Moderna rješenja za transformaciju aplikacija

Datum objave 01.07.2013 - Krešimir Matanović

Moderna rješenja za transformaciju aplikacija

Moderna rješenja za transformaciju aplikacija

HP kompanija je najavila novi portfelj softverskih rješenja i usluga za transformaciju aplikacija koja omogućuju organizacijama isporuku bogatog korisničkog iskustva koje privlači, angažira i zadržava kupce, građane i zaposlenike – bilo gdje, bilo kad, s bilo kojeg uređaja.

Aplikacije su sada ogledalo organizacije. Dok tradicionalne aplikacije čine temelj svega što kompanija radi, one ipak nisu dizajnirane da se povežu s kupcem i resursima zaposlenih u organizaciji kompanije putem jednostavnog, intuitivnog iskustva. Nedavno globalno istraživanje provedeno u ime HP-a pokazalo je da gotovo 70 posto direktora marketinga koriste mobilne aplikacije kako bi se povezali sa svojim kupcima. No gotovo 80 posto direktora marketinga pokazuju da te iste aplikacije koje su usmjerene prema kupcima moraju biti user-friendly kako bi se osigurala lojalnost kupca i njegovo zadržavanje.

Kako bi organizacije održavale vlastitu relevantnost, njihove aplikacije moraju biti dostupne bilo gdje, bilo kad i s bilo kojeg uređaja. To zahtjeva stalnu uslugu od tradicionalnih i Cloud-based aplikacija kako bi napunili mobilne aplikacije s bogatim i relevantnim informacijama. Aplikacije se također moraju prilagoditi promjenama u potražnji dok se istovremeno integriraju s različitim sustavima koji se pokreću u Cloud-u ili na legacy mainframe okolinama.

Novi HP Application Integration to Cloud services izgrađeni na HP Converged Cloud rješenjima, integriraju aplikacije, informacije i poslovne procese diljem privatnih, javnih i hibridnih Cloud okruženja. Koristeći konkretne referentne arhitekture temeljene na integriranim platformama iz TIBCO i Red Hat, klijenti mogu ubrzano i sigurno razviti aplikacije koji isporučuju nova iskustva za korisnike.

Više... Vaš Komentar Top
ASUS Desktop, AIO i EeeBox uređaji na hrvatskom tržištu

Datum objave 29.06.2013

ASUS Desktop, AIO i EeeBox uređaji na hrvatskom tržištu

ASUS i MSan su jučer pred partnerima i novinarima predstavili AIO (All in one) računala od 16 "do 27", desktop računala od najnižeg pa sve do najvišeg segmenta (Repubilc of Gamers), Eee BOX mini računala itd. ASUS tako popunjava sve segmente tržišta računala, pri čemu će krajnji korisnik dobiti punokrvan ASUS proizvod sa svim prednostima.

Nama svakako najzanimljivija je bila najava ROG dekstop računala, tj. modela Tytan G30 koji je baziran na Haswell tehnologiji, ima vodeno hlađenje ali i "overclocking" tipku za povećanje performansi do 30%. I dok je u prošlosti znalo biti problema, ASUS sada tvrdi kako sve radi apsolutno stabilno jer se overclocking prilagođava uvjetima rada. Zanimljivo je i kako LED osvjetljenje na G30 u normalnim uvjetima rada svijeli ugodnom plavom bojom, koja se mijenja kada overclockiramo, a za potrebe boljeg hlađenja otvaraju se i bočne stranice sa usisnim ventilatorima.

Uz to, predstavili su i paletu All-in-One računala s Transformer AiO u prvom planu. Riječ je o modelu P1801 koji se sastoji od dva dijela – PC stanice i velikog tableta od kojih svaki ima svoj operativni sistem. Tablet ima 18.4" IPS ekran rezolucije 1080p, pogonjen je od strane Nvidijinog Tegra 3 hardvera, te ima Android Jelly Bean operativni sistem. PC stanicu pogoni treća generacija Intelovih desktop procesora, Nvidijina GT730 grafika a moguće je ugraditi disk kapaciteta do 2TB. Vrlo bitno – tablet ima autonomiju do 6 sati. Uz to najavili su dolazak i ASUS Vivo PC-a predstavljenog na ovogodišnjem Computexu, a na tržištu su već dostupna i ET1612I te ET2012I AiO računala pogodna za upotrebu u maloprodaji. Sva Asusova računala dolaze sa dvije godine jamstva, a dokupiti je moguće još tri godine. Uz to, bilo je riječi i o aktualnoj Z87 seriji matičnih ploča o kojima ste mogli već čitati na PCEkspertu, a u pripremi je i još testova. Od ostalih zanimljivosti najavljen je dolazak i matičnih ploča opremljenih NFC tehnologijom.

Više... Vaš Komentar Top
Verbatim proširuje svoju stilsku kolekciju navlaka Folio za iPad, iPad Mini, Galaxy Note i Galaxy Tab

Datum objave 29.06.2013

Verbatim proširuje svoju stilsku kolekciju navlaka Folio za iPad, iPad Mini, Galaxy Note i Galaxy Tab

Verbatim je predstavio nove serije svojih navlaka Folio, dizajniranih da zaštite elektroničke uređaje prilikom svakodnevnog korištenja. Osim što omogućuju potpuni pristup svim konektorima, dockovima i kontrolama na uređajima, Verbatimove navlake Folio nude unutrašnjost presvučenu mekim materijalom kako bi se spriječile ogrebotine te vanjštinu koja je laka za držanje i dolazi s mnoštvom atraktivnih uzoraka.

Folio Mini je navlaka za iPad mini, a nudi pametni stalak koji omogućuje korisnicima da iPad postave pod kutem koji je najbolji za korištenje. Punjiva Bluetooth tipkovnica koja dolazi s navlakom omogućuje udobno tipkanje za povećanu produktivnost, a cijena je 449 kn. Folio Flex je namijenjen korisnicima iPada i iPada Mini koji traže kompaktnu navlaku koja se jednostavno koristi i malih je dimenzija, ali ipak nudi dovoljno sveobuhvatnu zaštitu koja se nosi sa svakodnevnim udarcima i ogrebotinama (299 kn za iPad, i 249 za iPad mini).

Verbatimova atraktivna navlaka Folio za iPad 2, 3 i 4 dolazi s pametnim stalkom koji postavlja tablet u vodoravni položaj za gledanje filmova. Vanjština ove tanke navlake izrađena je od gumiranog visokokvalitetnog materijala kako bi je bilo lakše čvrsto držati, dok unutrašnjost ima meku presvlaku za dodatnu zaštitu ekrana (259 kn). Zaštitne navlake Folio za Samsung Galaxy Note i Tab 10.1” te Tab 7.0” opremljene su jednostavnim kliznim mehanizmom koji bez napora premješta tablet u vodoravni položaj za gledanje videa. prodaju se po cijeni od 229 kn za Galaxy Note/Tab 10.1” i 189 kn za Galaxy Tab 7.0”.

Više... Vaš Komentar Top
Zagrebački srednjoškolci uspješno uspostavili vezu s astronautom ISS-a

Datum objave 28.06.2013

Zagrebački srednjoškolci uspješno uspostavili vezu s astronautom ISS-a

Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića iz Zagreba u srijedu su u 19.30 sati uspješno su uspostavili kontakt s Međunarodnom svemirskom postajom ISS. Kontakt je ostvaren radiovezom, a u njemu je sudjelovalo 28 učenika radioamatera, koji su u desetminutnom razgovoru s astronautom Lucom Parmitanom doznali ponešto o svemirskoj postaji ISS, svemirskim misijama na postaji te boravku u svemiru općenito. Kontakt je ostvaren suradnjom Tehničke škole Ruđera Boškovića i radioamaterske udruge Hrvatski DX klub iz Zagreba, a u ime svemirskih agencija koordinator projekta je američka svemirska agencija NASA.

Međunarodna svemirska postaja ISS prelijeće Zagreb brzinom od oko 27.500 km/h na visini od oko 470 km zbog čega je maksimalno moguće trajanje komunikacije s astronautom 11 do 12 minuta. Za potrebe ostvarenja komunikacije, Hrvatski DX klub je na krovu škole postavio poseban antenski sustav koji prati putanju međunarodne svemirske postaje tijekom njenog preleta preko Zagreba, a u školi je postavljena amaterska radijska postaja s pozivnom oznakom 9A1RBZ. Komunikacija s astronautom uspostavljena je od trenutka početka optičke vidljivosti međunarodne svemirske postaje s lokacijom škole do njenog završetka, a za praćenje putanje svemirske postaje zadužen je poseban softver.

 

Danas je postao dostupan i video razgovora učenika sa astronautom.

Tehnička škola Ruđera Boškovića, zajedno s radioamaterskom udrugom Hrvatski DX klub iz Zagreba, prijavila je namjeru sudjelovanja u projektu ARISS još početkom 2012. godine. Prijava je prihvaćena nakon tridesetak dana s najavom da je vrijeme čekanja za realizaciju projekta do dvije godine.

Više... Vaš Komentar Top
Tt eSPORTS VOLOS & CRONOS

Datum objave 27.06.2013

Tt eSPORTS VOLOS & CRONOS

Tt eSPORTS ponosno predstavlja svoje najnovije gamerske proizvode – “VOLOS Gaming Mouse” i “CRONOS Gaming Headset”. Tt eSPORTS tvrdi kako donosi personizirano i moćno oružje za cyber bitke, uz odlično iskustvo digitalne zabave. Novi je miš prilagođen MOBA/MMORPG igračima, a opremljen je s tri bočne tipke na desnoj strani i dvije na stražnjoj lijevoj, koji uz dodatak tipaka na vrhu nude mogućnost programiranja 14 makro tipaka, sa 140 različitih macro naredbi kroz 10 profila.

CRONOS slušalice su opremljene Battle Dragon LED osvjetljenjem, imaju 40 mm drivere ulazne impedancije 32 Ohma, i mikrofon impedancije 2.200 Ohma. Novi proizvodi bi se na tržištu trebali pojaviti sredinom srpnja, po cijeni od oko 70 USD za VOLOS i oko 60 USD za CRONOS slušalice.

Više... Vaš Komentar Top
Dostupna preview verzija Windows 8.1 nadogradnje

Datum objave 27.06.2013

Dostupna preview verzija Windows 8.1 nadogradnje

Prvog dana Build 2013 konferenciji u San Franciscu, Steve Ballmer, CEO Microsofta, Julie Larson-Green, korporativna potpredsjednica zadužena za Windowse i Antoine Leblond, korporativni potpredsjednik Windows Program Managementa prezentirali su, u sklopu zajedničke prezentacije, mogućnosti koje se otvaraju developerima pri izradi aplikacija namijenjenih uređajima s ekranima osjetljivima na dodir, ukoliko se koristi Windows operativni sustav.

U sklopu svojeg govora, najavili su trenutnu dostupnost Preview verzije Windows 8.1, prve velike nadogradnje operativnog sustava Windows 8. Julie Larson-Green pokazala je ključna značajka ovog ažuriranja, uključujući povećanu personalizaciju, pretraživanje pomoću Binga, povezivanje u oblaku sa SkyDriveom, surfanje internetom prilagođeno za Internet Explorer 11, najbolji Internet preglednik za rad na ekranima osjetljivim na dodir, nove aplikacije koje dolaze sa sustavom i mnogo više od toga. Ostale značajke uključuju:

• Redizajnirani Windows Store s kojim će kupci učinkovitije i brže moći pronaći željenu aplikaciju
• Više mogućnosti za naplatu, uključujući Windows Store poklon kartice, jednostavan za kupnju aplikacija, knjiga, igra i drugog sadržaja
• Vrhunsko korisničko iskustvo koje omogućava neprekinut rad s datotekama na raznovrsnim uređajima pri čemu se samo iskustvo rada nimalo ne mijenja

Više... Vaš Komentar Top
AMD GPU trendovi u Q3 2013

Datum objave 26.06.2013

AMD GPU trendovi u Q3 2013

U istraživanju među igračima nedvosmisleno se potvrdilo da besplatne igre koje se dobivaju uz grafičke kartice imaju značajan utjecaj na odluku o izboru grafičke kartice. U ovoj domeni Never Settle Reloaded program postavlja visoku ljestvicu s ponudom besplatnih igara u vrijednosti od čak 185 USD – Tomb Raider, BioShock Infinite, Crysis 3 i Far Cry 3 Blood Dragon. Uz ovaj paket AMD igračima pruža najbolju ponudu besplatnih igara uz proizvode kao što su Radeon HD 7970 grafičke kartice s osnovnim cijenama od 329 USD/299 EUR!

Popularnost 1440p rezolucije je od 2010 eksplodirala, i ova rezolucija se širi brzinom koju nismo vidjeli još od vremena širenja 1080p rezolucije. AMD prati ovaj trend sa proizvodom poput AMD Radeon HD 7970 grafičke kartice koja briljira na visokim rezolicijama sa svojih 3 GB memorije i 384-bitnom sabirnicom, te GCN arhitekturom. Taj je 3GB/384-bitni frame buffer odlično prilagođen tome novom trendu u igračkoj industriji, koji predstavlja trku ka usvajanju korištenja velikih tekstura i kompleksnije geometrije. Programeri su s entuzijazmom usvojili veliku količinu VRAM memorije dostupne na PS4 i Xbox One igračkim konzolama, što ima očigledne posljedice na dizajn dolazećih PC igara. Ako želite da vaš sistem bude najbolje pozicioniran za narednu generaciju igračkih naslova koji se razvijaju sa PS4 i Xbox One igračkim konzolama u vidu, onda je taj veći frame buffer ključni faktor odluke.

AMD od 2012., blisko surađuje s vodećim proizvođačima video igara na optimizaciji nekih povijesnih naslova za Radeon grafiku – Battlefield 4 (Dice), Thief (Eidos), Tomb Raider (Crystal Dynamics), BioShock Infinite (Irrational Games), Crysis 3 (CryTek), Far Cry 3 (Ubisoft), Medal of Honor Warfighter (Danger Close), Dishonored (Arkane Studios), Sleeping Dogs (Square Enix / United Front), Hitman Absolution (IO Interactive) i DiRT Showdown (Codemasters). Ova all-star lista je samo vrh ledene sante vrlo aktivnog AMD Gaming Evolved programa, programa koji je nedavno dobio dozu adrenalina s činjenicom da će cjelokupna naredna generacija igračkih konzola biti pokretana AMD hardverom. Uz to i AMD Radeon HD 7950 također ima veliku korist od svih gore spomenutih prednosti s osnovnom cijenom od  269 USD /249 EUR.

Više... Vaš Komentar Top
NVIDIA GeForce GTX 760

Datum objave 26.06.2013

NVIDIA GeForce GTX 760

NVIDIA je jučer lansirala novi NVIDIA GeForce GTX 760 GPU (1,152 shadera, 256-bitno memorijsko sučelje), koji nudi visoke PC gaming performanse, glatku igrivost i ekskluzivne GeForce GTX funkcije za 199 eura bez PDV-a.
Dizajniran kako bi isporučio visoki broj sličica u sekundi za sve najaktualnije ovogodišnje PC igre, uključujući Call of Duty: Ghosts, Watch Dogs i Battlefield 4, GTX 760 GPU je će biti najnovije oružje za iskustvo igranja u visokoj definiciji. GPU zasnovan na NVIDIA Kepler arhitekturi ima 2,3 gigaflopa procesorske snage, i već je dramatično jači od iduće generacije igraćih konzola koje se očekuju do kraja godine.

Da bi zadovoljili zahtjeve gamera za većim prilagođavanjem i overclocking mogućnostima, GeForce GTX 760 uključuje NVIDIA GPU Boost 2.0 tehnologiju, koja automatski povećava GPU takt za poboljšane performanse, a dodaje temperaturni target i kontrolu ventilatora, kao i dodatni proctor za fino podešavanje napona i optimizaciju za napredna rješenja vodenog hlađenja.

GTX 760 također podržava posljednji niz gaming tehnologija tvrtke NVIDIA, uključujući NVIDIA PhysX i NVIDIA TXAA anti-aliasing. Plus, to podrazumijeva novi NVIDIA GeForce Experience softver, koji pruža drivere za glatko igranje, napredne funkcije kao što su NVIDIA Shadowplay softver i optimalne postavke za igranje igara u najboljoj kvaliteti uz samo jedan klik. A za one igrače koji zahtijevaju najbolje tu je NVIDIA SLI tehnologija.

Pored ovih novih funkcija, GeForce GTX 760 predstavlja ogromna poboljšanja performansi u odnosu na prethodne GeForce GPU-ove. Tri puta je brži od još uvijek popularnog GeForce GTX 275 GPU-a i dva puta brži od GeForce GTX 560 GPU-a, što osigurava značajno bolje igračko iskustvo s podrškom za sve trenutne gaming tehnologije. GTX 760 GPU je dostupan kod vodećih svjetskih proizvođača grafičkih kartica, uključujući ASUS, EVGA, Gainward, KFA2, Gigabyte, Inno3D, MSI, Palit, PNY, Point of View i Zotac. Partnersko sudjelovanje će varirati od regije do regije. Očekivana cijena za referentni model je 199 eura bez uračunatog PDV-a.

Više... Vaš Komentar Top
Intel Labs ponudio pogled u budućnost

Datum objave 26.06.2013

Intel Labs ponudio pogled u budućnost

Stražnja svjetla automobila koja mogu spasiti život, imerzivni zasloni koji fotografijama omogućuju da ispričaju vlastitu priču, personalizirana kupnja. To su samo neke od inovacija koje je Intel Corporation predstavio na svom jedanaestom po redu događaju Research@Intel, na kojem se svake godine izlažu najinovativnija nova istraživanja rođena iz Intelovih internih nastojanja i vanjskih suradnji. Justin Rattner, Intelov direktor tehnologije, otvorio je ovogodišnji događaj isticanjem nekih od dvadeset revolucionarnih istraživačkih projekata koji se danas izlažu.

Kao dopunu vlastitim robusnim i raznovrsnim istraživačkim nastojanjima, Intel Labs prije dvije je godine implementirao jedinstven model izravne suradnje s vodećim svjetskim akademskim istraživačima i tako stvorio globalnu mrežu koja se sastoji od sedam Intelovih centara za znanost i tehnologiju (Intel Science and Technology Centers, ISTC) i šest Intelovih suradničkih istraživačkih instituta (Intel Collaborative Research Institutes, ICRI). Svaki od centara izgradio je vlastitu dinamičnu zajednicu istraživača u cilju ubrzanja napretka na području ugrađenog računalstva, računalstva u oblaku, društvenog i sigurnog računalstva te drugim područjima. Na ovogodišnjem događaju predstavljeni su primjeri napredovanja ostvarenih takvim istraživanjima – i mnogih iz Intelovih vlastitih laboratorija – u navedenim i mnogim drugim sektorima, uključujući vizualno računalstvo i računalstvo s podrškom za prepoznavanje okruženja, a predstavljen je i napredak postignut na područjima kao što je rad s velikim skupovima podataka.

"Većinu istraživanja provode Intelovi vlastiti istraživači, no oduševljava nas kvaliteta i kvantiteta istraživanja u ISTC-ovima i ICRI-evima", izjavio je Rattner. "Važno je naglasiti da se dubinski suradnička struktura tih djelovanja temelji na modelu otvorenog intelektualnog vlasništva, pa tako od njih koristi imaju ne samo Intel i provoditelji istraživanja, već i sektor visoke industrije i ljudsko društvo u cjelini."

Izlošci na događaju Research@Intel smješteni su u četiri različite zone, kao što su:

Obogaćivanje života: razvoj računalnih sustava kojima se pojednostavnjuje, poboljšava i obogaćuje život. Cilj je istraživanja ljudima pomoći da ih se razumije, da se izražavaju i budu slobodni. Jedan od izložaka, pod naslovom “Be Meaningful”, koristi tzv. “Shelf Edge Technology (SET)” pomoću koje se prepoznaje prisutnost neke osobe u trgovini te pridonosi stvaranju smislenijeg, personaliziranijeg okruženja za kupnju. Ako je, primjerice, u automobilu potrebno promijeniti filtar, SET bi pomoću zapisnika o servisiranju vozila mogao vlasnika upozoriti da mu treba određeni filtar kada ovaj uđe u trgovinu autodijelovima. Ako je osoba alergična na kikiriki, SET bi je mogao upozoriti na potencijalno opasne proizvode. Ako osoba planira pripremiti losos za večeru, SET bi joj mogao preporučiti vina koja najbolje idu uz taj obrok.

Podatkovno društvo: snaga podataka dostupna svima. Osim probijanja granica kada je riječ o radu s velikim skupovima podataka u institucijama, Intel Labs veliku pozornost pridaje i istraživanju smislene razmjene podataka između pojedinaca. Istraživači proučavaju moguće načine prilagodbe digitalne infrastrukture kako bi se korisnicima omogućilo bolje bilježenje i premještanje digitalnih informacija te jednostavan i učinkovit rad s njima. U izlošku pod naslovom “Vibrant Data Communities” istraživači iz laboratorija Intel Labs spojili su javne i osobne podatke s algoritmima s podrškom za prepoznavanje okruženja kako bi pronašli i isporučili podatke najkorisnije pojedinom korisniku. Tako bi, primjerice, senzori za kontrolu kvalitete zraka u određenom kvartu mogli korisniku omogućiti da zaobiđe mjesta s najviše peludi tijekom sezone alergija.

Sveprisutna inteligencija: inovacije koje preobražuju nežive predmete dodavanjem mogućnosti prepoznavanja okoline te tako pridonose stvaranju održivih i pametnih okruženja za život. Tako je u jednom izlošku predstavljen rad istraživača na jednostavnim alatima kojima će se automatizirati kontekstni znakovi iz postojećih senzora da bi kuća smisleno reagirala na događaje i jedinstvene potrebe obitelji. U izlošku se pokazuje kako jednostavno povezati web-kameru i stereosustav te ih koristiti kao kućni alarmni sustav ili pak kako povezati web-kameru koja prima kontekstne znakove od djeteta u kolijevci i alarm pokraj kreveta roditelja te ih koristiti kao dojavnik za dijete.

Tehnološke osnove: tehnološke komponente – uključujući sklopove, arhitekturu i programsku opremu – koje su temelj za sva gore spomenuta područja. Tako, primjerice, izložak “Protecting Sensor Data” koristi Intelovu strojnu i programsku opremu kako bi zlonamjernim korisnicima onemogućio pristup osobnim podacima koje su snimile kamere, mikrofoni i GPS lokatori ugrađeni u mobilne uređaje.

Više... Vaš Komentar Top
Genius Maurus X

Datum objave 24.06.2013

Genius Maurus X

Genius je predstavio miš namijenjen zahtjevnim igračima, pod nazivom Maurus X.
Ovaj miš izrađen je prije svega za ljubitelje FPS igara, a može se pohvaliti posebnim ultraljubičastim premazom na glavnim tipkama te gumiranim bokovima za što bolje ležanje u ruci tijekom brzog igranja.
Maurus X opremljen je SG Core tehnologijom koja nudi raspon rezolucije između 100 i 4.000 dpi koji možete mijenjati tijekom igranja jednostavnim pritiskom na odgovarajuću tipku, što vam omogućuje da ponašanje miša prilagodite trenutnoj igri ili trenutnoj situaciji. Brzina reakcije miša iznosi samo jednu milisekundu, budući da se sva potrebna podešavanja odvijaju interno, u ugrađenoj memoriji.

Pleteni kabel dužine 1,8 metara te pozlaćeni USB konektor osiguravaju stabilan prijenos signala. Igrači mogu definirati različite profile za korištenje ovog miša u raznim situacijama, uz pomoć korisničkog sučelja Scorpion koje vam omogućuje da definirate do 40 makro-naredbi. Maurus X opremljen je ugrađenim utegom mase 50 gramate OMROM prekidačima zahvaljujući kojima tipke mogu izdržati do osam milijuna klikova.
Maurus X je dostupan u opremljenijim dućanima opreme za računala već sada.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 sata

VPN

Objavljeno prije 3 sata

Iskon

Objavljeno prije 4 sata

Svaštara

Objavljeno prije 4 sata

P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope...

Objavljeno prije 4 sata

A1 Xplore TV aplikacija - MAXtv (samostalni)

Novosti

Sony Xperia 10 VI - srednja klasa za ljubitelje malih zaslona

Novi Sony pametni telefon srednje klase Xperia 10 VI dolazi na tržište u lipnju po cijeni od 399 eura  u crnoj, bijeloj i svijetloplavoj boji. Ovaj lagani uređaj, težine samo 164 grama, nudi elegantan dizajn s stražnjim poklopcem od recikli... Pročitaj više

Google najavljuje Veo, Imagen 3 i Music AI Sandbox alate za stvaranje multimedije

Google je predstavio niz inovativnih alata za generiranje multimedijskog sadržaja, pokazujući svoju snagu u području umjetne inteligencije i natječući se s konkurentima poput OpenAI-a. Predstavljeni alati pokazuju Googleovu predanost inovac... Pročitaj više

Sapphire PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frost Punk 2 Edition

SAPPHIRE je u suradnji s AMD-om i 11 bit Studios, tvrtkom koja je razvila naslove kao što su This War of Mine i seriju igara Frostpunk, razvio PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition grafičku karticu. Ovo ograničeno izdanje grafičke... Pročitaj više

Xperia 1 VI - Sony napokon osluškuje mišljenja ciljanih korisnika

Xperia 1 VI najnoviji je model u stopama Xperia 1 V, a kao što možete vidjeti iz rimskih brojeva na kraju riječi, to je šesta generacija serije 1. Ova serija Sony modela namijenjena je za one koji žele najnovije značajke i visoke specifikac... Pročitaj više

Google I/O 2024: LearnLM, Gemini 1.5 Flash, Gemini 1.5 Pro, Ask Photos, Gemma 2

Od 14. do 15. svibnja Google je održao konferenciju za razvojne programere "Google I/O" u Mountain Viewu u Kaliforniji, SAD.  Ove godine predstavljeno je više nego ikada noviteta, a ovo su neki od njih... LearnLM - poboljšano učenje uz pomo... Pročitaj više

Sve novosti