Pet iritantnih značajki Windows 11 koje su frustrirajuće korisnicima

Datum objave 08.04.2022 - Sanja Ledinek

Pet iritantnih značajki Windows 11 koje su frustrirajuće korisnicima

Pet iritantnih značajki Windows 11 koje su frustrirajuće korisnicima

Pet iritantnih značajki Windows 11 koje su frustrirajuće korisnicima

Microsoft već neko vrijeme reklamira Windows 11  kao sustav koji je odlučan da se promijeni. No čini se da postoje pomiješana mišljenja o raznim promjenama u sustavu Windows 11, koji nudi niz važnih poboljšanja u performansama, sigurnosti, upravljanju memorijom itd. Ali uvodi i mnoge probleme, pa ga neki smatraju čak lošijim od nekadašnje Viste.

Slijede neke od značajki koje najviše iritiraju korisnike, ali opet za neke mogu biti manja neugodnost ili su se jednostavno prilagodili. Kako bilo da bilo, ovih pet značajki najviše iritira korisnike:

Strogi hardverski zahtjevi

Iako mnoga računala ispunjavaju minimalne zahtjeve sustava Windows 11, glavni problem leži u strogim hardverskim sigurnosnim zahtjevima poput TPM 2.0 koju nemaju neke starije matične ploče ili isto tako starija generacija AMD i Intel čipova. Dakle, računala trebaju biti novija da bi se instalirali Windows 11 na službeni način. OK, postoji način da se zaobiđu Microsoftova pravila, ali u tom slučaju nema nikakve službene podršku ili ažuriranja sustava. S time se nikada korisnici sustava nisu suočili u prošlosti i tko zna kakve će poteze Microsoft napraviti u budućnosti.

Izbornik Start

Izbornik START u lijevom kutu zaslona postao je nešto što se podrazumijeva u Windowsima i kao takava navika korisnika. Privremeno premještanje izbornika na sredinu zaslona zahtjeva novo privikavanje. Uz to zauzima više prostora, sadrži i sve datoteke i programe otvorene u sredini zaslona.  Međutim  postoji ipak način njegova vraćanja u lijevi kut….

Više nije moguće brzo otvoriti Upravitelj zadataka (Task Manager) klikom desnom tipkom miša na alatnu traku zadataka (Taskbar) što je korisnički bilo vrlo intuitivno.

PROČITAJTE JOŠ

WSATools olakšava instalaciju APK datoteka na Windows 11 platformi

Windows 11: još malo o novitetima koje je donijela posljednja nadogradnja

Skraćeni kontekstni izbornik zahtijeva dodatne korake

Kada desnom tipkom miša kliknete datoteku u sustavu Windows 10, vidjet ćete sve opcije i naredbe koje možete birati. U Windows 11 sustavu Microsoft je skratio broj prikazanih opcija. Sada ako se žele vidjeti sve opcije, potrebno je kliknuti
Prikaži više opcija ili pritisnite Shift + F10. Treba li se raditi ovaj korak za niz datoteka može biti frustrirajuće.

Izbornik “Otvori lokaciju datoteke” (Open File Location) više nije dostupan

Bila je zgodna značajka za brzo lociranje datoteke i kasnijeg pristupa te jednostavan i učinkovit način kada je u pitanju premještanje i upravljanje datotekama.

Windows 11 i dalje treba antivirusni softver treće strane

Iako postoji ugrađeni antivirusni mehanizam Windows Defender, dostatan je samo ako se ne koristite vanjski uređaj kao što su tvrdi disk ili USB, ili ako se pristupate pouzdanim web-mjestima. Osim toga, ne nudi upravitelja lozinki, VPN itd. za korisnike.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.   

Više... Vaš Komentar Top
Vivo Pad premijerno 11. travnja

Datum objave 08.04.2022

Vivo Pad premijerno 11. travnja

Vivo Pad

Nakon izlaska OPPO tablet računala, Vivo radi svoj dio posla. U posljednje vrijeme pojavilo se mnoštvo detalja, fotografija i video za zagrijavanje.

Vivo Pad prihvaća mainstream dizajn shemu trenutno na tržištu i metalno kućište u dvije boje: nebesko plavoj i sivoj.
Ima masu 489 grama i debljinu 6,55 milimetara. Na stražnjoj strani je modul od dvije kamere koje privlače pažnju i mogle bi biti prilično upotrebljive.

Oko zaslona, 11 inča duljine dijagonale, su okviri iste širine na sve četiri strane, a gornji smješta prednju kameru. Sam zaslon podržava brzinu osvježavanja okvira od 120 Hz i način rada podijeljenog zaslona i digitalnu olovku.

Što se hardverskih specifikacija tiče, vivo Pad opremljen je Snapdragon 870 mobilnom platformom, 8 GB RAM-a,
USB-C 3.1 portom i baterijom kapaciteta 7860 mAh s podrškom brzog žičanog punjenje od 44 W. Također ovaj tablet održava funkcija prijenosa s jednim ključem za više uređaja.

PROČITAJTE JOŠ

Poznata je konfiguracija serije Vivo X80

Vivo predstavlja iQOO 9 i 9 Pro sa Snapdragon 8 Gen 1 mobilnom platformom

Prvi Vivo Pad tablet službeno bit će objavljen 11. travnja, kada će biti lansirani flagship modeli s velikim zaslonom i sklopivi model X Fold/X Note.   Tipkovnice i digitalne olovka bit će u prodajnom paketu. Neće ih biti potrebno kupiti zasebno.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.    

Više... Vaš Komentar Top
Fortinet: zlonamjerni softver se sve više širi i hakeri iskorištavaju kritične ranjivosti

Datum objave 08.04.2022

Fortinet: zlonamjerni softver se sve više širi i hakeri iskorištavaju kritične ranjivosti

Fortinet_ zlonamjerni softver se sve više širi i hakeri iskorištavaju kritične ranjivosti _2

Fortinet “Izvješće o prijetnjama globalne informacijske sigurnosti u drugoj polovici 2021.” pokazuju da su prijetnje sve štetnije i manje predvidljive zbog povećane automatizacije i brzine napada.  Hakeri još uvijek iskorištavaju kritičnu ranjivost Log4j za pokretanje napada i iskorištavaju svaku novu priliku za pokretanje napada brzinom koja onemogućuje organizacijama da reagiraju ili zakrpe u stvarnom vremenu.

Fortinet preporučuje da tvrtke koriste automatizirane sustave otkrivanja i odgovora za praćenje abnormalnih aktivnosti uz zaštitu mreža i aplikacija. Također preporučuje da se koristi mrežna platforma za kibernetičku sigurnost s centraliziranim upravljanjem i automatiziranom suradnjom , te koriste ogromne količine podataka za otkrivanje anomalnog ponašanja i obranu od metoda napada koji se razvijaju.

Uz to trebaju se usredotočiti na napade koji su danas suptilni, ali imaju potencijal dovesti do većih prijetnji u budućnosti. Primjerice na Linux kao novi fokus za napadače jer je dio mnogih mrežnih pozadinskih sustave i IoT uređaja. Podaci Fortinet pokazuju da je u četvrtom tromjesečju 2021. broj zlonamjernog softvera koji cilja na Linux platforme porastao otprilike četiri puta u odnosu na prvo tromjesečje iste godine.

Također je botnet sve rašireniji. Za razliku od napada usmjerenih na jednostruko ili distribuirano uskraćivanje usluge (DDoS), botnetovi se razvijaju u naprednije taktike kibernetičkog kriminala, postajući višenamjenski alati za napad koji koriste sofisticirane tehnike napada, uključujući ransomware.

PROČITAJTE JOŠ

Koje lozinke su dovoljno snažne da ih hakeri ne mogu lako provaliti?

Hakeri ukrali Tesla automobil s pametnim telefonom

Također je u 2021. godini zabilježen porast zlonamjernog softvera koji cilja preglednike radi pokretanja napada, uključujući napade krađe identiteta ili implantiranje koda kako bi se korisnici prevarili da kliknu na zlonamjerne web stranice.

Konačno, ransomware je još uvijek aktivan i destruktivniji. Njegova složenost, agresivnost i utjecaj nastavljaju rasti. Budući da poslovni model ransomware-as-a-service (RaaS) postaje sve popularniji, cyber napadači više ne moraju razvijati vlastiti ransomware, već samo trebaju kupovati usluge od drugih kriminalaca.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.     

Više... Vaš Komentar Top
Poslovna strategija OnePlusa postaje sve više zbunjujući nered

Datum objave 07.04.2022

Poslovna strategija OnePlusa postaje sve više zbunjujući nered

Poslovna strategija OnePlusa postaje sve više zbunjujući nered

Ova godina bi se mogla pokazati iznimno teškom za OnePlus, brend pametnih telefona koji je dugo vremena imao odlične proizvode popularno nazvane “ubojica flagshipa”.

Pomalo se čini da OnePlus ide poslovnom strategijom sličnom kao nekada HTC u osmišljavanju flagshipa i srednjeg višeg ranga i njihovim iluzornim lansiranjima kako bi “ponovno odjeknuli” u javnosti i zadržali interes prema proizvodima.
Primjerice, od predstavljanja modela OnePlus 9 Pro s 8 GB RAM-a i 128 GB interne flash memorije do dolaska na police širom svijeta prošlo je nekoliko mjeseci. Isti slučaj je s OnePlus 10 Pro koji tek sada globalno dostupan. Ovo očito može iziritirati potrošače, čak i korisnike koji su nekada bili “zaljubljeni” u OnePlus i navesti da se okrenu nekom drugom brendu.

Da ne spominjemo kako tvrtka očito sve više pokazuje veliki fokus na kinesko tržište umjesto globalno i neki modeli nikada ne postaju dostupni izvan Kine ili Indije. Tako se OnePlus 9R proizvod itekako vrijedan kupnje, prodavao isključivo na kineskom i indijskom tržištu.

Osim toga OnePlus također šuti o dolasku OnePlus 10 koji bi trebao popuniti prazninu između premium modela i omogućiti onima malo manje dubokog džepa korištenje pristupačnijeg flagshipa. Umjesto toga, planiraju lansirati OnePlus 10R varijantu, Nord CE 2 Lite i Nord 2T koji bi se brzo mogli naći u sjeni OnePlus Nord CE 3 kada bude lansiran sredinom godine. Zašto fragmentirani segmenti i preklapanje? Nije nam jasno.

Poslovna strategija OnePlusa postaje sve više zbunjujući nered_1

PROČITAJTE JOŠ

OnePlus 10R ili rebrandirani Realme GT Neo 3

OnePlus Nord CE 2 5G vs OnePlus Nord CE 5G – koliko je isplativa nadogradnja?

Konačno, ništa manje važno je da imaju problem i s ciklus lansiranja premium modela. OnePlus 10 Ultra trebao bi se pojaviti kasnije ove godine, nemale cijene i kao takav se sigurno više ne uklapa u originalnu tvrtkinu strategiju ili smjer spomenut u uvodu članka.  Uz to bio bi drugi flagship ove godine, nakon OnePlus 10 Pro, što nije sasvim razumljivo kada zrelost tržišta danas pokazuje da nema prostora za nastavak održavanja više od jednog godišnjeg ciklusa izdavanja. Sve navedeno je u oštroj suprotnosti s konkurentima poput Applea i Samsunga.

Eto, ako OnePlus ne poduzme neke korake i  donese jasnu strategiju i smjer,  nastavi dijeljenje linije proizvoda na neuredne varijante te  zanemari  globalno tržište, prije ili kasnije mogao bi postati polako zaboravljeni brend.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.    

Više... Vaš Komentar Top
Western Digital i Samsung u novom partnerstvu

Datum objave 07.04.2022

Western Digital i Samsung u novom partnerstvu

Western Digital i Samsung u novom partnerstvu_1

Western Digital najavljuje dugoročno partnerstvo sa Samsungom za standardizaciju tehnologije pohrane sljedeće generacije

Western Digital i Samsung Electronics potpisali su Memorandum o razumijevanju kako bi standardizirali sljedeću generaciju obrade i arhitekture podataka (D2PF). Opseg suradnje obuhvaća i hardverski i softverski ekosustav. Ova se suradnja također smatra početnom točkom za proširenje sučelja uređaja temeljenih na tehnologijama particioniranja, primjerice  Zoned Namespace (ZNS) za SSD-ove i Shingled Magnetic Recording (SMR) za HDD-ove kroz organizacije kao što su Storage Networking Industry Association (SNIA) i Linux Foundation.

Početna faza usredotočit će se na proces tehnološkog razvoja obiju strana, kao i na stvaranje uspješnog ekosustava za Zoned Storage rješenja čime se stvara veća vrijednost za kupce. Očekuje se da će ova suradnja potaknuti napredak u standardizaciji i razvoju softvera D2PF tehnologija kao što je particionirana pohrana. U kasnijim fazama suradnje opseg projekta će se proširiti na druge D2PF tehnologije u nastajanju, kao što su računalne arhitekture za pohranu uključujući NVMe over Fabrics (NVMe-oF).

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.      

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft osnovao AMPX odjel

Datum objave 07.04.2022

Microsoft osnovao AMPX odjel

Microsoft osnovao AMPX odjel

Kako bi ostvario duboku integraciju Androida i Windowsa, Microsoft je reorganizirao nekoliko ključnih timova i odjela u jedan pod imenom Android Microsoft Platform and Experiences (AMPX).

Odjel integrira Android timove kao što su Surface Duo, SwiftKey, Phone Link i Microsoft Launcher. Potonji dvojac je razvio Microsoft Mobile Experiences (MMX), koji također radi na platformama kao što su iOS i iPad OS. Nova AMPX divizija će se usredotočiti na razvoj Android proizvoda i dovesti razvoj Androida na istu razinu kao razvoj Windowsa. Do sada se pokazalo da emulacija Androida u Windows 11, nije savršen za svaku aplikaciju u trgovini, posebno za PCS i ovo je prvi korak u Microsoftovom pokušaju povezivanja s Androidom.

PROČITAJTE JOŠ

Microsoft objašnjava osnovne hardverske zahtjeve za korištenje Android aplikacija

[OSVRT] Microsoft ponovno pokušava s Android aplikacijama i Windowsima

Prema izvorima, Microsoft će napraviti velike pomake između Android i Windows platformi u nadolazećim godinama, uključujući poboljšanje duboke integracije između Android telefona i Windows PCS-a, a ne samo trenutnih aplikacija. Microsoft želi pozicionirati Android pametne telefone kao proširenja Windows PCS-a, s ciljem stvaranja vrlo interaktivnog iskustva sličnog onome na iPhoneu i Macu

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.      

Više... Vaš Komentar Top
Nakon Applea i Samsung olakšava korisnicima popravak vlastitih uređaja

Datum objave 07.04.2022

Nakon Applea i Samsung olakšava korisnicima popravak vlastitih uređaja

majstor

Samsung pokreće prvi val korisničkih popravaka za serije Galaxy S20, S21, Tab S7+.

Pitanje prava na popravak uređaja u posljednje je vrijeme privukao veliku pozornost. Ujedinjeno Kraljevstvo i Europska unija planiraju u bliskoj budućnosti obvezati proizvođače telefona da osiguraju zamjenske dijelove na najmanje pet godina ne samo za servise već i potrošače kako bi ih sami popravili.

Appleove je već u SAD-u najavi da će pokrenuti uslugu za potrošače za popravak svojih iPhonea, a sada Samsung ide u tom smjeru. Pokreću program suradnje popravka s iFixit na američkom tržištu za Galaxy S20 i S21 serije i Galaxy Tab S7+.

Korisnici će moći dobiti službene dijelove uređaja (set ekrana s baterijom, stražnje staklo i priključak za punjenje), alate za popravak i vizualne vodiče.

PROČITAJTE JOŠ

Samsung Galaxy A73 5G pojavio se tiho na službenim web stranicama

Dugoročna recenzija – Samsung Galaxy Z Fold 3 5G

Ali čak i ako su proizvođači voljni potrošačima pružiti dijelove za popravak i upute, to ne znači da će lako sami popraviti kvar.

Neke od faza popravka su prilično teške i komplicirane. Međuitim oni koji imaju određene vještine ili su dovoljno hrabri da izvrše popravke ne bi trebali imati problema pod uvjetom da su osigurani potrebni dijelovi i alati.

Samsung je također rekao da im servisna mreža u SAD-u pokriva 80 posto stanovništva, uključujući više od 2.000 servisa, 550 kombija “We Come To You” koji mogu pružiti popravke u roku od 30 minuta do maksimalno dva sata.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.   

Više... Vaš Komentar Top
Meta Quest 2 uvodi novu značajku koja će igračima smanjiti simptome “bolesti kretanja”.

Datum objave 07.04.2022

Meta Quest 2 uvodi novu značajku koja će igračima smanjiti simptome "bolesti kretanja".

Meta Quest 2 uvodi novu značajku koja će igračima smanjiti simptome bolesti kretanja

Nakon što su Meta Quest 2 VR naočale dobile Air Link koji omogućuje naočalama povezivanje s računalom na Wi-Fi mreži i bežično igranje VR igrica na računalu, korisnici su počeli prijavljivati probleme.

Radi se o povezivanju Questa 2 s računalom putem Wi-Fi-ja umjesto namjenskog odašiljača kada se pojavljuju trzaji ili pad frameratea tijekom igranja. Zapravo, ovi problemi mogu biti prilično izraženi za korisnike koji su već skloni mučnini izazvanoj kretanjem. Zato je tvrtka sada dodala Air-Link Frame Rate Insurance (AFI), eksperimentalnu značajku koja ublažava mrežne smetnje generiranjem sintetičkih slika kada se izgube zbog problema s mrežom. To čini iskustvo igranja glatkijim.

AFI je onemogućen prema zadanim postavkama, stoga korisnici moraju pokrenuti Oculus Debug Tool (ODT) i postaviti padajući izbornik “Mobile ASW” na “Enable – Framerate Insurance”.

PC ASW (Asynchronous Spacewarp) je slična značajka koja može generirati svaki drugi okvir kako bi se smanjilo radno opterećenje na računalu.  Meta preporučuje da korisnici drže PC ASW uključenim kada je AFI omogućen kako bi se osiguralo maksimalno smanjenje kašnjenja. Ako ste zabrinuti zbog potrošnje energije, možete onemogućiti PC ASW kada je AFI omogućen. Meta također napominje da AFI još ne podržava stope ažuriranja od 120 Hz, stoga provjerite jesu li naočale postavljene na 90 Hz ili ćete iskusiti “značajno podrhtavanje i latenciju ghostinga“.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.       

Više... Vaš Komentar Top
Philips TV & Sound osvojio čak četiri prestižne Red Dot nagrade

Datum objave 06.04.2022

Philips TV & Sound osvojio čak četiri prestižne Red Dot nagrade

Philips_77OLED93712-OLED937 77 F RedDot

Još jednom je struka prepoznala kontinuirani fokus i predanost tvrtke TP Vision, nositelja globalne licence za Philips TV i audio proizvode, u stvaranju europskog dizajna. Tako je i ove godine prestižno priznanje za dizajn Red Dot zasluženo otišlo u ruke dizajnerskog tima TP Visiona za izvanredan dizajn proizvoda. Riječ je o ukupno četiri nagrade za sedam novih Philips proizvoda: Philips Ambilight TV OLED+ 907, Philips Ambilight TV OLED+ 937, Philips Fidelio bežični kućni audio proizvodi i Philips Sports Bluetooth zvučnici.

Ovo je peta godina otkad je Philips TV ušao u partnerstvo sa stručnjakom za zvuk, tvrtkom  Bowers & Wilkins, s kojom surađuje na premium televizorima kao što je OLED+ 907. Minimalistički dizajn ovog modela obiluje prestižnim značajkama koje su bile temelj osvajanja Red Dot nagrade.

Ovogodišnji vodeći nagrađeni model Philips televizora je OLED+937 s četverostranom Ambilight značajkom. I u ovom modelu prisutna je odlična integracija kvalitete slike i zvuka. Vrhunske performanse televizora postignute su kroz fizički odvojeni zvučni sustav Bowers & Wilkins omotanog Kvadrat tkaninama, koji je dijelom integriranog postolja televizora. Ono po čemu se ovaj model ističe su i detalji u dizajnu poput završne obrade svih metalnih dijelova zbog čega se lako uklapa u moderne domove. Za bolji osjet u ruci kod daljinskog upravljača također je korištena Muirhead koža. Dodatno, zvučni sustav ovog modela pojačan je Atmos zvučnicima.

Philips_FW110-FW1 RFT Philips_FB110-FB1 A1

I ove je godine Philips asortiman audio proizvoda oduševio performansama koje omogućuju potpuno uživanje u glazbi ili filmovima. Nagrađeni pojedinačni proizvodi Fidelio Soundbar FB1, Fidelio Subwoofer FW1 i Fidelio bežični zvučnik FS1 se mogu kupiti pojedinačno ili kombinirati kao dio opsežnog kućnog kina postavljenog za jednostavno povezivanje putem bežične tehnologije PlayFi.

Philips_TAS7807B & TAS4807B RFT

Nakon prošlogodišnjeg  lansiranja GO slušalica, Philips TV & Sound predano radi proširenju „GO“ obitelji, odnosno na novim zvučnicima koji se mogu koristiti na otvorenom. Ovogodišnje nagrađene zvučnike S4807 i S7807 karakterizira koncept robusnih, elegantnih i izvrsnih vanjskih proizvoda, a dolaze u dvije veličine i dvije boje – u crnoj i crvenoj te svijetlosivoj i žutoj.

Komentirajući nove nagrade, Rod White, glavni dizajner za TP Vision rekao je: ’’Red Dot nagrade su među najvišim priznanjima koja profesionalna dizajnerska zajednica može dodijeliti, a osvajanje takve nagrade je prirodni vrhunac naše godine. Drago mi je što su Red Dot nagrade još jednom potvrdile naš jedinstveni pristup dizajnu proizvoda potrošačke elektronike. Svjesno izbjegavamo fokusiranje na površnost i pokušavamo stvoriti nešto što će zadržati i povećati ponos kupaca na vlasništvo od trenutka kupnje i tijekom cijelog životnog vijeka proizvoda.”

Više... Vaš Komentar Top
Exynos 2200 sve više kritiziran od strane korisnika

Datum objave 06.04.2022

Exynos 2200 sve više kritiziran od strane korisnika

Exynos 2200 sve više kritiziran od strane korisnika

Čini se da Samsungova Galaxy S22 serija s Exynos 22oo SoC-evima ima mnogo problema. Za neke korisnike je ovaj čipset proizvod “katastrofe”.

Reddit forum iznjedrio je brojne postove u kojima se korisnici Samsung Galaxy S22 modela žale na različite probleme
s Exynos 2200 čipsetom. Postoje i mnogo postova na Samsung forumima s ukazanim nezadovoljstvom brzog pražnjenja baterije, loših performansi, stabilizacije videa, pogrešaka prikaza, gubitak detalja snimljenih fotografija itd. Što se tiče trajanja baterije, čini se da je najteže pogođen standardni Galaxy S22. Navodno čak pokretanje aplikacije za društvene mreže poput Snapchata za nekoliko sati potroši cijeli kapacitet baterije.

SamMobile je također detaljno opisao niz problema s performansama  Galaxy S22 Ultra,  do točke u kojoj ju je nazvao uređaj “najgorim Exynos vodećim modelom u posljednje vrijeme”. Mnogi korisnici Galaxy S22 Ultra također imaju zajedničke probleme s kvalitetom zaslona, bezbrojnim videozapisima koji nasumično prikazuju prilično debelu traku prije nego što se vrate u normalu. Nije jasno radi li se o hardverskom kvaru koji treba zamijeniti ili o softverskim problemima s određenim aplikacijama.

Korisnik Reddita, getmoneygetpaid, objavio je i detaljno opisao pritužbe, prenosi Slash Gear. Primjerice, njegov Galaxy S22 bori se da osigura cjelodnevni vijek trajanja baterije jer isisava bateriju čak i u stanju pripravnosti. Također spominju lošu sinkroniziranost s haptičkom povratnom spregom što se može primijetiti čak i u osnovnim zadacima poput pomicanja po korisničkom sučelju telefona.

PROČITAJTE JOŠ

Exynos 2200 GPU temelji se na Steam Deck-ovom AMD Van Gogh čipu

Exynos 2200 i Snapdragon 8 Gen 1 još uvijek ne dostižu Apple A15 čip

Zaostajanje i trzaji se javljaju kod zadataka koji nisu ni približno tako zahtjevni, kao što je surfanje društvenim mrežama.
Osim toga, postoji i zabrinutost oko lošeg upravljanja temperaturom. Ukratko, je naglasio: „ Ne mogu razumjeti kako ovaj uređaj može proći proces osiguranja kvalitete jer sam sto posto sam siguran da će prošlogodišnja A serija može pobijediti ovaj uređaj u brzini kadrova, testovima odziva uz manju potrošnju baterije. Kako je Samsung mogao pustiti u prodaju vodeći model koji ima lošije rezultate od njihovih jeftinih uređaja? ”

Što vi mislite o ovim problemima? Komentirajte na našem Forumu.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.     

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 sata

VPN

Objavljeno prije 3 sata

Iskon

Objavljeno prije 4 sata

Svaštara

Objavljeno prije 4 sata

P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope...

Objavljeno prije 4 sata

A1 Xplore TV aplikacija - MAXtv (samostalni)

Novosti

Sony Xperia 10 VI - srednja klasa za ljubitelje malih zaslona

Novi Sony pametni telefon srednje klase Xperia 10 VI dolazi na tržište u lipnju po cijeni od 399 eura  u crnoj, bijeloj i svijetloplavoj boji. Ovaj lagani uređaj, težine samo 164 grama, nudi elegantan dizajn s stražnjim poklopcem od recikli... Pročitaj više

Google najavljuje Veo, Imagen 3 i Music AI Sandbox alate za stvaranje multimedije

Google je predstavio niz inovativnih alata za generiranje multimedijskog sadržaja, pokazujući svoju snagu u području umjetne inteligencije i natječući se s konkurentima poput OpenAI-a. Predstavljeni alati pokazuju Googleovu predanost inovac... Pročitaj više

Sapphire PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frost Punk 2 Edition

SAPPHIRE je u suradnji s AMD-om i 11 bit Studios, tvrtkom koja je razvila naslove kao što su This War of Mine i seriju igara Frostpunk, razvio PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition grafičku karticu. Ovo ograničeno izdanje grafičke... Pročitaj više

Xperia 1 VI - Sony napokon osluškuje mišljenja ciljanih korisnika

Xperia 1 VI najnoviji je model u stopama Xperia 1 V, a kao što možete vidjeti iz rimskih brojeva na kraju riječi, to je šesta generacija serije 1. Ova serija Sony modela namijenjena je za one koji žele najnovije značajke i visoke specifikac... Pročitaj više

Google I/O 2024: LearnLM, Gemini 1.5 Flash, Gemini 1.5 Pro, Ask Photos, Gemma 2

Od 14. do 15. svibnja Google je održao konferenciju za razvojne programere "Google I/O" u Mountain Viewu u Kaliforniji, SAD.  Ove godine predstavljeno je više nego ikada noviteta, a ovo su neki od njih... LearnLM - poboljšano učenje uz pomo... Pročitaj više

Sve novosti