NVIDIA je odabrala AMD Ryzen Threadripper PRO

Datum objave 22.10.2021 - Uredništvo

NVIDIA je odabrala AMD Ryzen Threadripper PRO

NVIDIA je odabrala AMD Ryzen Threadripper PRO

504371_TR_PRO_DELIDDED_01_0006_5K.png

 AMD je objavio da će Ryzen Threadripper PRO procesori pokretati najnoviji GeForce NOW RTX 3080 cloud gaming servis iz Nvidije.

Nvidijini GeForce SuperPod-ovi koriste performanse AMD RyzenThreadripper PRO s visokim brojem jezgri i taktovima za podršku preko 39 petaflopa igračkih performansi. Svaki procesor također sadrži 128 PCIe Gen 4 stazica, vodeću povezivost u industriji i visoku propusnost memorije kako bi se osiguralo da korisnici GeForce NOW RTX 3080 servisa imaju tehnologiju potrebnu za glatko i pouzdano igračko iskustvo.

Linija Ryzen Threadripper PRO procesora dizajnirana je kako bi korisnicima ponudila nevjerojatne performanse i neusporedivu propusnost i postavlja industrijske standarde za ekstremne računalne performanse u raznim slučajevima upotrebe, uključujući i brzo rastući cloud gaming prostor”, rekao je Chris Kilburn, korporativni potpredsjednik i generalni direktor, poslovanje sa komponentama klijenata u AMD-u. “Radeći s NVIDIA-om, jasno je da je opsežan skup značajki Ryzen Threadripper PRO savršena platforma za napajanje njihovog iskustva igranja u oblaku sljedeće generacije.

Igračko iskustvo GeForce NOW SuperPOD i GeForce NOW RTX 3080 vrhunac su više od desetljeća vrijednog napredovanja u oblačnim igrama koje će po prvi put omogućiti oblačno igranje s niskim kašnjenjem pri 1440p i 120 sličica u sekundi“, rekao je Phil Eisler, zamjenik predsjednik i generalni direktor GeForce NOW u NVIDIA -i. “ AMD Ryzen Threadripper PRO procesori pružaju najbolje CPU, memorijske i I/O performanse za naše gaming opterećenje za ovu generaciju, pomažući igračima da donesu ogroman skok u performansama.

Osnivači i prioritetni članovi GeForce NOW -a imaju rani pristup prednarudžbi GeForce NOW RTX 3080 počevši od danas. Više o dostupnosti i cijenama saznajte ovdje .

Više... Vaš Komentar Top
Dostupno je ažuriranje za performanse AMD Ryzena pod Windows 11

Datum objave 22.10.2021

Dostupno je ažuriranje za performanse AMD Ryzena pod Windows 11

Insajderski podaci AMD Ryzen

AMD je objavio ažuriranje baze znanja s detaljima AMD-a i Microsofta koji rješavaju poznate probleme s performansama kompatibilnih AMD procesora pri pokretanju sustava Windows 11. Oba su problema riješena i rješenja su sada javno dostupna.

Ažuriranja su sljedeća:

 • Microsoft je objavio ažuriranje softvera koji rješava problem latencije predmemorije L3. Preuzimanje se može preuzeti s Microsoft KB 5006476 počevši od jučer, 21. listopada.
 • AMD upravljački program za skup čipova verzija 3.10.08.506 koji rješava problem UEFI CPPC2 dostupan je od jučer, 21. listopada.
Više... Vaš Komentar Top
U Hrvatsku stiže jedinstvena Joberty platforma za IT profesionalce

Datum objave 22.10.2021

U Hrvatsku stiže jedinstvena Joberty platforma za IT profesionalce

Joberty.hr

Joberty, online platforma IT poslova koja povezuje poslodavce i kandidate u transparentan eko-sustav, od danas je službeno počela s radom u Hrvatskoj. Kao jedinstvena platforma te vrste, Joberty omogućava zaposlenima u IT tvrtkama da podijele svoja iskustva u radu, kandidatima da pronađu posao koji odgovara njihovim potrebama te IT tvrtkama da pronađu relevantne kandidate za svoja radna mjesta.

Ovakvim pristupom Joberty pruža široj zajednici priliku da stekne dodatni uvid u radnu etiku i kulturu IT tvrtki, čime se povećava transparentnost IT zajednice koja se ubrzano razvija.

Platforma osnovana 2019. godine ubrzo je prepoznana kao projekt izuzetnog potencijala, koji ima tendenciju da se proširi na tržišta širom svijeta, a prva stanica je upravo Hrvatska.

Joberty team

„Naša misija u Jobertyju je da povećamo transparentnost zapošljavanja u IT zajednici i da pomognemo IT profesionalcima da donose bolje karijerne odluke. Cilj nam je da osnažimo pretragu i pronalazak poslova u IT sektoru. Odlučili smo se za tržište Hrvatske, jer su okolnosti dosta slične kao u Srbiji, u smislu veličine, potreba ciljne skupine i problema transparentnosti s kojima se IT zajednica susreće. Prema većini procjena, globalni zahtjevi za IT poslovima premašit će nekoliko milijuna, a u našem fokusu je da budemo na usluzi tim zahtjevima“, rekao je Nikola Mijailović, osnivač Jobertyja.

Na tržištu Srbije na kojemu platforma posluje dvije godine i broji skoro 30.000 IT profesionalaca, tvrtke su već prepoznale brojne prednosti koje ona donosi – od mnogobrojnih potvrda kandidata u kojima navode Joberty kao izvor informiranja o radnim mjestima, do okidača za donošenje odluke o prijavi na oglas na osnovu dojmova koje pročitaju na platformi. Također, tvrtke navode da im upravo s Jobertya dolaze najrelevantniji kandidati.

Više... Vaš Komentar Top
AIDA64 v6.50

Datum objave 19.10.2021

AIDA64 v6.50

aida64logo

FinalWire je objavio dostupnost nove verzije svog AIDA64 softvera u sve četiri dostupne verzije, sa Extreme i Business edicijama. Novosti uključuju:

 • Microsoft Windows 11 and Windows Server 2022 support
 • AVX2 and FMA accelerated 64-bit benchmarks for AMD 4700S Cardinal CPU
 • Improved support for Intel Alder Lake CPU
 • Aqua Computer LeakShield sensor support
 • Improved support for processors with 64 or more cores
 • Matrix Orbital EVE4 and VoCore LCD support
 • Enhanced support for LGA-1700 motherboards
 • Support for VMware Workstation v16
 • Ramaxel AM620 and AV310 SSD support
 • GPU details for AMD Radeon RX 6600M and 6700M Series
 • GPU details for nVIDIA CMP 50HX, CMP 170HX, GeForce RTX 3000 LHR Series
Više... Vaš Komentar Top
Canon predstavlja PRISMAprepare Go

Datum objave 19.10.2021

Canon predstavlja PRISMAprepare Go

Gradeći na svom uspješnom softveru PRISMA, namijenjenom radnim procesima u produkcijskom tisku, Canon Europe predstavlja PRISMAprepare Go, alat za sigurno slanje i pripremu datoteka za male interne odjele za tisak i davatelje usluga tiska. PRISMAprepare Go se nudi kao usluga u oblaku po modelu softvera u obliku usluge (software-as-a-service – SaaS), a korisnici joj mogu pristupiti s bilo kojeg mjesta na kojemu imaju pristup Internetu i preglednik weba.

PRISMAprepare Go ubrzava proces učitavanja korisničkih datoteka, brzo provjeravajući njihovu prikladnost za tisak i obavljajući osnovne provjere pred tisak kao što su pogrešna ili nespecificirana veličina stranice, formatiranje, fontovi i razlučivost slika. Ovo pomaže u eliminaciji pogrešaka smanjujući broj skupih neispravnih otisaka i štedi vrijedno vrijeme.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft “hakirao” vlastito računalo kako bi dokazao koliko je Windows 11 siguran

Datum objave 19.10.2021

Microsoft "hakirao" vlastito računalo kako bi dokazao koliko je Windows 11 siguran

Lažne instalacijske datoteke za Windows 11_1

Windows 11 ima niz sigurnosnih značajki uključujući modul pouzdane platforme (TPM 2.0), sigurnost temeljenu na virtualizaciji (VBS) itd. Iako ovi zahtjevi postoje u sustavu Windows 10, ne nameću se korisnicima prilikom instalacije.

Kako bi opravdali novi stav, Microsoftov David Weston, direktor za sigurnosnu suradnju, demonstrirao je hakiranje vlastitog Windows sustava na računalima bez TPM i VBS uključenih značajki. U videu pokazuje kako potencijalni haker može lako daljinski ili lokalno dobiti pristup računalu bez ovih značajki. Prvi dio videa odnosi se na uspješnu upotrebu krhkog porta za protokol otvorene udaljene radne površine (RDP) za stjecanje administratorskih ovlasti i distribuciju simuliranog ransomwarea na računalu sa sustavom Windows 10 bez TPM 2.0 i omogućenog sigurnog pokretanja. Nakon toga, Weston pokazuje lokalnu upotrebu korisničke prijave putem procesa autentifikacije otiskom prsta na računalu bez VBS -a. Da ne duljimo više,  pogledajte i sami video zapis…..

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!   

Više... Vaš Komentar Top
Globalne isporuke mobitela u padu 6% u Q3. Nedostaje čipova!

Datum objave 19.10.2021

Globalne isporuke mobitela u padu 6% u Q3. Nedostaje čipova!

Globalne isporuke 2021 1

Isporuke pametnih telefona od srpnja do rujna 2021. pale su za za 6 postotna boda na godišnjoj razini. Prema Canalysu, to je uvelike posljedica nedostatka komponenti, osobito čipova što je spriječilo tvrtke da zadovolje potražnju potrošača.

Samsung ima najveće isporuke uređaja u trećem tromjesečju ove godine i zauzima 23 % tržišta i njihova trenutna situacija nije gora nego prije godinu dana. Apple je zauzeo drugo mjesto s 15% tržišnog udjela iako podaci uključuju samo oko tjedan dana prodaje iPhonea 13. Moć njihovog opskrbnog lanca pomogla im je da napreduju na izazovnom tržištu i ostvare 3 postotna boda više od svog udjela u istom razdoblju prošle godine.

Globalne isporuke 2021 2

Tri kineska proizvođača, Xiaomi, Vivo i Oppo su u prvih pet. Ukupno imaju 34 % tržišnog udjela. Preciznije rečeno, Xiaomi je za 1 postotni bod iza Applea s 14 % tržišnog udjela , dok su Vivo (10 %) i OPPO (10 %) u prvih pet.

Glavni analitičar Canalysa Ben Stanton rekao je da će trebati najmanje godinu dana da se uspostavi ravnoteža između ponude i potražnje za čipovima.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!     

Više... Vaš Komentar Top
Dell Technologies Summit

Datum objave 18.10.2021

Dell Technologies Summit

Dell Latitude 7330

Tvrtka Dell Technologies je na virtualnom događaju „Dell Technologies Summit“ predstavila najnovije edge inovacije, kao i nove uređaje unutar PC portfelja. Nova tehnološka rješenja namijenjena su za pojednostavljenje implementacije, kao i stvaranja veće vrijednosti od prikupljenih i procesuiranih podataka izvan tradicionalnih podatkovnih centara te javnog clouda, što uključuje velike sustave i udaljene lokacije pa sve do lokacija u maloprodaji te proizvodnih pogona.

Inovacije koje su predstavljene uključuju Dell EMC VxRail satelitske čvorove, Dell Technologies verificirani dizajn za proizvodnju edge rješenja pomoću Litmus sustava, Dell EMC Edge Gateway, Dell EMC platformu za streaming podataka te nova Dell Latitude 5430 Rugged i Latitude 7330 Rugged Extreme prijenosna računala prijenosna računala za korištenje u zahtjevnim uvjetima rada.

Novi portfelj_Dell_2021

Edge je sljedeće veliko tehnološko poglavlje: nalazi se svuda oko nas, a koristi se bilo gdje od maloprodaje pa sve do proizvodnje, stvaranju pametnih gradova, kao i u bolnicama. Zato smo kao tvrtka fokusirani na razvoj inovativnih, ali opet jednostavnih rješenja kako bi organizacije mogle obrađivati podatke što bliže svojem izvoru, donositi brže odluke, poboljšati rezultate te potaknuti napredak“, izjavio je Michael Dell, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Dell Technologies.

Dostupnost

 • Dell EMC VxRail satelitski čvorovi bit će globalno dostupni 30. studenog 2021.
 • Dell Technologies Edge Gateway bit će globalno dostupan početkom 2022.
 • Dell Technologies verificirani dizajn za proizvodnju Edge rješenja bit će globalno dostupan 26. listopada 2021.
 • Dell EMC platforma za streaming podataka bit će globalno dostupna 30. listopada 2021.
 • Dell Latitude 5430 Rugged i Latitude 7330 Rugged Extreme prijenosna računala uz prethodno ugrađen Windows 11 operativni sustav bit će globalno dostupna za narudžbu 9. prosinca 2021.
Više... Vaš Komentar Top
ADATA predstavlja memorijski modul DDR5-4800

Datum objave 16.10.2021

ADATA predstavlja memorijski modul DDR5-4800

ADATA DDR5-4800

ADATA predstavlja ADATA DDR5-4800, DDR5 memorijski modul sljedeće generacije, koji je u mogućnosti dostići transfere do 4800 MT/s i dolazi u kapacitetima do 32 GB. ADATA je surađivala sa šest vodećih proizvođača matičnih ploča, uključujući AORUS, ASROCK, ASUS, GIGABYTE, MSI i ROG da bi osigurala optimalne performanse i kompatibilnost s različitim modelima.

Više... Vaš Komentar Top
Xiaomi na hrvatskoj premijeri predstavio stvaralačku seriju pametnih telefona 11T

Datum objave 16.10.2021

Xiaomi na hrvatskoj premijeri predstavio stvaralačku seriju pametnih telefona 11T

xiaomi_hrv_premijera_11T_1

Xiaomi je na hrvatskoj premijeri u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu domaćoj javnosti predstavio tri nova pametna telefona u seriji Xiaomi 11 – Xiaomi 11T i Xiaomi 11T Pro – osmišljene da potaknu kreativnost među korisnicima pametnih telefona – te elegantni Xiaomi 11 Lite 5G NE. Xiaomi je predstavio i Mi Smart Air Fryer 3.5L, pametni kuhinjski uređaj koji potiče zdrave životne navike, te Redmi Buds 3, lagane bežične slušalice s kvalitetom zvuka u visokoj razlučivosti.

xiaomi_hrv_premijera_11T_2

Uz Gorana Mudrovčića, generalnog direktora Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju, nove uređaje i njihove fantastične mogućnosti predstavile su i brojne poznate osobe: TV voditelj i stand-up komičar Ivan Šarić, TV voditeljica Marijana Batinić, proslavljeni fotograf Damir Hoyka te food blogger i influencer Hungry Mile. Premijerno je predstavljen i kratki filmski uradak studenata Akademije dramskih umjetnosti, koji je u potpunosti snimljen pametnim telefonima iz obitelji 11T.

Preporučene maloprodajne cijene kreću od 3.799 kn za Xiaomi 11T te 4.899 kn za
Xiaomi 11T Pro (PDV uključen u cijenu). Xiaomi 11T dolazi u dvije opcije, 8+128
GB(3.799 kn s PDV-om) te 8+256 GB (4.299 kn s PDV-om). Xiaomi 11T Pro
varijante uključuju modele 8+128 GB (4.899 kn s PDV-om). 8+256 GB (5.299 kn s
PDV-om) te 12+256 GB (5.599 kn s PDV-om).

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 3 minute

Hrvatska pošta - informacije i iskustva

Objavljeno prije 6 minuta

NAS DIY - samogradnja, oprema, operativni sustavi, pitanja,...

Objavljeno prije 8 minuta

Bitcoin plaćanje u Hrvatskoj

Objavljeno prije 8 minuta

Procjena Powercolor RX 5700 XT

Objavljeno prije 33 minute

Laptopi do 6000 kn

Novosti

Cyber Monday 2021: Windowsi 10 Pro već od 7 €

Cyber Monday (ponedjeljak) postao je plodno tlo za dobre prilike. Vrijeme je za kupovinu u ovom Cyber tjednu 2021! Globalni dobavljač CDK (CD keyeva) Godeal24.com također je odlučio dodati boju Cyber Weeku, a najbolje ponude bit će rezervir... Pročitaj više

Kako sigurno preuzeti bilo koju aplikaciju na Huawei pametnom telefonu

Postojeći korisnici Huawei pametnih telefona već znaju kako putem AppGallery trgovine i Petal Search preglednika, pronaći omiljene aplikacije. Za one koji još nisu sasvim sigurni, AppsOnHMS web stranica je tu da odgovori na sva pitanja. App... Pročitaj više

Iskustvo zvuka i pokreta dobilo je potpuno novo značenje

Novi doživljaj zvuka mogli su iskusiti sudionici eventa Philips GOtogether koji je okupio poznate influencere, pripadnike medija te ostale sudionike. Pod vodstvom Valentine Walme, sudionici su se mogli okušati u plesnim radionicama, pogleda... Pročitaj više

AppGallery - službeno priopćenje Huaweia

Povodom objave vijesti o trojancima inficiranih 190 aplikacija u Huaweievom AppGalleryu, tvrtka je izdala sljedeće pripćenje: "Ugrađeni sigurnosni sustav AppGalleryja brzo je identificirao potencijalni rizik unutar ovih aplikacija. Sada akt... Pročitaj više

U Huawei App Gallery 190 Android aplikacija zaraženo trojancima

Trojanski zlonamjerni softver često se maskira kao redovita aplikacija kako bi sakrio svoju pravu svrhu. Ali kada se infiltrira dopušta lošim dečkima da ukradu podatke, pa čak i preuzmu kontrolu nad uređajem. Prema novom izvješću Dr. Weba,... Pročitaj više

Sve novosti