Pojačajte očev PC s doživotnom licencom Officea 2021 Pro za samo 27,25€

Objavljeno prije 7 dana - Pojačajte očev PC s doživotnom licencom Officea 2021 Pro za samo 27,25€

Pojačajte očev PC s doživotnom licencom Officea 2021 Pro za samo 27,25€

Pojačajte očev PC s doživotnom licencom Officea 2021 Pro za samo 27,25€

Zapeli ste na poklonu za Očev dan koji će vaš otac zapravo koristiti iz dana u dan? Ako je vaš otac nedavno dobio novo prijenosno računalo ili neko vrijeme nije nadogradio svoje alate za produktivnost, ovaj Microsoftov paket mogao bi biti idealna ideja za dar. Licence za MS softver su snižene za Godeal24 rasprodaju Očevog dana. Microsoft Office 2021 Pro dolazi sa svim najnovijim značajkama u svojim sastavnim aplikacijama. Na akciji je 27.25€. Morate platiti samo jednom i dobiti trajni pristup Office aplikacijama. Kupite više ključnih paketa kao što je Office 2021 Professional Plus 5 PC od 17,25 €/kom. Najnovije značajke sustava Office 2021 uključuju ažuriranja estetike i korisničkog sučelja svakog programa u skladu s novim ‘Windows Fluent Designom’, zajedno s novim značajkama suradnje, koautorstva i sinkronizacije između uređaja, plus poboljšanu AI podršku, sigurnost i kompatibilnost s različitim uređajima i operativnim sustavima. Pripremite svoje računalo s Windows 11 Professional prije nabave Office 2021 Pro. Windows 11 Pro na ovoj promociji košta 13,25 €. Poklonite praktičan dar po odličnoj cijeni za Dan očeva. Ako imate bilo kakvih problema, obratite se našoj službi za korisnike 24/7 za besplatnu pomoć.

240603-720p-gd24-€

Podignite produktivnost po niskoj cijeni! Vremenski ograničena ponuda!

Ne zadovoljavajte se običnim – prihvatite nevjerojatno s Windowsima 11 Pro!

Nabavite svoj povoljan paket proizvoda danas! (kupon kod “SGO62″)

Do 50% popusta na još Windows i Office verzija! (kupon kod “SGO50″)

Fantastična prodaja od koje će vam se vilica objestiti! Nevjerojatno dobar posao!

Praktični računalni alat:

>>>Nabavite još alata

Kako platiti?

>Idite na stranicu za naplatu, nastavite kao gost (ili kreirajte račun), a zatim ispunite “Informacije o naplati”.

godeal24_narudzba_1

> Odaberite “CWALLETCO” u ovom koraku i kliknite Nastavi (Continue)

godeal24_narudzba_2

> Molimo potvrdite svoju narudžbu i klikinite Naruči (Place Order)

godeal_valentinovo_2024_1

> Tada će vas prebaciti na ovu stranicu gdje birate način plaćanja.

godeal_valentinovo_2024_2

> Na kraju, odaberite PayPal za izvršavanje naplate.

godeal_valentinovo_2024_3

Tko je Godeal24?

Kao što je navedeno, Godeal24 je globalni distributer računalnog softvera s vrlo agresivnom cjenovnom politikom. Dakle, bilo da ste slobodni kreator sadržaja ili vam je potreban softver za uređivanje videa i slika, ili želite ojačati sigurnost svog računala antivirusnim softverom, pozivamo vas da pogledate sve ponude Godeal24: sigurno ćete pronaći ono što želite traže. Na Godeal24 jamči se da je softver 100% autentičan. Stranica je 100% sigurna, a primitak ključa vrši se odmah putem e-pošte nakon plaćanja. Godeal24 obećava da nudi 24/7 profesionalnu tehničku podršku i doživotnu postprodajnu uslugu te da možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
iOS 18: Snimanje poziva na iPhonu, ali ne za sve

Objavljeno prije 7 dana

iOS 18: Snimanje poziva na iPhonu, ali ne za sve

iOS 18 - snimanje poziva

iOS 18 donosi novu opciju – mogućnost snimanja poziva direktno na telefonu, bez da se mučimo s aplikacijama trećih strana.

Kada zovete nekoga, možete uključiti snimanje i druga osoba će dobiti obavijest da se razgovor snima. Neće biti baš u stilu “Ovaj razgovor se može snimati za unaprjeđenje kvalitete usluge”, ali hajde, bilo koja kombinacija bit će u skladu s Zakonom o zaštiti podataka koji kaže da je snimanje dozvoljeno uz pristanak druge strane. Nakon završetka poziva, umjetna inteligencija u aplikaciji Bilješke sažet će sadržaj razgovora, tako da možete lako pronaći važne informacije. Super stvar ako vam je do toga da ne zaboravite što ste pričali i da nema više ručnih bilješki tijekom slušanja kao u prošlosti.

Koji je OS bolji izbor: Android ili iOS?

ChatGPT dobiva službenu iOS aplikaciju – što očekivati?

Jedini problem je što u nekim zemljama Apple će ipak ograničiti ovu funkciju kako bi izbjegli probleme, upravo kao što čine proizvođači Android uređaja, usprkos legalitetu.

Više... Vaš Komentar Top
macOS 15 Sequoia – poboljšana sinergija iPhonea i Maca

Objavljeno prije 7 dana

macOS 15 Sequoia - poboljšana sinergija iPhonea i Maca

macOS-15-Sequoia

Apple je predstavio macOS 15 Sequoia, nazvan po kalifornijskom Nacionalnom parku. Poboljšava iskustvo sinergije iPhonea i Maca i donosi značajke umjetne inteligencije koje su vrhunac WDDC-a 2024. Osim estetskih promjena, macOS 15 Sequoia nudi i nekoliko značajnih novosti:

Zrcaljenje iPhonea

macOS-15-Sequoia_Zrcaljenje iPhonea

Ova funkcija omogućuje korisnicima da zrcalce ekran iPhonea na prozoru macOS-a, dajući im pristup pametnom telefonu s računala. Mogu koristiti tipkovnicu, touchpad i miš Mac računala za interakciju s iPhonea, pregledavati obavijesti i odgovarati na njih te povlačiti i ispuštati datoteke između uređaja. iPhone ostaje zaključan i može preči u stanje mirovanja kako bi uštedio bateriju.

Aplikacija za lozinke

macOS-15-Sequoia_aplikacija_lozinke

Nova aplikacija za lozinke može pohraniti mnoštvo osjetljivih podataka, uključujući Wi-Fi lozinke, pristupne i kontrolne kodove, vjerodajnice i zajedničke lozinke za usluge. Dostupna je na svim Appleovim platformama i sinkronizira se putem iClouda.

Safari

macOS-15-Sequoia_safari

Preglednik Safari dobiva novu značajku isticanja ključnih informacija na web stranicama temeljenu na strojnom učenju. Također proširuje doživljaj načina za čitanje sa sažecima, tablicom sadržaja i poboljšanjima gledanja videozapisa. Dodan je i Viewer koji nudi niz mogućnosti vezanih uz upravljanje video materijalima na web mjestu.

Ostale značajke

macOS-1513 (1)

Ostale nove značajke sustava macOS 15 uključuju ažuriranu aplikaciju Kalkulator s poviješću izračuna i izrazima, kombinirani prikaz događaja i zadataka u aplikaciji Kalendar, mogućnost stvaranja prilagođenih pješačkih ruta na Apple kartama, personalizirani prostorni zvuk u igrama s podrškom za AirPods Pro 2 slušalice i u video dijelu FaceTimea dodana je funkcija uklanjanja pozadine.

macOS-15-Sequoia_karte macOS-15-Sequoia_bilješke

macOS-15-Sequoia_igre

Konačno, kao i u Windows sustavu, moguće je povući prozor do ruba ili kuta ekrana da se automatski prilagodi njegova veličina i položaj.

macOS-15-Sequoia_¸1

Dostupnost

macOS 15 Sequoia bit će dostupan u jesen 2024. godine. Beta verzija za programere aplikacija već je dostupna, a javna verzija za široko testiranje bit će dostupna u srpnju. Novi operativni sustav moći će se instalirati na sve sustave s čipovima serije Apple M, kao i na brojna računala s Intelovim čipovima.

Kompatibilni modeli Mac računala:

 • iMac 2019 i noviji
 • Mac Studio 2022 i noviji
 • Mac mini 2018 i noviji
 • Mac Pro 2019 i noviji
 • iMac Pro 2017 i noviji
 • MacBook Air 2020 i noviji
 • MacBook Pro 2018 i noviji

Veze za preuzimanje instalacijskog programa za MacOS Sequoia 15 : čista instalacija   /  nadogradnja 

Više... Vaš Komentar Top
S iPadOS 18 Apple nastoji učiniti uređaje još svestranijim alatom nego što već jesu

Objavljeno prije 7 dana

S iPadOS 18 Apple nastoji učiniti uređaje još svestranijim alatom nego što već jesu

S_iPad_18_naslovnica

iPadOS 18 nudi niz značajnih poboljšanja  i nove funkcije koje će korisnicima učiniti ugodniji rad s ovim uređajem.  Donosi blokiranje i skrivanje aplikacija, pa čak i mogućnost odabira kontakata s kojima se mogu dijeliti. Apple je također naznačio da je uparivanje Bluetooth uređaja poboljšano radi veće privatnosti.  Evo što još znamo o sustavu.

S_iPad_18_1

iPadOS 18 donosi dugo očekivanu personalizaciju početnog zaslona koja uključuje promijene redoslijeda i lokacije ikona aplikacija i Widgeta, prilagodbu njihovog izgleda i veličina, a kontrolni centar  (dostupan potezom od gornjeg desnog kuta zaslona) je redizajniran kako bi bio intuitivniji i omogućio prisutnost aplikacija trećih strana. Slično dodavanju widgeta na početni zaslon, kontrole se mogu slobodno dodavati ili uklanjati iz galerije i postavljati ih na koliko god stranica korisnik želi.
Nova traka s karticama sada lebdi iznad sadržaja aplikacije i nadopunjuje bočnu traku.  Može se promijeniti redoslijed ili dodati druge kartice s bočne trake radi još veće prilagodbe.

S_iPad_18_Kalkulator

Potpuno odsustvo bilo koje vrste nativnog kalkulatora često je bila tema šala.  Sada napokon stiže aplikacija kalkulator za matematičke izračune.

S_iPad_18_Kalkulator_1

U potpunosti je prilagođena većim zaslonima i podržava Apple Pencil ulaz za rješavanje rukom pisanih jednadžbi. Aplikacija uključuje napredne značajke, kao što su povijest i konverzije jedinica i rješavanje istih funkcija kao i znanstveni kalkulator. Korisnik može čak dodijeliti varijable, koristiti ih u jednadžbama i grafikonima, a zatim ih prilagoditi  da bi se vidjeli kako utječu na rezultate.  Postoji nova značajka grafikona koja omogućuje pisanje ili upisivanje jednadžbe i umetanje grafikona jednostavnim dodirom.

Ova aplikacija podržava i potpuno novu značajku pod nazivom Math Notes (matematičke bilješke).  Moći će se upisati ili napisati matematičke problemi i odmah ih riješiti vlastitim rukopisom. Uz sve to oslanja se na novu funkcionalnost pretvorbe jedinica.

S_iPad_18_Poruke

S druge strane, Poruke  sada podržavaju oblikovanje teksta, kao što su precrtano i podcrtano, animirane tekstualne efekte i mogućnost programiranja poruka, čineći razgovore punim nijansi i emocija.

Bilješke postaju pametnije i imat će dodatnu značajku – Pametnu skriptu. Ova značajka koristi strojno učenje za rekonstrukciju rukopisa. Ako dođe do pogrešno napisanog teksta, AI će ispraviti korisnika. Osim toga, kada korisnik piše rukom i želi zalijepiti dio teksta, AI će automatski promijeniti font u rukom pisani stil kako bi se sinkronizirao s paragrafima “rukom pisano, ali uređeno umjetnom inteligencijom”.

S_iPad_18_fotografije

Aplikacija Fotografije poboljšana je pojednostavljenim prikazom, novim zbirkama i prikazom vrtuljka koji ističe korisnikove omiljene trenutke. To nas podsjeća na Google fotografije.

Broj GPU jezgri u novom iPad Airu se smanjio!

13-inčni iPad Air dobio nisku ocjenu iFixita za popravljivost

iPadOS otvara trgovine aplikacija trećih strana

Safari nije zaboravljen i integrirat će strojno učenje kako bi istaknuo ključne informacije o web stranicama, poput sažetaka, detalja o lokaciji i multimedijskih pregleda, između ostalog. Također će biti zanimljivo vidjeti mogu li značajke umjetne inteligencije koje je tvrtka detaljno opisala uistinu poboljšati iPad iskustvo.

iPadOS 18 dostupan je kao besplatno ažuriranje za sljedeće kompatibilne modele iPada:

 • iPad Pro (M4)
 • iPad Pro 12,9″ (treće generacije i noviji)
 • iPad Pro 11″ (prve generacije i noviji)
 • iPad Air (M2)
 • iPad Air (treće generacije i noviji)
 • iPad (sedme generacije i noviji)
 • iPad mini (pete generacije i noviji)
Više... Vaš Komentar Top
Samsung Memory održao summit u Zagrebu i predstavio promjene na tržištu memorije

Objavljeno prije 8 dana

Samsung Memory održao summit u Zagrebu i predstavio promjene na tržištu memorije

Samsung Memory Business Summit_1

Samsung Memory jučer je održao summit u Hotelu Esplanade i predstavio najnovije podatke o globalnom tržištu memorije, s posebnim osvrtom na Hrvatsku i Sloveniju. Na konferenciji su bili prisutni i najveći distributeri hardvera u regiji i primili su nagrade za svoj doprinos razvoju tržišta memorije.

 • Nove 1TB microSD kartice bit će dostupne na hrvatskom i slovenskom tržištu u trećem kvartalu 2024. godine
 • U Hrvatskoj i Sloveniji 2024. godine, udio NVMe diskova u Samsungovoj prodaji NVMe i SATA diskova premašio je 50%
 • Memorijske kartice postaju sve relevantnije – potrošači biraju kartice s većim kapacitetom, a hardver pronalazi nove primjene u različitim uređajima (npr. dronovi, akcijske i sigurnosne kamere).

Samsung Memory Business Summit_Maciej Kamiński

Hrvatska i Slovenija važna su tržišta u Srednjoistočnoj Europi. Primjećujemo da sve više potrošača zanimaju moderni NVMe diskovi, koji su puno brži od starijih, SATA diskova. U 2024. godini, u Hrvatskoj je na svakih 100 prodanih diskova iz obje kategorije, bilo 55 diskova iz najnovije generacije. Naš fokus nije samo na SSD diskovima. MicroSD kartice pronalaze nove primjene u sve većem broju uređaja, kao što su dronovi ili akcijske kamere. Veliko mi je zadovoljstvo najaviti da ćemo u trećem kvartalu uvesti dvije nove kartice, obje s kapacitetom od 1 TB“, rekao je Maciej Kamiński, voditelj Samsung Memory za Poljsku i CEE.

Samsung Memory Business Summit_4

U trećem kvartalu 2024. godine, 1 TB microSD EVO Plus i PRO Plus bit će dostupne u trgovinama u Hrvatskoj i Sloveniji. Nove kartice će sadržavati osam slojeva osme generacije 1-terabit (Tb) V-NAND unutar microSD formata, ostvarujući paket visokog kapaciteta koji je nekad bio moguć samo u SSD-ovima. Nova 1TB microSD kartica prolazi najrigoroznije industrijske testove i nudi pouzdanu upotrebu čak i u izazovnim uvjetima, s karakteristikama poput zaštite od vode, ekstremnih temperatura, otpornosti na padove, zaštite od ogrebotina, kao i zaštite od X-zraka i magnetske zaštite.

Samsung Memory Business Summit_Samsung Memory tim

Samsung je predstavio i svoja predviđanja za tržište memorijskih kartica. Kao rezultat sve veće upotrebe dronova, akcijskih i digitalnih sigurnosnih kamera koje snimaju slike sve više kvalitete, do 2026. godine njihova prodaja će nastaviti rasti i za dvije godine doseći će 44 milijuna komada godišnje.

 

Više... Vaš Komentar Top
Windows Recall: Noćna mora za privatnost!

Objavljeno prije 9 dana

Windows Recall: Noćna mora za privatnost!

Windows Recall Noćna mora za privatnost

Microsoftova značajka Windows Recall (Sjećanje) izazvala je zabrinutost sigurnosnih stručnjaka još prije nego što je postala dostupna na Copilot+ računalima.

Recall omogućuje Windows sustavu da snima snimke zaslona aktivnog prozora svakih pet sekundi, koristeći OCR (optičko prepoznavanje znakova) i zatim sadržaj različitih interakcija korisnika pohranjuje u lokalnu SQLite bazu podataka unutar mape AppData. Cilj je olakšati korisnicima pretraživanje povijesti aktivnosti rada na računalu, bilo pomicanjem kroz arhivu snimaka ili tekstualnim upitom sustavu umjetne inteligencije. Prema Microsoftu, obrada Sjećanja vrši se lokalno na uređaju pomoću namjenskog NPU-a, a baza podataka šifrirana je pomoću značajke BitLocker.

Međutim, otkrivene su brojne sigurnosne praznine u ovoj implementaciji. Baza podataka Recalla u Windows 11 lako je dostupna zlonamjernim programima. Vektorski indeks ostaje nešifriran i bilo koja aplikacija ili skripta mu može pristupiti. Snimke zaslona pohranjuju se bez datotečnog nastavka, a mogu se lako otvoriti i pregledati u svakom web pregledniku ili uređivaču slika. I ne samo to. Poznati kibernetički stručnjak Kevin Beaumont na svom blogu spominje da drugi korisnik na istom računalu može pristupiti bazi podataka SQLite, pregledati sirove podatke i lako ih zloupotrijebiti bez administratorskih prava.

Također, etički haker Alex Hagenah dizajnirao je alat TotalRecall koji dokazuje da je krađa korisničkih informacija jednostavna i otvara vrata za kibernetičke napade. Njegov program može pronaći bazu podataka Recalla, kopirati kompromitirajuće snimke zaslona i analizirati sve osobne podatke s nekoliko klikova.

Windows Recall Noćna mora za privatnost

Što Microsoft nudi korisnicima s Copilot + PC uređajima i Windows sustavom?

Microsoft Copilot+ PC: nova era za korisnike Windows računala

Microsoftov odgovor

Microsoft je do sada bio jako tiho o zabrinutostima sigurnosnih stručnjaka i analitičara, ali su oni postali sve glasniji u traženju zaštitnih mjera. Smatraju da se u ovom slučaju povjerljivost osobnih podataka previše žrtvuje na oltaru tehnološkog napretka. Konačno se Microsoft oglasio i najavio da su uveli nekoliko promjena u implementaciju i sigurnost Recalla:

 • Značajka će biti onemogućena prema zadanim postavkama, a korisnici dobivaju izbor uključivanja ili isključivanja  tijekom početnog postupka postavljanja novog Copilot Plus računala.
 • Dodan je još jedan sloj sigurnosti za zaštitu vektorskog indeksa Recalla – Windows Hello Enhanced Sign-in Security (ESS).
 • Za pregledavanje povijesti aktivnosti u vremenskoj traci i dešifriranje baze podataka potrebna je provjera autentičnosti korisnika s pomoću Windows Hello (prepoznavanje lica, otiska prsta ili PIN kôd)
 • Recall neće dijeliti snimke s drugim korisnicima prijavljenim na isti uređaj, a šifriranje po korisniku osigurava da čak ni administratori ne mogu vidjeti snimke drugih korisnika.
 • Informacije neće ići u oblak i Microsoft ih neće koristiti za obuku svojih modela umjetne inteligencije.

Sve ove promjene, kao zaštitne mjere, stupaju na snagu prije nego što se prva Copilot+ računala isporuče 18. lipnja. Unatoč promjenama, rizici i dalje postoje Mnogi korisnici računala nikada ne mijenjaju zadane postavke, zbog čega rizici za korisničke podatke i dalje čine se većim od potencijalnih prednosti Recalla.

Više... Vaš Komentar Top
Što su staklene podloge za čipove koje Nvidia već koristi, a Intel i Samsung pripremaju

Objavljeno prije 9 dana

Što su staklene podloge za čipove koje Nvidia već koristi, a Intel i Samsung pripremaju

što su staklene podloge (1)

Svaki Nvidijin potez privlači veliku pažnju, pa je tako bio primijećen i njihov GB200 superčip (Grace CPU + 2 B200 GPU) temeljen na najnovijoj Blackwell arhitekturi, a koji koristi staklene podloge umjesto uobičajenih organskih.

Zapravo, kao Nvidijini rivali, Intel i Samsung nisu ostali izvan ove priče o “staklenim čipovima”. Intel je prošle godine preuzeo vodeću ulogu u lansiranju staklenih podloga za napredno pakiranje sljedeće generacije čipova za podatkovne centre i AI računalstvo visokih performansi. Samsung je još agresivniji, najavljujući da očekuje masovnu proizvodnju staklenih podloga za vrhunski SiP (System in Package) 2026. godine. Planira nabaviti svu potrebnu opremu i započeti s radom pretkomercijalne proizvodne linije u četvrtom tromjesečju ove godine.

što su staklene podloge (2)

No, glavni motiv Intela i Samsunga nije rivalstvo s Nvidijom, već težnja za sustizanjem TSMC-ovog procesa pakiranja na sličnoj tehnološkoj ruti, a staklene podloge mogu biti prava prilika za nadmašivanje u postupcima pakiranja. Trenutno je TSMC-ov postupak pakiranja CoWoS jedinstven u svijetu, s visokim tehničkim i patentnim barijerama. Na tržišnoj razini, TSMC je također apsorbirao većinu narudžbi AI čipova vodećih tvrtki za dizajn čipova svojim postupkom pakiranja CoWoS, od NVIDIA, preko AMD, od Googlea do Microsofta.

COMPUTEX 2024: Intel Lunar Lake potpuno će promijeniti dizajn AI prijenosnog računala

Intel zahtijeva implementaciju tvorničkog profila na svim LGA1700 pločama

Samsung samo rezervna opcija – Qualcomm naručuje čipove kod TSMC-a

Što su to staklene podloge/ stakleni čipovi?

U kontekstu računalne snage, riječ “čip” se najčešće spominje u kontekstu umjetne inteligencije u posljednjih godinu dana. Ali i sam trend čipova postavlja nove zahtjeve za brzinu prijenosa signala, sposobnost napajanja, dizajn i stabilnost podloge. Oni koji su upoznati s proizvodnjom čipova znaju da se rezana matrica (gola matrica) može nazvati “čipom” tek nakon što je pakirana, omogućeno da uspostavi električne i signalne veze s vanjskim svijetom i osigura se stabilno radno okruženje. U tom se procesu obično koriste organski materijali kao podloge za pakiranje čipova, a suština staklenih čipova je zamjena ovih organskih podloga staklenim. Međutim, organski supstrati ograničeni su fizičkim svojstvima i postaju sve nedostatniji, što je jedna od temeljnih vrijednosti staklenih podloga.

što su staklene podloge (3)

Tako proizveden čip ima snažnije električne performanse jer staklene podloge mogu omogućiti jasniji prijenos signala i snage. Intel ističe da staklene podloge mogu postići prijenos 448G signala s manjim gubicima. Ovaj nizak gubitak također znači da staklena podloga može pomoći čipu da postane energetski učinkovitiji. Osim toga, za razliku od grubih površina organske plastike, ravnija staklena podloga također olakšava litografiju i enkapsulaciju. Također zbog fizičkih svojstava, staklena podloga ima jaču toplinsku i mehaničku stabilnost. Možda je najznačajnija prednost staklenih podloga u usporedbi s organskim podlogama njihova sposobnost povećanja veličine paketa čipova. To omogućuje da se više i veće matrice ispune sa značajno većim brojem tranzistora, što rezultira značajnim porastom gustoće pakiranja.

No, masovna proizvodnja i troškovi staklene tehnologije ostaju i dalje na ispitu. U kontekstu neometane masovne proizvodnje, staklena podloga uključuje i potporne tehnologije te utječe na ekologiju u uzvodnom i nizvodnom smjeru. Napredak u svakom od ovih procesa može utjecati na planiranje drugih procesa.

Više... Vaš Komentar Top
NVIDIA G-Assist: Pomoćnik u igri koji pokreće umjetna inteligencija

Objavljeno prije 9 dana

NVIDIA G-Assist: Pomoćnik u igri koji pokreće umjetna inteligencija

Nvidia-G-Assist (1)

Danas grafičke kartice mogu iskoristiti velike jezične modele (LLM) koji rade lokalno, a Nvidia je pronašla način da integrira AI model u pomoćnika u igri s ciljem poboljšanja iskustva igranja.

Nvidia-G-Assist (3)

Iako svi detalji još nisu dostupni, okvir NVIDIA G-Assist omogućit će igračima korištenje baze podataka o igrama unutar GeForce RTX AI PC-a i Nvidia oblaka. Sustav podržava različite ulaze, uključujući govor, računalni vid i API-jeve, kako bi pružio relevantne odgovore na upite igrača na temelju onoga što se događa u igri. Nakon što igrač unese upit, sustav prikuplja dodatne informacije sa zaslona ili kodova aplikacija. Ove informacije se zatim šalju u bazu znanja Nvidia, a odgovor dolazi od pomoćnika za umjetnu inteligenciju.

Nvidia-G-Assist (4) Nvidia-G-Assist (2)

Tako igrači mogu lako pronaći savjete, najbolje oružje, pristupe i taktike za pobjedu. Pomoćnik može voditi početnike kroz igru i pružiti im smjernice. Osim toga, AI može provjeriti postavke igre i predložiti optimizacije kako bi korisnik maksimalno iskoristio dostupan hardver. Na primjer, može identificirati neiskorištene resurse kao što su razlučivost zaslona, frekvencija osvježavanja ili druge mogućnosti, uključujući HDR i G-SYNC. Sve to se može odvijati bez izlaska iz igre!

Nvidia kombinira svoje najbolje funkcije za gaming u jednu sveobuhvatnu aplikaciju

NVIDIA AI chatbot na vašem RTX GPU

Kako bi demonstrirali mogućnosti projekta G-Assist, NVIDIA se udružila sa Studio Wildcardom na tehnološkoj demonstraciji koristeći ARK: Survival Ascended, igru preživljavanja s otvorenim svijetom i dinosaurima, a koja se oslanja na Unreal Engine 5.

Više... Vaš Komentar Top
Predstavljeni Philips Evnia 27M2N3200A i 24M2N3200A monitori

Objavljeno prije 13 dana

Predstavljeni Philips Evnia 27M2N3200A i 24M2N3200A monitori

image005

Dva potpuno nova modela spremna su pridružiti se Philips Evnia monitorima 3000. Dizajnirani za gaming ljubitelje, 27” Philips Evnia 27M2N3200A i 24” Philips Evnia 24M2N3200A prepuni su bogatog niza značajki kao što su Fast IPS, Full HD, stopa osvježavanja od 180 Hz, HDR10 i Smart Crosshair. Ove značajke gamerima osiguravaju svaki put imerzivno i ispunjavajuće gaming iskustvo. Za gamere koji žele brze, glatke i imerzivne akcije u pristupačnom paketu, Philips Evnia 27M2N3200A i 24M2N3200A su idealan izbor.

Evnia 27M2N3200A monitor je već dostupan, dok će 24M2N3200A bit dostupan za kupnju od sredine lipnja po preporučenim maloprodajnim cijenama od 199 € i 169 €.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Sonos nudi minimalno 20% popusta na proizvode kod hrvatskih partnera

Objavljeno prije 13 dana

Sonos nudi minimalno 20% popusta na proizvode kod hrvatskih partnera

era 100

Sezona je vrtnih zabava, roštilja i boravka u prirodi pa sva takva ljetna druženja treba oplemeniti dobrom glazbom iz kvalitetnih zvučnika. Sonos je za hrvatske kupce u suradnji s partnerima pripremio popuste od 20 i 25% na odabrane proizvode.

sonos_roam_sl_3

Tako će te u Sancta Domenici naći sljedeće proizvode na popustu:

 • Učinite vaš dnevni boravak magičnim sa Sonos Era100 i Sonos Era 300 zvučnicima koji su sniženi 20%
 • Svi sonosovi moćni i kompaktni soundbarovi su sada 20% sniženi – idealna investicija za nadolazeće olimpijske igre u Parizu
 • Upotpunite vaš set s impresivnim Sonos Sub-om, koji je snižen 20%
 • Kampiranje pored mora podižete na novi nivo s 24-satnim trajanjem baterije, izvrsnim stereo zvukom i vodootpornim Sonos Move 2 zvučnikom koji je snižen 25%
 • Estetski privlačan Sonos Roam, kojeg povezujemo s jednostavnošću korištenja i sjajnim Sonos sistemom je sada snižen 20% te može postati dio vašeg aktivnog vanjskog života

(sponzorirani sadržaj)

 

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

EU želi imati pristup vašem Whatsappu

Objavljeno prije 11 minuta

Automobili

Objavljeno prije 23 minute

A1 - ex B.net

Objavljeno prije 33 minute

3D printeri

Objavljeno prije 1 sat

Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo

Novosti

Huawei lokalno predstavio FreeBuds 6i

Huawei najavljuje lansiranje FreeBuds 6i, najnoviji dodatak svojoj i-seriji slušalica. Ove slušalice donose visoku kvalitetu zvuka, dugotrajnu bateriju i inteligentno aktivno poništavanje buke. S ovim značajkama, slušalice FreeBuds 6i preds... Pročitaj više

Otkriveni detalji o suradnji OpenAI-ja i Applea: Što kažu Microsoft i Google?

Mjesecima su se širile glasine o pregovorima između Applea i OpenAI-ja o integraciji značajki umjetne inteligencije u iOS 18. Pregovori su uspješno zaključeni, a osnovna verzija ChatGPT-a integrirana je u Siri i nove alate za pisanje. Prema... Pročitaj više

Pravni spor oko intelektualnog vlasništva između Qualcomma i Arm-a: ozbiljan problem

Novi pravni spor između Qualcomma i Arm-a predstavlja ozbiljan problem za obje tvrtke, a posebno za proizvođače prijenosnih računala. Spor se usredotočuje na tehnologiju korištenu u Qualcommovom najnovijem Snapdragon X procesoru. Startup Nu... Pročitaj više

Poznati detalji Adreno X1 grafike Snapdragon X serije

Qualcomm je napokon objavio više informacija o Adreno X1 GPU-u integriranom u seriju procesore Snapdragon X. Adreno X1 je prva generacija integriranih grafičkih kartica (naknadni proizvodi će se zvati Adreno X2, X3...) koje je Qualcomm diza... Pročitaj više

iOS 18: Poboljšano upravljanje baterijom i optimizirano punjenje

S rastućom upotrebom mobilnih telefona, upravljanje baterijom i proces punjenja postaju sve važniji za korisnike. U svom najnovijem iOS 18 sustavu, Apple je uveo niz poboljšanja za optimizaciju baterije. Nakon što iOS 18 bude dostupan, u Po... Pročitaj više

Sve novosti