Novi Fractal Celsius+ AIO hladnjaci

Datum objave 08.04.2020 - Krešimir Matanović

Novi Fractal Celsius+ AIO hladnjaci

Novi Fractal Celsius+ AIO hladnjaci

celsius+_1

Fractal Design predstavlja nova Celsius+ AIO vodena hlađenja koja dolaze s ARGB osvjetljenjem na pumpi, redizajniranim vodenim blokom i PWM kontolerom integriranim na radijatorima. Kao i njihovi prethodnici, i novi modeli dolaze u 240, 280 i 360-milimetarskim izvedbama, a kupci mogu birati žele li Dynamic X2 ili Prisma ARGB ventilatore.

celsius+_2

Novost je i Smart Auto način rada koji dinamički mijenja brzinu pumpe i ventilatora u ovisnosti o opterećenju, a opletene cijevi koje idu iz pumpe prema radijatoru sadrže i napojne te ARGB kabele za ventilatore. Ujedno, glava pumpe je okretna i omogućava promjenu između Auto i PWM moda rada, ako korisnik želi ručno preuzeti kontrolu. Novi će se hladnjaci na tržištu naći uskoro.

Više... Vaš Komentar Top
Corsair Dark Core RGB Pro

Datum objave 08.04.2020

Corsair Dark Core RGB Pro

Corsair je predstavio nove Dark Core RGB Pro i Corsair Dark Core RGB Pro SE modele miševa, koji su nadogradnja na dosadašnji Dark Core RGB SE. Novi wireless top modeli ovoga proizvođača donose Slipstream Wireless tehnologiju, tzv. hyper-polling, opciju žičanog i bežičnog punjenja baterije i senzor rezolucije 18.000 DPI-a.

Novi je senzor oznake PixArt PAW3392, a osjetljivost mu se može podešavati u koracima od po 1 DPI, sve do spomenutih visokih 18.000 DPI-a. Zanimljivost je i hyper-polling tehnologija koja omogućava dvostruko bržu komunikaciju s računalom od 2.000 Hz, odnosno pola milisekunde, što mu omogućava better-than-wired latenciju. Miševi imaju i devetz zona RGB LED osvjetljenja te naravno podršku za iCUE softver.

Više... Vaš Komentar Top
Nabavite pravi alat za kućni ured: Office 2019 za 29,50 €, Office 2016 za 19,79 € i Windows 10 za 8,67 €

Datum objave 07.04.2020

Nabavite pravi alat za kućni ured: Office 2019 za 29,50 €, Office 2016 za 19,79 € i Windows 10 za 8,67 €

Krajem siječnja u Europi se kao što znamo pojavio sve veći broj slučajeva oboljelih od COVID-19 bolesti. Virus se raširio u gotovo u svim krajevima svijeta s velikim brojem zaraženih. Ono što je sve iznenadilo je da, prema izjavama pacijenta, nulti pacijent nije imao simptome, zbog čega se virus lako širio na zdrave ljude. Stoga je većina vlada uvela sve strože mjere o kretanju, a kao rezultat toga, sve se više ljudi odlučuje raditi kod kuće. Kućni ured postaje globalni trend u cijelom svijetu. Rad od kuće je praktički bez opasnosti, a tu su i financijske uštede.

Međutim, možemo li od kuće raditi jednako učinkovito kao u uredu? Najprije, pridržavajte se redovnog rasporeda rada i odmora. Drugo, kod kuće postavite zasebno radno područje i sebi nabavite udobne stolove i stolice. Što je još važnije, toplo se preporučuje legaliziranje operativnog sustava i ostalih alata. Pod utjecajem ove epidemije, bilježi se porast prodaje uredskog softvera.

Microsoft Office 2019 čak 29,50 eura, a Office 2016 za 19,79 eura!

Prednosti Microsoft Officea 2019 za svoj SoHo rad ne završavaju na instalaciji i postavljanju računala. Microsoft Office 2019 sadrži korisne značajke koje će vaš rad učiniti jednostavnijim i učinkovitijim. Nadogradite stoga vaše računalo po najpovoljnijoj cijeni za samo 29,50 € s kuponom KWS50. Office 2016 Pro Plus apsolutno je najpoznatiji uredski softver za većinu ljudi. Uz pomoć posebnog kupona KWS40 također možete dobiti 40% popusta kako biste Office 2016 kupili za samo 19,79 eura.

Windows 10 samo 8,67 eura!

Čim se prijavite na računalo sa sustavom Windows 10 pomoću Microsoftovog računa, automatski se primjenjuju jedinstvene konfiguracijske postavke i informacije o korisničkom profilu. Osobni podaci s u oblaku – koristeći kombinaciju Microsoft OneDrive i Box – te nije potreban ni prijenos podataka. Kako bi ljudima osigurali bolje radno iskustvo pod utjecajem ove pandemije, Keysworlds nudi popust od 38% pa će vas Windows 10 koštati samo 8,67 €. Prijavite se uz ekskluzivni kupon KWS38 za svoju narudžbu odmah.

20200317105129

Provjerite cijene Microsoft Office 2019 proizvoda i iskoristite kupon KWS50 za 50% popusta:

Provjerite cijene Microsoft Office 2016 proizvoda i iskoristite kupon KWS40 za 40% popusta:

Provjerite i cijene ostalih Microsoftvovih proizvoda te ostvarite 38% popusta s promo kopdom KWS38:

Jednostavno plati, jednostavno kupi

Keysworlds nudi brz i jednostavan automatski sustav naplate koji garantira 100% zadovoljstva kod kupca. Nakon kupovine će te u roku od par minuta na svoju e-mail adresu primiti kod za preuzimanje proizvoda. Nude jednostavne načine plaćanja kao što je PayPal, Bank Transfer, Credit Card ili Debit Card, te 24/7 podršku korisnicima (service@keysworlds.com) kako bi osigurali svu potrebnu pomoć!

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
SK Hynix DDR5: dvostruka propusnost u odnosu na DDR4 i manja potrošnja energije

Datum objave 07.04.2020

SK Hynix DDR5: dvostruka propusnost u odnosu na DDR4 i manja potrošnja energije

SK_hynix_1Ynm_DDR5_DRAM

SK Hynix otkriva detalje DDR5 memorije koju su razvili u suradnji s napretkom JEDEC-ovog standarda. Koje su prednosti DDR5 standarda?

Dvostruka propusnost u odnosu na DDR4

Budući da broj CPU jezgri sve više raste, SK Hynix kaže da je DDR5 spreman zadovoljiti propusnost memorije u skladu s tim i da će u konačnici ponuditi dvostruku propusnost koja je trenutno dostupna s DDR4 modulima. To će biti osobito smisleno i korisno za velike podatke (big data), računarstvo visokih performansi sljedeće generacije (HPC) i AI analizu podataka.

Kapacitet do 8GB u jednom čipu je zaista impresivan

SK_hynix_DDR5_Advantages

Što se tiče kapaciteta, DDR5 DRAM će startati od 8 Gbita i proširiti se na maksimalnih 64 Gbita, za razliku od čipova proizvedenih u rasponu od 2 Gbita do 16 Gbita.

DDR5 brzine od 4800 Mbps

Kao što možete vidjeti iz tablice s DDR5 specifikacija u nastavku, SK Hynix pokazuje da će se brzine JEDEC za DDR5 module kretati od 4800 Mbps, odnosno 3200 Mbps, a krajnji  cilj je 8400 Mbps. Novi 16 Gbitni DDR5 DRAM testiran je na brzini prijenosa podataka od 5200 Mbps i može obraditi u sekundi 41,6 GB  podataka – 11 video datoteka s punom HD funkcijom (3,7 GB svaka).

Smanjena  potrošnje energije

SK_hynix_DDR5_Specifications

U dijelu potrošnje električne energije, radni napon DDR5 iznosi 1,1 V, što je smanjenje za preko 20% u odnosu na radni napon DDR4 od 1,2 V.

ECC podrška

Konačno, s DDR5, ECC (Error Correcting Code) više nije značajka koja je specifična za neki RAM. ECC podrška će sada biti uključena čak i u setove koji ciljaju krajnjeg korisnika . Naravno, platforma koja koristi RAM-ove mora podržavati ovu značajku kako bi se iskoristile ispravke pogrešaka podataka.

Masovna proizvodnja pred vratima

Južnokorejski proizvođač SK Hynix također priprema za masovnu proizvodnju DDR5 RAM čipova. Početak je planiran ove godine, iako još nije precizno kada će gotovi moduli izaći na tržište. Naravno, trebali bi se pojaviti i procesori i matične ploče s podrškom za ovaj standard memorija. Podrška za DDR5 trebala bi biti dodana Intel i AMD procesorima najkasnije 2021. godine.

Više... Vaš Komentar Top
AIDA64 v6.25

Datum objave 07.04.2020

AIDA64 v6.25

aida64logo

FinalWire je objavio dostupnost nove verzije svog AIDA64 softvera u sve četiri dostupne verzije, sa Extreme i Business edicijama. Novosti uključuju:

 • Aqua Computer Octo sensor support
 • Preliminary support for Intel Elkhart Lake, Jasper Lake, Rocket Lake CPUs
 • Art.Lebedev Optimus Popularis, El Gato Stream Deck LCD support
 • SteelSeries Apex 7, Apex Pro OLED display support
 • Improvements for Intel Z490 chipset based motherboards
 • SMBIOS 3.4.0 support
 • GPU details for AMD Radeon RX 590 GME, Radeon RX 5600 XT
 • GPU details for nVIDIA GeForce GTX 1650 Ti, GeForce MX330, GeForce MX350
Više... Vaš Komentar Top
ASUS ROG ELITE regionalni tim ide na EU masters

Datum objave 06.04.2020

ASUS ROG ELITE regionalni tim ide na EU masters

eu_masters_2020_1

Izvučene su grupe prve faze proljetnog EU Masters turnira 2020. godine, na kojem ćemo gledati najbolje timove iz LoL regionalnih liga Europe.

Od danas, 6. travnja, gledamo grupnu fazu doigravanja faze EU Masters. U play-off će proći po dvije ekipe iz svake skupine iz kojih četiri momčadi idu u glavnu fazu natjecanja. Od španjolskih velikana MAD Lionsa, preko naše proslavljene ekipe ASUS ROG ELITE, do nekolicine bivših igrača EBL lige, sigurno je da će nam u narednim danima biti vrlo zanimljivo.

eu_masters_2020_2

Grupa A je i najvažnija za domaće navijače, jer sadrži jednog od dva predstavnika Esports Balkan League. Naime, u grupi je ASUS ROG ELITE, u kojem će bivši član Zvezde Bor “Kektz” Jeršan igrati u gornjoj traci.  Stefan “Stefan” Nikolić prešao je s jungle pozicije na support, a u jungle će igrati rumunjski George “SpeeDy” Daniel Savu koji igrao u Španjolskoj prošle sezone.

Možda najozbiljniji protivnik u skupini A je ekipa GamerLegion, protiv koje ASUS ROG ELITE igra danas u 20 sati, a predvodi je veteran iz EU LCS-a Petter “Hjarnan” Freyschuss. GamerLegion je završio na trećem mjestu njemačke lige nakon što je u polufinalu izgubio od M-2 od Mousesporta.

eu_masters_2020_3

Osim njih, u skupini će igrati i vice pobjednik Nordijske lige, danska momčad Vipers Inc s kojom ASUS ROG ELITE PLAY igra u 23 sata. Momčad čine četiri Danca i jedan Šveđanin, igrači koji nemaju previše iskustva kada je u pitanju igranje izvan nordijske regije.

Skupinu upotpunjuje češka momčad eSuba, prvak Hitpoint Masters lige koji je prošao grupnu fazu s rezultatom 13-1, te su u finalu uvjerljivo pobijedili Cyber ​​Gaming sa 3-1. S njima će ASUS ROG ELITE igrati prvi jer ovaj meč počinje u 19 sati.

Vjerujemo da će večeras biti izuzetno zanimljivo. Podržite naš ASUS ROG ELITE tim do pobjede na Fortuna eSports kanalu.

Više... Vaš Komentar Top
Xiaomi završava razvoj MIUI 11i prebacuje se na MIUI 12

Datum objave 06.04.2020

Xiaomi završava razvoj MIUI 11i prebacuje se na MIUI 12

miui_12_1

Xiaomi je zaustavio daljnji rad na poboljšanju MIUI 11 za svoje mobilne uređaje, ali ne zbog korona virusa, već iz potpuno različitih razloga – stvaranju  MIUI 12.

Kao što je izvijestilo XDA Developers, post jednog od administratora na web mjestu MIUI zajednice, ukazuje da je  završio  razvoj  trenutne aktualne verzije. Prva beta MIUI 12 firmwarea za programere  trebala  bi se pojaviti ovih dana. Ali do konačne  verzije proći će još mjeseci.  Prema poruci na forumu Mi zajednice, kineska regionalna  beta verzija za korisnike  biti  će predstavljena  u rujnu.

miui_12_2

 

No, stabilnu  međunarodnu verziji uparene s Googleovim Androidom 11 i skupom svih Google usluga i servisa ne treba očekivati prije prosinca.

Što možemo očekivati od MIUI 12 firmwarea?

Prema pisanju  zaposlenika tvrtke iz odjela za razvoj softvera,  najavljeno je šest glavnih značajki. Čini se da je jedna od ključnih inovacija MIUI 12 podrška za Dark Mode, koji kada  se pokrene, automatski se uključuje u svim aplikacijama, uključujući i  one treće strane. Dakle, neće ga više biti potrebno ručno aktivirati u određenim programima. Također, stiže novo pojednostavljeno  i minimalističko grafičko GUI sučelje. Koliko će se  razlikovati od  trenutno dostupnog u  firmveru MIUI 11 još uvijek nije poznato.

Osim toga  poboljšat će i podršku zaslona s omjerima slike 16:9, bit će omogućeno  nekoliko klonova aplikacija,  primjerice, stvoriti dva, tri ili čak četiri punopravna klona WhatsAppa ili bilo koje druge aplikacije. Navodno bi se trebala pojaviti ladica aplikacija za koju smo vidjeli da se pojavljuje u alfa verziji MIUI Launchera.

Još jedna promjena trebala bi biti i nova  apstraktnija i dinamičnija animacija brzog punjenja.  Međutim, ona je uočena  u beta izvedbi MIUI 11  (20.3.16 ) proširenja za kinesku regiju.

miui_12_3

Energetski tok ostaje, ali su rubovi i ukupni učinak promijenjeni. Sada ostaje malo nejasno hoćemo li i mi, ostali korisnici izvan Kine , vidjeti ovu promjenu za MIUI 1 ili tek s MIUI 12.

Više... Vaš Komentar Top
Samsung Galaxy A41 stiže s MediaTek MT6768 čipsetom

Datum objave 06.04.2020

Samsung Galaxy A41 stiže s MediaTek MT6768 čipsetom

samsung_a41_1

Galaxy A41  izgleda kao vrlo uravnotežen pametni telefon i dobrodošla je evolucija   Galaxy A40.

Nakon Galaxy M21, Samsung je nastavio s  lansiranjem   modela pametnih telefona srednje klase. Ovih dana  predstavili su Galaxy A41.  Dolazi s IP-68 certifikatom za otpornost na vodu i prašinu.  Ima 6,1-inčni  Super AMOLED  Infinity-U  zaslon  rezolucije 1.080 x 2.400 piksela i omjerom slike 20: 9. Prema Samsungu, ovaj  zaslon zauzima 89 % prednje strane.

Skener otiska prsta je  ispod zaslona  umjesto  stražnjeg dijela kao što ima njegov prethodnik. Inače, na desnom  bridu su gumbi  za povećavanje i smanjivanje glasnoće,  a na dnu USB Type-C  priključak   i zvučnik.

samsung_a41_2

Na stražnjoj strani  je postavka s trostrukom kamerom:

 • 48 MP, f / 2.0, 26 mm , 1 / 2.0 “, 0.8 µm, PDAF
 • 8 MP, f / 2.2, 12 mm ( ultra širokokutna ), 1 / 4.0″, 1.12 µm
 • 5 MP, f / 2.4, (senzor dubine)

Kada smo  već kod kamera treba spomenuti da je prednja  25 MP  (f / 2,2, 25 mm, 1 / 2,8 “, 0,9 um).

samsung_a41_3

Ispod haube nalazi se  MediaTek MT6768  poznat kao Helio P65   (2×2,0 GHz Cortex-A75 i 6 x 1,7 GHz Cortex-A55)  čipset   koji radi uz   4 GB RAM-a i 64 GB interne flash memorije.  GPU je Mali-G52 MC2WLAN. Baterija  ima kapacitet 3.500 mAh i dolazi s podrškom za brzo punjenje od 15 W.

Opcije povezivanja  uključuju Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, Bluetooth 5,0,  GNSS (  A-GPS, GLONASS, GALILEO) FM radio  i NFC module.  Na popisu specifikacija   su  senzor za ubrzanje,  ambijentalnog svjetla, kompas / magnetometar, žiroskop i  blizine.

Sa softverske strane, unaprijed je instaliran Android 10 s One UI 2.0  korisničkim grafičkim sučeljem.  Među značajnim funkcijama operativnog sustava su kompatibilnost s Dolby Atmosom i funkcija kloniranja aplikacija.

Samsung Galaxy A41 bit će dostupan u plavoj, crnoj i bijeloj boji.  Budući da je  lansiran  u Japanu, ništa se ne zna kada bi mogao doći u Europu/Hrvatsku.  Također nemamo informacija o  cijeni.

Više... Vaš Komentar Top
AMD Zen 3 procesori maksimiziraju performanse do 15%?

Datum objave 04.04.2020

AMD Zen 3 procesori maksimiziraju performanse do 15%?

Krajem  ove godine ili početkom 2021., AMD bi trebao najaviti poslužiteljske procesore “Milan”, u kojima će debitirati Zen 3 jezgre. O novoj arhitekturi  gotovo da i nema podataka, ali  autor YT kanala AdoredTV, kao i uvijek ima informacije iz pouzdanog izvora. Ipak, trebalo bi ih uzeti s prstohvatom soli.

Za početak, pretpostavlja se da će se  “Milan” procesori izrađivati ​​korištenjem poboljšane verzije 7-nm tehnologije, što će povećati frekvenciju u takozvanom “turbo načinu rada”, ali neće utjecati na razinu potrošnje energije.

Zen 3 neće moći istovremeno obraditi četiri niti. To znači da će u svakoj jezgri biti izvedene dvije niti kao što imamo sada u Zen 2 arhitekturi. Osim toga ne bi trebalo računati na značajno povećanje performansi u odnosu sadašnju arhitekturu. U jedno dretvenim ili jedno nitnim (single thread) aplikacijama, brzina će se povećat oko 10 do 15 %.

Osim toga, arhitektura Zen 3 podrazumijeva 8 jezgara u CCX-u u odnosu na četiri koliko se nalazi u Zen 2. Svaka jezgra imat će 4 MB L3 predmemorije, tj. ukupna količina u jednom CCX-u bit će 32 MB. Drugo, pojavit će se podrška za AVX-512 naredbe i podršaka za DDR5 tip memorije. Naravno, povećavat će se i radni takt. Navodno AMD partnerima isporučuje sada uzorke procesora s ograničenom funkcionalnošću, a početkom rujna prebacit će se na B0 primjerke.

Više... Vaš Komentar Top
Predstavljen je Motorola Moto G8 Power Lite s 5000 mAh baterijom

Datum objave 04.04.2020

Predstavljen je Motorola Moto G8 Power Lite s 5000 mAh baterijom

motorola-moto-g8-power-lite- (1)

Lenovo je predstavio Motorola G8 Power LIte pametni telefon koji dijeli mnoge značajke s  Motorola G8 Power, ali ima manje moćan procesor i  nižu cijenu.

Motorola Moto G8 Power Lite izrađen je od plastike s hidrofobnim premazom koji štiti od vode. Ima 6,5-inčni LCD ekran veličine 15,1 x 6,8 cm s omjerom slike 20: 9, rezolucijom 1.600 x 720 piksela i gustoće piksela 269 ppi. Na vrhu je urez u stilu kapljice vode (ili teardrop), za smještaj 8 MP prednje kamere s otvorom blende f/2.0.

Na stražnjoj strani se nalaze skener otiska prsta i tri kamere. Primarna kamera rezolucije je 16 MP (f/2.0), 1.0 µm i PDAF,  2 MP makro kamera s otvorom f/2.4 i senzor dubine od 2 MP (f/2,4). Kamere imaju podršku HDR tehnologije i stvaranje portreta s bokeh efektom. Uz to je Motorola integrirala Google objektiv, beauty mod, tajmer i snimanje panoramskih fotografija. Kamera snima 1080p @ 30fps video.  Selifie kamera je rezolucije 8 MP, otvora blende f/2.0, veličine piksela 1.12 µm, i u stanju je snimati 1080p @ 30fps video.

motorola-moto-g8-power-lite- (3)

G8 Power Lite pokreće je MediaTek MT6765 Helio P35 SoC, s četiri Cortex A53 jezgre na 2,3 GHz i četiri Cortex A53 jezgre na 1,8 GHz, potpomognute s PowerVR GE8320 grafikom, 4 GB radne memorije i 64 GB eMMC 5.1 interne flash. Može se proširiti za dodatnih 256 GB microSD karticom.

Baterija je kapaciteta 5.000 mAh, koja se može napuniti s 10 W putem mikro-USB priključka.  Proizvođač obećava da će omogućiti rad do 3 dana.

Opcije povezivanja uključuju dvostruki SIM utor, 4G LTE, Micro-USB priključak, GNSS (A-GPS, GLONASS, GALILEO), 3,5 mm audio priključak, Bluetooth v4.2, Wi-Fi 802.11 b/g/n i FM radio.

Telefon mjeri 164,94 x 75,7 6x 9,2 mm i teži oko 200 grama.  Radi za današnje doba  na malo zastarjelom  Android 9 Pie. Bit će dostupan u mornarsko plavoj i tirkiznoj boji za oko 169 eura.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 3 minute

Koji miš kupiti ?

Objavljeno prije 3 minute

Što trenutno igrate?

Objavljeno prije 5 minuta

lenovo ideapad 320-15iap dead

Objavljeno prije 6 minuta

Playstation tehnikalije

Objavljeno prije 7 minuta

Observation

Novosti

Licence Windowsa za ispod 14 € na Whokeysu!

Licence Windowsa su obično vrlo skupe. Tako primjerice originalna licenca za Microsoftove Windowse 10 Pro košta 298 USD na Microsoftovom webshopu. Naravno, postoje i jeftinije alternative kao što je whokeys.com store gdje možete uštedjeti z... Pročitaj više

ADATA predstavlja T5000C

  ADATA predstavlja vanjsku bateriju T5000C, kapaciteta 5000 mAh. T5000C donosi odmak od tradicionalnog dizajna vanjskih memorija kojeg karakteriziraju prigušene boje i neukrašene površine. Taj uređaj donosi ugravirani cvjetni uzorak koji n... Pročitaj više

Kako povratiti izgubljene podatke s vašeg iPhonea?

Slučajno ste izbrisali podatke, fotografije, dopisivanja, video material, kontakte s vašeg iPhonea, a oni nisu bili spremljeni na iCloudu ili iTunesima? To može biti prava noćna mora, a svi koji su to jednom doživjeli zasigurno ne žele prol... Pročitaj više

Samsung S3FV9RR čip donosi najvišu razinu sigurnosti u mobilne uređaje

U ovom dobu mobilnosti i interakcija bez kontakta, očekujemo da će naši povezani uređaji, poput pametnih telefona ili tableta, biti vrlo sigurni kako bi zaštitili osobne podatke i omogućili fintech aktivnosti poput mobilnog bankarstva, trgo... Pročitaj više

AMD je proširio FidelityFX biblioteku Open-Source 3D tehnologija

Prije godinu dana, AMD je na E3 Expou predstavio svoju „FidelityFX“ inicijativu. Zamišljena kao kolekcija tehnologija koje na lak način mogu biti implementirane u igre, FidelityFX je za cilj imao podizanje živopisnosti i kvalitete kompjuter... Pročitaj više

Sve novosti