Nvidia i pošta SAD-a (USPS) koriste AI tehnologiju kako bi unaprijedili dostave

Datum objave 06.11.2019 - Nvidia i pošta SAD-a (USPS) koriste AI tehnologiju kako bi unaprijedili dostave

Nvidia i pošta SAD-a (USPS) koriste AI tehnologiju kako bi unaprijedili dostave

Nvidia i pošta SAD-a (USPS) koriste AI tehnologiju kako bi unaprijedili dostave

USPS_Nvidia

Dok u Hrvatskoj pošta muku muči s osnovama baratanja s paketima u SAD-u se stvari kreću malo drugačije. Nvidia i USPS potpisali su ugovor prema kojem će USPS-u biti isporučen novi sustav koji bi trebao omogućiti prže procesuiranje velike količine podataka koje generira isporuka od preko 485 milijuna komada pošte dnevno na teritoriju SAD-a. Serverski sustav biti će pogonjen Nvidia V100 Tensor Core grafičkim karticama i specijaliziranom deep learning softveru koji služi za paralelno treniranje više AI algoritma. Tako trenirani modeli biti će upućeni u Nvidia EGX edge sustav pri oko 200 sortirnih centara širom SAD-a kako bi se omogučila efikasnija obrada podataka o samim pošiljkama. Sustavi bazirani na Nvidia tehnologiji kupljeni su od strane USPS kroz ugovor s HPE.

Inženjerski timovi iz USPS-a i Nvidije na razvoju AI modela proveli su nekoliko mjeseci koristeći Nvidia softver uključujući TensorRT veliku količinu i nisku latenciju u optimiziranju donošenja konačnih zaključaka AI tehnologije, PyTorche za ubrzavanje AI treninga i zadržavanja preciznosti AI modela, NGC kontejnere koji su GPU optimizirani za pojednostavljeni implementaciju softvera i DeepOps alate za optimizaciju GPU klastera.

Dostava i inicijalna testiranja kreću krajem godine, a puštanje u pogon očekuje se tokom proljeća 2020. godine.

Više... Vaš Komentar Top
Best Buy Insignia – Prva IoT i Cloud žrtva

Datum objave 06.11.2019

Best Buy Insignia - Prva IoT i Cloud žrtva

best_buy_insignia

Prije nekoliko godina IoT i Cloud invazija krenula je kao lavina, a proizvođači su počeli na Internet povezivati sve što mogu, od žarulja i klima uređaja do frižidera i tostera. Jedan od takvih bio je i Američki Best Buy sa svojom Insignia linijom „Smart Home“ proizvoda koja je do svojeg Smart dijela dolazila koristeći Cloud rješenja.

Zašto sve ovo pišemo? Pa Best Buy gasi podršku za svoju kompletnu Insignia liniju s današnjim datumom. Iako softverska cloud podrška za toster i ledenicu nije kraj svijeta za njihove nadzorne kamere – kojima se može pristupiti isključivo preko njihove aplikacije ovo je kraj puta. Osim kamera u ponudi se nalaze i žarulje, prekidači, razni senzori koji svi gube sve svoje napredne funkcije koje su dolazile gotovo pa isključivo putem Cloud dijela Insignia Connect aplikacije.

Naravno – u pravom američkom duhu bez obzira na kupljenu vrstu proizvoda – nitko nema pravo na kompletan povrat sredstava već djelomičan i to u obliku poklon bona. Navedeno u slučaju ledenice ili tostera razumijemo, ali kad kamera ili senzor kompletno prestanu raditi isključivo zbog nemara proizvođača nismo sigurni da bismo sa djelomičnim povratom u obliku poklon bona bili zadovoljni.

Više... Vaš Komentar Top
Kingston obnovio asortiman microSD i SD kartica

Datum objave 06.11.2019

Kingston obnovio asortiman microSD i SD kartica

SDCS2_64GB_3pk_pc_hr

Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak tvrtke Kingston Technology Company, Inc. za flash memoriju, je danas objavio da započinje s distribucijom novog asortimana microSD i SD kartica Canvas Select Plus. Zajedno s dodatkom Canvas Select Plus, Kingston cilja zamijeniti originalni Canvas Select asortiman kartica s novim bržim modelima velikog kapaciteta, što ih čini esencijalnim za pametne telefone i digitalne kamere. Canvas Select Plus asortiman flash memorijskih kartica je stvoren za poboljšavanje iskustva korisnika s većim brzinama, više pouzdanosti i povećanim kapacitetima do 512GB. Canvas Select Plus omogućuje sadržaju visoke kvalitete brži prijenos podataka s Class 10 UHS-I brzinama do 100MB/s, što je namijenjeno za teže poslove poput brzog učitavanja aplikacija, prebacivanja fotografija visoke rezolucije, te snimanja i montaže dugometražnih HD videozapisa.

Nova Canvas Select Plus microSD kartica je optimizirana za upotrebu s Android uređajima, s obzirom da je razvijena u skladu s A1 klasom performansi. Nove poboljšane specifikacije omogućuju korisnicima dovoljno brzine i memorije za fotografije visoke rezolucije i za 4K snimanje videozapisa, kao i multimediju bogatu grafikama za moćnije iskustvo unutar aplikacije.

Više... Vaš Komentar Top
Office za samo 21,82 € i ostale dobre ponude na Whokeysu!

Datum objave 05.11.2019

Office za samo 21,82 € i ostale dobre ponude na Whokeysu!

Whokeys je online platforma za prodaju virtualnih dobara, s visoko kvalitetnom ponudom i servisima. Prodaju igre, softver i ostala slična virtualna dobra. Sada možete jednostavnije, komfornije i sigurnije doći do svoje omiljene igre, softvera ili sličnog omiljenog proizvoda.

PCEkspertovi čitatelji ostvaruju popust koji im daje Whokeys, i to čak 20% na sve softverske proizvode uz upotrebu PP20 koda prilikom checkouta.

pcekspert.com0_q4_1

Evo i ostalih dobrih ponuda koje su na Whokeysu odabrali za vas:

Office 2016 za 24,34 USD (21,82 €)

Od sada možete uživati u dobrobitima Officea 2016 s popustom od čak 20%. Naime, Office 2016 licence se obično prodaju po cijeni od 30,43 USD, a vi na tu cijenu ostvarujete 20% popusta. Sve što je potrebno, je upisati PP20 kod i Office 2016 Professional Plus CD-KEY Global je vaš za 24,34 USD.

Ostale najbolje ponude

Ponude ne staju ovdje jer je Whokeys iskombinirao dvije dobre ponude u jednu:

Ako vas ove ponude nisu zainteresirale, svakako potražite i sve ostale dobre cijene na Whokeysu koji nudi sigurno plaćanje, garantiranu postprodajnu podršku, 100% povrata novca i brzu isporuku.

Uživati će te u sigurnom plaćanju i brzoj isporuci, a 100% povrat novca je garantiran ako niste zadovoljni proizvodom. Tu je i spomenuta 24/7 live podrška koja će otkloniti svačije brige. Stoga, požurite na Whokeys i provjerite koje sve dobre cijene imaju za vas!

(sponzorirani sadržaj, pcekspert.com se odriče odgovornosti)

Više... Vaš Komentar Top
AMD Navi 14 bi mogao dolaziti u 5 varijanti

Datum objave 05.11.2019

AMD Navi 14 bi mogao dolaziti u 5 varijanti

amd_navi_14

Nedavno je u agd5f/linux repozitoriju uočeno 5 novih varijanti Navi 14 GPU-a zajedno sa terminom peak clock što je čisti marketinški izraz za teorijski maksimum taktova.

Ono što znamo da je XT varijanta u biti RX 5500 stoga nas u skorijoj budućnosti očekuje još pokoji model novih mid-range kartica iz crvene kuharice.

Kao dodatnu potvrdu više varijanti može se uzeti i dokument EEC-a koji navodi sljedeće modele:

 • GV-R55XTOC-8GD
 • GV-R55XTGAMING-8GD
 • GV-R55XTWF2-8GD
 • GV-R55XTD6-8GD

Zanimljiva je pretpostavka nekih korisnika kako bi Navi 14 XTX mogla biti opremljena s više jezara s obzirom da su samo 22 CU-a omogućena na XT varijanti, a kompletan silicij je baziran na 24.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft – Project Silica

Datum objave 05.11.2019

Microsoft - Project Silica

ms_project_silica_1

Microsoftov cloud computing segment je predstavio Project Silica, uređaj za pohranu dizajniran da bude otporan na test vremena. U suštini radi se o optičkom mediju, 7,5cm x 7,5cm x 2mm kvadratnom komadu stakla koji može poraniti 75,6GB, uključujući i error-correction kod. Za razliku od konvencionalnih optičkih medija poput Blue-ray ili DVD medija koji se oslanjaju na lasersko graviranje zazora različitih dužina na plastičnom supstratu kako bi razlikovali jedinice i nule, project silica koristi rešetke i deformacije na nanorazini, a AI se koristi kao error-correction kako bi se prevladalo starenje medija. Kompanija je razvila proof-of-concept koristeći kvarcno staklo.

ms_project_silica_2

Izjavu Microsofta o samom procesu nismo prevodili s obzirom da bi se dobar dio terminologije mogao izgubiti:

“A laser encodes data in glass by creating layers of three-dimensional nanoscale gratings and deformations at various depths and angles. Machine learning algorithms read the data back by decoding images and patterns that are created as polarized light shines through the glass,” writes Microsoft in its description of how Project Silica works. CD can typically hold data for 1-2 centuries provided that the disc is stored properly. After that, the plastic physical layer decays, losing data integrity. Project Silica, on the other hand, is designed to be resilient not just in a box, but also outside it. The media can “withstand being boiled in hot water, baked in an oven, microwaved, flooded, scoured, demagnetized and [withstand] other environmental threats that can destroy priceless historic archives or cultural treasures if things go wrong,”

ms_project_silica_3

Zanimljivost je da su za test koristili Supermen iz produkcije Warner Brosa te su navedeni film uspješno pohranili i povukli s navedenog medija, a kako stvari stoje čitava Warner Bros kolekcija bi u nekoj skorijoj budućnosti mogla završiti na navedenim medijima.

Više... Vaš Komentar Top
George Davis – intelov CFO o 7nm, kašnjenju 10nm i konkurenciji

Datum objave 05.11.2019

George Davis - intelov CFO o 7nm, kašnjenju 10nm i konkurenciji

intel_cfo_2019

Intelov CFO George Davis u intervju za portal Barron komentirao je financijsko zdravlje kompanije, razloge iza poprilično konzervativne marže sve do barem 2023. godine. Govorio je i o tranziciji Intelovog proizvodnog portfelja na 10nm proizvodni proces u nekoliko etapa. Već sad su krenuli s preseljenjem mobilnih i enterprise procesora na 10nm, a zadržavanje klijentskih desktopa i HEDT platforma na 14nm isto tako i dotaknuo se i AMD Zen 2 mikroarhitekture koja se trenutačno proizvodi koristeći TSMC 7nm DUV proces te planovima da se prebace na EUV proces u nadolazećim mjesecima.

U intervju se dotaknuo da se početak 7nm proizvodnje očekuje u drugoj polovici 2021. godine, a čitav intervju možete pročitati na stranicama Barron-a.

Više... Vaš Komentar Top
Kingston KC600 SSD

Datum objave 04.11.2019

Kingston KC600 SSD

kc600-bundle-hr

Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak tvrtke Kingston Technology Company, Inc. za flash memoriju, je objavio da započinje s distribucijom KC600 SATA SSD diskova. Dizajniran za upotrebu u poslovima na stolnim i prijenosnim računalima, KC600 je SSD disk punog kapaciteta koji pruža izvanredne performanse. Dolazi u formatu veličine 2.5″ koristeći SATA Rev 3.0 sučelje, a kompatibilan je i s prijašnjim verzijama.

KC600 je optimiziran za funkcionalno odgovaranje sustava s niskim vremenima pokretanja sustava učitavanja i prijenosa podataka. Podržava potpuni sigurnosni paket koji uključuje AES-XTS 256-bitnu hardversku enkripciju, TCG Opal 2.0 i eDrive, dopuštajući korisnicima da zaštite i osiguraju svoje podatke. KC600 će biti dostupan u kapacitetima do 2TB koristeći najnoviju 3D TLC NAND tehnologiju, te ima brzine čitanja 550MB/s i pisanja 520MB/s.

KC600 je trenutno dostupan u kapacitetima od 256GB i 512GB, a modeli od 1024GB i 2048GB uskoro kreću u prodaju. KC600 je potpomognut ograničenim petogodišnjim jamstvom, besplatnom tehničkom podrškom i Kingston pouzdanošću.

Više... Vaš Komentar Top
XBOX Console Streaming

Datum objave 01.11.2019

XBOX Console Streaming

Xbox_Streaming

Od jučer je Microsoft u pogon pustio Xbox Console Streaming uslugu za Xbox Insidere koji su u Alpha i Alpha Skip-Ahead programima u UK i US. To u prijevodu znači da svaki od navedenih korisnika svoju Xbox konzolu može pretvoriti u game-streaming server i uživati u svojim Xbox One igrama na Android mobilnim uređajima.

Microsoft je ujedno izjavio kako je ovo samo početak njihove vizije „game streaminga“ koja je počela prošli mjesec s javnim predstavljanjem xCloud streaming platforme.

Osim lokacije sistemski zahtjevi su:

 • A phone or tablet running Android 6.0 or higher, with Bluetooth 4.0 and Xbox Game Streaming (Preview) app installed.
 • A Bluetooth-enabled Xbox One Wireless Controller.
 • While not required, it’s recommended to use a controller mount for those gamers testing on a phone.
 • NAT type: Open or Moderate
 • Upstream bandwidth: At least 4.75 Mbps required, 9 Mbps preferred
 • Network latency: 125 ms or less required, 60 ms or less preferred
 • Console settings: Power setting must be Instant-on

Nažalost Xbox i Xbox 360 kompatibilni naslovi nisu dostupni kroz ovu uslugu, ali MS tvrdi da će biti kasnijeg datuma, a planiraju i širenje regija koje mogu koristiti Xbox Console Streaming.

Više... Vaš Komentar Top
Glasina – AMD Renoir APU navodno se pokazao u 3DMarku 11

Datum objave 01.11.2019

Glasina - AMD Renoir APU navodno se pokazao u 3DMarku 11

AMD_Renoir

Renoir APU-i su Zen 2 nasljednici trenutačno dostupnih Zen+ Picasso modela. Ono što se od njih primarno očekuje jest više od 4 jezgre i veće GPU performanse, dok je sve ostalo samo šlag na torti. Renoir modeli prema trenutačnom rasporedu najavljeni su za prvu polovicu 2020. godine a testni primjerci primijećeni su u 3DMark 11 testovima i, ako je vjerovati glasinama, izgleda obećavajuće.

U reddit postu koji uključuje detalje i rezultate koji su zaprimljeni privatno stoga nitko u ovom trenutku ne može verificirati tvrdnje. Ono što iz navedenog možemo saznati jest ime nove platforme Celadon-RN i da su korištena tri različita sustava sa različitim specifikacijama.

Nažalost rezultati ne spominju broj jezgara, jedino činjenicu osnovnih frekvencija CPU i iGPU jezgri. Frekvencije za prvu CPU i iGPU varijantu tako iznose 1.7 i 1.5 GHz, drugi model je 1.8 za CPU bez navedenih iGPU taktova, a treći je 2 GHz CPU sa 1.1 GHz za iGPU.

Ovakve frekvencije iGPU-a sugeriraju da bi novi APU mogli biti bazirani na Vega 10 čipovima ili čak Navi varijantama u slučaju 1.5 GHz taktova, a ono čemu se čitav Internet nada je da bi niski taktovi mogli sugerirati rane 6 jezgrene modele. Sva tri sustava koristila su DDR4 2666 memoriju.

AMD Renoir platforma trebala bi se natjecati sa nadolazećim Intelovim Tiger Lake čipovima no da bi do toga došlo AMD mora dodati još jezgara i brži RAM pogotovo jer Intel planira LPDDR4 podršku.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Automobili

Objavljeno prije 10 minuta

P: Playstation 4 slim 1TB

Objavljeno prije 13 minuta

iPhone mobiteli - 2. dio

Objavljeno prije 19 minuta

Krimpanje kabela

Objavljeno prije 21 minuta

Širenje Wi-Fi Signala

Novosti

Panasonic predstvaio troje nove bežične slušalice

Panasonic predstavlja nove bežične slušalice RB-M700B, RB-M500B i RB-M300B koje nude žiskustvo snažnog basa.  Proteklih nekoliko godina glazba s jakim basom jedan je od najvećih globalnih glazbenih trendova koji dominira top-listama. Panaso... Pročitaj više

Noctua NH-L9a-AM4 chromax.black

Noctua je danas predstavila još jedan dodatak svojoj chromax liniji potpuno crnih CPU hladnjaka - novi NH-L9a-AM4 chromax.black je tihi CPU hladnjak niskog profila za AMD bazirane HTPC-ove i Small Form Factor (SFF) temeljene na Ryzen-u. Zah... Pročitaj više

SteelSeries predstavlja Rival 3 gaming miš, te Apex 3 i Apex 5 gaming tipkovnice

SteelSeries je predstavio Rival 3 gaming miš, te Apex 3 i Apex 5 gaming tipkovnice, periferiju visokih performansi koja će biti dostupna svim igračima. Predstavljajući ove proizvode, SteelSeries je želio proširiti inovacije i performanse sv... Pročitaj više

Cooler Master MasterAir G200P

Cooler Master je predstavio novi hladnjak za procesore niskog profila imena MasterAir G200P. Dizajniran je za smještaj u SFF kućišta (small form factor) i visok je samo 39,4 milimetra. Hladnjak je aluminijski s jednom toplovodnom cijevi C o... Pročitaj više

Povratite obrisane fotografije sa SD kartica

Bez obzira jeste li slučajno izbrisali datoteke, formatirali disk ili je došlo do greške s memorijskom karticom, postoji šansa da se nešto od podataka može povratiti. Tu u igru ulazi Remo Recover softver. On ima čitav paket aplikacija za po... Pročitaj više

Sve novosti