Samsung predstavlja novu generaciju PRO Plus i EVO Plus microSD i SD kartica

Datum objave 14.09.2021 - Sanja Ledinek

Samsung predstavlja novu generaciju PRO Plus i EVO Plus microSD i SD kartica

Samsung predstavlja novu generaciju PRO Plus i EVO Plus microSD i SD kartica

Samsung  PRO Plus_EVO Plus_naslovnica

Samsung Electronics je predstavio najnovije microSD i SD memorijske kartice iz serija PRO i EVO Plus.

Memorijske kartice  Samsung microSD PRO Plus i EVO Plus podržavaju klasu brzine video zapisa V30 i klasu izvedbe aplikacija A2 kako bi omogućile snimanje sadržaja u širokom rasponu aplikacija, od mobilnih uređaja i sportskih kamera do bespilotnih letjelica. Zahvaljujući zaštiti od 6 elemenata, otporne su na vodu, ekstremne temperature, x-zrake, trošenje, padove i učinke magneta.

samsung_evo_plus_evo_pro

Samsung PRO Plus SD memorijske kartica pruža brzine čitanja do 160 megabajta u sekundi (MB / s) i brzine pisanja do 120 MB / s.

samsung_evo_plus_evo_pro

Samsung EVO Plus kartica nudi do 1,3 puta veće performanse od prethodne generacije i brzine prijenosa podataka do 130 MB / s.

Memorijske kartice Samsung microSD PRO Plus bit će dostupne početkom četvrtog kvartala 2021., u kapacitetima od 128 GB, 256 GB i 512 GB, a linija Samsung EVO Plus u kapacitetima od 64 GB do 512 GB. Novost je da ove kartice imaju ograničeno jamstvo do 10 godina.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!   

Više... Vaš Komentar Top
CORSAIR MP600 PRO XT

Datum objave 12.09.2021

CORSAIR MP600 PRO XT

CORSAIR MP600 PRO XT

Corsair predstavlja novi Gen4 PCIe x4 NVMe M.2 SSD naziva MP600 PRO XT u kapacitetima do 4TB. Performanse koje navodi proizvođač su impresivne – 7,100MB/s za sekvencijalno čitanje i  6,800MB/s za sekvencijalni zapis, te preko 1 milijun IOPS-a. Memorijski čipovi su 3D TLC NAND visoke gustoće koji nude do 3.000 TBW izdržljivost. SSD je napravljen po M.2 2280 industrijskom standardu, a na sebi ima veliki aluminijski hladnjak za disipaciju topline. Kome treba više, može nabaviti i Hydro X XM2 vodeni blok za integraciju u sustav vodenog hlađenja. Cijene još nisu objavljene.

Više... Vaš Komentar Top
Savjeti: Koje kriterije treba uzeti u obzir pri kupnji prijenosnika za učenike

Datum objave 11.09.2021

Savjeti: Koje kriterije treba uzeti u obzir pri kupnji prijenosnika za učenike

Savjeti  Koje kriterije treba uzeti u obzir pri kupnji prijenosnika za učenike - naslovnica

Zbog utjecaja epidemije COVID-19, u ovoj novoj školskoj godini možda će opet vaše dijete morati provoditi online učenje, što dovodi do potrebe za kupnjom primjerice prijenosnog računala.  Međutim, s visokim cijenama kupnja prikladnog prijenosnog računala nije baš jednostavna. U nastavku se nalaze kriteriji koje savjetujemo prije nego što se odlučite kupiti prijenosno računalo za online učenje.

4 GB RAM -a i dalje je više nego dovoljno, ali potreban je SSD

Većina jeftinih modela prijenosnih računala trenutno ima najmanje 4 GB RAM -a. Ova razina kapaciteta dovoljna je za pokretanje uredskih aplikacija, pregledavanje weba (bez uključivanja previše kartica), gledanje filmova i učenje na internetu. U međuvremenu, većina prijenosnih računala u cjenovno višem segmentu opremljena je s 8 GB RAM-a.

Međutim, korištenje čak i najjeftinijeg SSD-a (umjesto mehaničkog HDD-a) donijet će vidljivije učinke prijenosnom računalu u usporedbi s nadogradnjom RAM-a. Primjerice, vrijeme pokretanja sustava Windows bit će skraćeno.  Slično, otvaranje aplikacija je mnogo glađe bez apsolutno nekog kašnjenja ili sporog otvaranja.

dell_xps_17_9700_4a

Nema potrebe za kupnjom prijenosnog računala opremljenog moćnim procesorom

Što je CPU moćniji, laptop je skuplji. Za one koji trebaju učiti putem Zooma, Google Meeta, Microsoft Teamsa, Cisco WebExa, nije potrebno stavljati previše naglasak na moćne procesore. Primjerice, umjesto da kupujete prijenosna računala opremljena procesorima Intel Core i5 ili vrhunske modele AMD Ryzen, možete odabrati prijenosna računala opremljena jeftinim procesorima poput Intel Core i3 ili čak distribuirani CPU. Također, popularan segment kao što je Intel Pentium ili Intel Celeron mogu i dalje “dobro raditi”.

Trebali biste odabrati prijenosno računalo s velikim zaslonom ili s HDMI priključkom

Odluka o kupnji prijenosnog računala s velikim zaslonom (14 ili 15,6 inča) dobre oštrine vrlo je važna budući da učenici moraju satima gledati u ekran. Odaberete li prijenosno računalo s premalim ekranom, to bi moglo imati utjecaju na vid na dugi rok. Ali opet, ako imate ograničen proračun, pobrinite se da model prijenosnika bude opremljen HDMI priključkom kako bi se mogao povezati s velikim TV-om. U tom slučaju za povezivanje potreban je samo odgovarajući kabel.

Dell UltraSharp Webcam_3

Trebate li prije kupnje voditi računa o web kameri, mikrofonu, zvučniku, mrežnom portu prijenosnog računala?

Da, trebali bi jer je glavna svrha kupnje prijenosnika učenje korištenjem interneta. Međutim, kvaliteta zvučnika i ugrađenog mikrofona za web kameru na prijenosnom računalu nije baš uvijek izvrsna. Ako možete potrošite malo više novca za kupnju slušalica s mikrofonom ili zasebnog modela web kamere ako prijenosno računalo nema istu ugrađenu. Što se tiče standardnog Ethernet mrežnog priključka, on pomaže stabilnom povezivanju s internetom u slučaju da nema Wi -Fi povezivosti, ili je slab signal.

Na ovoj poveznici možete pogledati naše recenzije audio dodataka ako vam zatreba više informacija i detalja za neki od modela.

Dell-G5-15-SE

Preporučuje li se kupiti rabljeno prijenosno računalo?

Kupnja starog prijenosnog računala za vaše dijete također je optimalan izbor koji vam pomaže uštedjeti novac. Samo pripazite ako kupujete prijenosnik preko oglasnika od nepoznatih osoba jer u konačnici bi vas moglo koštati više nego da ste kupili novo računalo (primjerice kvalitete komponenti jer se koristi već duže vrijeme….) Bilo bi mudrije pogledati ponude u trgovinama koji povremeno nude rabljena računala koja ipak nude neko jamstvo. Osim toga, pri kupnji uređaja morate pažljivo provjeriti uređaj, osobito temperaturu pri korištenju, trajanje baterije, kvalitetu zaslona itd.

Na ovoj poveznici možete pogledati naše recenzije računala, a na ovoj prijenosnika ako vam zatreba više informacija i detalja za neki od modela koji vam se svidio kod trgovaca.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!    

Više... Vaš Komentar Top
Jeste li umorni od prihvaćanja kolačića koji blokiraju web stranicu?

Datum objave 11.09.2021

Jeste li umorni od prihvaćanja kolačića koji blokiraju web stranicu?

Jeste li umorni od prihvaćanja kolačića koji blokiraju web stranicu

Zaslon za prihvaćanje kolačića nastao je iz europskog Zakona o privatnosti GDPR-a koji je stupio na snagu u svibnju 2018., a od vlasnika web stranica zahtijeva da dobiju pristanak korisnika prije praćenja kolačićima. Međutim, problem je što gotovo svaka web stranica traži pristanak putem dosadnih skočnih prozora pa smo vremenom postali nezainteresirani za čitanje i automatski pritišćemo – Slažem se! Ali to je u suprotnosti sa svrhom GDPR -a.

Jeste li umorni od prihvaćanja kolačića koji blokiraju web stranicu _ Snimka zaslona ICO  vlastitog zaslona za prihvaćanje kolačića (pola zaslona)

Foto: Snimka zaslona ICO -ovog vlastitog zaslona za prihvaćanje kolačića (pola zaslona)

Tvrdnja Ureda povjerenika za informacije Ujedinjenog Kraljevstva (ICO), je da bismo trebali imati bolji način prihvaćanja kolačića. Njihov prijedlog je da web preglednici imaju postavljanja kolačića na način na koji to korisnik želi i tako automatski komuniciraju s web stranicama. ICO će razgovarati s informacijskim agencijama drugih zemalja G7 kako bi potaknuo prijedlog. Djeluje nam OK, a vama?

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!    

Više... Vaš Komentar Top
ASUS se hvali s Mini PC PB62 i ASUS Mini PC PN41 novim desktop računalima

Datum objave 11.09.2021

ASUS se hvali s Mini PC PB62 i ASUS Mini PC PN41 novim desktop računalima

asus_pb62

Svijet stolnih mini računala obogaćen je s dva nova modela: ASUS Mini PC PB62 i ASUS Mini PC PN41 opremljenih najnovijom Intel 11. generacijom procesora.

ASUS Mini PC PB62 i ASUS Mini PC PN41 imaju jednostavna kućišta i urednim izgledom. Odlikuje ih vojni standard MIL-STD-810H. Mogu se spojiti istovremeno do tri 4K UHD zaslona, što uvelike poboljšava radnu učinkovitost. Prošli su certifikat o zaštiti okoliša ENERGY STAR.

ASUS Mini PC PB62

Kao što smo već spomenuli, pogoni ga 11. generacija Intel Core i7 procesora i 64 GB DDR4 memorije velike brzine 3200 MHz. Dizajn za pohranu može se konfigurirati s jednim M.2 PCIe 4.0 x4 SSD-om, jednim M.2 PCIe 3.0 x4 SSD-om i jednim 2,5-inčnim HDD-om za jednostavno rješavanje intenzivnih računalnih zadataka. Opremljen je potpunim I/O priključkom, brzim bežičnim prijenosom WiFi 6 i Bluetooth 5.2.

ASUS Mini PC PN41

U ovo mini desktop računalo ugrađeni su Intel Pentium Silver ili Celeron 11. generacije, grafički čip Intel UHD i do 2933 MHz DDR4 memorije. Ulaz USB-C Power Delivery može primati energiju sa zaslona ili drugih uređaja putem priključnog kabela, bez potrebe za dodatnim transformatorom napajanja, smanjujući suvišne kabele i održavajući prostor jednostavnim.

Ugrađen je brzi Ethernet od 2,5 Gbps. Opcijski dizajn kućišta bez ventilatora podržava CPU od 6 vati, a hladnjak može rashladiti SSD, smanjiti buku i prašinu te poboljšati pouzdanost industrijskih aplikacija.

ASUS lansira tri nova Chromebooka s naglaskom na online učenje

Asus ROG Strix G15 Advantage Edition recenzija

Ova mini računala posebno su prikladna za razne komercijalne primjene kao što su digitalna signalizacija, sustavi prodajnih mjesta (POS), digitalni kiosci i pametni prodajni aparati.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!   

Više... Vaš Komentar Top
Apple A15: performanse GPU-a povećane su 44% u odnosu na A14

Datum objave 11.09.2021

Apple A15: performanse GPU-a povećane su 44% u odnosu na A14

Apple A15 performanse_naslovnica

Nedavno su na internetu otkriveni rezultati GPU testa prototipa Appleovog A15 aplikativnog procesora.

Prema izvješćima, gfxbench Manhattan 3.1 GPU benchmark test pokazao je da je prvi krug rezultata A15 testa  sa 198 fps najviši na svijetu. Nažalost, frekvencija GPU-a je smanjena u drugom testu, što je rezultiralo padom performansi na 137 fps, odnosno performanse GPU-a A15 poboljšane su za najviše 44 %。

slika1_ Apple A15 performanse

Usporedimo li ove sintetike rezultate s Samsung Orion 2200 opremljen AMD GPU -om i najmoćnijim procesorom u Android taboru, on je postigao rezultat od 170.7 FPS, i potom pad na 127.5 FPS u načinu rada za uštedu energije.

slika 2_ Samsung Orion

Eto, opet se potvrđuje pravilo kojim svaka generacija iPhonea u osnovi donosi poboljšanja u smislu performansi i učinkovitost Appleovog procesora nema premca u Androidu. Nema sumnje da će A15, koji će biti instaliran u seriji iPhone 13, nastavit širiti prednosti. Na kraju bi podsjetili, A15 je još uvijek 6-jezgreni CPU aplikativni procesor, a proces je nadograđen na TSMC n5p, odnosno 5nm poboljšanu verziju i donosi smanjenje potrošnje energije za oko 20 %.

TSMC planira proizvodnju 3-nanometarskih čipova za iPhone 2023. godine

Bit će više Appleovih jesenskih konferencija

Rang lista najmoćnijih aplikativnih  procesora:

slika3_ Rang lista najmoćnijih aplikativnih  procesora

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!

Više... Vaš Komentar Top
Isprepletanje luksuznih modnih  fizičkih i digitalnih proizvoda postaje novi trend

Datum objave 11.09.2021

Isprepletanje luksuznih modnih fizičkih i digitalnih proizvoda postaje novi trend

Isprepletanje luksuznih modnih fizičkih i digitalnih proizvoda postaje novi trend naslovnica

Gucci torbice nisu jeftine. I to nije novost. Ali novost je  pomalo neobičan ulazak ovog  luksuznog brenda u virtualni svijet.

U svibnju je Gucci otvorio internetsku trgovinu Gucci Garden na platformi za igre Roblox. Ekvivalentna je uronjenom okruženju, a simulirani prizor dolaze iz Firence u Italiji.

Ponudili su nekoliko digitalnih proizvoda potpuno besplatno posjetom posebnog prostora prije završetka akcije povodom otvaranja, ali i torbicu  Dionysus, čija je početna cijena bila 475 Robuxa (ovo je valuta digitalnih igara). Ovaj iznos ekvivalent je 6 USD, što je znatno manje od cijene prave torbice od 3.400 USD. Na kraju je prodana čak za višu cijenu  od 350.000 Robuxa, što je ekvivalentno 4.115 dolara. Također su ponudili ako netko želi isprobati sve Guccijeve kolekcije kroz VR okruženje, može, samo je potrebno otvoriti Gucci aplikaciju i  prije toga kupiti za 11,99 USD.

Također, Virgil Abloh osnivač luksuznog brenda Off-White koji je dizajnirao sat “Temporary” i torbicu pod nazivom “Sculpture”, udružio se Louis Vuittonom i postao umjetnički direktor kolekcije muške odjeće, a neki su njegovi radovi također uronjeni u ovo digitalno okruženje.

Isprepletanje luksuznih modnih fizičkih i digitalnih proizvoda postaje novi trend

Uz Gucci, i digitalni modni studio The Fabricant,  nudi novi smjer u digitalnoj odjeći. Razvijaju 3D modele kako bi korisnici mogli nositi digitalnu odjeću u VR okruženju. Ako želite kupiti neki od proizvoda, možete platiti samo digitalnom valutom Ethereum.

Cool, zar ne?

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?! 

Više... Vaš Komentar Top
Samsung namjerava objaviti senzor kamere za mobitele od 576 MP

Datum objave 11.09.2021

Samsung namjerava objaviti senzor kamere za mobitele od 576 MP

Samsungov plan je razviti i predstaviti senzor kamere za mobilne telefone rezolucije 576 MP prije kraja 2025. godine. Ovaj potez prikazan je na slajdu iz prezentacije Samsungovog rukovoditelja na summitu SEMI Europe, o čemu je izvještavao Image Sensors World .

Samsung_senzor_  576 MP_ slika_1

Kao što možete vidjeti,  slajd  prikazuje pregled senzora kamere u posljednjih dvadeset godina, a rezolucija od 576 MP se spominje do 2025. godine. To bi trebalo biti moguće daljnjim smanjenjem piksela. Najmanji pikseli na senzoru kamere sada su 0,64 mikrona (na najnovijem od 200 MP) i u budućnosti bi trebali biti manji. Što se tiče omjera 4:3, to bi uspjelo u rezoluciji od oko 27.700 x 20.780 piksela s veličinom piksela od 0,5 mikrona što bi bilo jednako senzoru od 144 kvadratna milimetra s optičkom veličinom nešto iznad 1 inča. Primjerice, mogao bi koristiti 6 x 6 piksela za jednu fotografiju, što bi rezultiralo fotografijama od 16 MP.

Samsung se vratio utrci na tržištu ToF senzora s ISOCELL Vizion 33D

Samsungov novi foto senzor čini mobitele lakšima i tanjima

Iako zvuči suludo imati takav senzor u mobitelu, ali vjerujemo da postoji vrlo dobar razlog što ga Samsungovi inženjeri žele napraviti. Uostalom, ako će proizvodi dobre slike, zašto ne? Nećemo ništa prejudicirati dok to ne vidimo. Vjerujemo da će u međuvremenu Samsung proraditi i na softveru, jer svi znamo da megapikseli nisu sve. Postali su i sve bitniji algoritmi koji su u skupljim uređajima samo malo bolji i pametniji kako bi se riješili dosadnih artefakata i poboljšala izloženost. Ono što ste prije morali raditi u naknadnoj obradi, kamera to sada može učiniti samostalno. Ostale su još određene situacije (poput snimanja koncerata) dalje teške za algoritme, ali možda i to bude riješeno u budućnosti.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?! 

Više... Vaš Komentar Top
Na globalnom događaju Technics predstavio četiri nova uređaja za audiofile

Datum objave 10.09.2021

Na globalnom događaju Technics predstavio četiri nova uređaja za audiofile

SB-C600

Novi stolni zvučnički sustav SB-C600 je kompaktni dvosmjerni bass reflex zvučnik s jedinstvenom koaksijalnom zvučničkom jedinicom koja funkcionira kao točkasti izvor, konstruiran na linearnom faznom principu. Tehnološki on „posuđuje“ puno aspekata od većeg brata, zvučničkog sustava Technics SB-G90M2. Kod novog modela SB-C600 korištena je temeljita CAE analiza za optimizaciju zvučničkih jedinica, elemenata i struktura kućišta radi učinkovitog uklanjanja neželjenih vibracija i izobličenja te znatnog poboljšanja općenite jasnoće i kvalitete reproduciranog zvuka.

 SB-G90M2

Novi podni zvučnički sustav SB-G90M2 je, kao i njegov prethodnik SB-G90, trosmjerni bass reflex zvučnički sustav koji se sastoji od dvosmjerne koaksijalne zvučničke jedinice u kombinaciji s 25-milimetarskom kupolom i 160-milimetarskim stošcem za zvukove iz srednjeg raspona  načinjenog od aluminija. Tu su i dva 160-milimetarska niskotonska zvučnika, također načinjena od aluminija. Zahvaljujući pomnom istraživanju i razvoju, Technicsov inženjerski tim opet je uspio unaprijediti audiofilsku kvalitetu performansi kroz svoje poznavanje mehaničke konstrukcije i revolucionaran dizajn zvučničke jedinice. Kod novog modela SB-G90M2 korištena je temeljita CAE analiza za optimizaciju zvučničkih jedinica, elemenata i struktura kućišta radi učinkovitog uklanjanja neželjenih vibracija i izobličenja.

 SL-1210G

Novi gramofon s izravnim pogonom SL-1210G nasljeđuje sve tehničke specifikacije modela SL-1200G te obogaćuje Technicsov portfelj gramofona još jednim budućim klasikom u crnoj boji.

 SU-G700M2

Novo integrirano pojačalo SU-G700M2 temelji se na platformi uspješnog i omiljenog prethodnika, modela SU-G700, koji je dobio brojne sjajne recenzije i nagrade širom svijeta. Novi SU-G700M2 tipičan je primjer Technicsovih stalnih nastojanja da stalno unaprjeđuje čak i svoje najuspješnije audiofilske proizvode kako bi modernom svijetu zvuka dodao doista izvanrednu vrijednost. U novom su modelu SU-G700M2 upotrijebljene napredne tehnologije izvedene iz Technicsova referentnog integriranog pojačala SU-R1000 kako bi se novi proizvod podignuo na novu razinu u svojoj klasi.

Više... Vaš Komentar Top
Lenovo izdaje  5G tablet : P12 PRO Snapdragon 870+2K 120Hz zaslon

Datum objave 10.09.2021

Lenovo izdaje 5G tablet : P12 PRO Snapdragon 870+2K 120Hz zaslon

Tab P12 Pro _1

Lenovo je objavio novi tablet  – Tab P12 Pro pozicioniran na vrhu ponude.

Lenovo P12 Pro ima 12,6-inčni AMOLED zaslon rezolucije 2.560 x 1.600 piksela omjer slike 16:10, podršku za HDR10+ i Dolby Vision. Može se automatski prebacivati između 120 Hz i 60 Hz brzine osvježavanja radi uštede baterije. Najveća svjetlina je 600 nita.

Pogoni ga Snapdragon 870 platforma u kombinaciji do 8 LPDDR5 +256 GB memorije i podržava proširenje TF karticom. Kapacitet baterije je 10.200 mAh s podrškom brzog punjenja od 45 W.

Na stražnjoj strani su dvije kamere. Glavna 13 MP senzora i dodatna 5 MP senzora. Ali, i na prednjoj strani su 8 MP selfie kamera + ToF senzor.  U bočnu tipku za uključivanje integrirano je prepoznavanje otiska prsta. Od ostalih specifikacija treba spomenuti , USB 3.1 Gen2 sučelje i 5G. Cijena mu kreće od 1.088 €. U prodajnom paketu su poklopac i tipkovnica.

Debljina cijelog tableta je samo 5,63 mm, a težina je 565 grama, a četiri zvučnika ugrađena su u kućište. Tablet pokreće Android 11, a Lenovo je stvorio vlastiti softver kako bi radio bežično s računalom sa sustavom Windows 10 ili 11. Proizvođač ga naziva Project Unity i kaže da je moguće proširiti radnu površinu sustava Windows na zaslonu tableta. Također proizvođač obećava b nadogradnja na 12 inačicu malog zelenog robota.

Pune specifikacije dostupne su na web stranici proizvođača.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!  

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 5 minuta

Dizalice topline

Objavljeno prije 2 sata

Telemach - Optika

Objavljeno prije 3 sata

P: 512GB NVMe/SSD, SODIMM DDR4, Docking stationi

Objavljeno prije 3 sata

P: Pisač Xerox 3025 Workcentre

Objavljeno prije 4 sata

Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva...

Novosti

Cooler Master lansira tri nova kućišta

Cooler Master danas lansira tri nova kućišta. Poznata serija HAF (High Air Flow) vraća se s HAF 500. MasterBox 500 i MasterBox TD300 lansirani su zajedno kako bi korisnicima pružili širok raspon estetskih i izvedbenih opcija. Legendarni HAF... Pročitaj više

Stiže Godeal24 zimska rasprodaja, nabavite Windows 11 za 0 €!? Nevjerojatno?

Pod utjecajem Omicron (B.1.1.529) varijante virusa, globalna COVID-19 epidemija je postala još ozbiljnija. Sve veći broj potvrđenih slučajeva i brzina mutacije virusa čine ovu zimu posebno hladnom. U hladnoj zimi, otpornost tijela ljudi sma... Pročitaj više

TSCM cijene čipova rastu 20%

Web stranica DigiTimes izvještava da je TSMC počeo obavještavati svoje glavne kupce da cijena čipova koje proizvodi može biti do 20% skuplja zbog različitih čimbenika kao što su nestašica uzrokovana epidemijom COVID-19, cijene sirovina i tr... Pročitaj više

Intel uklonio podršku za SGX sigurnosnu tehnologiju što je stvorilo određene probleme

Još početkom prošle godine pojavile su se vijesti da Intel odustaje od podrške za SGX (software guard extension) i da će budući CPU-i koristiti nove sigurnosne tehnologije uključujući potpunu enkripciju memorije (TME) i potpunu enkripciju m... Pročitaj više

Vivo razvija svoj prvi tablet

Očekuje se da će Vivo tablet imati zaslon od 120 Hz i Snapdragon 870 SoC Vivo razvija svoj prvi Android tablet pod nazivom Vivo Pad. Prošlog lipnja tvrtka je registrirala zaštitni znak "Vivo Pad" pri Uredu Europske unije za intelektualno vl... Pročitaj više

Sve novosti