Započela dvodnevna HAMAG-BICRO konferencija

Datum objave 15.12.2014 - Uredništvo

Započela dvodnevna HAMAG-BICRO konferencija

Započela dvodnevna HAMAG-BICRO konferencija

Pobjednici_Hackathona

Danas je započela dvodnevna konferencija ‘Pristup financiranju i transfer znanja’ Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u hotelu DoubleTree by Hilton. Konferencija se organizira povodom obilježavanja 20 godina djelovanja HAMAG-BICRO-a s ciljem predstavljanja uspješnih projekata Agencije i povezivanja malih i srednjih poduzetnika s potencijalnim investitorima.

Ususret konferenciji HAMAG-BICRO organizirao je SEETech Hackathon, natjecanje programera u izradi mobilne ili web aplikacije koja će odgovoriti na društveno koristan izazov za osiguranike Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO). Natjecanje je započelo u subotu, 13. prosinca 2014. i trajalo je 24 sata. Tim The Rocky Balboas (Vedran Mandić, Zoran Bogdanov i Gordon Cindrić) i tim eFortis LLC (Josipa Štrok i Tomislav Šuk) dijele drugo i treće mjesto, osvojivši jednak broj bodova. Pobjednički tim TCT – The Cvim Team koji sačinjavaju Luka Cvetković i Mihael Franceković osvojili su glavnu nagradu u iznosu 6.000,00 kuna. HZZO će članovima pobjedničkih timova podijeliti ukupno devet vaučera za police dopunskog osiguranja.

Konferenciju je uvodnim riječima otvorio Dražen Pros, zamjenik Ministra poduzetništva i obrta riječima: „HAMAG-BICRO pokazao se kao velika i snažna institucija koja pruža značajnu podršku poduzetnicima. Pred svima nama je velik posao, ali nesumnjivo i veliki uspjesi kakve su Ministarstvo poduzetništva i obrta te HAMAG-BICRO zajedničkim snagama većim dijelom već postigli.

 

Više... Vaš Komentar Top
ASUS predstavlja All-in-One PC ET2040

Datum objave 13.12.2014

ASUS predstavlja All-in-One PC ET2040

ASUS_ET2040

ASUS je predstavio All-in-One PC ET2040, tanak i stiliziran PC sustav u pakiranju od samo 19.5 inča koji je pogodan za uporabu bilo gdje u domu. ET2040 kao opciju ima i ugrađenu bateriju koja štiti korisnike od gubitka podataka u slučaju nestanka struje. Uz inovativne hands free kontrole i veliki izbor ulaza i izlaza koji su u kontrastu s tako kompaktnim dimenzijama, ET2040 je savršeno računalo za cijelu obitelj u slučajevima kada je zauzeće prostora bitna stavka.

Uz iznimno tanak i kompaktan dizajn koji ide od 25mm debljine sve do 14mm u najtanjem dijelu, ET2040 se lako uklapa u svaki prostor. A uz integrirano metalno postolje koje daje čvrstu potporu sustavu imamo jako malo zauzeće prostora i mogućnost za podešavanje kuta gledanja za maksimalni komfor. HD zaslon od 19.5 inča s LED pozadinskim osvjetljenjem također osigurava energetsku učinkovitost.

ET2040 ima u sebi energetski učinkovit Intel Pentium procesor koji osigurava daleko bolje performanse u odnosu na prošle modele čineći tako svakodnevne poslove još lakšima. U paru s njim ide i brza grafička kartica sve do modela NVIDIA GeForce GT820M kako bi se osigurao brz odaziv u igrama a HD video išao glatko. All-in-One ima ugrađen UPS sustav koji omogućuje automatsko prebacivanje na bateriju u slučajevima kada iznenada nestane struje. Uz mogućnost rada do sat vremena nakon nestanka struje korisnici nikada neće biti u situaciji da ostanu bez podataka.

Ugodno korisničko iskustvo je prioritet dizajna kada je u pitanju ET2040, što se i potvrđuje naprednim sustavom upravljanja gestikulacijom. Ima HD kameru od 1MP koja uz pomoć naprednog softvera za prepoznavanje gestikulacija korisnika (HGRS) točno i pouzdano interpretira pokrete ruku korisnika sve do pet metara udaljenosti. Iako je sam sustav dizajniran tako da štedi prostor, mogućnosti povezivanja dolaze u velikom broju i omogućuju korisniku da poveže sve što je potrebno u modernom domu. Uz ukupno šest USB portova, tri su po USB 2.0 standardu, tri po USB 3.0 standardu, a ima i HDMI izlaz, pa se na ET2040 lako može dodati još jedan zaslon ili se povezati na TV za zabavu na velikom ekranu.

Više... Vaš Komentar Top
Dell širi Open Networking inicijativu

Datum objave 12.12.2014

Dell širi Open Networking inicijativu

Dell Software

Dellova Open Networking inicijativa od sada uključuje i Midokuru, globalnu kompaniju usmjerenu na mrežnu virtualizaciju, čija će rješenja nadopunjavati Dellovu mrežnu i serversku infrastrukturu. Ugovor između Della i Midokure uključuje program zajedničkog izlaska na tržište, provjerenu arhitekturu i globalni ugovor za prodaju.

Partnerstvo Della i Midokure pokazuje da aktivno radimo na poboljšavanju tradicionalnog zatvorenog modela networkinga”, izjavio je Tom Burns, potpredsjednik i glavni direktor Dell Networkinga. “Taj stari model je previše rigidan, zatvoren i prespor za inoviranje. Dellova Open Networking inicijativa temelji se na otvorenim, fleksibilnim i softverski definiranim rješenjima koja će pomoći našim klijentima da unaprijede svoju aplikativnu okolinu”.

Midokurin Enterprise MidoNet softver na Dellovoj infrastrukturi, koji pokriva mrežnu virtualizacijuza OpenStack, pomaže tvrtkama i pružateljima usluga u kreiranju agilne mrežne infrastrukture u oblaku temeljene na otvorenim tehnologijama. Kako razvoj industrije donosi odvajanje hardvera od softvera, korisnici zahtijevaju različite otvorene tehnologije kako bi ostvarile ovu viziju. Dellovi open networking switchesi industrijski standardizirani x86 poslužitelji tvore temelje mnogih modernih podatkovnih centara.

MidoNet je programski baziran lako dostupan mrežni viritualizaijski sustav koji omogućava pružateljima usluga i tvrtkama da grade, rade i upravljaju virtualnim mrežama s povećanom kontrolom i fleksibilnošću. Uravnoteženjem industrijskih standarda i postojeće infrastrukture, MidoNet osigurava agilnost mreže i skalabilnost istovremeno pomažući u smanjivanju troškova.

Više... Vaš Komentar Top
Susret članova HUP ICT-a

Datum objave 12.12.2014

Susret članova HUP ICT-a

 HUP_ICT

Udruga Informatičke i komunikacijske djelatnosti (HUP ICT) održala je susret članova Udruge s predstavnicima medija. Adrian Ježina, predsjednik HUP ICT udruge je naglasio važnost finalizacije ključnih strateških dokumenata kao što su broadband i digitalna strategija u 2015. godini: „Strategije su preduvjet razvoja ICT industrije u Hrvatskoj, a ICT alati ključni su za transformaciju javnog sektora i stvaranje konkurentnijeg gospodarstva. HUP ICT aktivno surađuje s više ministarstava, no da bismo maksimizirali učinkovitost od 2015. moramo imati jednu referentnu točku u Vladi koja bi rješavala prepreke razvoja ICT industrije. Premali broj mladih ljudi završava inženjerske studije pa kao posljedicu imamo nedostatak stručnih kadrova. Tome je uzrok neprilagođen sustav obrazovanja i veliki ispad studenata, što još uvijek nije kasno mijenjati, posebno kada pokazatelji govore da ICT sektor ima potencijal od minimalno 5.000 novih radnih mjesta do 2020.

Jasminka Martinović, direktorica HUP ICT osvrnula se na rad Udruge s državnim tijelima: „HUP ICT okuplja predstavnike vodećih ICT tvrtki u Hrvatskoj, a članice Udruge zapošljavaju više od 60% djelatnika u hrvatskoj ICT industriji. Zajedničkim snagama objedinjenim u HUP-u, sigurno mogu doprinijeti bržem razvoju ICT projekata i aktivnosti Vlade na tom području, no zasad poslodavci nisu dovoljno prepoznati kao ravnopravni partneri. Zalagat ćemo se za aktivniju suradnju s predstavnicima državne administracije kako bismo zajedno pomogli i doprinijeli bržem rješavanju ključnih prepreka u pripremi legislativa za ICT industriju.

U fokusu 2015. bit će projekti informatizacije malih i srednjih poduzetnika kroz implementaciju sustava ICT innovation vouchera“, za uvođenje IT-a u poslovanje, korištenjem sredstava iz EU fondova. Kroz djelovanje u strateškim nacionalnim tijelima koja se bave razvojem ljudskih potencijala, zapošljavanjem i obrazovanjem, udruga će naglasak stavljati na mjere koje pridonose povećanju uspješnog dovršetka STEM studija na visokoškolskim institucijama, jer je nedopustivo da gotovo polovica onih koji upišu studije nikada ne diplomira.

Udruga će se nastaviti zalagati oko dovršetka i provedbe strateških državnih dokumenata, povećanog opsega suradnje s gospodarskom diplomacijom Ministarstva vanjskih poslova te snažniju suradnju s regionalnim razvojnim agencijama u svrhu većeg broja prijava na EU projekte, odnosno, fondove s područja izvan regionalnih centara Zagreba i Splita.

Više... Vaš Komentar Top
Tajni overclocking još nepredstavljene X99-SOC Champion ploče

Datum objave 12.12.2014

Tajni overclocking još nepredstavljene X99-SOC Champion ploče

secret_oc_gb_champion

Gigabyte je u svojim prostorijama u Taipeiu i uz pomoć poznatih overclockera (HiCookie, Sofos1990, Dinos22, Vivi, SteponZ, SniperOZ i YoungPRO), održao tajnu OC sesiju ploče koju se tek spremaju predstaviti. X99-SOC Champion je ploča namijenjena hardcore overclockingu a postigla je vrlo dobre rezultate koji uključuju i najviši referentni takt od 182.49 MHz. Uz to, palo je devet svjetskih rekorda, 23 “global firsts” i 25 “hardware firsts” 9 rekorda. Svjetsko predstavljanje X99-SOC Champion ploče je zakazano za CES sajam u Las Vegasu, početkom sljedeće godine.

Više... Vaš Komentar Top
Proizvođači prijenosnika i u 2015. ostaju na vrhu liste dobavljača u mobilnom tržištu

Datum objave 11.12.2014

Proizvođači prijenosnika i u 2015. ostaju na vrhu liste dobavljača u mobilnom tržištu

notebook_shipments_2015

Globalne isporuke tableta su već u 2013. nadmašile isporuke prijenosnih računala, kada je tržište prijenosnika pretrpjelo pad. Međutim, Digitimes Research smatra kako uloga prijenosnika u mobilnom tržištu neće biti u potpunosti zamijenjena od strane tableta. U segmentu tableta, top dva dobavljača i tzv. whitebox proizvođača će ugrabiti najveći dio tržišta u 2015., ukupnom mobilnom računalstvu, proizvođači prijenosnih računala i dalje će zauzumati najviše pozicije u top 15 ljestvici brendova. U 2014. godini globalna isporuka prijenosnika će pasti za oko 2.7% i iznositi će oko 170 milijuna komada, a u 2015. će se taj trend pada nastaviti.

Više... Vaš Komentar Top
Intel predstavio svoju platformu za internet stvari – Intel IoT

Datum objave 11.12.2014

Intel predstavio svoju platformu za internet stvari – Intel IoT

intel_isometric_design_v26

Intel Corporation predstavio je platformu Intel IoT, potpuni referentni model za objedinjavanje i pojednostavnjivanje mogućnosti povezivanja i sigurnosnih značajki interneta stvari (Internet of Things, IoT). Intel je predstavio i integrirane strojne i programske proizvode utemeljene na novoj platformi te nova partnerstva s proširenom zajednicom integratora sustava koji obećavaju transformaciju interneta stvari iz početne faze u fazu masovne implementacije.

Nova ponuda i partnerstva olakšat će davateljima rješenja da internet stvari pogurnu iz pilot-projekata u masovnu implementaciju – nude ponovljive temelje u obliku sastavnica koje je moguće prilagođavati i tako stvarati neograničen broj rješenja. Podaci će se brže iskorištavati te će se iz njih izvlačiti smislene informacije i vrijednost za privatnike korisnike i tvrtke.

Platforma Intel IoT olakšava bržu isporuku inovacija na tržište, smanjuje složenost rješenja i brže isporučuje podatke na temelju kojih je moguće djelovati, a sve to putem definiranog, ponovljivog temelja koji određuje kako se uređaji povezuju s oblakom i u njega isporučuju pouzdane podatke.

Novom platformom nastavljamo širenje linije proizvoda utemeljenih na internetu stvari izvan dosadašnjih granica. Poboljšanja naših unaprijed integriranih rješenja čine internet stvari pristupačnijim davateljima rješenja“, izjavio je Doug Davis, potpredsjednik i generalni direktor Intelova odjela Internet of Things Group. “Internet stvari tržište je koje brzo raste, no suočeno je s problemima skalabilnosti. Pojednostavnjenjem razvojnog procesa i lakšom implementacijom novih rješenja usklađenih s potrebama tržišta možemo ubrzati tempo inovacija.

Novi Intelovi proizvodi obuhvaćaju sljedeće:

  • Wind River Edge Management System nudi mogućnost povezivanja s oblakom, a olakšava i konfiguriranje uređaja, prijenos datoteka, bilježenje podataka te analizu podataka i reakciju utemeljenu na pravilima. Taj unaprijed integriran tehnološki paket klijentima omogućuje brzo stvaranje IoT rješenja specifičnih za pojedinu djelatnost te integraciju raznorodnih korporacijskih IT sustava.
  • Najnoviji Intel IoT Gateway integrira Wind River Edge Management System putem dostupnog agenta te tako omogućuje brzu implementaciju pristupnika, dodjelu resursa pristupnicima i upravljanje njima tijekom čitavog radnog vijeka sustava, čime se smanjuju troškovi i skraćuje vrijeme do izlaska proizvoda na tržište. Pristupnici Intel IoT Gateway trenutno se mogu nabaviti od sedam proizvođača originalnih uređaja, a još trinaest proizvođača svoje će sustave ponuditi tijekom 2015.
  • Intel proširuje podršku za Intel Analytics Service za razvojne pakete IoT Developer Kit te je sada podržana i serija Intel IoT Gateway DK. Serije Galileo i Edison podržane su otprije. Paket omogućuje otkrivanje anomalija u podacima iz vremenskih nizova, a dostupan je besplatno.
  • McAfee, dio odjela Intel Security, objavio je modul Enhanced Security for Intel IoT Gateways kojim se podržava platforma Intel IoT. To unaprijed potvrđeno rješenje pristupničkim uređajima donosi napredno upravljanje sigurnošću.
  • Intel Security objavio je i da će svoju tehnologiju Enhanced Privacy Identity (EPID) ponuditi drugim proizvođačima procesora. Uz strojno zajamčen integritet, EPID se odlikuje i svojstvima anonimnosti, a obuhvaćen je standardima ISO i TCG. Tehnologija EPID nudi priključni put potreban drugim uređajima za sigurno povezivanje s platformom Intel IoT.
  • Rješenje Intel API and Traffic Management koristi rješenja Intel Mashery kako bi omogućilo stvaranje sastavnica koje olakšavaju izgradnju novih programskih aplikacija. Postojeći korisnici platforme Intel IoT imaju pristup alatima rješenja Intel Mashery za upravljanje API-jima koji omogućuju stvaranje podatkovnih API-ja.
Više... Vaš Komentar Top
Održana IDC Adriatics i Microsoft CRM konferencija

Datum objave 10.12.2014

Održana IDC Adriatics i Microsoft CRM konferencija

IDC_Microsoft_CRM

Koristi i mogućnosti CRM rješenja, posebno onih „u oblaku“, bile su tema današnje međunarodne konferencije “Shine in the Age of the Customer – Solutions for Customer-Obsessed Enterprise“, održane u organizaciji IDC Adriaticsa i Microsoft Hrvatska u zagrebačkom hotelu Esplanade.

Konferenciju su otvorili Ivan Vidaković, direktor Microsofta za Hrvatsku i BiH i Tatjana Lukić, regionalna direktorica segmenta Microsoft poslovnih rješenja, koja smatra kako CRM kao filozofija poslovanja, ali i kao prateća tehnologija, ima sve značajniju ulogu u kontekstu digitalnog i mobilnog poslovanja. „U doba kada kupci imaju informacije nadohvat ruke i kada donose odluke o kupovini u pokretu, na temelju internet pretrage i preporuka s društvenih mreža, CRM više nije opcija, već nužnost. Da bi se došlo do informacija o kupcima, o tome što oni žele i kakve su njihove potrebe, te da bi se s njima moglo proaktivno i kvalitetno komunicirati a samim time i povećati prodaju i zadovoljstvo kupaca, kompanije moraju imati alate koji će im omogućiti efikasno prikupljanje, objedinjavanje i analizu podataka o klijentima, brz odgovor na upite, pravovremeno rješavanje zahtjeva te modeliranje ponude prema željama i očekivanjima kupaca.“ – smatra Lukić.

CRM sustavi među prvima su se udomaćili u oblaku a za to postoji i dobar razlog – važne informacije potrebne prodavačima, marketinškim stručnjacima ili pak onima koji se brinu o poboljšanju odnosa s klijentima ili kupcima trebaju biti dostupne u svakom trenutku i na svakom mjestu. „Pojavom Treće platforme i njenih stupova – društvenih mreža i mobilnosti, SaaS rješenja postala su još zanimljivija. Možemo reći kako su trenutno dostupni CRM proizvodi u oblaku dovoljno razvijeni da bi osigurali sigurnost podataka istovremeno omogućavajući multiplatformski pristup i bogatu funkcionalnost.” – istaknuo je u sklopu svoje prezentacije Tomasz Słoniewski, Senior Research Manager iz poljskog IDC-a.

Tijekom konferencije predstavljene su i mogućnosti Microsoft Dynamics CRM Online usluge, koja je od prije nekoliko mjeseci dostupna i u Hrvatskoj. Ovo rješenje kroz organizaciju i automatizaciju poslovnih procesa kompanijama može omogućiti smanjenje troškova i povećanje profitabilnosti ali i snagu i mobilnost potrebnu za bolju komunikaciju s klijentima i zadovoljavanje njihovih potreba. Microsoft Dynamics CRM najsuvremenije je rješenje s bogatom funkcionalnošću te fleksibilnim opcijama implementacije, od klasičnog on-premise modela do iznajmljivanja softvera kao usluge u oblaku, sa minimalnom investicijom.

Više... Vaš Komentar Top
Fractal Kelvin T12, S24 & S36

Datum objave 10.12.2014

Fractal Kelvin T12, S24 & S36

fractal_kelvin

Fractal je nedavno najavio ulazak u tržište open-loop sistema vodenog hlađenja za PC-e, a sada ponosno predstavljaju tri nova modela Kelvin – T12, S24 i S36. Kao što im i imena govore riječ je o radijatorima koji su široki 12, 24 i 36 cm i na njih se po toj logici montiraju jedan, dva ili tri 12 cm ventilatora. Keramičke su pumpe dovoljno jake za proširenje sustava dodatnim vodenim blokovima. Za sve one koji nisu vični samogradnji vodenih hlađenja, Fractal potrudio i napravio micro stranicu na kojoj se nalaze sva objašenjenja i upute. Uređaji su na tržištu dostupni od ovog mjeseca, a cijene su im 94.95 € za najmanji, 114.95 € za srednji i 135.95 € za najveći model.

Više... Vaš Komentar Top
AMD Catalyst Omega

Datum objave 09.12.2014

AMD Catalyst Omega

catalyst_omega_1

AMD danas predstavlja nove drivere, koji donose novo korisniičko iskustvo i stvaraju okruženje za razvojne timove koji mogu razvijati nove aplikacije. Catalyst Omega driver po riječima AMD-a, izvlači puni potencijal iz GCN arhitekture i hardvera baziranih na njoj, a novosti su:

  • Omogućivanje UltraHD “revolucije”: “built-in” Ultra HD upsampling sa frame rate konverzijom i povećanje HD detalja koje će 1080p video materijale približiti UltraHD kvaliteti na 4K monitorima.
  • Perfect Picture UltraHD: Ova tehnologija donosi Compression Artifact Removal 2 i Frame Rate Conversion for Blu-ray Playback te omogućuje pixel-by-pixel procesiranje slike.
  • Smoother: Dual Graphics sa frame pacing poboljšanjima čini gameplay “glađim”.

Uz ovo, Omega driveri donose i ubrzanje performansi na određenim igrama, ali i ispravke mnoštva bugova koje je imao Catalyst 14.9, kao npr. AMDMantle64.dll error, rušenje nakon instalacije, rušenje Youtube videa sa uključenom hardverskom akceleracijom (što se odnosi i na probleme sa Chrome-om), zatim problemi s buđenjem ekrana iz sleep stanja, problemi s AHCI driverima, problemi s 144HZ monitorima i CFX setupima, te još dosta toga.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Zimske jakne

Objavljeno prije 1 minute

Hi-Fi

Objavljeno prije 2 minute

Nikon d3300

Objavljeno prije 3 minute

Konfiguracije u rangu od 6.000 do 7.000 kn

Objavljeno prije 9 minuta

Koju stolicu kupiti?

Novosti

Windowsi 10 za samo 4,03 €, a Office 2016 Pro za 22,11 €

Kako bi dostojno proslavili Black Friday, u u2key.com shopu, koji ionako ima najniže cijene Microsoftovih proizvoda, licenci (što uključuje i Windows 10), pripemili su još jednu promociju s odličnim cijenama. Ovaj shop omogućava nabavku pra... Pročitaj više

XPG SPECTRIX D50 Xtreme overclockiran na 5400 MT/s

ADATA Technology objavio je da je njihov XPG laboratorij za overclockiranje (XPG Overclocking Lab, XOCL) postavio RGB DDR4 memorijski modul SPECTRIX D50 Xtreme na frekvenciju od 5400 MT/s. Taj je rezultat postignut s matičnom pločom GIGABYT... Pročitaj više

Realme želi raznolikost - pametni telefoni dobit će ovalnu stražnju kameru

Realme se trenutno smatra najbrže rastućim proizvođačem pametnih telefona. Isporučili su 50 milijuna uređaja u nešto više od dvije godine od svog osnutka. Međutim, dizajn Realme pametnih telefona nije njihova najjača strana. Većina modela i... Pročitaj više

Microsoft će surađivati ​​s AMD-om, Intelom i Qualcommom na uvođenju Pluton sigurnosnog procesora na PC platformu

Sigurnosni procesor Pluton koji je Microsoft razvio u suradnji s AMD-om na Xbox kućnoj igraćoj konzoli postigao je prilično dobre rezultate učinkovitog sprečavanja hakera u plasiranju zlonamjernog koda i uništavanju osnovnih funkcija konzol... Pročitaj više

Samsung i Apple ostvaruju više od 90% dobiti na tržištu pametnih telefona

Dobit Samsunga je visoka, ali iako prednjače po broju prodanih uređaja još uvijek ne mogu sustići Apple koji zarađuje dvostruko više. Treće tromjesečje 2020. pokazalo se vrlo uspješnim za Samsung. Uspjeli su prestići Apple i postati vodeći... Pročitaj više

Sve novosti