Panasonic ažurira 12-inčni Toughbook 33

Objavljeno prije 14 dana - Sanja Ledinek

Panasonic ažurira 12-inčni Toughbook 33

Panasonic ažurira 12-inčni Toughbook 33

TOUGHBOOK 33

Panasonic je najavio dolazak ažurirane verzije Toughbooka 33. Donosi bolje performanse, veću fleksibilnost, poboljšanu funkcionalnost i veću sigurnost.

Od svog predstavljanja na tržištu 2017. godine, TOUGHBOOK 33 jedan je od najprodavanijih potpuno robusnih modela tableta koji se lako može pretvoriti u prijenosno računalo s tipkovnicom. Ovoga puta crvena tipkovnica ima jače pozadinsko osvjetljenje.

CF-33 ma zaslon od 12″ s omjerom 3:2, razlučivost 2160 x 1440 piksela i svjetlinu od 1200 cd/m². Dodan je antirefleksivni sloj kako bi bio bolje upotrebljiv na otvorenom. Prethodnik je također imao zaslon s tim specifikacijama.

Panasonic CF-33_2

Njegovo srce je 10. generacije Intel i5 i i7 procesora, tj. modeli i5-10310U vPro i i7-10810U, da budemo precizni. Nadalje, prijenosni NVMe SSD s 512 GB nadograđen je na 1TB, a radna memorija dostupna je u kapacitetima 16 ili 32 GB.

Izvršene su i nadogradnje bežične tehnologije, u obliku podrške za Wi-Fi 6 brzine do 2,4 Gbps i Bluetooth 5.1. Uz to, prema Panasonicu, novi Toughbook prvo je čvrsto prijenosno računalo ili tablet koji ima redovitu SIM karticu i eSIM. To znači da korisnici mogu koristiti i 4G. Na popisu specifikacija za povezivanje su još UBS-C , HDMI i VGA i LTE CBRS za povezivanje s privatnim mrežama.

Za one koji rade u glasnom okruženju, Panasonic je poboljša glasnoću zvuka za 50 % i mikrofone za bolju preciznost prepoznavanja govora. Poboljšana je i kamera s do 30 puta bržim laserskim autofokusom i ima poklopac za zaštitu privatnosti.

Međutim, tamo gdje je prethodno izdanje imalo prednost je trajanje baterije od jedanaest sati. Novi model ima bateriju koja traje 10 sati na jednom punjenju.

Što se tiče sigurnosti, pruža Intel Hardware Shield  (dijelom Intel vPro) i udovoljava Microsoftovim zahtjevima za osiguranu jezgru računala. OPAL SSD-ovi standardno dodaju dodatni sloj mogućnosti šifriranja, pružajući mogućnost hardverske enkripcije. Također, i dalje je dostupna BitLocker softverska enkripcija koja u kombinaciji s OPAL pogonima daje izbor hardverske enkripcije, softverske enkripcije ili uopće ne koristiti enkripciju.

Novi Toughbook 33 težak je 2,8 kg, odnosno 1,5 kg bez tipkovnice. Ima IP65, tako da donekle može podnijeti prašinu i vodu. Uz to, prijenosno računalo je certificirano prema MIL-STD standardu, pa pad od 1,5 metra ne bi trebao stvarati probleme.

Više... Vaš Komentar Top
Sjećate li se 3dfx grafička kartica? Jedna je upravo dobila remake

Objavljeno prije 14 dana

Sjećate li se 3dfx grafička kartica? Jedna je upravo dobila remake

3dfx_remake_1

Iako su 3dfx grafičke kartice nestale prije nekoliko desetljeća, za mnoge su ostale legende. Nedavno je jedan fan ove tvrtke osmislilo kako jedan od proizvoda vratiti u život i  sve detalje objavio na MODLABS forumu.

Da budemo precizniji, uspješno je reproducirao grafičku karticu 3dfx Voodoo 5 6000, svojevremeno proizvedenu u samo nešto više od 1.000 testnih primjeraka. Uz to, može se smatrati najjačom grafičkom karticom u 3dfxu, ali i posljednjom. Razlog je što su u konačni se proizvodni troškovi pokazali previsoki, a AGP x4 utor na matičnoj ploči imao je neke pogreške. Istodobno, korisnici su izvještavali da se na zaslonu pojavljuju izobličenja boja i prozirne pruge za vrijeme igranja igara.

3dfx_remake_2

Kako bilo da bilo, remake ove grafičke kartice sastavljen je obrnutim inženjeringom s raznim dijelovima koje je fan pod nadimkom zx-c64, kupio. Jezgra VSA-100 košta oko 18,95 USD po čipu (ukupno četiri čipa), ali PCB pločica je crne umjesto zelene boje. Iznad čipa je ugrađen ventilator za hlađenje:

3dfx_remake_3

Potrošnja TDP-a grafičke kartice Voodoo 5 6000 iznosi 60 W, što je više nego što AGP utor može pružiti, pa je stoga instaliran 4-pinski konektor za napajanje od 250 W.

zx-c64 je također spomenuo da je prilično siguran da su performanse ove Voodoo 5 6000 grafičke kartice jednake originalnoj, pa je čak kopirao isti BIOS i upravljačke programe. Zanima vas kako radi? I dok sučelje radi glatko, brzina izvođenja je ipak malo spora. Uostalom, riječ je o grafičkoj kartici od prije dva desetljeća.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft Office 2021 za Windows i MacOS do kraja godine

Objavljeno prije 14 dana

Microsoft Office 2021 za Windows i MacOS do kraja godine

MS Office 21 (1)

Kad je Microsoft 2018. objavio Office 2019, mnogi su izrazili zabrinutost da bi to mogla biti posljednja verzija dostupna bez pretplate. Na zadovoljstvo mnogih, ti su strahovi bili uzaludni. Microsoft je najavio Office 2021 bez pretplate za korisnike računala temeljena na sustavima Windows i MacOS.

Microsoft nije u potpunosti otkrio funkcije i promjene u sustavu Office 2021, ali ne biste trebali očekivati ​​ozbiljne promjene na korisničkom sučelju. Paket će dobiti pet godina podrške i jednokratna je kupnja.

Osim verzije za obične korisnike, najavljena je i korporativna verzija Office LTSC (Long-Term Servicing Channel) za situacije kada se uređaji ne mogu povezati s mrežom i primati ažuriranja. Ova inačica dobiva značajke poput pune podrške za tamnu temu, poboljšanja za korisnike s invaliditetom i značajke dinamičkih nizova i pretraživanja redaka u XLOOKUP tablicama (VIEWX) za Excel. Ova inačica Officea će biti podržan samo pet godina i kompatibilna je s 32-bitnim i 64-bitnim hardverom.

Komercijalni pregled Officea LTSC trebao bi biti objavljen u travnju, sa stabilnim izdanjem u drugoj polovici 2021. godine. Cijene Office Professional Plus i Office Standard će se povećati za 10% od prethodne verzije. Cijena potrošačke verzije sustava Office 2021 ostat će ista.

Više... Vaš Komentar Top
NVIDIA će objaviti posebne video kartice za rudarenje kriptovalutama

Objavljeno prije 15 dana

NVIDIA će objaviti posebne video kartice za rudarenje kriptovalutama

Nvidia_ GPU_za_crypto_1

Nedavno je NVIDIA najavila da će objaviti posebnu Layers RTX 3060 CMP seriju grafičkih kartica specijalno optimiziranih za kripto rudarstvo. Imaju niži vršni napon i frekvenciju, što poboljšava energetsku učinkovitost rudarenja. Ne uključuju video izlaze, koristit će specifične čipove (trebali bi biti znatno jeftiniji), bit će uklonjeni video pogoni, jezgre tenzora, itd., tako da se ne mogu koristiti za grafiku. Nema sumnje, ovim potezom NVIDIA želi jasno staviti do znanja da za razliku od običnih grafičkih kartica za igre, ovi rudarski GPU-ovi nemaju odgovarajuće grafičke performanse, što znači da se igre ne mogu igrati.

Upravljački programi prepoznat će koristi li se grafička kartica za vađenje etera, valute protokola Ethereum, i smanjit će učinkovitost na 50%. Možda se radi o kombinaciji upravljačkih programa i VBIOS-a koja se ne odnosi na druge grafičke kartice, ali bit će potrebno vidjeti kada se to smanjenje analizira kako se to radi i na što točno utječe.

Trenutno su najavljene četiri kripto rudarske kartice:

Nvidia_ GPU_za_crypto_2

Novi proizvodi prodavat će se putem ovlaštenih partnera (ASUS-a, Colorful-a, EVGA-e, Gigabyte-a, MSI-a, Palita …..) . Očekuje se da će prodaja dvije najsnažnije započeti u ovom prvom kvartalu, dok će ostale dvije biti dostupne u drugom.

Uz to, NVIDIA je također izjavila da će upotrijebiti tehnička sredstva za smanjenje efikasnosti rudarstva nadolazeće grafičke kartice RTX 3060 za pola kako bi smanjila privlačnost rudarenja, tako da obični igrači mogu lakše kupiti novu generaciju grafičkih kartica serije 30.

Više... Vaš Komentar Top
Samsung se počeo izravno natjecati s TSMC-om

Objavljeno prije 15 dana

Samsung se počeo izravno natjecati s TSMC-om

Samsung_vs_TSMC_1

Trenutno u svijetu samo Samsung i TSMC mogu proizvesti čipove s postupkom ispod 7-nm. Čak ni Intel nije uspio samostalno proizvesti 7-nm čipove, a očekuje se da će njihovi 7-nm čipovi biti lansirani tek 2022. godine.

TSMC-ova tehnologija je najnaprednija. Prvi su pokrenuli masovnu proizvodnju čipova sa 7-nm i 5-nm procesima
i imaju stopa prinosa veću od Samsunga. Pogotovo u pogledu narudžbi. Podaci pokazuju da je TSMC osvojio više od 50 % globalnih narudžbi čipova, dok Samsung ima samo 18 % udjela na globalnom tržištu.

Razlog tomu je što TSMC znatno ulaže u istraživanje i razvoj i proizvodne kapacitete. Drugi je, što imaju više EUV litografskih strojeva koji su potrebna oprema za proizvodnju naprednih procesnih čipova. Očekuje se da će ove godine instalirati više od 50 EUV novih litografskih strojeva. Uz to, TSMC je izgradio tvornicu u Sjedinjenim Državama i uložio 12 milijardi američkih dolara u izgradnju linije za proizvodnju čipova od 5-nm kako bi dobio više narudžbi čipova od američkih tvrtki.

TSMC može izgraditi i svoje proizvodne pogone u Europi, jer već nekoliko puta su europske vlasti pokrenule temu razvoja lokalne litografske proizvodnje, namjeravajući subvencionirati izgradnju. Prema DigiTimesu , industrijski promatrači ukazuju na vjerojatnost probojnog postrojenja TSMC u Europi.

No, s druge strane TSMC-ova situacija je vrlo teška. Mnogi koji žele koristiti njihova postrojenja za svoje čipove moraju čekati u redu. Ako nisu divovi poput Applea, Qualcomma, Intela itd., možda neće nikada doći na red. Glavni razlog je taj što je proizvodnja TSMC-ovih proizvodnih linija ograničena. Naravno, to ne znači da TSMC kupcima neće pružiti mogućnost jer najvažnija stvar za svaku komercijalnu tvrtku su njezini kupci.

Samsung_vs_TSMC_2

I tu sada nastupa Samsung. Žele nadmašiti TSCM i postati broj jedan u proizvodnji čipova. Planiraju uložiti više od 100 milijuna američkih dolara u područje istraživanja i razvoja i proizvodnje čipova u idućih 10 godina. Time će im se tržišni udio i status prirodno povećati jer s velikom količinom sredstava za istraživanje i razvoj može se ne samo ubrzati tehnološki napredak, već i kupiti naprednija proizvodna oprema. Dio kupnje novih strojeva bit će realiziran već ove godine. Prema izvorima bliskim proizvođačkoj industriji čipova, nedugo je  Li Zaiyong osobno otišao u ASML kako bi pregovarao o kupnji više EUV litografskih strojeva.

Također, Samsung planira graditi tvornicu u Sjedinjenim Državama, a očekuje se da će uložiti 17 milijardi dolara u izgradnju linije za proizvodnju čipova od 3 nm. Svrha je nadmetanja s TSMC-om i osvajanja više narudžbi američkih tvrtki.  Uz to, nekada je Samsung proizvodio čipove samo za nekolicinu proizvođača poput Applea i Qualcomma, no sada je to drugačije. Svoju djelatnost otvorili su globalnim kompanijama. Podaci pokazuju da su Samsungove narudžbe za 18-nm i više premašile očekivanja.

I konačno, Samsung planira koristiti GAA tehnologiju na 3-nm čipovima, a TSMC planira koristiti GAA tehnologiju na 2-nm čipovima, što pokazuje da je Samsung bolji u korištenju novih tehnologija. Tako i nije nemoguće da Samsung jednoga dana nadmaši TSMC.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft lansirao bežične slušalice Xbox Wireless Headset s mikrofonom za 100 eura

Objavljeno prije 15 dana

Microsoft lansirao bežične slušalice Xbox Wireless Headset s mikrofonom za 100 eura

Microsoft_ lansirao_ bežične_ slušalice_ Xbox  _

Microsoft Xbox Wireless dizajniran je za buduću kompatibilnost s Xbox Series X / S / One konzolama, računalima i mobilnim telefonima putem Bluetooth veze.

Mikrosoftove bežične slušalice Xbox Wireless Headset imaju znatno nadograđeni dizajn za dugo igranje sesija, u usporedbi s generacijom Xbox One Stereo i Wired Chat modela, koje se prodaju po relativno jeftinoj cijeni.

Uz to ih odlikuje robusna i fleksibilna konstrukcija. Teže 312 grama. Unutrašnjost podesive trake za glavu izrađena je od metala, dva krušna okretna elementa s vanjske strane prekrivena su gumom. Jedan gumb omogućuje korisniku podešavanje glasnoće, drugi podesiv ravnotežu između chata i zvučnih igara.

Microsoft_ lansirao_ bežične_ slušalice_ Xbox  _2

Slušalice također podržavaju tehnologije poput Windows Sonic, Dolby Atmos i DTS Headphone: X.
Prema Microsoftu, mikrofon koristi ‘elemente za oblikovanje dvostrukog snopa’ koji omogućavaju mikrofon da se usredotoči na vokalne zvukove umjesto na okolnu buku. Ovaj mikrofon također ima preklopnu funkciju automatskog isključivanja zvuka, koji isključuje mikrofon kada korisnik ne govori. Na mikrofonu svijetli lampica koja pokazuje kada je mikrofon aktivan. Mikrofon je fleksibilan i korisnik ga može sklopiti iza jedne od ušnih uloga.

Ove slušalice mogu istovremeno podržavati slušalice s pametnim telefonom i Xbox konzolom, što omogućava slušanje glazbe ili odgovaranje na pozive s telefona tijekom igranja igara.

Što se tiče trajanja baterija, bežične slušalice Xbox pružaju 15 sati rada i podržavaju tehnologiju brzog punjenja koja za samo 30 minuta punjenja putem USB-C može omogućiti daljnje 4 sata rada. Punjenje do 100% traje oko 3 sata.
Prodajna cijena ovih Xbox slušalica je samo 100 eura. Ovo je relativno atraktivna cijena u segmentu bežičnih slušalica, posebno za onoga koji posjeduje Xbox jer je u samoj konzoli moguće podesiti izjednačavanje i ostale opcije zvuka.

Više... Vaš Komentar Top
AMD Ryzen 5000 procesori imaju vrlo visoku stopu kvarova?

Objavljeno prije 15 dana

AMD Ryzen 5000 procesori imaju vrlo visoku stopu kvarova?

AMD  Ryzen 5000 procesor imao vrlo visoku stopu kvarova

Ako ste pomalo razočarali što niste među sretnicima koji su dočekali AMD-ovog nedavno objavljenog procesora serije Ryzen 5000, možda ste na dobitku. Razlog je što nedavna izvješća pokazuju da ova nova serija procesora navodno ima visoku stopu kvarova.

Nije točno točno koliko je problema s kvarovima Ryzen 5000 prijavljeno tijekom stvarne upotrebe, ali problem je izbio kada je proizvođač računala PowerGPU izvijestio da su naišli na vrlo visoku stopu kvarova s AMD CPU-ima i matičnim pločicama.

Greška na novim AMD procesorima i dalje je predviđena“, objavljen je PowerGPU na Twitteru i tom prilikom napominjemo da je obuhvaćeno 8 od 50 AMD Ryzen 5950X jedinica, 4 od 50 AMD Ryzen 5900X jedinica, 4 od 100 jedinica AMD Ryzen 5800X i 3 od 120 jedinica AMD Ryzen 5600xX. Svi su naišli na DOA (Dead On Arrival) problem.

PowerGPU je također spomenuo da je prije nego što je AMD objavio Ryzen 5000 CPU seriju, stopa bila 80% Intel i 20% AMD proizvoda. No od izlaska Ryzen 5000 CPU-a, stopa kvara je veća. Ovaj se problem ne događa samo s procesorima, već je matičnim pločicama X570.

Potom je ovaj Twit vrlo brzo izbrisan. Ali nelagoda kod kupaca Ryzena i onih koji su planirali kupiti procesor i/ili matičnu ploču je izazvana, iako se može očekivati ​​određena količina neispravnih jedinica pri masovnoj kupnji.

No, iako je PowerGPU izbrisao svoj izvorni tweet, neki su igrači također prijavili probleme sa stabilnošću ili greškama u radu sa procesorom. Primjerice, odgovor na tweet PowerGPU-a, korisnik Dom Ducci napisao je da je vratio svoj Ryzen 5900X AMD-u, jer je imao “mrtva tri USB porta”. Michael Kan iz PC Gamere također napominje da je morao poslati svoj AMD CPU natrag u tvrtku na zamjenu. Uz sve to na Redditu, pa čak i AMD-ovi forumu oglasi oglasi su se nezadovoljni kupci. Ali, zanimljivo je da drugi dobavljači nisu naišli na poseban problem u vezi s kvalitetom i stopom kvara ispod 2% što je normalno.

U što bi smo trebali sada vjerovati?

Više... Vaš Komentar Top
Procurile specifikacije Apple M1X čipseta

Objavljeno prije 15 dana

Procurile specifikacije Apple M1X čipseta

Apple_M1X_Spec_1

Svi znamo da je M1 procesor temeljen na ARM arhitekturi, inicirajući Appleov prijelaz s Intelovih CPU-a na vlastite čipsete u liniji proizvoda Mac.

Ove godine Apple planira lansirati novi model čipseta s nekoliko Mac uređaja. Iako službeno nisu ništa najavili, ali kao uvijek u IT svijetu, uvijek negdje procure informacije na Internetu. Za nasljednika Apple M1 modela ovoga puta je izvor korisnik Twittera pod nadimkom @FrontTron koji je objavio deset rezultata Apple A15 čipova iz Geekbench referentna platforme.

Među njima je najviši jednojezgreni rezultat postignut 1.724 boda i višejezgreni 4.320 bodova. Za usporedbu, jednojezgreni i višejezgreni rezultati Apple A14 iznose oko 1.606 bodova i 4.305 bodova. Jednojezgrene performanse povećale su se za više od 5%, a višejezgrene performanse nisu se značajno poboljšale. Trenutno poboljšanje performansi A15 neće donijeti iznenađenja. Ali treba imati na umu da je čip još uvijek u fazi razvoja i potrebno je dodatno istražiti performanse.

Apple_M1X_Spec_2

Uz to, izvještava se da je maksimalna potrošnja energije Apple A15 oko 8,5 W, što je veća od potrošnje energije A14.

Konačno, sukladno ovim rezultatima čipset ima naziv M1X i odlikuje ga 12 CPU jezgri ( 8 moćnih i 4 energetski učinkovite, Firestorm i Icestorm) te 16 jezgri umjesto 8 jezgri GPU-a u Apple M1. Očekivano, imat će takt od 3,2 GHz, no očito se to odnosi samo na jezgre Firestorm.  Naravno, bit će proizveden na temelju iste generacije od 5 nm.

Mnogi izvori predviđaju da će se novi Apple Silicon čipset naći u sljedećoj generaciji 14-inčnog MacBook Pro, 16-inčnog MacBook Pro i 27-inčnog iMac-a. Uz to, čini se da Apple razvija i druge čipove sa 16 procesorskih jezgri i 32 grafičke jezgre.

Više... Vaš Komentar Top
Suradnja Paris Saint-Germain Esports i MMD Philips

Objavljeno prije 15 dana

Suradnja Paris Saint-Germain Esports i MMD Philips

PSG x Philips

Paris Saint-Germain Esports sa zadovoljstvom najavljuje MMD, stručnjaka za monitore i licenciranog partnera za Philips monitore, kao službenog partnera za svoje igrače i streamere FIFA-e 21. Kao partner za monitore, MMD će biti službeni dobavljač za talente i kreatore PSG Esportsa FIFA 21, nudeći im vrhunsko iskustvo gledanja dostojno prvaka.

Studio PSG Esports, koji će se uskoro otvoriti u sklopu kluba na području Pariza, također će biti opremljen najnovijim proizvodima Philips monitora, pružajući timu PSG Esports vrhunsku ponudu konzola te im omogućavajući da usavrše svoje vještine do najsitnijih detalja.

Serija monitora “Philips Momentum” sa svojim značajkama i tehničkim paketom optimirana je za gaming na konzoli i dizajnirana da pruži poboljšano iskustvo uranjanja u igru svim gamerima. U skladu s etosom izvrsnosti PSG Esportsa i očekivanjem fanova da je kvaliteta jednako dobra na svim poljima, Philips Monitors savršeno odgovara toj organizaciji i njihovoj odanoj publici.

Fanovi mogu pratiti suradnju Paris Saint-Germain Esportsa i Philips Monitorsa kako bi pružili najbolje za FIFA-u 21 na službenim stranicama te Twitteru, Instagramu, Facebooku i Twitchu PSG Esportsa.

 

 

 

Više... Vaš Komentar Top
BlueStacks 5 ima značajno poboljšane performanse i napokon podršku za ARM procesore

Objavljeno prije 17 dana

BlueStacks 5 ima značajno poboljšane performanse i napokon podršku za ARM procesore

BlueStacks 5

Nova verzija BlueStacks emulatora koji vam omogućuje igranje mobilnih igara na računalu donosi mnoge nove značajke. Postala je lakša, stabilnija i brža. Jedna od glavnih inovacija je podrška ARM procesorima.

Prema XDA-Developerima, glavni softverski arhitekt BlueStacksa Sharada Agarwala rekao je da biste trebali očekivati ​​znatno bolje performanse s ARM procesorima. Razlog je što uređaji temeljeni na ARM-u imaju veliku prednost u odnosu na x86 uređaje uklanjanjem potreba za binarnim prevođenjem strojnog koda.

Uz to, BlueStacks 5 emulator u novom izdanju omogućava smanjenje potrošnje RAM-a do 40% i smanjenje opterećenja procesora do 87% u ekonomičnom načinu rada. Budući da Android emulatori za računala u velikoj većini slučajeva zahtijevaju robustan hardver, ovo je odlična vijest za onaj koji ima manje snage računala. Poboljšan je multitasking, brzina pokretanja i prebacivanja između prozora i reakcije aplikacije.

Uz gore istaknuto poboljšanje, BlueStacks 5 ima i diskretnije poboljšanje u korištenju procesora i
donosi ograničenje broja slika u sekundi za igračku publiku. Prije toga, BlueStacks, bez obzira na brzinu osvježavanja monitora, puštao je igru ​​da radi s najvećom mogućom brzinom kadrova i tako uzrokovao usporavanje i neželjeno gušenje.

Iako je nova verzija aplikacije još uvijek u beta testiranju, ali je potpuno funkcionalna i dostupna za preuzimanje .

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

BTC kartice

Objavljeno prije 1 minute

Wireless - standardi & hardware

Objavljeno prije 9 minuta

Stari hardware za kojim se slinilo

Objavljeno prije 10 minuta

Alibaba, AliExpress iskustva?

Objavljeno prije 16 minuta

SketchUp & vray

Novosti

AMD pokreće najmoćnije švedsko nacionalno superračunalo

AMD najavljuje novo partnerstvo s Hewlett Packard Enterprise (HPE) i Kraljevskim tehnološkim institutom (KTH) u Švedskoj radi isporuke novog superračunala nazvanog Dardel. Pokretan superračunalom HPE Cray EX, Dardel sadrži AMD EPYC procesor... Pročitaj više

Debitirala Redmi Note 10 serija, ali gotovo preskače 5G u 2021. godini!?

  Xiaomi je predstavio četiri telefona srednje klase. Redmi Note 10 Pro debitirao je u društvu Redmi Note 10, Redmi Note 10S i Redmi Note 10 5G. Pogledajmo njihove specifikacije i cijene. Redmi Note 10 Pro Tijekom prezentacije Xiaomi n... Pročitaj više

AMD je predstavio novog člana RDNA2 obitelji - Radeon RX 6700XT 12GB

AMD je danas predstavio najnovijeg člana obitelji RDNA2 grafičkih kartica - Radeon RX 6700 XT 12GB. Kartica je bazirana na novom Navi 22 grafičkom procesoru, namijenjena je 1440p igranju, podržava AMD Infinity Cache (96MB), Smart Access Mem... Pročitaj više

Debitirao vivo S9e

Vivo S9e usvaja izgled koji nije inferioran u odnosu na moćniji S9. Ima 2.5D staklene panele na prednjoj i stražnjoj strani i aluminijskim okvir pod pravim kutom. Dolazi u tri kombinacije boja: Starry Night Aurora, Aqua Crystal Diamond i Ob... Pročitaj više

OnePlus 9 serija stiže 8. ožujka

OnePlus 9 serija za koju smo otkrili gotovo sve značajke bit će lansirana 8. ožujka. Imati će tri modela mobitela. OnePlus 9, OnePlus 9 Pro i OnePlus 9R. OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro dobili su Snapdragon 888 mobilnu platformu i bateriju od 4.5... Pročitaj više

Sve novosti