Ubisoft tvrdi da prilagodba igara za Google Stadiu nije pretjerano skupa

Datum objave 19.07.2019 - Hrvoje Gregur

Ubisoft tvrdi da prilagodba igara za Google Stadiu nije pretjerano skupa

Ubisoft tvrdi da prilagodba igara za Google Stadiu nije pretjerano skupa

Google_Stadia_2

CEO Ubisofta Yves Guillemon rekao je da prilagodba postojećeg kataloga igara za Google Stadia PC game streaming servis za sad nije bilo pretjerano skupa.

Tijekom govora na investicijskom Q&A, izjavio je da „Dodatna cijena za prilagodbu, kako bi bili sigurni da igre dobro rade na Stadiji nije pretjerano visoka. Ne pričamo o 2.0 tipu igara oko kojih će biti potrebno još posla i vidjet ćemo više u budućnosti.“

Guillemon je unatoč tome ostao oštar te dodatno izjavio: „U ovom trenutku dio je našeg pipelinea i imamo dobar odnos sa Stadiom kako bi osigurali profitabilnost i u budućnosti.“ Komentirajući potencijalno povećanje i stvaranje dodatnih troškova koji su u ovom trenutku nepoznati.

Za one koji ne znaju Ubisoft je krenuo „all in“ sa Stadiom, pripremajući tako 6 igara za službeno lansiranje platforme koje se očekuje u studenom ove godine. Dodatno, Ubisoft će, u 2020 godini kada Stadia postane dostupna i na PC-u, ponuditi i Uplay+ model pretplate koja će za 14.99 USD nuditi preko 100 igara, uključujući i glavne franšize poput Assassin’s Creed-a, Watch Dogsa i Far Crya.

Više... Vaš Komentar Top
IBM imenovao Tomislava Baluna za novog poslovnog direktora

Datum objave 18.07.2019

IBM imenovao Tomislava Baluna za novog poslovnog direktora

Tomislav_Balun_IBM

IBM je danas objavio imenovanje Tomislava Baluna na funkciju novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska. Tomislav će biti odgovoran za sve prodajne aktivnosti IBM-a na hrvatskom tržištu, uključujući cjelokupni portfelj IBM-ovih proizvoda i usluga.

Damir Zec, dosadašnji poslovni direktor IBM-a Hrvatska, imenovan je na poziciju Territory Service Leadera za IBM-ovu regiju jugoistočne Europe.

U sklopu svoje nove pozicije, Tomislav će nastaviti pružati podršku lokalnoj zajednici te IBM-ovim poslovnim partnerima i korisnicima na projektima digitalne transformacije poslovanja te stvaranju usluga dodane vrijednosti i inovacija temeljenih na najnovijim tehnološkim rješenjima poput umjetne inteligencije, računarstva u oblaku, blockchaina te rješenja s područja sigurnosti.

Tijekom svoje dvadesetogodišnje karijere u IBM-u, Tomislav je obnašao brojne rukovodeće pozicije na području prodaje, softverskog poslovanja i Clouda u Hrvatskoj te na području jugoistočne Europe.

Tomislav Balun je završio studij za Poslovnu administraciju i upravljanje na Sveučilištu u Warwicku.

Više... Vaš Komentar Top
Bluetooth – novootkrivena mana omogućuje praćenje

Datum objave 18.07.2019

Bluetooth - novootkrivena mana omogućuje praćenje

Bljutut

Istraživači iz Bostonskog sveučilišta otkrili su novu manu u Bluetooth Low Energy (BLE) implementaciji koju koriste Windows 10, macOS i iOS, a omogućuje da se uređaje prati bez znanja korisnika. Istraživači su detalje svog istraživanja podijelili sa prisutnima na „Privacy Enhancing Technologies“ simpoziju kako bi skrenuli veću pozornost na navedenu manu.

BLE, kao što ime predlaže, razvijen je kako bi njegova bežična komunikacija imala što manji utjecaj na bateriju, no isto tako kako bi i povećali sigurnost Bluetooth konekcije te same uspostave veze. U prijašnjim verzijama Bluetooth uređaj je konstantno „slao“ svoju MAC adresu – što je pojednostavnilo identifikaciju i praćenje pojedinog uređaja, korištenjem BLE implementacije je omogućio da uređaji periodički mijenjaju šalju naizgled nasumičnu adresu.

Glavni problem je način na koji Apple i Microsoft kreiraju navedene nasumične adrese te su u svom istraživanju spomenuli da je moguće razviti algoritam koji će uredno pratiti MAC adrese čak i usljed konstantnih promjena, uz trošak nekoliko minuta vremena.

Čak se ne radi niti o klasičnom hakiranju već korištenja javno dostupnih podataka koje naši uređaji u svakom trenutku emitiraju u svoju okolinu. Ako nekoga zanima više – bacite oko na whitepaper.

Više... Vaš Komentar Top
EU otvara istragu vezanu uz monopolistički odnos Amazon Marketplacea prema 3rd party reselerima

Datum objave 18.07.2019

EU otvara istragu vezanu uz monopolistički odnos Amazon Marketplacea prema 3rd party reselerima

amazon-marketplace-logo

EU je službeno otvorila istragu vezanu uz monopolistički odnos Amazona i Amazon marketplace trgovaca, legalnost ugovora koji 3rd party trgovci imaju s Amazon marketplaceom te utjecaj i način na koji Amazon koristi podatke o prodaji trećih strana.

Iako je tek nedavno završio Prime Day u kojem su širom svijeta, u Amazonovim skladištima radnici štrajkali zbog katastrofalnih uvjeta, a Amazon prijavio nikad veću prodaju – ponašanje jednog od najvećih svjetskih web trgovina definitivno prati loš glas. Zadnja u nizu je ponašanje Amazona prema trgovcima koji koriste njihovu platformu Marketplace, bez obzira radi li se o trgovcima koji sami šalju svoje artikle ili koriste Amazonova skladišta.

Već neko vrijeme u SAD-u postoje žalbe od trgovaca koji koriste Amazon marketplace da čim neki od artikala u njihovoj ponudi krenu generirati dobiti ili se prodaju više od prosjeka da se ubrzo nakon toga kao najpovoljniji prodavač uvijek pojavi Amazon.

Ono za što se Amazon optužuje da koristi podatke malih trgovaca na svojoj platformi kako bi sakupio što veću bazu artikala koji „dobro idu“, a zatim koristeći svoju veličinu iste praktički izgurao sa svoje platforme nudeći iste cijene.

Amazon nije prva USA tech kompanija koja se u ovom trenutku našla pod istragom za monopolističko ponašanje, ali se pridružuje trojici velikih igrača – Googleu, Facebooku i Appleu.

Više... Vaš Komentar Top
Nova Intelova Cascade Lake-SP perjanica

Datum objave 18.07.2019

Nova Intelova Cascade Lake-SP perjanica

Intel_Xeon_Platinum_8284

Intel je potiho dodano novi Cascade Lake-SP u svoj portfolio. Intel Xeon Platinum 8284 je 28C/56T procesor s unaprijeđenim taktom te on sada iznosi 3.0 GHz u odnosu na 2.7 GHz Xeon Platinuma 8280 lansiranog u travnju.

Ekipa iz computerbase.de je pronašla novi model u srijedu. Xeon Platinum 8284 ima veći TDP i cijenu od prethodnika, TDP je s 205 W porastao na 240 W, dok je cijena s cca. 10.000 USD porasla na 15.500. Naravno treba uzeti u obzir da gotovo nitko ne plaća takvu cijenu.

Najsmiješnije u čitavoj priči je da 8284 sa svojom preporučenom cijenom nije najskuplji Intelov čip, ta čast pripada Xeon Platinum 8280L modelu koji po socketu podržava do 4.5 TB radne memorije i prati ga cijena od 17.900 USD.

Ostatak specifikacija ostaje identičan – Single Core turbo ostaje na 4.0GHz, ukupan cache iznosi 38.5 MB, 48 PCIe 3.0 stazica i maksimalno podržano 1.5 TB DDR4 2.933 MHz memorije.

Ako vam treba jezgara i radnog takta – izgleda da Intel ima procesor za vas.

Više... Vaš Komentar Top
MediaTek navodno planira ući u mobilno gaming tržište s novim SOC-om

Datum objave 17.07.2019

MediaTek navodno planira ući u mobilno gaming tržište s novim SOC-om

MediaTek_P90

Na našim prostorima MediaTek SOC-ovi obično su povezani s low budget Android uređajima no njihov zadnji Helio P90 SoC pokazao se poprilično sposoban.

Iz tog razloga MediaTek razmišlja o diversifikaciji na trenutačno rastući segment mobilnog tržišta, a to je gaming. Trenutačno jedino ga pokriva Qualcomm sa svojom Snapdragon serijom putem kojeg se ubacio u Razer, Asus i Red Magic telefone.

Za sada glasine govore da bi Helio G90 trebao biti proizvede u 12nm procesu s integriranom PowerVR GM9446 GPU koja se koristi u P90, nažalost više informacija od ovoga u ovom trenutku nema kao ni konkretan plan kako će postojeći SoC, osim promjene slova u imenu, pretvoriti u Gaming SoC.

Više... Vaš Komentar Top
Neke njemačke škole zabranile Office 365

Datum objave 17.07.2019

Neke njemačke škole zabranile Office 365

Office_365

Microsoft je lansiranjem Officea 365 stekao novu popularnost kod mnogih institucija i organizacija – primarno iz razloga što je korisnicima omogućio pristup svim dokumentima putem clouda. Znači u mogućnosti ste kreirati dokument kod kuće, a završiti ga na poslu na potpuno različitom računalu i ta flesibilnost je bila iznimno bitna stavka mnogima. No izgleda da situacija nije tako bajna zbog činjenice da se u stvari ne zna gdje Microsoft pohranjuje vaše i naše podatke.

Prema službenom izvjeću, škole u pokrajini Hesse u Njemačkoj izdale su zabranu korištenja svog Office 365 softwarea, primarno zbog sigurnosti vezane uz privatnost podataka. Kada sačuvate podatak u cloud, iako su server locirani u Europi, dostupni su za pristup iz ne EU zemalja, što uključuje i Ameriku te zbog toga pohrana u cloudu na taj način krši zakone o zaštiti privatnosti putem proxya. Naravno, prema tumačenju pokrajine Hasse u Njemačkoj. Zbog toga se zabrana primjenjuje na sve škole u navedenoj regiji.

Ovakva zabrana još nije pogodila sve škole u Njemačkoj, no s obzirom na količinu prašine koja se podigla radi se o realnoj mogućnosti da to toga i dođe.

Ono što Microsoft može napraviti je zabraniti pristup EU serverima van EU, naravno iako zvuči jednostavno u praksi je vjerojatno kompliciranije. Ako ostale regije krenu stopama Hasse-a, navedeno bi se moglo poput stihije proširiti na čitavu njemačku, a navedeno bi definitivno imalo utjecaja na čitavu EU.

Više... Vaš Komentar Top
Apex Legends matchmaking – varalice s varalicama

Datum objave 17.07.2019

Apex Legends matchmaking – varalice s varalicama

Apex_Legends

Kao i sve online igre i Apex Legends ima probleme s varalicama, jučer smo pisalo o Blizzardu i njihovom najnovijem načinu borbe tako da će se igre u kojima su detektirane varalice odmah prekidati, a danas imamo odličnu ideju koju Respawn Entertainment želi primijeniti na Apex Legends.

Na svom službenom sub-redditu izjavili su nedavno da u ovom trenutku koriste machine learning da kreiraju bihevioralne modele koji prepoznaju varanje.

Za početak će ljude koji su prepoznati kao varalice stavljati u iste mečeve s drugim varalicama, a nakon toga navedeni sustav, kada se utvrdi da se ne radi o „false positive“, koristiti i za banove. S obzirom da njihov stav da se varanje ne tolerira – u koštac s varalicama stavljat će i igrače koji konstantno igraju s varalicama, stoga ako vas uhvate s varalicom gotovo jednake sankcije biti će primijenjene protiv vas – „partying up with cheaters is still cheating“.

Istu mehaniku, prema njihovim riječima, primjenjivati će i na spammere. Ujedno su se i obvezali povećati ljude koji rade u nadzoru same igre s obzirom da je i broj igrača drastično narastao.

Naravno ako mislite da vas je sustav lažno optužio, odnosno sankcionirao – postoji i mogućnost žalbi.

Više... Vaš Komentar Top
Blizzard – Overwatch i cheateri

Datum objave 16.07.2019

Blizzard – Overwatch i cheateri

Overwatch

Od izlaska prije tri godine – Overwatch je još uvijek zadržao popularnost, neki smatraju da razina sadržaja dolazi zrelim tempom, no neki se žale da ga ipak ima premalo, ako stavimo na stranu sadržaj i igrivost, ono na što se svi žale je, problem svake iole popularnije online igre, a to su cheateri.

Blizzardov „Ban Wave“ pristup koji je svima poznat, izgleda da nije dovoljan da igrače odvrati od varanja stoga su odlučili da će ubuduće prekidati igre koje sadrže prevarante.

Jeff Kaplan potvrdio je da će s idućom nadogradnjom osigurati da cheateri gube gotovo svaku šansu da utjeću na ishod igre i same igrače – kada se primjeti sumnjivo ponašanje, igra će se automatski gasiti.

Na igrače koji ne varaju Blizzard neće reagirati, partija će se jednostavno otpisati, dok za one koje ulove izjavili su „punsihment will be significant“

S obzirom na Blizzardov dobro poznati „Warden“ program koji je „čuvao“ igrače World of Warcrafta, definitivno ne sumnjamo u Blizzardovu sposobnost da detektira nepoželjno ponašanje. No sam „Warden“ je grubo zalazio u privatnost korisnika stoga će biti zanimljivo kako će se ova priča dalje razvijati.

Više... Vaš Komentar Top
Frank Azor novi glavni Gaming Arhitekt u AMD-u

Datum objave 16.07.2019

Frank Azor novi glavni Gaming Arhitekt u AMD-u

Azor_AMD

Nedavno smo prenijeli vijest kako je Frank Azor, osnivač Alienwarea – napustio Dell, a jučer je i službeno potvrđeno gdje je “sletio”. Kao što naslov govori, zaposlen je u AMD-u na poziciji „Chief Gaming Architect“.

Samo ime pozicije ne govori što će točno Frank Azor raditi u AMD-u , kao niti koliko utjecaja će imati nad budućim AMD gaming orjentiranim proizvodima. No osoba koja je osnovala kompaniju poput Alienwarea i bila direktno uključena u dizajn vrhunskih prijenosnika sigurno ima znanja i iskustva da pomogne AMD-u, ako nigdje drugdje barem na dugom putu osvajanja tržišnog udjela u mobilnom segmentu, gdje ih gotovo pa i nema.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 minute

Automobili

Objavljeno prije 10 minuta

P: Playstation 4 slim 1TB

Objavljeno prije 14 minuta

iPhone mobiteli - 2. dio

Objavljeno prije 19 minuta

Krimpanje kabela

Objavljeno prije 22 minute

Širenje Wi-Fi Signala

Novosti

Panasonic predstvaio troje nove bežične slušalice

Panasonic predstavlja nove bežične slušalice RB-M700B, RB-M500B i RB-M300B koje nude žiskustvo snažnog basa.  Proteklih nekoliko godina glazba s jakim basom jedan je od najvećih globalnih glazbenih trendova koji dominira top-listama. Panaso... Pročitaj više

Noctua NH-L9a-AM4 chromax.black

Noctua je danas predstavila još jedan dodatak svojoj chromax liniji potpuno crnih CPU hladnjaka - novi NH-L9a-AM4 chromax.black je tihi CPU hladnjak niskog profila za AMD bazirane HTPC-ove i Small Form Factor (SFF) temeljene na Ryzen-u. Zah... Pročitaj više

SteelSeries predstavlja Rival 3 gaming miš, te Apex 3 i Apex 5 gaming tipkovnice

SteelSeries je predstavio Rival 3 gaming miš, te Apex 3 i Apex 5 gaming tipkovnice, periferiju visokih performansi koja će biti dostupna svim igračima. Predstavljajući ove proizvode, SteelSeries je želio proširiti inovacije i performanse sv... Pročitaj više

Cooler Master MasterAir G200P

Cooler Master je predstavio novi hladnjak za procesore niskog profila imena MasterAir G200P. Dizajniran je za smještaj u SFF kućišta (small form factor) i visok je samo 39,4 milimetra. Hladnjak je aluminijski s jednom toplovodnom cijevi C o... Pročitaj više

Povratite obrisane fotografije sa SD kartica

Bez obzira jeste li slučajno izbrisali datoteke, formatirali disk ili je došlo do greške s memorijskom karticom, postoji šansa da se nešto od podataka može povratiti. Tu u igru ulazi Remo Recover softver. On ima čitav paket aplikacija za po... Pročitaj više

Sve novosti