugogodišnja titula kralja uredskih aplikacija pripada Microsoft Officeu, a najnovija verzija Officea 2021 omogućuje trenutnu suradnju na dijeljenim dokumentima.

Međutim, najnovija licenca za Office 2021 Pro na Microsoftovoj službenoj web stranici košta 439,99 USD, zbog čega stavljamo poseban naglasak na veliku promociju uredskog softvera na shopu Godeal24 – cijeli Microsoft Office 2021 paket možete dobiti za samo 24,99 €! Ako kod kuće imate više računala koja trebaju instalirati Office 2021, možete birati između različitih kombinacija! Na primjer, najniža jedinična cijena je kombinacija 5 komada, a svaka licenca za Office 2021 je samo 12,99 €! Možete odabrati kupnju s prijateljima, obitelji ili kolegama oko sebe, što vam uštedi ogroman novac!

220601-720p-gd24--€

Microsoft Office 2021 zona popusta! Već od 12.99€ po PC-u

62% popusta na Office 2021 (kupon kod “SGO62″)

62% popusta na Office 2021+ Windows OS (kupon kod “SGO62″)

Najrašireniji u upotrebi danas su Windowsi 10, koji koštaju samo 6.06€ po PC-i, i Microsoft trenutno omogućava svim Windows 10 korisnicima besplatnu nadogradnju na Windows 11 – sada je najbolje vrijeme za kupovinu Windowsa 10!

50% popusta na Windows OS! (kupon kod “ SGO50″)

Zašto je Godeal24 tako jeftin, jel softver originalan? Je li ovo legalno?

Uz Godeal24 u potpunosti izbjegavate rizik od piratstva, jer je preprodaja rabljenih licenci pravni postupak uređen europskim zakonodavstvom. Budući da tvrtka više ne koristi njihovu licencu, preprodaju je Godeal24 po niskoj cijeni, Godeal24 je provjerava prije preprodaje, rabljena licenca ne znači da je proizvod nošen, još uvijek je kao potpuno novi softver. Korištene licence su dematerijalizirane, što znači da nema troškova dostave. Na Godeal24 možete nabaviti isti softver, uštedjeti preko 80%, a i dalje je službeno. Nećete imati problema.

Još verzija: 62% popusta na Office i bundle pakete (kupon kod ” SGO62″)

Pogledajte još>>>

Do 50% popusta na još Windows sustava! S kupon kodom “ SGO50

220601-720p-gd24+€

Dodatno katalog proizvoda na Godealu24 uključuje i računalne alate kao što su Ashampoo Photo Commander 16, Wise Care 365, Adguard, iObit serija softvera itd., koji u potpunosti ispunjavaju vaše softverske potrebe – Godeal24 je 100% autentičan!

Još alata za računalo: Najbolje cijene, najbolji proizvodi!

Godeal24 ima kompletnu i profesionalnu trgovinu s opsežnim katalogom 100% zajamčenih i legalnih digitalnih licenci. Godeal24 posebno brine o svojim kupcima, postavljajući trenutnu uslugu digitalne dostave koja se aktivira odmah nakon kupnje, omogućujući korisnicima da preuzmu, instaliraju i aktiviraju svoje proizvode odmah.

Na Godeal24 možete dobiti isti softver s više od 80% popusta, a i dalje je sve službeno, te nećete imati problema. Ako ste u potrazi za novim operativnim sustavom, možete odabrati klasični Windows 10, a ako želite nadograditi svoj uredski softver, najnoviji Office 2021 je upravo sada po najnižoj cijeni. Godeal24 također uključuje mnoge korisne alate koje također možete pronaći, poput popularne serije IOBIT i softvera Ashampoo i još mnogo toga.

Godeal24 je postigao veliki uspjeh u javnosti s profesionalnom, brzom uslugom, praćenjem plaćanja i jamstvom povrata novca. Ima ocjenu 4,9 i ocjenu zadovoljstva od 98% na TrustPilotu (neovisna platforma za korisnike za procjenu kvalitete usluge i proizvoda), što je korisnička potvrda i priznanje Godealu24! Osim toga, korisnici imaju na raspolaganju i tim za tehničku podršku prije i nakon kupnje, koji može riješiti sve probleme i pružiti doživotnu postprodajnu uslugu.

Kako aktivirati ključ Microsoft Office 2021 Professional Plus:

1. Preuzmite datoteku koristeći službenu vezu za preuzimanje.

2. Raspakirajte datoteku softverom kao što je WinZip.

3. Kliknite Pokretač postavki u raspakiranoj mapi.

4. Slijedite upute u e-poruci kako biste dovršili instalaciju.

5. Pokrenite bilo koju aplikaciju sustava Office i iskoristite ključ za aktivaciju Microsoft Office 2021 Professional Plus.

Detaljnije informacije i koraci instalacije će vam biti poslani na mail adresu. Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja obratite se Godeal24 tehničkoj službi u bilo koje vrijeme!

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Poklon po izboru uz novo računalo kupljeno na Racunala.hr

Datum objave 04.06.2022

Poklon po izboru uz novo računalo kupljeno na Racunala.hr

Pogodnost za prvih 100 kupaca, uz kupnju bilo kojeg računala dobivate poklon miš, podlogu, tipkovnicu, slušalice ili gamepad (od ponuđenih modela – navesti u napomenu prilikom narudžbe npr. “želim slušalice”).

racunala_promo

VELIKI izbor računala za svaki budžet, izaberi sam na www.racunala.hr ili se javi na email kako bi ti Racunala.hr poslali najbolju ponudu za tvoj budžet i namjenu.

Racunala.hr ima preko 150 gaming računala i preko 70 računala za posao i ostale namjene i svaki dan ih je sve više u ponudi. Plati do 36 rata bez kamata (Zaba Master, Diners ili leanpay) ili gotovinom prilikom preuzimanja uz brzu i besplatnu dostavu.

Izdvajamo iz ponude računala po akcijskoj cijeni

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Apple Safari drugi najčešće korišteni web preglednik na svijetu

Datum objave 03.06.2022

Apple Safari drugi najčešće korišteni web preglednik na svijetu

Apple Safari_1

Kada su u pitanju ratovi preglednika, većina će pomisliti na Googleov Chrome i Microsoftov Edge. Ali, prema najnovijim statistikama Appleov Safari sada koristi dvoje od deset ljudi za surfanje webom.

Prema anketi koju je Atlas VPN objavio 31. svibnja (izvor podataka: Global Stats), u travnju 2022. broj korisnika Safarija u svijetu dosegao je 1,006.232.879, što ga čini drugim na ljestvici odmah iza Chrome. Ovi statistički podaci zapravo pokazuju povezanost s trenutnom prodajom i korištenjem iPhonea na globalnom tržištu. S druge strane, sudeći prema kumulativnom broju korisnika preglednika Safari, to zapravo pokazuje da se povećava udio pregledavanja web sadržaja putem mobitela.

Apple Safari _2

Ipak, jaz između prvog i drugog mjesta još uvijek nije mali. Chrome je čvrsto na tronu s 3,378,967,819 korisnika diljem svijeta što je tri puta više od Safarija. U usporedbi s prošlogodišnjim statistikama, Microsoftov Edge uspješno je pobijedio Firefox i postao treći najpopularniji preglednik na svijetu. Prema izvoru razlog bi mogao biti povezan s Microsoftovim prisiljavanjem da korisnici Windows 11 sustava je prilično otežana promjenu preferiranog preglednika.

PROČITAJTE JOŠ

Udruženi Google, Microsoft, Apple i Mozilla poboljšavaju web preglednike

Chrome Actions nova je funkcija u web pregledniku

Isprobajte Opera Neon web preglednik budućnosti – mi jesmo

Vrijedi napomenuti da Samsungovi mobiteli i tableti imaju ogroman broj korisnika diljem svijeta, čime je njihov web preglednik Samsung Internet čvrsto na petom mjestu, odmah iza četvrtog Firefoxa.

Više... Vaš Komentar Top
AGON PRO AG274QS

Datum objave 03.06.2022

AGON PRO AG274QS

AG274QS

AGON PRO AG274QS je superbrzi gaming monitor veličine 68.58 cm (27”) i stope osvježavanja 300 Hz. Opremljen brzim IPS panelom koji podržava DisplayHDR 600, s 1 ms GtG vremenom odziva i QHD rezolucijom, ovaj model savršeno odgovara esport gamerima i entuzijastima, a posebno ljubiteljima FPS-a, Battle royalea i sličnih napetih naslova.

Trenutni modeli AGON PRO linije s Full HD-om, 25” AG254FG (360 Hz) ili 27” AG274FZ (260 Hz), dokazuju kako se visoka brzina može kombinirati s visokokvalitetnim IPS panelima i nagrađivanim dizajnom usmjerenim na gamere. S 27” AG274QS, AGON by AOC donosi oštriju QHD rezoluciju (2560×1440 piksela) i moćnih 300 Hz, što ga čini jednim od prvih QHD monitora na tržištu po pitanju stope osvježavanja.

AG274QS bit će dostupan od lipnja 2022. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 9.069,00 kn (bez PDV-a).

Više... Vaš Komentar Top
AMD proširuje svoj “HPC fond” kako bi pomogao istraživačkim institucijama diljem svijeta

Datum objave 03.06.2022

AMD proširuje svoj "HPC fond" kako bi pomogao istraživačkim institucijama diljem svijeta

Female IT Technician and Male Server Engineer Talk and Discuss S

Na krilima ovotjednog lansiranja najbržeg i najučinkovitijeg superračunala na planeti, pokretanog AMD EPYC procesorima i AMD Instinct MI250X ubrzivačima,  AMD je najavio proširenje svog fonda za računalstvo visokih performansi (HPC) s dodatkom računalne snage od 7 PetaFLOPS-a (kvadrilijun operacija u sekundi) i integracijom s Xilinxovim heterogenim ubrzanim računalnim klasterima.

AMD HPC fond pruža računalne kapacitete istraživačima koji rade na rješavanju najizazovnijih problema s kojima se društvo danas suočava – od COVID-19 do klimatskih promjena. AMD je do danas donirao preko 20 PetaFLOPS-a računalnih kapaciteta s tržišnom vrijednošću većom od 31 milijun dolara za 28 institucija u osam zemalja.

Računalstvo visokih performansi postaje ključan alat u svakom istraživačkom laboratoriju diljem svijeta koji pomaže ubrzanju znanstvenog istraživanja i izvođenju složenih simulacija. Primjerice, donacije iz AMD HPC fonda koristile su najeminentnije institucije u Europi:

Više... Vaš Komentar Top
Sve ključne najave s Microsoft Builda 2022

Datum objave 03.06.2022

Sve ključne najave s Microsoft Builda 2022

Microsoft BUILD

Microsoft je na svojoj trodnevnoj godišnjoj konferenciji Build 2022 (od 24. do 26. svibnja)  najavio nove alate i ažuriranja značajki za zajednicu developera. Većina značajki stvorena je da developerima olakša kreiranje izvornih aplikacija za više platformi, migriranje u Azure oblak i poboljša vidljivost aplikacija u Microsoft storeu. Ažuriranja i inovacije dio su nekoliko ključnih kategorija:

  • Utjecaj umjetne inteligencije i razvoja potpomognutog umjetnom inteligencijom – održavanje tijeka rada developera.
  • Više prilika uz Windows za developere s uključenim novim uzorcima hibridnih AI aplikacija za krajnje točke.
  • Održavanje produktivnosti developera – predstavljanje tehnoloških inovacija koje će pomoći da  se taj isti osjećaj tijeka rada širi kroz organizaciju uz automatizaciju.

Istaknuta područja tek su početak kada su u pitanju nove značajke i proizvodi za developere predstavljeni na Buildu. Ostale novosti uključuju:

  • Okruženja za developere u oblaku i DevSecOps, uključujući novosti o korisničkom sučelju višeplatformne aplikacije .NET, inače poznate kao .NET MAUIkoje je od sada generalno dostupna.
  • Cloud izvorne aplikacije koje pružaju nove razine skaliranja i performansi uz veću pouzdanost, uključujući Azure Container Apps, uslugu hostinga bez poslužitelja pa se developeri mogu usredotočiti na aplikacije umjesto na upravljanje temeljnom infrastrukturom oblaka.
  • Microsoft Intelligent Data Platform, nova, integrirana platforma koja objedinjuje baze podataka, analitiku i upravljanje kako bi osnažila organizacije da ulažu više vremena u stvaranje vrijednosti umjesto u integraciju i upravljanje fragmentiranim posjedom podataka.
  • Microsoft Store Ads, novi proizvod osmišljen kako bi pomogao developerima da razvijaju svoje poslovanje tako što će svoje aplikacije ili igre prikazati odgovarajućim korisnicima u pravom trenutku. U nadolazećim mjesecima developeri mogu sudjelovati u pilot programu, u kojem će moći kreirati reklamne kampanje za Microsoft Store koristeći Microsoft Advertising.
  • Novo Live Share iskustvo za aplikacije na Teams platformi, koje dijeljenje zaslona na sastancima podiže na višu razinu čineći sastanke interaktivnijima. Developeri mogu izraditi Live Share aplikacije u Teamsima koje sudionicima sastanka omogućuju da uređuju, dodaju bilješke, zumiraju i komuniciraju s dijeljenim sadržajem na nove načine.
  • Metaverse stvara potpuno novo okruženje za povratne informacije i priliku za poslovanje. Metaverse iskustva omogućit će korisnicima da učinkovitije modeliraju, automatiziraju, simuliraju i predviđaju promjene unutar svojih industrijskih okruženja, dobiju bolji osjećaj prisutnosti u novom svijetu hibridnog rada i stvore prilagođene imerzivne svjetove kako bi otvorili nove prilike za povezivanje i eksperimentiranje.

Obraćanje izvršnog direktora Microsofta Satye Nadelle tijekom Builda također je bilo fokusirano na strategiju tvrtke da osnaži developere da ubuduće mogu biti još agilniji i  inovativniji uz višu razinu sigurnosti. Nadella je istaknuo pojam „tijek rada developera“ (developer flow), termin koji sugerira da se korisnici i dobavljači usluga moraju uklopiti u način razmišljanja uobičajen u svijetu developera. “Želimo olakšati developerima prijelaz od ideje do koda,  od koda do oblaka te od oblaka do cijelog svijeta,“ komentirao je.

Za više informacija možete posjetiti Microsoft stranicu posvećenu Buildu, gdje možete pronaći više informacija o najavama i sažetak svih novosti s Builda.

Više... Vaš Komentar Top
Sharkoon TK5M RGB

Datum objave 01.06.2022

Sharkoon TK5M RGB

 

TK5M_RGB

Novo Sharkoonovo kućište dolazi s modernom mrežastom prednjom pločom, četiri unaprijed instalirana 120-milimetarska ventilatora i priključkom za brzi USB-C Type-C Gen 2. Ovo kompaktno ATX kućište razvijeno je za korisnike koji cijene upotrebljivost, pristupačnost i maksimalne performanse.

S TK5M RGB kućištem, Sharkoon se posebno usredotočuje na dobro promišljen protok zraka. U središtu ovoga je kombinacija zračno propusne mrežaste prednje strane i četiri unaprijed instalirana adresabilna RGB 120-milimetarska ventilatora. Tri od ovih ventilatora osiguravaju optimizirani usis zraka iza prednje ploče, dok je drugi ventilator odgovoran za uklanjanje zagrijanog zraka kroz stražnji dio kućišta. Ukoliko korisnik želi proširiti protok zraka, ispod gornje ploče mogu se ugraditi još dva ventilatora od 120 milimetara ili dva veća ventilatora od 140 milimetara kako bi se osiguralo dodatno ispuštanje iskorištenog zraka.

Unatoč svojoj kompaktnoj veličini, TK5M RGB također može primiti veći hardver. Proizvođač navodi maksimalnu duljinu grafičke kartice do 31 centimetar ili, s uklonjenim prednjim ventilatorom, 33,5 centimetara. Također se može ugraditi jedinica za napajanje duljine do 17,5 centimetara i CPU hladnjak visine do 15,7 centimetara.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 20 minuta

Dobra klima

Objavljeno prije 22 minute

Žderonje

Objavljeno prije 27 minuta

Lenovo ThinkPad kutak

Objavljeno prije 34 minute

Linux OS - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti, problemi...

Objavljeno prije 47 minuta

iPhone mobiteli - 2. dio

Novosti

Meizu 21 PRO - uređaj sutrašnjice za AI eru

Meizu 21 PRO širine je 74,42 milimetra, što ga čini ugodnijim za držanje i korištenje jednom rukom. U tvrtci vjeruju da je ovo najbolja ergonomska veličina prianjanja, a prednje i stražnje staklo također su 2,5D mikro-lučnih rubova. Pozadin... Pročitaj više

Top 9 novih WhatsApp značajki za veću kontrolu, privatnost i kreativnost

WhatsApp se neprestano mijenja, donoseći novosti za svoje korisnike. Meta, tvrtka koja stoji iza ove popularne platforme za razmjenu poruka, ne pokazuje znakove usporavanja i nastavlja dodavati nove funkcije koje poboljšavaju korisničko isk... Pročitaj više

Sabrent predstavio PCIe 5.0 SSD serije Rocket 5

Sabrent Rocket 5 serija solid-state pogona (SSD) koristi PCIe 5.0 ×4 sučelje i NVMe 2.0 protokol. Dolaze u uobičajenom formatu M.2 2280 NVMe. Sabrent naziva Rocket 5 najbržom SSD serijom. Imaju Phisonov kontroler PS5026-E26 Max14um, Microno... Pročitaj više

[MWC 2024] Huawei predstavio high-end proizvode kojima uzlazi i u modni svijet

Tijekom Mobile World Congress (MWC) 2024. sajma, koji se održava od 26. veljače u Barceloni, Huawei je prikazao svoje serije tehnološki napredno dizajniranih flagship uređaja koji su privukli pozornost posjetitelja. Među njima su se istaknu... Pročitaj više

[MWC 2024] Ulefone Armor 26 Ultra

Nakon zatvaranja Bullitt grupe, koja je bila poznata po robusnim telefonima pod brendom CAT, Ulefone ima manje konkurencije u ovom segmentu tržišta. Ipak, tvrtka pokušava zadržati liderstvo predstavljajući model Armor 26 Ultra. Ekstremna ro... Pročitaj više

Sve novosti