Na vidiku pad cijena u segment DRAM-a i NAND-a

Datum objave 20.10.2020 - Sanja Ledinek

Na vidiku pad cijena u segment DRAM-a i NAND-a

Na vidiku pad cijena u segment DRAM-a i NAND-a

Pad cijena memorije 1

Stižu odlične vijesti za nas potrošače. Prema najnovijem izvješću TrendForcea , zbog velike ponude DRAM i NAND flash memorije doći će do pada cijena ovih komponenata, kao kao i uređaja koji ih integriraju.

U svjetlu nedavnih američkih sankcija Huaweiju, druge marke pametnih telefona aktivno se opskrbljuju memorijskim proizvodima nastojeći uhvatiti njihov izgubljeni tržišni udio, ali ovaj zamah nabave nije dovoljan da poboljša letargično stanje tržišta memorije. Uz to, budući da potražnja za memorijom od poslužiteljske industrije još uvijek nije ostvarila primjetan oporavak, očekuje se da će ukupna potražnja ostati slaba u 4Q20 i smanjiti se za oko 10 postotna boda.

Pad cijena memorije

Što se tiče mobilnog DRAM-a, Xiaomi, OPPO i Vivo hitno se opskrbljuju ključnim komponentama za koje se očekuje da će imati pad oko 5 postotna boda. S druge strane, budući da većina CSP-ova i klijenata poslovnog poslužitelja trenutno održavaju relativno visoku razinu zaliha poslužiteljskog DRAM-a, potražnja bi mogla i u ovom segmentu potencijalno pasti od oko 15 postotna boda u 4Q20.Do kraja ove godine predviđa se da će i cijene glavnih modula od 32 GB doseći oko 100-110 američkih dolara, što je blizu najniže točke prethodnog cikličkog pada. Sve u svemu, predviđa se da će cijena DRAM-a pasti za oko 10 postotna boda u 4Q20.

Osvrnemo li se na SSD, njihove cijene bi mogle pasti 10-15 postotna boda, jer ovo obično vrlo usko tržište već nekoliko mjeseci ima neravnotežu između ponude koja je očito veća od potražnje.

TrendForce analitičari predviđaju da će se pad cijena nastaviti i početkom 2021. godine u NAND flashu, ali i u DRAM-u.

Više... Vaš Komentar Top
Cooler Master Hyper 212 EVO V2

Datum objave 19.10.2020

Cooler Master Hyper 212 EVO V2

hyper_212_evo_v2

Cooler Master predstavlja Hyper 212 EVO V2 hladnjak koji je nadogradnja i poboljšanje na dosadašnju Hyper 212 seriju. Novost je asimetrični dizajn toplovodnih cijevi, koji sada omogućava 100% kompatibilnost s RAM modulima, a i profil hladnjaka je nešto smanjen. Proizvođać i dalje koristi Direct Contact tehnologiju toplovodnih cijevi, a novi je SickleFlow 120 ventilator, kao i univerzalni nosači koji su poboljšani. Preporučena cijena hladnjaka je 35 €.

Više... Vaš Komentar Top
Halloween rasprodaja: Windowsi 10 Pro za 8,10€ i Office 2016 Pro za 20,78€

Datum objave 16.10.2020

Halloween rasprodaja: Windowsi 10 Pro za 8,10€ i Office 2016 Pro za 20,78€

PCE_Oct_2020_1

Približava nam Noć vještica ili Halloween! Da bi to proslavili, U2KEY ima veliku promociju proizvoda iz svoje ponude. Na U2KEY platformi možete nabaviti softver koji želite za samo desetke ili pak nekoliko dolara. Ako se spremate u nabavku novog softvera, ovo je prilika koju ne smijete propustiti.

Dodatno, U2KEY je pripremuo i razne kupone za popust. Sve dok prilikom kupnje softvera unesete odgovarajući kupon za popust, softverski ključ možete kupiti po cijeni koja je daleko niža od izvorne cijene, čak i do 38%. Na primjer, kodom za popust PCE možete kupiti Windows 10 Pro po cijeni od 8,10 €, što će vam omogućiti popust od 38%. Također možete upotrijebiti kod za popust PCF za kupnju sustava Office 2016 Pro po cijeni od 20,78 €.

U2KEY ima više proizvoda, željeni softver možete pronaći u sljedećim retcima:

Dodatnih 38% popusta za neke specifične proizvode iskoristite uz pomoć PCE koda:

Dodatnih 24% popusta za Office 2016 Pro iskoristite uz pomoć kupona PCF:

Dodatnih 10% popusta na sljedeće proizvode iskoristite uz pomoć kupona PCG:

Preporuka popularnih igara:

Za bilo kakva pitnja poknaktirajte korisničku službu U2KEY-a na chatu koji je dostupan uživo 24 sata.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Dostupno novo 3DMark Wild Life mjerilo za više platformi

Datum objave 16.10.2020

Dostupno novo 3DMark Wild Life mjerilo za više platformi

3dmark-wild-life

3DMark Wild Life je nova mjerna platforma za usporedbu grafičkih performansi Apple, Android i Windows uređaja.

3DMark Wild Life mjeri performanse GPU-a generirajući zahtjevnu scenu sličnu igri u stvarnom vremenu. Koristi Vulkan API na Android uređajima i Windows računalima. Na iOS uređajima koristi Metal API.

Nudi dva načina za testiranje uređaja:  Brzu usporedbu koja mjeri trenutne performanse i duži test opterećenja (stres test) koji pokazuje kako vaš uređaj radi u dužim razdobljima velikog opterećenja. Zanimljivo je da glavni rezultat testa otpornosti na stres je tablica koja pokazuje kako su se performanse uređaja promijenile tijekom testa. Ovaj grafikon može pomoći da shvatite kako vaš uređaj upravlja performansama i toplinom tijekom intenzivne upotrebe.

S 3DMark također je lako vidjeti kako glavna ažuriranja OS-a poput Androida 11 i iOS-a 14, utječu na performanse uređaja.

Osim toga 3DMark prikazuje jedinstveni grafikon niza rezultata koje su poslali drugi korisnici širom svijeta. Sve ljestvice i ljestvice ažuriraju se svakodnevno kako dolaze novi referentni rezultati.

Preuzimanje aplikacija

 • Preuzimanje za Android uređaje (  potreban je Android 10 ili noviji))
 • Preuzimanje za iOS uređaje ( potreban je pametni telefon s iPhonea 6s ili noviji s iOS 13+)
 • Preuzimanje za Windows računala: Steam 3DMark Advanced Edition, web stranice UL Benchmarks, trgovine Green Man Gaming

Wild Life dostupan je kao besplatno ažuriranje za kupce 3DMark Professional Edition s važećom godišnjom licencom. Kupci sa starijom vječnom licencom morati će kupiti godišnju licencu za otključavanje mjerila Wild Life.

Više... Vaš Komentar Top
Arctic objavio CPU hladnjak Freezer 50 TR

Datum objave 16.10.2020

Arctic objavio CPU hladnjak Freezer 50 TR

Freezer_50_TR_1

Paleta modela CPU hladnjaka švicarske tvrtke Arctic proširena je s varijantom Freezer 50 TR , prilagođenom za Intel i AMD platforme.

ARCTIC Freezer 50 TR dvostruki je tower CPU hladnjak s dva ventilatora P-serije u push-pull konfiguraciji. To je vrlo moćno rashladno rješenje za AMD Ryzen Threadripper CPU. Učinkovito i tiho hladi procesore s do 64 jezgre. Kao prvi hladnjak iz ARCTIC-a, Freezer 50 TR opremljen je potpuno adresiranim RGB-om.  Njegovim A-RGB LED diodama može se upravljati neovisno te u potpunosti osvijetliti izravno putem veze A-RGB matične ploče ili vanjskog kontrolera ili sinkronizirati s osvjetljenjem drugog hardvera. Arctic Freezer 50 TR sastoji se od aluminijske osnove i osam zakrivljenih toplinskih cijevi s direktnim dodirom u obliku slova “U” za bolju raspodjelu i brže odvođenje topline.

Freezer_50_TR_2

Ugrađena su dva P ventilatora koja rade u push-pull konfiguraciji. Sukladno tome 50 TR koristi sve prednosti P ventilatora:

 • Visoki statički tlak za poboljšane performanse hlađenja
 • Prošireni raspon brzine
 • Niža potrošnja energije
 • Manje vibracija
 • Poboljšani vijek trajanja
 • Kvalitetni klizni ležaj
 • PWM za sinkronu kontrolu pumpe / ventilatora

Budući da je Freezer 50 TR dizajniran za maksimalne performanse i ima masivni hladnjak, nema neograničen RAM prostor. Preporučena maksimalna visina memorijskih modula je 37,5 mm. Ovo je ograničenje uglavnom zbog vrha na dnu hladnjaka 50 TR. Viši moduli također mogu biti kompatibilni ako imaju hladnjak u obliku slova V ili centralno udubljen.

Dimenzije sustava za hlađenje Arctic Freezer 50 TR su 147,8 mm (dubina) x 149,5 mm (širina) x 165 mm (visina). Teži  1700 grama.

Preporučena cijena CPU hladnjaka Arctic Freezer 50 za europsku maloprodaju je 60 eura. Varijanta s ARGB kontrolerom nudi se za 70 eura.

Više... Vaš Komentar Top
Samsung Pro Plus, Evo Plus SD kartice mogu preživjeti slanu vodu

Datum objave 16.10.2020

Samsung Pro Plus, Evo Plus SD kartice mogu preživjeti slanu vodu

Samsung Pro Plus, Evo Plus SD kartice mogu preživjeti slanu vodu_1

Samsung je najavio nove izdržljive PRO Plus i EVO Plus SD kartice koje podnose padove do 5 m, neravnine i potapanje u morsku vodu na dubinu od 1 m tijekom tri dana. Uz to, rade na temperaturama od -25 ° C do 85 ° C. Samsung kaže da mogu preživjeti magnetsko zračenje i rentgensko poput skenera u zračnoj luci. Samsung PRO Plus SD kartice jamče brzinu čitanja do 100 MB / s i brzinu pisanja do 90 MB / s (60 MB / s na modelu od 32 GB).

Za profesionalne fotografe, kinematografe i YouTubere, ove performanse sekvencijalnog pisanja omogućuju besprijekorno 4K video snimanje i “rafalne” snimke.

Samsung Pro Plus, Evo Plus SD kartice mogu preživjeti slanu vodu_2

SD kartice se mogu koristiti na širokom spektru uređaja, uključujući DSLR fotoaparate, kompaktne fotoaparate bez zrcala, videokamere i računala. Obje SD kartice imaju UHS-I sučelje i ocjenu klase 10. Samsung daje 10-godišnje jamstvo na sve memorijske kartice čime pokazuje da su kartice sigurna kupnja.

I možda najvažnije, nisu preskupe.

PRO Plus

 • 256 GB: 49,99 USD
 • 128 GB: 25,99 USD
 • 64 GB: 16,99 USD (dostupno 8. studenog )
 • 32 GB: 9,99 USD (dostupno 8. studenog )

EVO Plus

 • 256 GB: 39,99 USD
 • 128 GB: 19,99 USD
 • 64 GB: 12,99 USD
 • 32 GB: 6,99 USD
Više... Vaš Komentar Top
iPhone 12 OLED zasloni nose potpis Samsunga i LG-ja

Datum objave 16.10.2020

iPhone 12 OLED zasloni nose potpis Samsunga i LG-ja

iPhone 12 OLED zasloni nose potpis

iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max su po prvi puta kao serija opremljeni OLED zaslonima. Imaju tri različite veličine zaslona – 5,4 inča, 6,1 inča i 6,7 inča.

Prema izvještaju, LG Display potpisuje proizvodnju 6,1-inčnog panela za iPhone 12 i iPhone 12 Pro. Za 5,4-inčni iPhone Mini i 6,7-inčni iPhone 12 Pro proizvođač je Samsung Display. Očekuje se da će do kraja ove godine div sa sjedištem u Cupertinu proizvesti oko 70 do 80 milijuna Apple iPhone 12 modela.

Očekuje se da će Appleu, LG osigurati 20 milijuna komada, a Samsung 60 milijuna komada OLED panela. Ove brojke predstavljaju značajan rast LG Displaya koji je Appleu prošle godine isporučio samo 5 milijuna zaslona. S druge strane, Samsung je osigurao oko 50 milijuna jedinica.  Kineski BOE također je pokušao postati dobavljač Appleovih OLED panela, ali prvi pokušaj nije odobren. Međutim, izvješća ukazuju na to da BOE može postati dobavljač panela sljedeće godine.

Podsjetimo, Apple je prvi put usvojio OLED zaslon na iPhoneu X 2017. godine. iPhone 11 ima dva modela koja koriste OLED panele: Pro i Pro Max.

Više... Vaš Komentar Top
Rast tržišta osobnih računala na najvišoj razini u 10 godina

Datum objave 16.10.2020

Rast tržišta osobnih računala na najvišoj razini u 10 godina

Rast tržišta osobnih računala na najvišoj razini u 10 godina

Prema Canalysu, prodaja računala u 2020. ima najveći porast u posljednjih 10 godina iako je u prvom tromjesečju bila prilično slaba. Međutim, u drugom tromjesečju je došlo do naglog skoka i pozitivan trend se nastavio u trećem tromjesečju za 13 postotna boda.

Globalne isporuke prijenosnih računala dosegle su 64 milijuna jedinica. Jedan od razloga je velika potražnja zbog pandemije COVID-19 koja je prisilila mnoge da nastave raditi od kuće. Pogledamo li malo detaljnije statistiku, isporuke prijenosnih računala i mobilnih radnih stanica povećale za 28,3 postotna boda na godišnjoj razini.  S druge strane, isporuke stolnih radnih stanica pale su za 26 postotna boda. Lenovo je u trećem tromjesečju osvojio prvo mjesto na tržištu s porastom od 11,4 postotna boda i isporukama od više od 19 milijuna uređaja.  HP je porastao za 11,9 postotna boda i isporučio 18,7 milijuna uređaja.  Apple i Acer zauzeli su četvrto, odnosno peto mjesto, sa stopama rasta od 13,2 i 15 postotna boda.

Više... Vaš Komentar Top
iPhone 12 serija 5G mobitela je ovdje! Od minija do Pro Maxa

Datum objave 14.10.2020

iPhone 12 serija 5G mobitela je ovdje! Od minija do Pro Maxa

iPhone 12 (1)

Što je zajedničko cijeloj iPhone 12 seriji?

Ovogodišnja iPhone 12 serija vraća se u iPhone 4/5s eru dizajna s ravnim zaslonima, kutnim kućištem i metalnim okvirima, te izvedbom s IP68 vodootpornosti i otpornosti na prašinu. To znači da mogu podnijeti pad u vodu do dubine od 6 metara na 30 minuta i zaštićeni su od slučajnog dodira s kapljicama tekućina poput vrućih ili gaziranih pića. Još uvijek ima Lightning sučelje, ali bežično punjenje je nadograđeno. Sada koristi naziv “MagSafe”. Izvorno je to ime jedinstvenog priključka za magnetsko punjenje na MacBook-u.

iPhone 12 (2)

OLED Super Retina XDR

iPhone 12 (3)

Svi novi modeli imaju zaslon OLED Super Retina XDR. LCD napokon postao je povijest iPhonea. Osim toga, na prednje staklo dodan je “keramički štit”. Dodaje novu fazu kristalizacije visoke temperature tijekom stvaranja nanokeramičkih kristala unutar staklenih matrica, za 4 puta veću otpornost na pad od iPhonea 11. Apple je zadržao velike usjeke na vrhu zaslona za senzore uključujući FaceID sustav za prepoznavanje lica. Na prednjoj strani nalazi se objektiv od 12 MP s otvorom blende F2.2 i mogućnošću snimanja HDR video zapisa s Dolby Visionom do 30 fps. 

iPhone 12 (9)

iPhone 12 kamere

Što se tiče broja kamera, Apple se očito ne nadmeće s Android telefonima. Cijela nova serija opremljena je 12 MP širokokutnim (ekvivalentno 16 mm) modulom otvora blende f /1,6 i ultraširokokutnim modulom (ekvivalentno 13 mm, f/2,4). Uz to, noćni način rada i tehnologija Deep Fusion (više tekstura i manje šuma na fotografijama) sada su na svim kamerama. Također je prisutan Smart HDR 3, koji koristi strojno učenje za inteligentno podešavanje ravnoteže bijelih, kontrasta, tekstura i zasićenosti fotografije za prirodne slike.

Za Pro model Apple je dodao LiDAR senzore 3D tehnologije mapiranja proširenih stvarnosti, koji ujedno donose 6 puta brži autofokus pri slabom osvjetljenju. Nadalje, ova dva modela mogu snimati video zapise u Dolby Vision HDR-u na dubini od 10 bita (60 puta više boja nego prije), što nije moguće ni jednom drugom pametnom telefonu. Te se snimke mogu izvršiti izravno na uređajima, u aplikaciji Fotografije, ali iMovieu, a kasnije i na Macu u Final Cut Pro X. Moguće je snimiti i video zapise u 4K pri 24/30 / 60fps, u FHD 1080p pri 30 / 60fps u HD 720p pri 30fps u HEVC i H.264 formatima.

iPhone 12 (10)

Konačno, integriran je i novi format nazvani Apple ProRAW: u osnovi uključuje primjere Appleove računalne obrade (Smart HDR i Deep Fusion) na RAW fotografije.

iPhone 12 (1a)

5G modemi

Još jedna zajednička karakteristika je A14 Bionic aplikativni procesor i 5G modemi kojima tvrtka dodaje malo vlastitih kreativnosti sa Smart Data načinom rada. Potonji koristi 4G ili 5G signalne signale u skladu s potrebama aplikacije. Primjerice, korisnik može odrediti da mu YouTube uvijek koristi 5G mreže, WhatsApp 4G. Na taj način se štedi energija baterija.

Glavne razlike između iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone Pro i iPhone Pro Max

 iPhone 12 (4) pro modeli

iPhone 12 mini

Apple uspoređuje iPhone 12 mini s 4,7-inčnim iPhoneom 8, koji je manji, ali njegov zaslon je veći s duljinom dijagonale 5,4-inča rezolucije 1080 x 2340 piksela. Imam kućište dimenzija 131,5 x 64,2 x 7,4 mm i masu 133 grama, dok je okvir od aluminijske legure.

Kapacitet interne flash memorije je 64/128/256 GB. Jedini je proizvod u seriji s jednom SIM karticom. Dvostruke kamere su otvora blende ƒ/1,6. iPhone 12 mini ima procijenjeno trajanje baterija do 15 sati lokalne reprodukcije videozapisa, do 10 sati reprodukcije video zapisa i do 50 sati reprodukcije zvuka. Za Apple fanove koji ne mogu priuštiti kupnju vrhunskog iPhonea 12, može se nazvati savršenim izborom. Nije jeftin, ali nije ni preskup. iPhone 12 bit bit će dostupan u plavoj, zelenoj, crnoj, bijeloj i crvenoj boji.

iPhone 12

iPhone 12 (6)

iPhone 12 dolazi sa 6,1 inčnim zaslonom rezolucije 1170 x 2532 piksela. Kućište ima mat okvir od aluminijske legure. Kapacitet interne flash memorije dostupan je za odabir od 64/128/256 GB. Njegova skupna kamera ima i jednu široku i ultraširokokutnu blendu ƒ/1,6. Što se tiče autonomije, iPhone 12 ima procijenjenu autonomiju do 17 sati u lokalnoj reprodukciji video zapisa, do 11 sati u reprodukciji video zapisa i do 65 sati u reprodukciji zvuka.

Bit će dostupan za kupnju u crnoj, bijeloj, crvenoj, plavoj i zelenoj boji. Ima dimenzije 146,7 x 71,5 x 7,4 mm, težak je  162 grama .

iPhone 12 Pro

iPhone 12 (7)

Ovaj model dolazi sa 6,1-inčnim zaslonom rezolucije 2,778 x 1,284 piksela (19,5: 9, 458 ppi) s najvećom svjetlinom od 1.200 nita. Kućište je s poliranim okvirima od nehrđajućeg čelika. Kapacitet interne flash memorije dostupan je sa 128/256/512 GB.

Na poleđini su tri foto modula: širokokutni (ekvivalent od 16 mm) 7-elementarni (12 MP, ƒ / 1,6), ultra-širokokutni ekvivalent od 16 mm) 5-elementarni (12 MP, ƒ2,4) s vidnim poljem od 120 stupnjeva i telefona od 6 elemenata (12 MP, ƒ / 2,0). Telefoto pruža četverostruko optičko zumiranje i radim 10x digitalno, dok širokokutni može uhvatiti 87% više svjetlosti. Svi moduli imaju sustav optičke stabilizacije.

Dostupan je u zlatnoj, srebrnoj, grafitnoj i morsko plavoj. iPhone 12 Pro dimenzija je 146,7 x 71,5 x7,4 mm i težak je 187 grama.

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max ima najveći zaslon dijagonale 6,7 inča u rezoluciji 2778 × 1284 piksela. Njegov okvir od nehrđajućeg čelika je poliran. Boje kućišta su zlatna, srebrna, grafitna, morsko plava. Dimenzija je 160,8 x 78,1 x 7,4 mm, teži  226 grama.
Kapacitet interne flash memorije dostupan je sa 128/256/512 GB. Također ima sustav od tri kamere nudeći značajno poboljšanje. Glavna kamera koristi senzor veličine 1,7 μm piksela, što znatno poboljšava performanse pri slabom osvjetljenju. Štoviše, ovdje je korišten novi sustav stabilizacije matrice. Tu je i telefoto modul koji ima žarišnu duljinu od 65 mm s otvorom blende f/2,2, što daje 2,5x optički zum i 12x digitalni.

Cijene u  prosjeku u Europi su sljedeće:

 • iPhone 12 mini, 64 GB: 829 eura
 • iPhone 12 mini, 128 GB: 879 eura
 • iPhone 12 mini, 256 GB: 999 eura
 • iPhone 12, 64 GB: 929 eura
 • iPhone 12, 128 GB: 979 eura
 • iPhone 12, 256 GB: 1.099 eura
 • iPhone 12 Pro, 128 GB: 1.179 eura
 • iPhone 12 Pro, 256 GB: 1.299 eura
 • iPhone 12 Pro, 512 GB: 1.529 eura
 • iPhone 12 Pro Max, 128 GB: 1.279 eura
 • iPhone 12 Pro Max, 256 GB: 1.399 eura
 • iPhone 12 Pro Max, 512 GB: 1.629 eura

Za cijene u Hrvatskoj još uvijek čekamo službenu objavu.

Na kraju ćemo samo dodati da iPhone 12 serija više ne dolazi sa slušalicama i punjačima, već će te u kutiji dobiti samo uređaj, kabelom za punjenje Type-C Lightning sučelja i priručnik.

Više... Vaš Komentar Top
Približite se akciji uz Canon PowerShot ZOOM

Datum objave 14.10.2020

Približite se akciji uz Canon PowerShot ZOOM

Canon PowerShot ZOOM (I)

Canon Europe danas predstavlja PowerShot ZOOM – lagani fotoaparat razlučivosti 12 megapiksela koji stane na dlan sa stabilizacijom slike i zumom u tri koraka koji se lako koristi. Pomoću njega korisnici će moći iskusiti svaki trenutak i detaljno ga ponovno proživjeti. Canon PowerShot ZOOM dinamičan je i inovativan koncept prema dizajnu proizvoda i načinu korištenja – prenosiv fotoaparat s jednim fiksnim objektivom koji može snimati Full HD videozapise i superzumom. Uz zum od 100 mm, 400 mm i digitalno proširenih 800 mm ovaj kompaktni digitalni fotoaparat savršen je za obitelji koje uživaju u aktivnostima na otvorenom ili ljubiteljima prirode koji se žele približiti životinjskom svijetu, ali tako da ga ne uznemiruju.

Canon PowerShot ZOOM (II)

Glavne značajke fotoaparata Canon PowerShot ZOOM:

 • senzor razlučivosti 12,1 megapiksela
 • zum u tri koraka između žarišnih duljina 100 mm, 400 mm, 800 mm
 • optička stabilizacija slike u 4 osi
 • Full HD filmovi u 1080p @ 24/25/30 sličica/s
 • uređaji s priključkom USB Type-C kompatibilni sa standardom USB-PD
 • Wi-Fi i Bluetooth
Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

A1 - ex B.net

Objavljeno prije 7 minuta

Dobra klima

Objavljeno prije 11 minuta

(Frontier) Elite: Dangerous

Objavljeno prije 12 minuta

NAS DIY - samogradnja, oprema, operativni sustavi, pitanja,...

Objavljeno prije 12 minuta

Koju tipkovnicu kupiti ?

Novosti

Streacom DB1 & Nano90

Streacom predstavlja novo ultra kompaktno fanless ITX kućište dizajnirano za novu generaciju APU-a, tj. iGPU-a nižeg TDP-a. S ukupnom zapreminom manjom od 5 l (222 x 222 x 101 mm), DB1 je Streacomovo najkompaktnije kućište bez ventilatora,... Pročitaj više

ASRock predstavlja matične ploče Taichi Razer X570 / B550

ASRock je najavio novo partnerstvo s Razerom u razvoju ASRock Taichi Razer Edition linije matičnih ploča s integriranim Chroma RGB osvjetljenjem kojim se može upravljati uz Razer Synapse 3. ASRock Taichi Razer Edition bit će dostupne s dvij... Pročitaj više

3DMark dodaje novu funkciju za procjenu stvarnog FPS-a igre

U potpunosti je obnovljeno 3DMark sučelje alata za testiranje performansi grafičkih kartica. Donosi prikaz više informacija i novu funkciju za procjenu stvarnog FPS-a za igre. U novom sučelju korisnici mogu vidjeti ne samo vlastite rezultat... Pročitaj više

Windowsi 10 za samo 4,03 €, a Office 2016 Pro za 22,11 €

Kako bi dostojno proslavili Black Friday, u u2key.com shopu, koji ionako ima najniže cijene Microsoftovih proizvoda, licenci (što uključuje i Windows 10), pripemili su još jednu promociju s odličnim cijenama. Ovaj shop omogućava nabavku pra... Pročitaj više

XPG SPECTRIX D50 Xtreme overclockiran na 5400 MT/s

ADATA Technology objavio je da je njihov XPG laboratorij za overclockiranje (XPG Overclocking Lab, XOCL) postavio RGB DDR4 memorijski modul SPECTRIX D50 Xtreme na frekvenciju od 5400 MT/s. Taj je rezultat postignut s matičnom pločom GIGABYT... Pročitaj više

Sve novosti