U Huawei App Gallery 190 Android aplikacija zaraženo trojancima

Datum objave 26.11.2021 - Sanja Ledinek

U Huawei App Gallery 190 Android aplikacija zaraženo trojancima

U Huawei App Gallery 190 Android aplikacija zaraženo trojancima

U Huawei App Gallery 190 Android aplikacija zaraženo trojancima

Trojanski zlonamjerni softver često se maskira kao redovita aplikacija kako bi sakrio svoju pravu svrhu. Ali kada se infiltrira dopušta lošim dečkima da ukradu podatke, pa čak i preuzmu kontrolu nad uređajem. Prema novom izvješću Dr. Weba, otkriven je veliki napad zlonamjernog softvera na Huawei App Gallery pod nazivom Android.Cynos.7.origin‘.

Konkretno radi se o 190 Android trojanskih aplikacija koje su instalirane oko 9,3 milijuna puta i koriste se za prikupljanje osobnih podataka s uređaja žrtava, špijuniranje poruka i prikaza neželjenih oglasa. U izvješću se navodi da zlonamjerni kod također šalje napadačima broj mobilnog telefona korisnika, različite parametre mobilne mreže, lokaciju uređaja na temelju GPS koordinata ili podataka mobilne mreže i Wi-Fi pristupne točke, ID GSM ćelije i međunarodni pozivni broj GSM lokacije, različite tehničke karakteristike uređaja i parametara iz metapodataka trojanizirane aplikacije.

U Huawei App Gallery 190 Android aplikacija zaraženo trojancima_Android.Cynos.7_1_en

Nadalje prema Dr.Webu, na prvi pogled, neki podaci kao što je curenje broja mobitela može vam se činiti kao trivijalan problem. Međutim, u praksi to može uzrokovati ozbiljnu štetu korisnicima, posebno kada su djeca glavna meta. Sigurnosni stručnjaci upozorili su Huawei na pojavu zlonamjernog koda i  oni su uklonili sporne aplikacije iz svoje App galerije . Međutim, to ne znači da ne mogu napraviti štetu ako ste ih instalirali na svoje uređaje.

Popis svih 190 aplikacija zaraženih trojancima možete dobiti klikom ovu vezu. Ako imate bilo koju od ovih aplikacija na svom telefonu, deinstalirajte je što je prije moguće.

Registrirajte se na našem YouTube kanalu te nas zapratite na Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top
Otvorio se online muzej Microsoft Xboxa

Datum objave 26.11.2021

Otvorio se online muzej Microsoft Xboxa

Otvorio se online muzej Microsoft Xboxa

Povodom 20. godišnjice Xbox igraće konzole, Microsoft je osmislio online muzej.

Microsoft Xbox online muzej temelji se na HTML5 formatu, a mišem i tipkovnicom omogućeno je kretanje hodnicima, promatrajući 3D vremenske trake svake od  konzola koje datiraju iz originalnog Xboxa. Osim toga pokazuje se i prototip dizajna Xboxa. Također se bavi problemima “Death of Ring” s kojima se suočavao Xbox 360 model u prošlosti.

U ovom online muzeju, ako ste ikad koristili neki  model, možete se prijaviti  svojim Xbox Live računom kako bi pregledali sva svoja dosadašnje iskustva igranja uključujući prvu odigranu igru i kumulativni broj do sada odigranih igara.
Da biste provjerili svoju povijest igara, prvo idite na Museum.xbox.com , gdje ćete pronaći metaverse iskustvo 20. Anniversary. Nakon toga prijavite se na Microsoftov račun koji ste koristili tijekom igranja na konzoli Xbox 360, Xbox One ili Xbox Series X/S.  po prijavi, vidjet ćete hrpu konzola na stolu, uključujući Master Chiefa s trofejem. Pritisnite Trophy i bit ćete prebačeni u svijet Xbox muzeja.

Moguć je pristup i bez registriranog računa, ali prikazani su samo vremenski okviri konzole, glavna izdanja i povijesni događaji kao što je lansiranje Xbox Live Arcade, značajne igre tijekom godina.

Registrirajte se na našem YouTube kanalu te nas zapratite na Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top
AV-TEST:  Windows Defender jedan od najboljih antivirusnih programa

Datum objave 26.11.2021

AV-TEST: Windows Defender jedan od najboljih antivirusnih programa

AVTEST_  Windows Defender

AV-TEST, organizacija za istraživanje IT sigurnosti sa sjedištem u Njemačkoj, objavila je izvješće o evaluaciji najboljih antivirusnih programa za kućne korisnike Windows 10 sustava i  objavila da je Windows Defender  jedan od najboljih antivirusnih programa dostupnih danas,

Prema izvješću, organizacija je testirala 21 anti-malware program različitih tvrtki. Test je također uključio Microsoftov Windows Defender. Kao rezultat toga, dobio je vrlo visoku ocjenu. Punih 18 bodova. Stoga je stekao certifikat “AV-TEST Top Product”. Ovu titulu mogu dobiti i  proizvodi s ukupno od 17.5 bodova do 18 bodova.  Bodovi se skupljaju u  tri kategorije: sposobnost zaštite, operativne performanse i dostupnost. U svakoj od kategorija moguće je dobiti maksimalno 6  bodova.

Osim navedenih proizvoda, ako neki proizvod postigne rezultat testiranja koji je ispod 17,5 bodova, može dobiti samo značku “AV-TEST certification”.

Registrirajte se na našem YouTube kanalu te nas zapratite na Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top
Motorola Edge X može biti opremljen s foto senzora visoke klase

Datum objave 26.11.2021

Motorola Edge X može biti opremljen s foto senzora visoke klase

Motorola Edge X može biti

Motorola u vlasništvu Lenova, priprema lansiranje Motorola Edge X modela opremljenog s dva senzora. Jedan je Samsung ISOCELL od 200 MP predstavljen u rujnu, a drugi Omnivision OV50A od 50 MP s veličinom piksela od 0,61 mikrona.

Vijest je objavio sam Chen Jin, generalni direktor Lenovo, na društvenoj mreži Weibo. Eto, iako Xiaomi obično prvi usvaja Samsungove senzore, izgleda da je Lenovo prošao bolje.

Istovremeno, telefon će također postati jedan od prvih na svijetu opremljen nadolazećim Snapdragon 8 Gen 1 čipsetom. Osim kamerama i jednom od najmoćnijih mobilnih platformi, Motorola Edge X bi se mogao pohvaliti 6,67-inčnim OLED zaslonom sa 144 Hz osvježavanja. Očekuje se da će također biti opremljen LPDDR5x RAM-om i UFS 3.1. internom memorijom.

Registrirajte se na našem YouTube kanalu te nas zapratite na Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top
Plavi ekran smrti vratio se u Windows 11

Datum objave 26.11.2021

Plavi ekran smrti vratio se u Windows 11

Plavi ekran smrti vratio se u Windows 11

Najklasičnije sučelje za izvješćivanje o greškama u sustavu Windows poznato kao „Plavi plavi ekran smrti” (”Blue Screen of Death” -BSOD), izlaskom Windows 11, promijenjeno je u „Crni ekran smrti”.

Međutim, s najnovijim ažuriranjem Windows 11 Build 22000.346., Microsoft se odlučio vratiti na plavi ekran za koji se može reći da je klasično prateće sučelje sustava već 36 godina. Po prvi puta javilo kao standardno u sustavu Windows 3.1 , a Microsoft ga je često poboljšavao dodavanjem QR kodova ili emotikona, kako bi malo ublažio  činjenicu da je računalo naletjelo na fatalnu grešku ili grešku u radu zbog koje ne može nastaviti dalje. Ali, što god da Microosft  učinio, ovaj ekran je ono što najmanje korisnici su željeli vidjeti. Zato nemojte sada  biti znatiželjni 😉

Registrirajte se na našem YouTube kanalu te nas zapratite na Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top
AOC GAMING Q27G2S/EU

Datum objave 24.11.2021

AOC GAMING Q27G2S/EU

q27g2s_eu_front_monitor

AGON by AOC, predstavlja AOC GAMING Q27G2S/EU, monitor savršen za gaming avanture današnjice. 27-inčni monitor Q27G2S/EU dolazi s 10-bitnim IPS panelom koji pokriva širok raspon boja, QHD rezolucijom za oštre detalje te brzinom osvježavanja od 165 Hz, savršenom za brzo i kompetitivno iskustvo igranja.

HD rezolucija monitora Q27G2S/EU izvrsno nadopunjuje gaming računalo i nudi uvećanu oštrinu u usporedbi s Full HD monitorima, omogućujući igračima da lakše vide jasne detalje, poput protivnika u daljini. Brzina osvježavanja od 165 Hz (s pomoću DisplayPort ulaza) čini brzi i natjecateljski gaming dječjom igrom, a s funkcijom MBR (Motion Blur Reduction) monitor Q27G2S/EU postiže MPRT od 1 ms, praktički uklanjajući sve zastoje slike.

Q27G2S/EU podržava sustav Adaptive-Sync i kompatibilan je s NVIDIA G-SYNCom, tako da se brzina kadrova GPU-a može uskladiti s brzinom osvježavanja monitora, uklanjajući treperenje slike i zastoje zbog neusklađenosti okvira. Niska ulazna kašnjenja monitora čine vizualnu povratnu informaciju na unose igrača gotovo trenutačnom, zrcaleći njihove brze, trzajuće reflekse.

Monitor AOC GAMING Q27G2S/EU bit će dostupan od studenoga 2021. po preporučenoj cijeni od 2639 HRK.

Više... Vaš Komentar Top
Black Friday super rasprodaja – Windowsi 10 za 7 €, posljednji tjedan

Datum objave 23.11.2021

Black Friday super rasprodaja - Windowsi 10 za 7 €, posljednji tjedan

Opet je ono doba godine kada GoDeal24 dolazi s neodoljivim ponudama za Blacy Friday ili po naški crni petak. Ako ste cijelu godinu štedjeli kako biste bili sigurni da ćete dobiti najbolje promocije s popustom, nema boljeg mjesta za potrošiti svoj teško zarađeni novac nego na GoDeal24!

S nevjerojatnim sniženjima cijena za Windows 10, Windows 11, Microsoft Office i druge Microsoftove proizvode, ova bi godina trebala biti najnagrađivanija rasprodaja Crnog petka posljednjih godina. Želite li se dočepati najvećih popusta na softverske proizvode, požurite! Ova promocija je vremenski ograničena i uskoro završava!

211112-720p-gd24-€

Rasprodaje koje ne smijete propustiti

62% popusta na Windows operativne sustave i Office Suite pakete: SGO62

Još jedan poseban popust koji možete iskoristiti je onaj koji ćete dobiti kupnjom operativnog sustava i paketa Office paketa. Naime, Windows 10 Professional i Office 2021 Professional možete nabaviti za samo 45,22€.

50% popusta na Windows operativne sustave: SGO50

Windows 11 najnoviji je operativni sustav koji nudi Microsoft. Donosi poboljšanu produktivnost i ovdje je da ostane za budućnost.

62% off on the other Microsoft products: SGO62

Na GoDeal24 ćete pronaći više Microsoftovih proizvoda, poput raznih verzija Officea, Projecta i drugih. Trenutno ih sve možete kupiti uz 62% popusta.

Stoga nemojte čekati da danas zatražite gore navedene nevjerojatne ponude jer s obzirom na vrlo veliku potražnju, nismo sigurni do kada ćemo imati zalihe pa naručite sada dok je vaš dogovor na zalihama kako biste izbjegli razočaranje jer ih kasnije ne biste propustili.

Kako platiti putem PayPala?

PayPal-om možete platiti na sljedeći način:
Idite na zaslon za naplatu i nastavite kao gost (ili napravite račun). Opciju Cwalletco možete dobiti prema zadanim postavkama na kartici “Informacije o plaćanju” – kliknite Nastavi. Idite na “Pregled narudžbe” na zaslonu za naplatu i kliknite “Order”.

godeal24_checkout_1

Kliknte na “Choose Payment Method” i onda na “Process Order”:

godeal24_checkout_2

Na sljedećem ekranu će vam se pokazati različite mogućnosti plaćanja i tu možete odabrati Paypal ili kreditnu karticu (također putem Paypala):

godeal24_checkout_3

GoDeal24.com je globalna web stranica koja prodaje originalne igre i softverske licencne ključeve klijentima iz svih dijelova svijeta. Pružamo podršku 24×7 zajedno s odličnim ponudama za sve naše softverske ključeve. Kada kupujete od GoDeal24.com, možete biti sigurni da imate posla s pouzdanom robnom markom koja prodaje samo originalne softverske licencne ključeve.

Imate pitanja? Trebate pomoć?

Kontaktirajte nas bilo kada prije ili nakon što naručite. Da biste nas kontaktirali, jednostavno pošaljite e-poštu na service@godeal24.com i naš tim za korisničku podršku će se pobrinuti za vaš zahtjev što je prije moguće.

(sponzorirani sadržaj)

 

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft prodaje mini računalo koje je budućnost Windowsa 11 na ARM-u

Datum objave 23.11.2021

Microsoft prodaje mini računalo koje je budućnost Windowsa 11 na ARM-u

ECS-QC710-mini-PC

Microsoft se pohvalio ECS LIVA Mini Box QC710, mini hostom baziranim na Qualcomm Snapdragon 7c procesoru.

ECS LIVA Mini Box QC710 temelji se na paketu za razvojne programere i njegova je glavna svrha olakšati testiranje Windows ARM sustava te dovršiti razvoj i prilagodbu povezanog softvera. Ima dimenzije samo 35,05 x 119,13 x 116,58 mm i mase je  230 grama, a dizajnirali su ga Qualcomm i Microsoft, a proizveo ECS.

Kao što smo već spomenuli, pogoni ga Qualcomm Snapdragon 7c (SC7180) procesor temeljen na Samsungovom 8nm LPP procesu. CPU dio ima 8 Kryo 468 (ARM Cortex-A76) jezgri, a najviša frekvencija je 2.4 GHz. GPU je Adreno 618. Uz 4 GB LPDDR4 radne memorije i 64 GB eMMC interne flash konfiguracija ECS LIVA Mini Box QC710 nije visoka.

ECS-QC710-mini-PC(2)

Uređaj ima HDMI, dva USB-A (1 x USB 3.2 Gen1, 1 x USB 2.0), 100M LAN priključak, čitač TF kartica, namjenski microSD utor i USB-C priključak samo za PD punjenje. Bežična mreža podržava Wi-Fi 5 i Bluetooth 5.0. Međutim, ima ugrađenu Windows verziju Qualcomm Snapdragon Development Kita i opremljen je operativnim sustavom Windows 10 Home 64-bitnim, s podrška za nadogradnju Windows 11.

Cijena je 219 američkih dolara. Ako sve bude kako treba, ECS LIVA Mini Box QC710 ostat će zapamćen kao glavna odskočna daska za Windows operativni sustav iako nije izvorna Arm razvojna platforma već  komplet za testiranje aplikacija razvijenih i izgrađenih na snažnijem (x86) stroju.

Registrirajte se na našem YouTube kanalu te nas zapratite na Facebooku i Instagramu.

Više... Vaš Komentar Top
Dropbox nadogradio upravljanje dokumentima za korisnike

Datum objave 23.11.2021

Dropbox nadogradio upravljanje dokumentima za korisnike

Dropbox nadogradio upravljanje dokumentima za korisnike (1)

Dropbox je dodao nekoliko novih značajki, funkcije za organiziranje i sortiranje više datoteka i  konvencije označavanja kako bi prema unaprijed definiranim pravilima sustav postao prilagodljiviji.

Dropbox nadogradio upravljanje dokumentima za korisnike (1a)

Promjene su slijedeće:

  • Automatsko razvrstavanje :  Može se konfigurirati s različitim pravilima, tako da korisnik može reći sustavu da preimenuje bilo koju datoteku koju dodaje u mapu prema određenom uzorku. Također ih se može razvrstati u podmape na temelju datuma prijenosa na Dropbox. Istovremeno u aplikaciji se pojavljuje tzv. nadzorna ploča koja pomaže upravljanju mapama na automatski način, što je vrlo korisno ako se korisnik ne može sjetiti svega što je učinjeno na podatkovnom sustavu.
  • Sustav označavanja:  sada omogućuje dodavanje znakova (riječi ili fraza) u datoteke i mape (ručno ili automatski), za lakše kasnije pretraživanje.
  • Konvencije imenovanja: omogućuju grupno preimenovanje datoteka u mapi prema uzorku po izboru korisnika. Primjerice, preimenovanje fotografija kako bi se dodali datum snimanja u naziv same datoteke.
  • Organizacija s više datoteka: donosi organiziranje datoteka u podmape na temelju toga koliko korisnik često unosi promjene u njih ili datuma kada su stvorene.

Dropbox nadogradio upravljanje dokumentima za korisnike (2)

Registrirajte se na našem YouTube kanalu te nas zapratite na Facebooku i Instagramu.

Više... Vaš Komentar Top
Qualcomm mijenja  imenovanja Snapdragon čipova

Datum objave 23.11.2021

Qualcomm mijenja imenovanja Snapdragon čipova

Qualcomm  mijenja  imenovanja Snapdragon čipova

Prije svega, Snapdragon postaje samostalna marka i Qualcomm naziv se više neće pojavljivati na čipovima. Zapravo, već je Snapdragon 888 Plus ostao bez riječi “Qualcomm” u nazivu.

Ipak, najveća promjena je što više nema nomenklature 480, 765, 888 itd. Kao što znate, prvi broj je otprilike govorio kupcu kojoj kategoriji čip pripada. Drugi je označavao godišnje izdanje, dok treći manje ažuriranje poput Snapdragon 765G modela. Sada novim imenovanjem naziv čipa više neće biti “troznamenkasti” već  Snapdragon 8 Gen2 ili Snapdragon 7c Gen 2. Iako kompanija ne navodi razloge novog imenovanja, pretpostavlja se da je glavni razlog što polako ponestaje dostupnih brojeva i nazivi se pomiču na “jednoznamenkasti broj serije i oznaku generacije“.

Qualcomm Snapdragon najavljuje četiri nove 5G platforme za mase

Lenovo: Snapdragon 895 opremljen bitno nadograđenim GPU -om

Također je Qualcomm objavio i neke druge detalje o svom Snapdragon planu robne marke. U budućnosti planiraju naglasiti zlato za predstavljanje vrhunskih vodećih proizvoda i prestat će označavati 5G na čipu jer je ionako već sveprisutan u linijama proizvoda.

Registrirajte se na našem YouTube kanalu te nas zapratite na Facebooku i Instagramu.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 8 minuta

Serije - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 16 minuta

Telemach - Optika

Objavljeno prije 1 sat

Pametni satovi

Objavljeno prije 3 sata

Automobili

Objavljeno prije 3 sata

Battlefield 2042

Novosti

Stiže Godeal24 zimska rasprodaja, nabavite Windows 11 za 0 €!? Nevjerojatno?

Pod utjecajem Omicron (B.1.1.529) varijante virusa, globalna COVID-19 epidemija je postala još ozbiljnija. Sve veći broj potvrđenih slučajeva i brzina mutacije virusa čine ovu zimu posebno hladnom. U hladnoj zimi, otpornost tijela ljudi sma... Pročitaj više

Atari ponovno registrira zaštitni znak Ocean studija za razvoj igara prošlog stoljeća

Atari je podnio zahtjev Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo kako bi registrirali zaštitni znak "Ocean“. Pokriva softver, konzole i slušalice za igre, kontrolere, prijenose uživo, usluge pretplate, iznajmljivanje softvera za igr... Pročitaj više

Samsung konačno najavio Exynos 2200 s AMD GPU

Nakon glasina o problemima s Exynos 2200 čipsetom koji koristi 4nm EUV (Extreme Ultraviolet Lithography) procesne tehnologije, Samsung ih je sve demantirao njegovom najavom. Nadograđen je u svim aspektima kao što su CPU, GPU, NPU i brzina p... Pročitaj više

Predstavljen Vivo Y21e jeftin pametni telefon

Vivo Y21e je pametni telefon srednjeg ranga, jedan je od prvih u liniji tvrtke koji na FuntouchOS 12 operativnom sustavu temeljenom na Androidu 12. Vivo Y21e opremljen je Snapdragon 680 mobilnom platformom koja kombinira osam Kryo 265 jezgr... Pročitaj više

Iskorištavanje curenja informacija IndexedDB API-ja u Safariju 15

FingerprintJS, tvrtka za borbu protiv prijevara na web stranicama, napisala je prije nekoliko dana članak otkrivajući ozbiljnu ranjivosti u pregledniku Safari. Pa čak da su i podaci o nedavnim pregledavanju korisnika i podaci o Google račun... Pročitaj više

Sve novosti