Windows 11 – sve što do sada znamo

Datum objave 21.06.2021 - Sanja Ledinek

Windows 11 – sve što do sada znamo

Windows 11 – sve što do sada znamo

windows_11

Microsoft je spreman za pokretanje Windows 11 sustava 24. lipnja. Dokument o dolasku slučajno je objavljen na GitHubu, a ISO datoteke  sustava za programere procurile su na webu prije službene najave. To ne znači da je procurila verzija Windows 11 koju ćemo na kraju vidjeti pri izlasku,  ali daje ideju kamo Microsoft želi ići sa svojim sustavom.

Vizualne promjene

Windows 11 izgleda kao profinjenija verzija sustava 10, umjesto kao potpuno nova stvar.  Dodane su nove animacije, pozadine, osvježene ikone, koriste se zaobljeni kutovi  prozora,  efekti  sjene dizajnerskog jezika Fluent Design te grupiranje više prozora. Uz ova kozmetička poboljšanja,   Microsoft  je radio na  novim  kontrolama gesta koje sada postaju  slične trackpadu na zaslonu osjetljivom na dodir.  Tri ili više gesta prstima prema zadanim će se postavkama usmjeravati na OS, a aplikacije koje imaju vlastite kontrole gesta neće dobiti ulaz u zadanoj konfiguraciji jer će gesta biti usmjerena na sam OS.

windows_11_Novi logo

Najveća je vizualna  promjena na programskoj traci. Microsoft je ikone aplikacije stavio u središte što pomalo podsjeća na Mac OS.    Traka zadanih zadataka sadrži aplikacije za pretraživanje, Explorer, Edge, Microsoft Store, prikaz zadataka i widgetekoje je Microsoft opet vratio  iako u povijesti nisu bili previše korisni u sustavu Windows.

Urednici Windows Central portala  nagađaju da bi mogući novi sustav mogao donijeti promijenjeni logotip.

Izbornik Start

screenshot_windows_11_leak_a

Izbornik Start je sličan onome koji se nudio u sustavu Windows 10X . Nema dinamičkih pločica, nedavne datoteke i funkcije brzog isključivanja ili ponovnog pokretanja. Kad ga otvorite, vidjet ćete samo prikvačene i predložene ikone aplikacija. Morate pritisnuti gumb Sve aplikacije da biste vidjeli popis svih aplikacija.  Kao korisnici  možete postaviti izbornik tako da prikazuje i često korištene aplikacije ili određene mape, poput onih za dokumente.   Ovo zapravo stvara neku vrstu druge programske trake s izravnim pristupom osobnim mapama.   Izbornik Start također sadrži korisnički račun.

Osim toga ako se ne  želi da se ikona aplikacije i izbornik Start centriraju, postoji mogućnost da ih se sve premjestite natrag ulijevo .

Brzi raspored prozora aplikacija

screenshot_windows_11_leak_b

Windows 11 također uključuje novu funkciju prozora za brzi raspored programa, što se može postići pomoću gumba za povećavanje koji imaju sve aplikacije. Korisnici mogu brzo smjestiti prozor na lijevi, desni ili četiri kuta, ili ih rasporedite u nekoliko dijelova na radnoj površini.

Upravitelj datoteka

windows_11_File Explorer u sustavu Windows 11

Ugrađeni upravitelj datoteka sustava Windows 11. nije se puno promijenio. Poboljšana je podrška za dodir, nadograđena zadana ikona datoteke.

Xbox

Izmijenila se i aplikacija Xbox. Sada je dio operativnog sustava. Pruža brzi pristup značajkama Xbox Store, Xbox Game Pass i Xbox Networking.

Skočne kontrole glasnoće

windows_11_skočni prozor za  zvuk

Programer Ahmed Walid je pronašao skočnu kontrolu glasnoće za novu verziju. Koncept dizajna proizašao je opet iz sučelja 10X, izvorno razvijenog za uređaje s dva zaslona i tableta i dio je C-Shella.
Iz slike je vidljivo da su novi indikator glasnoće i kontrole prilagodbe manji od verzije sustava Windows 10, ali nije vidljivo jesu li riješeni problemi, poput predugog zadržavanja na ekranu.

Windows trgovina

Nažalost, čini se da Windows Store neće još dobiti glavno ažuriranje iako Microsoft posljednjih mjeseci razvijao novu trgovinu aplikacija za koju je Satya Nadella obećao je bolje mogućnosti za programere i kreatore. Iz procurjelih ISO datoteka sučelje Windows trgovine u osnovi je isto kao sučelje koje trenutno postoji u sustavu Windows 10.

Bit će dostupno 11, odnosno 12 verzija Windows 11 sustava

windows_11_verzije Windowsa

Ne postoji samo 11 poznatih verzija sustava, već je uočena i jedna skrivena verzija Windows 11 SE. Za prijavu je potreban Microsoftov mrežni račun. Uz to čini se da zaključava hrpu opcija u postavkama i onemogućuje Microsoft App Store. Pretpostavlja se da je ovo možda Windows verzija na Azure poslužitelju dizajnirana za “Cloud PC” koju bi Microsoft mogao pokrenuti.

Novo iskustvo instalacije

Microsoft je također dodao novo iskustvo početnog postavljanja, vrlo slično sustavu Windows 10X, koje vodi korisnika kroz niz koraka za Windows 11 konfiguriranje sustava.

Ostali aspekti

windows_11_Interface Windows 11 sučelje za pretraživanje windows_11_Menu - desni klik na izbornik

Foto: Interface Windows 11 sučelje za pretraživanje
Foto: Menu – desni klik na izbornik

Ostala poboljšanja koja dolaze u sustavu Windows 11

Windows-11-display-settings

Windows 11 uvest će podršku za novu značajku prislanjanja koja će vam pomoći u radu s više aplikacija temeljenih na snapu.

Uključivanje zaslona postaje još brže i intuitivnije. Microsoft uvodi podršku za “Wake on Touch”, značajku. Umjesto da posegnete za gumbom za napajanje svaki put kada želite probuditi Windows uređaj, bit će potrebno samo nekoliko puta jednostavno dodirnuti zaslon. Moguće je da će trebati i poseban hardver, a službeno bi mogao debitirati s linijom Surface Pro 8 u listopadu.

windows-11- SE -

Kao što se očekuje, Windows 11 je brži od svog prethodnika kako su pokazali rani testovi. Prema izvorima upoznatima s razvojem, Intel i Microsoft su posebno radili na optimizaciji , je je  Intel već potvrdio da će njegova 12. generacija Alder Lake koristiti kombinaciju normalnih jezgri i energetski učinkovitih jezgri.

windows_11_screenshot_windows_11_leak_d

Uvodi se značajku koja će omogućiti operativnom sustavu da pamti mjesta prozora na temelju veze monitora,  nove opcije višezadaćnosti    itd.   Više detalja podijelit ćemo u narednim danima. 

Još nije poznato hoće li Windows Insiders dobiti verziju pregleda na dan najave i stabilna verzija biti objavljena tradicionalno u listopadu. Ali, samo je koji dan dok Microsoft ne otkrije sve informacije. Bit će vrlo zanimljivo vidjeti što je tehnološki div pripremio za korisnike.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu !  

Više... Vaš Komentar Top
Canon odvajačem spojnica ubrzava digitalizaciju dokumenata

Datum objave 21.06.2021

Canon odvajačem spojnica ubrzava digitalizaciju dokumenata

Instant Staple Remover-A1 (I)

Canon Europe predstavlja svoj odvajač spojnica Instant Staple Remover-A1. Automatsko rješenje koje je osmislio MAX CO. LTD. ekskluzivno za Canon može se kupiti pojedinačno ili u kompletu s Canonovim brzim skenerima dokumenata imageFORMULA. Ta je kombinacija savršeno složena za povećanje produktivnosti u tvrtkama koje moraju digitalizirati ili brzo fotokopirati papirnate dokumente.

Odvajanje spojnica ključan je korak pri digitalizaciji dokumenata, ali kad se radi ručno, taj proces može biti dugotrajan, fizički naporan, a tu je i rizik od oštećivanja dokumenata. Instant Staple Remover-A1 može automatski uklanjati spojnice s višestraničnih dokumenata debljine do 30 stranica.

Više... Vaš Komentar Top
Intel i7-11390H mobilni procesor: performanse su u skladu s i7-1195G7

Datum objave 21.06.2021

Intel i7-11390H mobilni procesor: performanse su u skladu s i7-1195G7

Intel i7-11390H mobilni procesor

Objavljeni su benchmark rezultati Intelovog četverojezgrenog procesora i7-11390H iz serije H35. Testiran je na računalu kodnog naziva NV4XMJ / MK / MH.

Proizvod je u skladu s parametrima i performansama i7-1195G7, ali osnovna frekvencija doseže 3,4 GHz, a turbo frekvencija može doseći i do 5 GHz. Procesor ima 5MB L2 predmemorije, do 12 MB L3 predmemorije i podržava do 32 GB DDR4-3200 MHz memorije.

Intel i7-11390H mobilni procesor_1

Vrijedno je napomenuti da i7-11390H pripada seriji Tiger Lake-H35,  a i7-1195G7 pripada seriji Tiger Lake-UP3. Prvi je pozicioniran na višem kraju, a drugi pripada niskonaponskom procesoru.

Osvrt na OC LGA1156 procesora i zaključak

Prema Geekbench 5 mjerilu, izvedba dva proizvoda vrlo je blizu s 1.697 bodova u jednojezgrenom testu i 6.062 boda u višejezgrenom. Prema informacijama procesora serije H35, očekuje se da TDP i7-11390H bude 28-35W.
Trenutno je najviši model Intelovog 11. generacije Core H35 procesora i7-11375H, također opremljen s 12 MB L3 predmemorije, ali je osnovna frekvencija smanjena za 0,1 GHz u odnosu na 11390H do 3,3G Hz.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu ! 

Više... Vaš Komentar Top
U dolasku Team Group DDR5-4800 moduli za stolna računala

Datum objave 21.06.2021

U dolasku Team Group DDR5-4800 moduli za stolna računala

Team Group DDR5-4800 moduli za stolna računala (1)

Team Group ima DDR5-4800 module za stolna računa koji pripadaju seriji ELITE, ne samo parametrima već i cijenom.

Team Group DDR5 memorija ima frekvenciju od 4.800 MHz s CL40-40-40-77 latencijama i brzinu prijenosa podataka 38.400 MB/s (PC5 38400) na 2.400 MHz. Ove specifikacije su u skladu sa standardnim specifikacijama definiranim od strane udruge JEDEC.

U središtu modula memorije nalazi se DC napajanje koje pruža niski napon od 1.1 V pa su moduli energetski učinkovitiji od prethodne generacije. Uz to uključuje dvije metalne prigušnice, dva PMIC strujna čipa i više MLCC kondenzatora.

Gigabyte Vision 1TB recenzija

G.Skill Trident Z Royal F4-4000C18D-16GTRS recenzija 

Proizvođač je istaknuo da ovakvo napajanje DDR5 memorije podržava povećanje napona na najviše 2,6 V, što uvelike proširuje prostor za overclocking.  Memorija također podržava ispravljanje ECC pogrešaka na čipu.

Team Group DDR5-4800 moduli za stolna računala (2)

Kako bi se osiguralo minimalno uklanjanje “buke” za memorijski modul, upravljanje napajanjem prenosi se s matične ploče na memoriju s dodatnim IC-om za upravljanje napajanjem (PMIC) radi učinkovitije kontrole opterećenja sustava.

Zanimljivo je da je proizvođač spomenuo kako su memorijski modul primjenjivi za matične ploče serije Intel 600 s DDR5 kompatibilnošću.

Cijena i dostupnost

Team Group DDR5-4800 kit je 2x 16 GB i bit će dostupan krajem lipnja. Budući da su nove tehnologije uvijek u početku skupe, DDR5 memorija neće biti iznimka. Cijena iznosi 400 USD .

Više... Vaš Komentar Top
Creative predstavio  Sound Blaster X4

Datum objave 21.06.2021

Creative predstavio Sound Blaster X4

Creative-Sound-Blaster-X4-1

Creative se vratio s novim Sound Blasterom X4, vanjskom zvučnom karticom u srednjoj klasi i koji ima pojačalo i digitalno-analogni konverter u svojoj osnovi.

Creative Sound Blaster X4 ima velik broj konektora i kontrolnih tipki, kao i veliki kotačić za podešavanje zvuka i ostalih postavki. Najnoviji USB DAC sadrži diskretni i virtualni surround zvuk koji pokreće Sound Blaster, a također podržava holografiju za Super X-Fi i Dolby Digital Live za slušalice što je nedostajalo prethodnim modelima.

Sound Blaster X4 može pogoniti slušalice studijskog razreda s impedancijom do 600 ohma. Štoviše, kartica podržava dinamički raspon od 114 dB i audio signal od 24 bita/192 kHz.

Creative-Sound-Blaster-X4-2

SmartComms Kit (Windows) uz poznate značajke CrystalVoise, Voise Morph, također nudi značajku automatskog isključivanja zvuka, kao i dvosmjerno poništavanje šuma. Kompatibilan je s dobrim rasponom uređaja, kao što su PC, Mac, PS5, PS4 i Nintendo Switch.

Sound Blaster X4 također se isporučuje s prilagodljivim EQ načinima – Music, Movies and Footsteps Enhancer. Svaki od njih je posebno podešen da poboljša zvuk za različite vrste sadržaja kako bi pružio optimalno audio iskustvo.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu ! 

Više... Vaš Komentar Top
OnePlus i Oppo službeno su se spojili

Datum objave 21.06.2021

OnePlus i Oppo službeno su se spojili

OnePlus i Oppo su se službeno spojili

Pet mjeseci nakon što su OnePlus i Oppo odlučili spojiti odjele za istraživanje i razvoj dviju tvrtki,
službeno su najavile da će se OnePlus “dodatno integrirati” u Oppo i postaje podbrend.

Obje marke su u vlasništvu su BBK Electronics koji posjeduje još Realme i Vivo, pa je ovaj potez logičan jer su ionako neki timovi udruženi i oba brenda koriste neke zajedničke resurse. Uz to suosnivači OnePlusa Pete Lau i Carl Pei prethodno su radili u Oppu. Također je Lau, izvršni direktor OnePlusa, od svibnja 2020. na mjestu direktora proizvoda tvrtke Oppo. OnePlus će dalje imati vlastite proizvode i događaje, a tvrtka će nastaviti izravno komunicirati s kupcima.

Ovaj općeniti i apstraktni jezik u priopćenju o spajanju nisu u potpunosti razumljiv poslovni model koji su usvojile obje tvrtke. No, čini se da tvrtke ne namjeravaju konkretizirati ili jasno dati do znanja širokoj publici kakva će biti hijerarhija u ovom savezu.

Ali, poznati Evan Blass dobio je u ruke dopis za zaposlenike OnePlusa, gdje je, uz naraciju o spajanju, i “Važna napomena”.
Zaposlenici tvrtke upućeni su da ne odgovaraju na pitanja u vezi s OxygenOS, ColorOS ili kako povećana integracija utječe na njih. Preporučuje se apstraktni odgovor: „Trenutno nemamo ažuriranja za operativne sustave. Slijedite naše službene kanale. ”

Iako je već potvrđeno da će se globalne verzije pametnih telefona i dalje isporučivati ​​s OxygenOS-om, ovaj interni dopis ostavlja sumnju da će to uvijek biti slučaj. Vrlo je vjerojatno da će prije svega napori dviju tvrtki biti usmjereni na stvaranje
jedinstvenog softvera temeljenog na razvoju ColorOS-a. Uz to, poruka je izrazila ideju želje da se drugi Android i iOS korisnici namame u vaš ekosustav. Očito, tvrtka planira ne samo povećati svoj portfelj proizvoda, već i ponuditi one koji su kompatibilni s iPhoneom.
U međuvremenu, OnePlus je obećao niz ažuriranja radi poboljšanja rada OnePlus sata koji je nedugo lansiran, ali ima na tone loših recenzija.

Više... Vaš Komentar Top
Apple navodno želi prodavati svoje proizvode u LG trgovinama u Južnoj Koreji

Datum objave 21.06.2021

Apple navodno želi prodavati svoje proizvode u LG trgovinama u Južnoj Koreji

LG i Apple

Otkako je LG najavio povlačenje s tržišta mobilnih telefona, Apple ima nove ideje kako da iskoristi njihove trgovine u Južnoj Koreji.

Prema izvješću Business Koreje od 16. lipnja, Apple želi prodavati svoje proizvode poput iPhone, iPad, Apple Watch u više od 400 “LG najboljih trgovina”. Da bi taj broj stavili u kontekst, Apple ima oko 511 maloprodajnih trgovina širom svijeta.

Sve je još uvijek u fazi pregovora, jer postoje neke točke u pregovorima oko kojih se strane još nisu usuglasile. Primjerice tko će prodavati Appleove proizvode. Zaposlenici Applea ili sadašnje osoblje u LG trgovinama?

Druga je, tko će pružati usluge popravka i održavanja. Također, možda i najbitnija, hoće li LG dozvoliti prodaju MacBooka, koji je direktni konkurent njihovim prijenosnicima serije Gram. Kako navode izvori, LG po tom pitanju neće popustiti.

BOE je “izvisio” – Samsung i LG partneri za OLED panele u iPhone 13 seriji

Samsung i brojne tvrtke “priželjkuju” LG 5G patentni arsenal

Eto, čelnici LG-a još nisu donijeli konačnu odluku i istražuju se sve mogućnosti.

Više... Vaš Komentar Top
Google istražuje! Android proizvođači mobitela “previše žestoko” ubijaju pozadinske programe

Datum objave 21.06.2021

Google istražuje! Android proizvođači mobitela "previše žestoko" ubijaju pozadinske programe

Google istražuje!

Kako bi produžio vijek trajanja baterije Android telefona, Google je uveo mogućnost da se neke aplikacije koje rade u pozadini automatski isključe u određenom razdoblju. Međutim, pretjerano ekstremne metode, zbog nerazumijevanja standarda od strane proizvođača mobitela, dovele su do čestog i nepotrebnog zatvaranja aplikacija i nezadovoljstva korisnika Android uređaja. Postoje i brendovi koji dizajniraju “bijeli popis” koji omogućuje da aplikacije rade dugo u pozadini bez ograničenja, ali lako je previdjeti mnoge male programere aplikacija. Google sada to istražuje.

Prema pisanju “XDA Developer Foruma“, Google poziva programere za ispunjavanje ankete o gore opisanim problemima kako bi otkrili pretjerano agresivne “zakulisne strategije” glavnih brendova Android telefona.
Nakon završetka istrage, nove strategije upravljanja aplikacijama mogu se uvesti u sustav.

Također je skupina programera postavila web stranicu “Don’t Kill My APP” kako bi se stvorio popis marki mobilnih telefona za koje je vjerojatnije da će ubiti pozadinske aplikacije, a oni svojim znanjem pružili rješenja. Trenutno su na popisu Samsung, OnePlus, Huawei, Xiaomi i Meizu.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu !

Više... Vaš Komentar Top
Visual Studio 2022 Release Preview 1 – jezgra programa je 64-bitna

Datum objave 21.06.2021

Visual Studio 2022 Release Preview 1 - jezgra programa je 64-bitna

Visual Studio 2022

Microsoft je objavio da je Visual Studio 2022 64-bitni, podržava više od 4 GB RAM-a, a danas je Visual Studio 2022 verzije 17.0 Preview 1 otvoren za testiranje.

VS2022 Preview 1 nema još uvijek mnoge najavljene značajke, ali će se postupno dodavati u budućim verzijama pregleda. Novi dodaci 64-bitnoj priči uključuju:

  • Podršku za .NET 6 SDK (Preview) Ugrađenu podrška za pisanje novog korisničkog sučelja MAUI
  • Intellicode koji podržava samodovršavanje cijelog retka
  • WPF XAML dizajner za .NET Framework koji je ostao isti kao i .NET Core.

Ovdje možete preuzeti Visual Studio 2022 Preview 1

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu !

Više... Vaš Komentar Top
Leica ulazi na tržište mobitela s Leitz Phone 1modelom

Datum objave 18.06.2021

Leica ulazi na tržište mobitela s Leitz Phone 1modelom

Leica mobitel (1)

Nisu dobra vremena za proizvođače digitalnih fotoaparata. Uglavnom jedva preživljavaju, polako gase proizvodnju i kako bi spasili radnja mjesta i održali brend postaju partneri u razvoju kamera za pametne telefone.

Među njima je i Leica, robna marka koja je neko vrijeme usko surađivala s Huaweijem. No, Huawei sve više gubi tržišni udio i Leica ne želi zbog toga ispasti iz igre. Ambicije su im porasle i odlučili su razviti svoj pametni telefon. To je Leitz Phone 1.

Leica mobitel (2)

Najava se dogodila u Japanu. Odabir zemlje za lansiranje nije slučajan. Stvar je u tome što je Leitz 1, jednostavno brat blizanac modela Sharp Aquos R6 koji je privukao veliku pažnju svijeta tehnologije prilično velikim 1-inčnim senzorom kamere.

Kako bi se izbjegle zabuna između modela, Leitz Phone 1 umjesto pravokutnog dizajna klastera kamera na stražnjoj strani ima okrugli i magnetni poklopac za kameru, koji nije samo radi zaštite, već vam daje osjećaj da uklanjate poklopac s leće stvarne kamere. U biti, suradnja između Leice i Sharpa svela se na sljedeće: Mi vama dajemo natpis brenda i optiku, a vi nama isti model pametnog telefona pod našom markom.

Specifikacije

U pogledu specifikacija mobitel ima 6,6-inčni IGZO OLED zaslon s osvježavanjem od 240 Hz. Hardverska osnova je Snapdragon 888 mobilna platforma. CPU radi u kombinaciji 12 GB RAM-a i 256 GB interne flah memorije (Sharp Aquos R6 ima 128 GB) proširive kroz utor za microSD karticu maksimalnog kapaciteta 1TB.

Leica mobitel (3)

Sustav kamera obuhvaća 1-inčni 20 MP senzor ispod 7 Summicron leća. Kapacitet baterije je 5.000 mAh.

Cijena i dostupnost 

Leitz Phone 1 će se prodavati samo na japanskom tržištu, ali cijena mu nije mala. Košta 1.700 dolara. Sharp Aquos R6 košta 1.056 dolara. Eh, sada, kako će Leica objasniti potrošaču zašto bi trebao preplatiti 650 dolara više, iskreno, nemamo pojma.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu !

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 3 minute

Vanjski (eksterni) HDD-ovi i kućišta od 3.5"

Objavljeno prije 10 minuta

Aparat za kavu/espresso

Objavljeno prije 11 minuta

Automobili

Objavljeno prije 30 minuta

Pametni satovi

Objavljeno prije 30 minuta

4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera(gigabox,pok

Novosti

OnePlus Nord 4 u monolitnom metalnom kućištu

OnePlus Nord 4 je opcija za one koji žele kvalitetan pametni telefon s modernim dizajnom, snažnim performansama i dugotrajnom baterijom. Uz to, pristupačna cijena ga čini još privlačnijim. OnePlus Nord 4 se ističe monolitnim metalnim dizajn... Pročitaj više

Kaspersky zatvara američku podružnicu i otpušta zaposlenike

Kaspersky će zatvoriti svoju američku podružnicu i otpustiti zaposlenike nakon što su SAD u lipnju zabranili prodaju njihovih proizvoda zbog navodnih veza s ruskom vladom i rizika od curenja podataka. Zabrana, koja stupa na snagu 29. rujna,... Pročitaj više

Micron predstavlja Crucial P310: Najbrži M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD za potrošače

Micron je najavio lansiranje Crucial P310, najbržeg potrošačkog M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD-a, dizajniranog za ubrzanje pristupa podacima u gaming ručnim uređajima, ultra tankim prijenosnim računalima i mini računalima. Crucial P310 nudi do... Pročitaj više

MediaTek predstavlja Dimensity 7350 za pametne telefone srednje klase

MediaTek je najavio Dimensity 7350, koji bi pametnim telefonima srednje klase trebao pružiti vrlo visoke performanse. MediaTek Dimensity 7350 ima osmojezgrenu konfiguraciju i proizveden je pomoću TSMC-ovog 4nm proizvodnog procesora druge ge... Pročitaj više

Zašto PS5 ima bolju tendenciju igranja igara od moćnije Xbox Series X?

Kako deveta generacija konzola ulazi u četvrtu godinu, jedno pitanje ostaje neodgovoreno: Kako Sonyjeva PS5 konzola redovito nadmašuje Microsoftov Xbox Series X koji ima mnogo snažnije hardverske specifikacije? Microsoftova vodeća konzola X... Pročitaj više

Sve novosti