Novi Philips 242B1G monitor

Datum objave 15.02.2021 - Uredništvo

Novi Philips 242B1G monitor

Novi Philips 242B1G monitor

Philips 242B1G

Stigao je jedan od ekološki najprihvatljivijih monitora Philipsove linije B: Philips 242B1G (dijagonala 23,8 inča/60,5 cm), dizajniran za održivu produktivnost i namijenjen onima kojima je stalo do ekologije. Ovaj ekološki monitor donosi novu razinu uštede energije uz jednostavnost upotrebe i vizualnu udobnost (IPS panel pruža slike pune boje i široke kutove gledanja), osiguravajući visoke performanse uz poštovanje okoliša.

Njegove energetski učinkovite značajke primjenjuju novu tehnologiju LED pozadinskog osvjetljenja koja održava svjetlinu i boju uz istodobno znatno manju potrošnju energije. Monitor je opremljen i nizom drugih tehnologija za uštedu energije, poput PowerSensora, LightSensora i 0-watt hard power switcha.

PowerSensor putem bezopasnih infracrvenih signala otkriva prisutnost ili odsutnost korisnika i automatski smanjuje svjetlinu monitora, pomažući uštedjeti do 80 % energije. Tehnologija LightSensor, pak, otkriva okolno osvjetljenje i prema tome prilagođava svjetlinu zaslona. Još je jedna važna značajka koja ovaj monitor čini posebno učinkovitim u smanjenju ugljikova otiska Zero Power Switch. Pritiskom na 0-watt hard switch korisnici mogu potpuno isključiti svoj monitor iz izmjeničnog napajanja, što rezultira nultom potrošnjom energije. I to nije sve…

242B1G izrađen je 85 % od reciklirane plastike i ima certifikat TCO Certified Edge te je u potpunosti bez štetnih supstanci poput žive, halogena (kako bi se što je više moguće smanjio utjecaj na okoliš) i PVC-a/BFR-a. Također, svi materijali korišteni u pakiranju napravljeni su od 100% recikliranog materijala te time zadovoljavaju većinu međunarodnih standarda kao što su EnergyStar 8.0., EPEAT i RoHS.

Monitor sadržava tehnologiju IPS za kvalitetne boje i oštre slike, savršenu za mnogobrojne zadatke, od uređivanja fotografija, surfanja internetom do profesionalnih aplikacija kojima je potrebna preciznost boja i postojana svjetlina. IPS zasloni također koriste naprednu tehnologiju koja pruža iznimno široke kutove gledanja od 178 stupnjeva, što je osobito korisno za rad u timu.

Philips 242B1G dostupan je od veljače s preporučenom maloprodajnom cijenom od 1582,00 kn.

Više... Vaš Komentar Top
Huawei podnio tužbu osporavajući FCC-ovu definiciju “sigurnosne prijetnje”

Datum objave 15.02.2021

Huawei podnio tužbu osporavajući FCC-ovu definiciju "sigurnosne prijetnje"

Huawei_tuzba_1

Prema izvješću u Wall Street Journala, Huawei se odlučio na protuofenzivu i prošle godine podnio tužbu na Saveznom sudu u Washingtonu protiv “proizvoljne i hirovite” odluke Federalna komisija za komunikacije (FCC-a)  kojom predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti.

Huawei smatra da je FCC prekršio ovlasti i nije im omogućio iznošenje obrane prije donošenja konačnih odluka. U tužbi naglašavaju da nedostaju “značajni dokazi” kako njihove tehnologije ugrožavaju sigurnost SAD-a. Štoviše, već su nekoliko puta ponudili da prenesu tehnologije s namjenskim softverom i izvornim kodom u SAD, kao dokaze da ne prosljeđuju informacije kineskoj komunističkoj vladi Kine.

Huawei_tuzba_2

Huawei tvrdi da mu nije stalo samo do vlastitih financijskih interesa, već i do telekomunikacijske industrije u cjelini:

Ova odluka može utjecati na ekonomske interese cijele telekomunikacijske industrije, uključujući proizvođače, krajnje korisnike i davatelje usluga u nizu industrija kao što su Internet, mobitel i fiksni telefoni i slične telekomunikacijske aplikacije.

S druge strane glasnogovornik agencije je odgovorio: “Prošle je godine Savezno povjerenstvo za komunikacije izdalo posljednju misiju da identificira Huawei kao prijetnju nacionalnoj sigurnosti na temelju ključnih dokaza nekoliko američkih agencija za nacionalnu sigurnost. Nastavit ćemo braniti ovu odluku.

Više... Vaš Komentar Top
Glasine sugeriraju da se Nvidia sprema ponovno pokrenuti 1050 Ti

Datum objave 15.02.2021

Glasine sugeriraju da se Nvidia sprema ponovno pokrenuti 1050 Ti

Nvidia_RTX1050Ti_Relaunch

Kada je lansirana Nvidia 1050 Ti grafička kartica 2016. godine, postala je vrlo popularna, a danas je dalje drugi GPU po veličini u vlasništvu i korištenju prema Steamu.

U pogledu specifikacija nije bila posebno moćna, ali više nego dovoljno dobra da mnogim pruži solidnu točku ulaska u svijet PC igara. Prema pisanju portala VideoCardz, Nvidia će možda ponovno pokrenuti proizvodnju 1050 Ti!

Zašto bi Nvidia uopće to učinila? Postoji niz prilično dobrih razloga. Prvi je što Nvidia ima vrlo dobru opskrbu nižim PCB-ima / čipsetima te ih može napraviti i (putem AIB partnera) prodavati po pristupačnim cijenama. Drugi je, njenih samo 4 GB VRAM-a koji su uglavnom neprikladni za rudarenje modernim kripto valutama i stoga neće biti potražnje iz tog sektora. Treće, unatoč starosti, još uvijek je, otprilike, dovoljno dobra za većinu modernih igara u razlučivosti 720p (uz, naravno, neke iznimke).

Više... Vaš Komentar Top
Apple i TSMC zajednički razvijaju mikro OLED panele

Datum objave 15.02.2021

Apple i TSMC zajednički razvijaju mikro OLED panele

Apple_TSCM_OLED

Prema vijestima portala Nikkei Asia, Apple radi u suradnji s TSMC-om na razvoju mikro OLED panela za svoje pametne naočale s proširenom stvarnošću pod nazivom “Apple Glasses”.

Kao kod svakog razvoja nove tehnologije, tako i za mikro OLED panel, potrebno je neko vrijeme da se koristi u potrošačkim proizvodima. Kako navodi izvor, mikro OLED ploča standardne je veličine veće od 2,5 cm.

Njegova učinkovitost potrošnje energije također bi trebala biti prikladna za uređaje proširene stvarnosti. Također je vrijedno napomenuti da se mikro OLED paneli ne postavljaju na staklenu ploču već se primjenjuje neko drugo inovativno rješenje za koje još nema detalja.

Više... Vaš Komentar Top
Što je Microsoftov Long-Term Servicing Channel i kakve koristi možete imati od njega?

Datum objave 11.02.2021

Što je Microsoftov Long-Term Servicing Channel i kakve koristi možete imati od njega?

forscope_ltsc_1

Long-Term Servicing Channel (LTSC) dizajniran je za uređaje sa sustavom Windows 10 i koristi se u scenarijima u kojima je ključni zahtjev da se funkcionalnost i značajke ne mijenjaju tijekom vremena. Primjeri uključuju medicinske sustave (poput onih koji se koriste za MRI i CAT skeniranje), kontrolore industrijskih procesa i uređaje za kontrolu zračnog prometa.

Ovi uređaji dijele karakteristike ugrađenih (embedded) sustava – oni su obično dizajnirani za određenu svrhu i razvijaju se, ispituju i certificiraju prije upotrebe. Tretiraju se kao cjelovit sustav i stoga se obično nadograđuju izgradnjom i provjerom valjanosti novog sustava, isključivanjem starog uređaja i zamjenom tim novim, certificiranim uređajem. Microsoft je LTSC dizajnirao imajući na umu ove vrste slučajeva, te nude obećanje da će podržavati svako izdanje LTSC-a tijekom 10 godina – a da se značajke i funkcionalnost neće mijenjati tijekom tog 10-godišnjeg životnog ciklusa.

Suprotno od LTSC-a je kanal polugodišnjih nadogradnji kakav svi korisnici Windows sustava dobro poznaju. LTSC za razliku od njega dolazi svake tri godine, i svako novo izdanje sadrži sve nove mogućnosti i podršku uključene u ažuriranja značajki sustava Windows 10 koja su objavljena od prethodnog LTSC izdanja.

LTSC izdanja imenuju se s određenom godinom, poput Windows 10 Enterprise LTSC 2016 ili Windows 10 Enterprise LTSC 2019, a usklađuju se s trajnim Officeovim izdanjima kao što je Office 2019.

LTSC ima svoje prednosti, ali i mane. Primjerice, podržava procesore i čipsete izdane samo do onoga trenutka kada je izašla ta LTSC verzija. Ujedno, možda neće prepoznati ni novu periferiju, nove aplikacije, neće imati nove sigurnosne zakrpe itd.

No, za računala kod kojih je i bitno da se ništa ne mijenja godinama to je idealno.

forscope_ltsc_2

Kako nabaviti LTSC licence jeftinije?

Tu na scenu stupaju tvrtke kao što je Forscope koji u svojoj bogatoj ponudi Microsoftovog softvera nudi Windows 10 Enterprise LTSC ali i LTSB (long-therm servicing branch) licence po povoljnijim cijenama.

LTSC licenca je prijenosna, vrijedi za jedan uređaj, nema datuma izlaska i kompatibilna je s većinom stolnih i prijenosnih računala. Licenca već sadrži i Windows 7 Professional licencu u skladu s Microsoftovim zahtjevima, a spada pod Volume licencirenje.

Forscope brend je na češkom tržištu prisutan od 2008., a 2016. RA Software kompanija (vlasnik brenda) stvorena je s ciljem širenja poslovanja na ostale europske zemlje. Od samog početka tvrtka se fokusirala na pružanje ekonomičnih softverskih rješenja koja klijentima donose ono što im uistinu treba, na temelju njihove hardverske opreme i kompatibilnosti i potrebama značajki. Kupce stavljaju na prvo mjesto i rade sve što mogu kako bi ispunili njihova očekivanja!

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Prijenosno računalo sa 7 ekrana? Da, postoji i izgleda futuristički!

Datum objave 11.02.2021

Prijenosno računalo sa 7 ekrana? Da, postoji i izgleda futuristički!

expanscape_aurora_7_display

Britanski proizvođač Expanscape, pokazao je prototip prijenosnog računala pod nazivom Aurora 7, koje nije nimalo tanko debljinom 11 cm niti lagano masom 11,7 kg. Ali je posebno. Osim glavnog zaslona ima još dodatnih šest koji se protežu u svim smjerovima i svaki zaslon može prikazati neovisne programe.

Fascinira da ti zasloni imaju samo jednu šarku. Glavni zaslon je 17,3-inčni rezolucije 3840 × 2160 piksela i brzine osvježavanja od 60 Hz. Ali prijenosnik ima još tri zaslona iste duljine dijagonale i 4K razlučivosti. Iznad lijevog i desnog zaslona nalazi se po jedan 7 inčni tipa WLED LPTS od 1920 × 1200 piksela s brzinom osvježavanja od 60 Hz i za svaki slučaj još jedan istih specifikacija.

Uz to ima 1,44-inčni 128×128 piksela TFT LCD statusa sustava i 3-inčni mini 0,7-znamenkasti numerički zaslon. Ovi dodatni zasloni jednostavno daju informacije, nisu korisni, mogli bismo reći.
Vjerojatno sada mislite da je ovo uistinu ludo i da nema puno smisla. Istina je da ga za igre nema i nije svrha ovog prijenosnika. U osnovi je razvoj usmjeren na projektiranje i stvaranje sigurnosno-operativnog centra koji ima kapacitet za transport.

Ovaj prototip koristi procesor Intel Core i9-9900K i 64 GB memorije i Nvidia GeForce GTX 1060  grafičku karticu koja podržava 4K izlaz za zaslone. Tvrtka obećava nadogradnju na Nvidia GeForce RTX 2070 u budućnosti, a postoje opcije poput AMD Ryzen 9 3950X ili Intel Core i9-10900K komponenata.

Najveći problem ovog prototipa je što se napaja pomoću baterije od 148 Wh koja može izdržati samo jedan sat upotrebe. Expanscape kaže da radi na tome da se to popravi u budućim prototipovima. Drugim riječima, tvrtka se obvezala da će vam omogućiti da u avion ponesete laptop sa sedam zaslona. OK, usput će e kupiti cijeli red sjedala da biste ga koristili.

Detaljne specifikacije 

Više... Vaš Komentar Top
Partnerstvo AOC-a i Red Bull Racing Esportsa

Datum objave 11.02.2021

Partnerstvo AOC-a i Red Bull Racing Esportsa

AOC x Red Bull (1)

Specijalist za monitore AOC proširuje svoje partnerstvo s gaming gigantom Red Bullom podržavajući njihov odjel za sim racing – Red Bull Racing Esports.

Kako bi podržao vozače Red Bull Racing Eportsa u njihovoj obuci, AOC im pruža niz svojih monitora. Uz to, Red Bull Racing Esports arena u Velikoj Britaniji potpuno je opremljena monitorima kao što su AOC AGON, AG273QZ ili zakrivljeni AOC AGON AG273QCX. Zajedno s Red Bull Racing Esportsom i njihovim znanjem, AOC nastavlja širiti svoj portfelj i proizvoditi najbolje monitore za sim racere. AOC ima dugu povijest suradnje s Red Bullom, kojemu pruža podršku na raznim turnirima sa svojim monitorima koji imaju najbolje performanse u igrama poput League of Legends i Counter-Strike: Global Offensive. S obzirom na trenutačnu popularnost sim utrka, AOC se raduje što će pokriti sljedeće područje u svijetu konkurentnog gaminga te pružiti podršku vozačima Red Bull Racing Esportsa u održavanju njihove dominacije.

Više informacija možete pronaći na službenoj internetskoj stranici AOC Gaminga ili pratiti AOC Gaming na Facebooku, Twitteru ili Instagramu. Uz to možete posjetiti službenu stranicu Red Bulla i njihov Facebook, Twitter ili Instagram.

Više... Vaš Komentar Top
Specijalan poklon za Valentinovo: Windowsi 10 Pro za 7,40 €

Datum objave 10.02.2021

Specijalan poklon za Valentinovo: Windowsi 10 Pro za 7,40 €

u2key_feb_2021_1

Božić i Nova Godina su iza nas, a pred nama je još jedan važan datum – Valentinovo. Ovaj je blagdan ljubavi sve popularniji i svi moramo biti spremni za njega. Ako uz već planirani poklon voljenoj osobi poklonimo i pokoju licencu sigurno nećemo pogriješiti. Pogotovo stoga što je U2Key pripremio valentinovske popuste za čitatelje PCEksperta. Sada opet možete uštedjeti na Windows i Office licencama!

Windows 10 na popustu od 43,4%

Nadogradite odmah na zadnju verziju Windowsa 10 bez zabrinutosti o visokoj cijeni. Utipkajte kupon kod PCE na checkoutu i ostvartite 43,4% popusta. Ako slučajno dobijete informaciju o grešci, samo izađite iz shopa, vratite se i probajte ponovno.

Ostali Microsoftov softver na 36% popusta

Kako bi ostvarili pravo na 36% popusta za ostali softver unesite kupon kod PCF.

Microsoft Office 2016 na popustu od 20% 

Kako bi ostvarili pravo na 20% popusta za ostali softver unesite kupon kod PCK.

Na ostali softver ostvarite 8% popusta

Backup, clone i restore softver van omogućava efikasnu i pouzdanu zaštitu podataka, a unosom koda PCG ostvarujete 8% popusta na sljedeće proizvode:

O u2key.com

U2key je mrežna platforma koja prodaje softverske licence, ključeve za video igre i igraće kartice za djelić cijene! Ovdje možete pronaći najpopularniji softver po vrlo konkurentnim cijenama, a sve proizvode koji se prodaju mogu izravno kupiti na mobilnim uređajima i desktopima.

Ubrzo nakon slanja narudžbe primit ćete e-poštu koja sadrži aktivacijski ključ, umjesto da čekate nekoliko dana. Osim toga, ako imate pitanja, njihova korisnička služba pružit će vam pravodobnu i detaljnu pomoć.
E-pošta korisničke službe: business@u2key.com

Napomena: Ovo su legalne verzije softvera. Njihova niska cijena posljedica je činjenice da se često prodaju kao ključevi s PCS-om. Preprodaju je legalizirao Europski sud pravde.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Procurili detalji za novi MacBook Pro 2021

Datum objave 10.02.2021

Procurili detalji za novi MacBook Pro 2021

Novi Mac Book Pro 2021_1

Apple je 8. veljače 2020. godine realizirao veliku transformaciju vlastite vodeće serije proizvoda Mac s Intelovih na vlastite procesore Apple Silicon i postigao je kompatibilnost s iOS aplikacijom u pogledu aplikacija. Novi MacBook Air, 13-inčni MacBook Pro i Mac Mini opremljeni M1 čipom dobili su jednoglasnu pohvalu mnogih kupaca nakon što su lansirani.

Nedavno su procurjele vijesti istaknule da će Appleova nova generacija MacBook Pro biti nadograđena posebno u pogledu dizajna i izgleda. Usvojit će jezik ravnog dizajna sličan iPhoneu 12 i imati utor za SD karticu kako bi olakšao fotografima i dizajnerima obradu fotografija i video podataka.

Novi Mac Book Pro 2021_2

Istodobno, prema MagSafe informacijama, priključak za magnetsko punjenje vratit će se na novi MacBook Pro, s puno većim brzinama punjenja nego prije.

Apple Silicon će dalje biti srce računala, ali imat će više CPU jezgri od M1. Osim toga, performanse GPU-a također će se nadograditi. Novo dizajnirani MacBook Pro trebao bi biti lansiran u trećem kvartalu ove godine, čemu se vrijedi radovati.

Više... Vaš Komentar Top
OnePlus 9 Pro s Hasselblad potpisom kamera u slikama i videu

Datum objave 10.02.2021

OnePlus 9 Pro s Hasselblad potpisom kamera u slikama i videu

oneplus-9-pro

Youtuber Dave2D došao je do fotografija navodno nepredstavljenog OnePlus 9 Pro modela. Izgled telefona se poklapa s prijašnjim curenjima fotografija, ali novost je što klaster kamera ima oznaku Hasselblad.

Ovaj logo potvrđuje da je OnePlus surađivao oko kamera s švedskim fotografskim divom s više od 100 godina povijesti i ustaljenom reputacijom.  Međutim, suradnja s poznatim fotografskim divovima je već postala pomalo kliše. Logotipi marki kao što su Zeiss, Leica i Sony G postali su danas standardni. Očito OnePlus želi pratiti konkurenciju, ali činjenica je da njihovi pametni telefoni nikada nisu bili poznati po svojim fotografskim mogućnostima. Suradnja s Hasselbladom mogla bi možda promijeniti ovo stanje iako ostaje činjenica da je senzor još uvijek mali, a  foto tvrtka nema iskustva s naprednim softverom za telefonske kamere.

Za sada znamo da se glavni modul kamere sastoji od četiri leće – dvije postavljene okomito i dvije manje, postavljene vodoravno ispod njih, a u neposrednoj blizini je laserski autofokus.

Kao što je i predviđeno, premijera ovogodišnjih OnePlus 9 telefona održat će se u ožujku što je ranije nego inače .
OnePlus 9 Pro imati će zaslon dijagonale 6,55 inča, QHD rezolucije i brzine osvježavanja od 120 Hz. Naravno, ispod haube je procesorom Qualcomm Snapdragon 888 mobilna platforma. Pametnim telefonom upravlja  Android 11 s Oxygen OS slojem.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 14 minuta

T-Com MAXadsl

Objavljeno prije 15 minuta

Lenovo ThinkPad kutak

Objavljeno prije 18 minuta

Kutak za trejdere

Objavljeno prije 36 minuta

K: proc intel 10-11gen, i3 sa grafikom - ne F ver. (možda i pentium)

Objavljeno prije 38 minuta

Preporuke za nadogradnju konfiguracije ili pojedinačnih komponenti

Novosti

Osvanula izmjenjena verzija PC Health Check Tool provjere kompatibilnosti računala i Windows 11

Kako bi starim korisnicima Windows 10 olakšao procjenu zadovoljavaju li njihovi trenutni uređaji minimalne zahtjeve za nadogradnju na novu generaciju sustava Windows 11, Microsoft je ponudio takozvani "alat za provjeru ispravnosti računala"... Pročitaj više

Pixel 6 serija debitira u listopada s vlastitim "Tensor" čipom

Google je  spreman najaviti Pixel 6 i Pixel 6 Pro seriju mobitela, vjerojatno negdje oko 19. listopada. Dokumenti o certifikaciji  objavljeni su već na web stranici FCC -a. Google je već otkrio najvažnije detalje o novoj Pixel 6 liniji, no... Pročitaj više

Microsoft detaljno opisuje kako Windows 11 optimizira sistemske resurse i ubrzava rad računala

Windows 11 je pred vratima. Microsoft je osim dizajnerskih promjena (primjerice redizajnirani izbornik Start….) uveo i neke druge bitne resurse kako bi računalo radilo nesmetanije. U isto vrijeme, Windows 11 je također postao prva verzija s... Pročitaj više

Snimajte duže i šire uz Canonove nove objektive RF

Canon Europe predstavlja dva nova objektiva RF namijenjena obogaćivanju kompleta nove generacije entuzijasta i tvoraca sadržaja, i to uz velik potencijal i nisku cijenu. Ta su dva lagana i kompaktna objektiva modeli RF 16mm F2.8 STM - Canon... Pročitaj više

Corsair predstavio M65 RGB Ultra

Corsair je predstavio nove gamerske miševe koji su nastavak njihove poznate M65 linije. M65 RGB Ultra i po prvi puta M65 RGB Ultra Wireless kombiniraju poznati oblik i aluminijsku konstrukciju s novim tehnologijama. Jedna od njih je i novi... Pročitaj više

Sve novosti