Toshiba predstavila MG08-D seriju tvrdih diskova poslovne klase

Datum objave 30.10.2020 - Toshiba predstavila MG08-D seriju tvrdih diskova poslovne klase

Toshiba predstavila MG08-D seriju tvrdih diskova poslovne klase

Toshiba predstavila MG08-D seriju tvrdih diskova poslovne klase

Toshiba MG08-D

Toshiba MG08-D novi 3,5-inčni tvrdi diskovi dizajnirani su za  upotrebu na poslužiteljima za male i srednje tvrtke, rješavajući probleme pohrane, analize i arhiviranja podataka. Dolaze u kapacitetima od 4 – 8 TB.

Diskovi kapaciteta od 4 TB pružaju 512e, 4Kn i 512n sektorske modele, dok 6 TB i 8 TB sektorske modele 512e i 4Kn, kako bi se osigurala plug-and-play interoperabilnost. Imaju brzinu vrtnje 7200 o/min, SATA sučelje od 6 Gbit/s ili 12 Gbit/s i procijenjeno radno opterećenje od 550 TB godišnje.  U usporedbi s prethodnom generacijom tvrdih diskova imaju veću energetsku učinkovitost koju donosi sedma generacija mehaničke platforme punjene zrakom.

Toshiba MG08-D_2

Proizvođač napominje da se novi tvrdi diskovi od 4 TB razlikuju od svojih prethodnika s udvostručenim međuspremnikom, koji sada doseže 256 MB.  Maksimalna kontinuirana brzina prijenosa podataka povećana je na 243 MB / s. Istodobno, srednje vrijeme između kvarova (MTTF) povećalo se s 1,4 na 2 milijuna sati.  Što se tiče 6 TB i 8 TB modela MG08-D serije, također podržavaju 2 milijuna sati MTTF-a.

Očekuje se da će Toshiba MG08-D 4, 6 i 8 TB diskovi biti dostupni u prvom kvartalu 2021. godine.  Detaljnije specifikacije proizvoda potražite na službenom web mjestu .

Više... Vaš Komentar Top
Check Point: napad ransomwarea naglo porastao u posljednja tri mjeseca

Datum objave 30.10.2020

Check Point: napad ransomwarea naglo porastao u posljednja tri mjeseca

Check_Point

Najnovije istraživanje tvrtke Check Point istaknulo je da tvrtke na globalnoj razini doživljavaju novu rundu napada na ransomware.

U usporedbi s prvom polovicom 2020., prosječni dnevni broj napada na ransomware u posljednja tri mjeseca povećan je za 50 postotna boda. Glavni razlog je taj što je COVID-19 pandemija prisilila tvrtke da implementiraju modele rada na daljinu, što uzrokuje ozbiljne ranjivosti u IT sustavima. Posebno posljednja tri mjeseca predstavljaju zapanjujući brzi trend rasta i pokazuju da cyber kriminalci koriste sve sofisticiranije napade. Zanimljivo je da sve više tvrtki plaća otkupninu kako bi spriječile curenje vrijednih informacija. Na taj se način stvara začarani krug. Uz to, nakon pet mjeseci nestanka, modularni program za trojanske konje Emotet nedavno se vratio na vrh globalne ljestvice zlonamjernog softvera, pogađajući 5% tvrtki širom svijeta.

Tvrtke bi trebale poduzeti sljedećih pet mjera kako bi smanjile mogućnost napada ransomwareom:

 • Interno obrazovanje i osposobljavanje: Mnogi cyber napadi započinju s phishingom e-poštom, a sadržaj čak ne sadrži zlonamjerni softver. Postoji samo poruka socijalnog inženjeringa koja potiče korisnike da kliknu na zlonamjerne veze. Zaposlenike bi trebalo naučiti kako prepoznati i izbjeći potencijalni ransomware.
 • Redovita izrada sigurnosnih kopija podataka što može spriječiti njihov gubitak i osigurati vraćanje u slučaju oštećenja tvrdog diska ili kvara. U slučaju napada ransomware, sigurnosne kopije podataka također mogu pomoći tvrtkama da se oporave.
 • Ažuriranje zakrpa je važan način za učinkovitu obranu od ransomware napada, jer cyber kriminalci obično traže najnovije sigurnosne ranjivosti.
 • Zaštita krajnje točke: Sve bi tvrtke trebala usvojiti tradicionalne metode otkrivanja potpisa kako bi se oduprla virusima, jer mogu zaštititi većinu prijetnji zlonamjernog softvera s kojima se suočavaju i učinkovito presresti poznate napade.
 • Zaštita mreže:  Napredna zaštita u korporativnim mrežama poput IPS-a, mrežne antivirusne zaštite jednako su važne i učinkovite za sprečavanje poznatih napada.  Uz to, napredne tehnologije mogu se iskoristiti za analizu novih vrsta zlonamjernog softvera, prepoznati i blokirati njegovo širenje u stvarnom vremenu.
Više... Vaš Komentar Top
Kingston HyperX Pulsefire Haste je ultra lagani igraći miš

Datum objave 30.10.2020

Kingston HyperX Pulsefire Haste je ultra lagani igraći miš

HyperX Pulsefire Haste_1

Pod svojim HyperX gaming brendom, Kingston je objavio novi gaming miš težak 59 grama, odnosno 80 grama s kabelom. HyperX Pulsefire Haste koristi otvorenu saćastu strukturu u području stražnje strane, na dnu i na unutarnjim krajevima glavnih gumba. Ovaj dizajn također omogućuje bolju ventilaciju i protok zraka.

Ukupno miš ima dvije tipke za palac, DPI prekidač i kotačić za pomicanje, uključujući šest tipki koje se mogu programirati s HyperX NGenuity, kao i internu memoriju za pohranu jednog prilagođenog profila izravno u sam miš. Glavne tipke miša (lijeva i desna) imaju TTC Golden Micro prekidače otporne na prašinu, koji su procijenjeni da mogu izdržati 60 milijuna klikova. PixArt 3335 senzori, mogu nativno razlučiti 16.000 DPI. S donje strane nalaze se PTFE jastučići s malim trenjem koji pomažu u laganom klizanju bez napora kako bi miš više bolje reagirao. Uključen je i zamjenski set ovih jastučića u slučaju da se istroše.

HyperX Pulsefire Haste_2

Miš također uključuje paket HyperX trake za držanje koje se po želji mogu koristiti za dodavanje gripa glavnim tipkama i rebrima miša. Dimenzije miša su 124,2 x 38,2 x 66,8 milimetara. HyperFlex USB kabel izrađen je od laganog, fleksibilnog materijala dizajniranog za smanjenje napetosti i otpora radi lakšeg kretanja miša. Ovaj miš dostupan je za kupnju  iz tvrtkine internetske trgovine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 59,99 €.

Više... Vaš Komentar Top
SteelSeries Aerox 3 i Aerox 3 Wireless

Datum objave 29.10.2020

SteelSeries Aerox 3 i Aerox 3 Wireless

Aerox Family Lead Image_1

SteelSeries predstavlja dva nova ultra lagana miša – Aerox 3 i Aerox 3 Wireless.

SteelSeries Aerox 3 Wireless bežični je igrački miš koji je optimiziran za brze i nagle pokrete i težak samo 66 g. Partnerstvo SteelSeries i PixArt donijelo je novi TrueMove Air senzor, posebno dizajniran za bežičnu upotrebu. Ovaj optički senzor od 18.000 CPI, 400IPS, 40G pruža brzinu i točnost koje možete očekivati ​​od bežičnog igraćeg miša. Zbog svoje optimizacije po pitanju potrošnje energije, SteelSeries je predstavio vrlo malu, ali dugotrajnu bateriju koja cijelog miša čini još lakšim.

Aerox 3 Wireless prvi je igraći miš koji je dobio IP54 ocjenu, što znači da pruža zaštitu od vode, prašine, ulja i još mnogo toga. Tehnologija SteelSeries AquaBarrier dizajnirana je za zaštitu miša i njegove izložene vanjske strane od gotovo svih vanjskih čimbenika. To je osobito važno ako uzmemo u obzir njegov perforirani dizajn.

Aerox Family Lead Image_2

Kao i Rival 3 Wireless, Aerox 3 Wireless koristi istu bežičnu tehnologiju Quantum 2.0 s dvostrukom bežičnom vezom, koja omogućuje povezivanje s uređajima putem bežičnog USB-a i Bluetootha od 2,4 GHz. Ova tehnologija Rival 3 bežičnom mišu osigurava trajanje baterije od 400 sati, dok Aerox 3 bežičnom mišu omogućuje trajanje baterije od 200 sati u Bluetooth načinu rada i 80+ sati u načinu 2,4 GHz. U slučaju da se istroši, produžit ćete vijek trajanja baterije za više od 40 sati za samo 15 minuta punjenja zahvaljujući USB-C vezi. Aerox 3 bit će u prodaji širom svijeta 3. studenog po cijeni od 99,99 dolara.

Aerox 3 ima slične značajke kao i Aerox 3 Wireless, uključujući IP54 zaštitu, perforirani dizajn inspiriran mišem Rival 3, RGB osvjetljenjem i USB-C vezom. Međutim, postoji nekoliko ključnih razlika između ova dva miša. Za razliku od TrueMove Air senzora koji koristi Aerox 3 Wireless, Aerox 3 koristi TrueMove Core senzor koji se prvi put pojavio na modelu Rival 3. Riječ je o 8.500 CPI, 300 IPS, 35G optičkom senzoru, dizajniranom u suradnji s PixArtom. Budući da je bio Aerox 3 žični miš, SteelSeries je uspio dodatno smanjiti svoju težinu na 57 g. 
Aerox 3 igraći miš u prodaji će se širom svijeta 3. studenog po cijeni od 59,99 USD.

Više... Vaš Komentar Top
Gigabyte izbacio BIOS nadogradnje za podršku Ryzen 5000 procesporima

Datum objave 29.10.2020

Gigabyte izbacio BIOS nadogradnje za podršku Ryzen 5000 procesporima

gigabyte_ryzen_5000_1

Gigabyte je danas najavio predstavljanje najnovijih BIOS-a za matične ploče s čipsetima AMD X570, B550 i A520 kako bi se osigurale sveobuhvatne performanse, kompatibilnost i poboljšana pouzdanost, te kako bi se korisnicima osiguralo ugodno korisničko iskustvo na njihovim računalima opremljenim procesorima AMD Ryzen 5000.

AMD je nedavno predstavio procesore serije Ryzen 5000, što je najopsežnije poboljšanje od 2017. godine. Serija Ryzen 5000 uključuje četiri modela, Ryzen 9 5950X, Ryzen 9 5900X, Ryzen 7 5800X i Ryzen 5 5600X. Uz poboljšanja koja donosi potpuno novi dizajn Zen 3 jezgri, ova četiri procesora predstavljaju visoko poboljšanje performansi koje privlače sve više pažnje korisnika koji očekuju buduća poboljšanja za svoje “AMD YES” sustave.

gigabyte_ryzen_5000_2

GIGABYTE je još u rujnu predstavio nove BIOS-e koji podržavaju najnovije procesore serije Ryzen 5000. No blisko su surađivali s AMD-om kako bi izbacili i najnoviji AMD BIOS AGESA kôd (1.1.o.o). Korisnici mogu ažurirati BIOS na matičnim pločama putem dobro poznatih metoda kao što su @ BIOS ili Q-Flash. Mogu čak iskoristiti mogućnosti Q-Flash Plus za nadogradnju BIOS-a bez instaliranja bilo kakvog procesora, memorije ili čak grafičke kartice.

Najnoviji BIOS za matične ploče AMD X570, B550 i A520 sada je dostupan na Gigabyteovim stranicama. Istodobno rade na BIOS-ima za matične ploče AMD X470 i B450 koji podržavaju procesore serije Ryzen 5000 i predstavit će ih što je prije moguće. Ne zaboravite posjetiti web stranicu GIGABYTE za najnovije vijesti.

Više... Vaš Komentar Top
AMD predstavio RX 6800, RX 6800 XT i RX 6900 XT kartice

Datum objave 28.10.2020

AMD predstavio RX 6800, RX 6800 XT i RX 6900 XT kartice

AMD_RX6000_launch_1

AMD je na današnjem eventu predstavio tri nove grafičke kartice bazirane na RDNA 2 grafičkoj arhitekturi. Nova arhitektura donosi dvostruko povećanje u performansama u odnosu na RX 5700 XT i prethodnu arhitekturu, te 50% povećanja performansi po Wattu potrošnje. RDNA 2 donosi računske jedinice visokih performansi koje su 30% efikasnije po pitanju potrošnje zahvaljujući fine-grain clock gatingu, agresivnijem rebalansu u cjevovodu i redizajniranim podatkovnim trasama za brži protok.

AMD_RX6000_launch_2a AMD_RX6000_launch_2b

Infinity Cache je velika novotarija koja uz standardnu priručnu memoriju donosi smanjenje potrošnje energije, ali 2,17 puta veći protok podataka. I na kraju, tu je ubrzanje, tj. povećanje radnog takta koji je čak 30% veći u odnosu na RDNA, a na istom 7nm proizvodnom procesu.

AMD_RX6000_launch_2c

AMD tvrdi kako je povećanje performansi po utrošenom Wattu energije u odnosu na RDNA čak 54%. To rezultira dvostrukim povećanjem performansi u odnosu na RX 5700 XT u 4K naslovima. Nove značajke arhitekture uključuju DirectX RayTracing, Variable Rate Shading, Mesh Shaders i Sampler Feedback – tehnologije koje su dio DirectX 12 Ultimate i DirectStorage API-a.

AMD_RX6000_launch_3

Prva kartica koju su predstavili je Radeon RX 6800XT koja donosi 72 Compute jedinice, 128 MB Infinity Cache memorije, game clock od 2015 MHz i boost clock od 2250 MHz. Video memorija je GDDR6, a ima je 16 GB. TBP ili total board power je 300W. AMD ovu karticu uspoređuje direktno s RTX 3080 karticama te obećavaju malo u većoj mjeri jednake performanse uz nešto nižu potrošnju kako na 4K tako i na 1440p rezoluciji. Novost u Driverima je i Rage Mode koji donosi one click overclocking iskustvo koje podiže performanse i za 10% u određenim slučajevima.

Uz kombinirano korištenje novih kartica i Ryzena RX 5000 serije omogućava se i AMD Smart Access Memory opcija koja dozvoljava procesoru potpuni pristup svoj memoriji GPU-a.

AMD_RX6000_launch_4

Sljedeća na redu je bila Radeon RX 6800 kartica koja donosi 60 računskih jedinica, 128 MB infinity cachea, 16 GB GDDR6 memorije, game takt od 1.815 MHz, boost takt od 2.105 MHz i TBP od 250 W. AMD je ovu karticu usporedio s konkurentnim RTX 2080 Ti modelom od kojeg je u svakom testiranom naslovu bila brža u 4K i 1440p rezolucijama.

AMD_RX6000_launch_5

I za kraj, predstavljena je najjača, Radeon X 6900 XT kartica koja je izravan konkurent najjačoj Nvidijinoj RXT 3090 kartici. Njen GPU ima 80 računskih jedinica, 128 MB infinity cachea, 16 GB GDDR6 memorije, 300 W TBP. Game takt je 2.015 MHz, a boost takt je 2.250 MHz. Ova kartica donosi najbolji omjer potrošnje i performansi od nove generacije, a u usporedbi s RXT 3090 je podjednakih performansi.

Bitno za napomenuti je da su sve tri kartice iste veličine, tj. dugačke su standardnih 10,5 inča (oko 27 centimetara), i debele 2 odnosno 2.5 slota. AMD je tako htio zadržati standardni format, kako bi olakšali korisnicima ugradnju u svoja postojeća kućišta.

Nove kartice dolaze na tržište uskoro – RX 6800 i RX 6800 XT 18.11., a RX 6900 XT 8.12. ove godine. Cijene su 579, 649 i 999 USD!

Više... Vaš Komentar Top
AMD kupuje Xilinx za 35 milijardi dolara

Datum objave 28.10.2020

AMD kupuje Xilinx za 35 milijardi dolara

AMD kupuje Xilinx

AMD je odlučio kupiti 74 % Xilinxa po cijeni od 35 milijardi američkih dolara. To je nakon transakcije ATI-ja iz 2006. godine, kada je AMD iskeširao 5,4 milijarde američkih dolara, doista “nebeska” cijena. Iako je ova akvizicija Xilinxa iznenadila vanjski svijet, to je prilično lako razumjeti  i nema sumnje da je dobar posao.

Xilinx je tvrtka koja se bavi izradom određenih vrsta poluvodiča koji se nazivaju FPGA ili Field Programmable Gate Array. Inače imaju dugu povijest suradnje s AMD-om, primjerice oko komponenti dubokog učenja EPYC procesora. Zahvaljujući svom vodećem položaju na određenim tržištima, bruto profitna marža Xilinxa bila je puno veća od AMD-ove, dok trenutna tržišna vrijednost iznosi približno 28 milijardi američkih dolara.

U službenom priopćenju  navodi se sljedeće:

Akvizicija će stvoriti vodeću računalnu tvrtku visokih performansi, značajno povećavajući veličinu AMD-ovog portfelja proizvoda i bazu kupaca na nekoliko rastućih tržišta gdje je Xilinx etablirani lider. AMD će staviti na raspolaganje svoje tehnologije i iskustvo na polju softvera, Xilinx svoja znanja na polju FPGA i šire. Integracija Xilinxa donijet će nekoliko koristi AMD-u, koji je nedavno napravio neka važna otkrića za evoluciju 7-nm procesa. Preuzeta tvrtka predstavlja dodatno oružje protiv glavnih suparnika u svijetu “procesnih jedinica” poput Intela, na strani procesora u čijem je vlasništvu  više od deset godina FPGA odjel,  ili NVIDIA na strani GPU-a (koja je nedavno najavila veliko širenje kupnjom Arm-a).

Čvršća integracija između CPU-a i FPGA-a za AI operacije mogla bi učiniti EPYC obitelj procesora u podatkovnom centru još privlačnijom. Uz to, akvizicija bi mogla pomoći AMD-u da uđe u druge sektore poput automobila, zrakoplovstva, IoT-a, podatkovnog centra i HPC-a , gdje je Xilinx odavno prisutan.

Sada glavnu riječ imaju dioničari i regulatorna tijela pozvana da odobre financijsku transakciju. Međutim, moglo bi biti napeto oko regulatornih odobrenja u SAD-u i u Kini, zbog poznatog trgovinskog rata koji se vodi. Ipak, očekuje se da će se akvizicija zaključiti do kraja 2021. godine.  Do tog datuma dvije će tvrtke i dalje djelovati kao zasebne i neovisne cjeline.

Više... Vaš Komentar Top
Podsjetnik na predstavljanje Radeon RX 6000 grafičkih kartica

Datum objave 28.10.2020

Podsjetnik na predstavljanje Radeon RX 6000 grafičkih kartica

Podsjetnik na predszavljanje MD-Radeon-RX-6000-Big-Navi-

Danas započinje novo poglavlje za AMD Radeon grafičke kartice. Kao što ste možda načuli, bit će predstavljena Radeon RX 6000 – najsnažnija serija AMD grafičkih kartica ikad.

AMD je prije dvije i pol godine rekao da će lansirati vrhunsku grafičku karticu “Big Navi”, i napokon ćemo vidjeti Big Navi. Možete pratiti prijenos uživo ako se uključite u 16:00 na amd.com/en/events/gaming-2020 ili AMD Youtube kanalu. Dr. Lisa Su, korporativni potpredsjednik i generalni direktor Scott Herkelman, i viša direktorica Laura Smith, provesti će gledatelje kroz ključne aspekte novog hardvera i performansi.

AMD je prethodno službeno na svoj Twitter izbacio prvu fotografiju proizvoda grafičke kartice serije Radeon RX 6000.  Fotografije koje pruža AMD pokazuju da je Radeon RX 6000 očito velika grafička kartica. Ne samo da su joj potrebna tri ventilatora za odvođenje topline, već za napajanje koriste i dva 8-polna PCIe konektora.

Više... Vaš Komentar Top
Poznate specifikacije GeForce RTX 3060 Ti kartice

Datum objave 28.10.2020

Poznate specifikacije GeForce RTX 3060 Ti kartice

GeForce RTX 3060 Ti Spec

Početak prodaje NVIDIA GeForce RTX 3070 je pred vratima, ali već je potvrđeno postojanje još jednog modela – GeForce RTX 3060 Ti u GPU-Z-ovim podacima.

Nvidia GeForce RTX 3060 Ti grafička kartica ulazi u srednji/high-end segment. Koristi čip od 4864 CUDA jezgre i 80 ROP-ova. Opremljena je s 8 GB GDDR6 14Gbps memorije koja komunicira preko 256-bitne sabirnice. Ima osnovni takt od 1,410 MHz s boostom na 1,665 MHz (vjerojatno u referentnoj verziji), što je sve za računalnu snagu koja bi trebala biti oko 16,2 TFLOPS (Shader Performance).

RTX 3060 Ti na GPU-Z

Izvor: Techpowerup.com

NVIDIA još nije potvrdila GeForce RTX 3060 Ti, no prema glasinama pridružit joj će se i GeForce RTX 3070 Ti, koji je već u razvoju. Za RTX 3060 Ti se očekuje cijena manja od 400 dolara, dok u Kini košta oko 378 eura. Očekuje se da će ova grafička kartica biti vrlo popularna među potrošačima.

Više... Vaš Komentar Top
AIDA64 v6.30

Datum objave 27.10.2020

AIDA64 v6.30

aida64logo

FinalWire je objavio dostupnost nove verzije svog AIDA64 softvera u sve četiri dostupne verzije, sa Extreme i Business edicijama. Novosti uključuju:

 • AVX-512 accelerated benchmarks for Intel Tiger Lake and Rocket Lake processors
 • AVX accelerated 64-bit benchmarks for Zhaoxin KaiXian KX-6000 CPU
 • SSE4 optimized 64-bit benchmarks for Intel Lakefield SoC
 • Further optimized SHA3-512 cryptographic hash benchmark
 • Improvements for AMD A520 and B550 chipset based motherboards
 • SteelSeries Apex 7 TKL and Apex Pro TKL OLED display support
 • OpenCL 3.0 support
 • NZXT Kraken X53, X63, X73, Z63, Z73 sensor support
 • Enhanced support for LGA-1200 motherboards
 • Preliminary support for Intel Alder Lake CPU
 • GPU details for AMD Radeon Pro W5500
 • GPU details for nVIDIA GeForce MX450, GeForce RTX 3000 Series
 • Fixed handling of per-core HyperThreading (Intel Comet Lake-S)
Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Automobili

Objavljeno prije 1 minute

Koji 24" monitor?

Objavljeno prije 2 minute

Links.hr (infomacije i iskustva)

Objavljeno prije 2 minute

AMD Radeon RX 6000 series ("Big" Navi RDNA2)

Objavljeno prije 5 minuta

Dell UltraSharp U3219Q recenzija

Novosti

MMD predstavlja nove Philips Brilliance monitore

MMD, stručnjak za monitore i brand licencirani partner Philips monitorsa, predstavlja nove Philips 329P1H (31.5 inča / 80 cm dijagonala) i Philips 329P1H ( 31.5 inča / 80 cm dijagonala) monitore koji dolaze s ugrađenom USB-C priključnom sta... Pročitaj više

Streacom DB1 & Nano90

Streacom predstavlja novo ultra kompaktno fanless ITX kućište dizajnirano za novu generaciju APU-a, tj. iGPU-a nižeg TDP-a. S ukupnom zapreminom manjom od 5 l (222 x 222 x 101 mm), DB1 je Streacomovo najkompaktnije kućište bez ventilatora,... Pročitaj više

ASRock predstavlja matične ploče Taichi Razer X570 / B550

ASRock je najavio novo partnerstvo s Razerom u razvoju ASRock Taichi Razer Edition linije matičnih ploča s integriranim Chroma RGB osvjetljenjem kojim se može upravljati uz Razer Synapse 3. ASRock Taichi Razer Edition bit će dostupne s dvij... Pročitaj više

3DMark dodaje novu funkciju za procjenu stvarnog FPS-a igre

U potpunosti je obnovljeno 3DMark sučelje alata za testiranje performansi grafičkih kartica. Donosi prikaz više informacija i novu funkciju za procjenu stvarnog FPS-a za igre. U novom sučelju korisnici mogu vidjeti ne samo vlastite rezultat... Pročitaj više

Windowsi 10 za samo 4,03 €, a Office 2016 Pro za 22,11 €

Kako bi dostojno proslavili Black Friday, u u2key.com shopu, koji ionako ima najniže cijene Microsoftovih proizvoda, licenci (što uključuje i Windows 10), pripemili su još jednu promociju s odličnim cijenama. Ovaj shop omogućava nabavku pra... Pročitaj više

Sve novosti