Novosti - Siječanj 2005.

Chenbro Gaming Bomb II – bog od aluminija

Datum objave 01.01.2005

Chenbro Gaming Bomb II - bog od aluminija

Poboljšani brat u svojo verziji broj 2 nudi sve što si gamer može poželjeti i još više. Dizajn je jednom riječi lud i nalik G petici kao i novi Lian Li . Očito je dizajn kućišta nešto konstantno što se svima sviđa pa bez obzira o kojoj se platformi radi nalazi svoje ja u industriji kućišta.
Ventilatori od 12 cm sprijeda i straga te 9.2 cm na krovu uz još neke dodatke hladi ovu bebu da se ne pregrije kod teških zadaća. Screwless tehnologija ovdje je prisutna u svim segmentima pa se sve instalira bez znanog nam pribora. Uz sve dodatke s kojima dolazi i nove opcije koje postoje u njemu ovom kućištu se smiješi svjetla budućnost.
DFI LGA775 ploče

Datum objave 02.01.2005

DFI LGA775 ploče

Ovih dana nije lako pronaći vijesti jer se svi još odmaraju ili oporavljaju od najluđe noći. Teško je raditi kada vam je glava kao zvono – razumijemo to mi. Jedina zanimljiva stvar na koju sam ja danas naletio jest test DFI LANParty LGA775 ploča. Hot Hardware je isprobao 925X-T2 i 875P-T ploče koje koriste različite čipsete – prva koristi 925X a druga neprevaziđeni 875P. 925X ploča se pokazala dobrim OC-erom (za jednu 925X ploču) dok je Canterwood model dostigao maks. 266MHz FSB što i nije nešto s obzirom da je korišten procesor sa unlockanim množiteljom.

Phel trojanski konj napada Windowse XP

Datum objave 03.01.2005

Phel trojanski konj napada Windowse XP

Symantec tvrtka poznata po zaštitnim programima upozorava korisnike o novom trojanskom konju imena Phel. Ime mu je anagram od help i napada Windowse Xp. Trojanac je sposoban daljinski upravljati sa korisničkim sistemom iako je instaliran i Xp service pack2 (SP2).
Distribuira se kao HTML file i pokušava iskoristiti ranjivu točku u komponenti pomoći za Internet Explorer u svim verzijama Windows-a

Dual PCIe grafika na Intel bazi

Datum objave 03.01.2005

Dual PCIe grafika na Intel bazi

Gigabyte je zanimljiva firma – vole inovacije i po mnogo čemu u tom polju vode među proizvođačima matičnih ploča. S druge strane, matične im često pate od dječjih bolesti koje ne riješi niti 30-a verzija BIOS-a… Najnovija “fora” iz Gigabytea je GA-8I915P matična ploča koja podržava dvije PCIe grafičke kartice. Ne radi se o SLI-u već o vezi putem PCIe sabirnice. Za takvo rješenje je NVIDIA svojedobno rekla da je presporo zbog limitiranog bandwidtha i visokih latencija. Gigabyte tvrdi da je napredak u performansama do 50%, što nije loše, no nama se više sviđa da ovo rješenje omogućava sorround gaming sa čak četiri monitora!

Kako radi IP baziran video nadzor – zaštita preko PC-a

Datum objave 03.01.2005

Kako radi IP baziran video nadzor - zaštita preko PC-a

Internet revolucija i sve veća prisutnost Lan tehnologije ubrzala je i razvoj tehnologija za video nadzor. Analogne kamere su zamijenjene sa CCD (Charged Coupled Devices) tijelima dok su digitalne kamere postale dostupne sve većem broju kupaca. Mogućnosti takvog spajanja su za svako divljenje, a uz sve jeftiniju opremu sve će se više i više razvijati.

AOpen XC CubeEY855

Datum objave 04.01.2005

AOpen XC CubeEY855

AOpen je na tržište izbacio prvi SFF (Small Form Factor) PC baziran na Intelovom i855GMEm-LFS chipsetu, a kako znamo taj chipset je namijenjen Pentium M S479 procesorima. Ploča u EY855 podržava Pentium M procesore do 2.0 GHz i do 2GB DDR333 memorije. AOpen obećava vrlo tihi rad, zahvaljujući ponajprije malenoj disipaciji snage (Pentium M procesori troše oko 40W energije) a također i hladnjaku čiji se ventilator vrti na oko 2000 rpm. EY855 izgleda odlično, a kakve je kvalitete nadamo se da ćemo uskoro imati prilike provjeriti.

Taiwan najveći proizvođač poluvodiča!

Datum objave 04.01.2005

Taiwan najveći proizvođač poluvodiča!

Do 2006. godine Taiwan će imati većinu svjetskih tvornica poluvodiča. Trenutno imaju 20 tvornica za proizvodnju 8 inčnih wafera, 8 za šest inčne, i 3 za 5 inčne wafere, a do 2006. će imati ukupno 10 za izradu 12 inčnih wafera i time preteći SAD (7 tvornica), Japan (5) i Južnu Koreju (2). Time Taiwan osigurava dovoljno kapaciteta za buduću proizvodnju poluvodiča svim svojim naručiocima.

Soltek SL-915GPro-FGR

Datum objave 05.01.2005

Soltek SL-915GPro-FGR

Stephen je za početak godine izbacio test vrlo dobre Soltekove i915G ploče. Ploča se ističe svojim odličnim dizajnom, Debug LED-om i dobrim bundleom, a po svemu ostalom je prosječna. Stabilnost pri defaultnom taktu je odlična, a kada se krene u overclocking situacija se mijenja. Maksimalni takt sabirnice od 928MHz i nije neki rezultat tako da ova ploča definitivno nije overclocker. Cijena od 125 $ je sasvim prihvatljiva i to ovu ploču čini zanimljivom.

Downloader.GK najveća prijetnja 2004. godine

Datum objave 05.01.2005

Downloader.GK najveća prijetnja 2004. godine

Španjolski Panda Software je proglasio Downloader.GK trojana najvećom prijetnjom našim računalima prošle godine. Za one koji ga nisu “pokupili” recimo samo da se taj trojan širi preko web stranica koje su napravljene sa svrhom da ga šire. Od svih napada na računala ovaj trojan ima zavidnih 14%, a slijede ga ništa manje zloglasniji Netsky.P sa 6.92 %, pa Sasser.ftp (4.97 %) Gaobot.gen (4.31 %), Mhtredir.gen (4.22 %), Netsky.D (3.98 %), Downloader.L (3.56 %), Qhost.gen (3.48 %), Netsky.B (3.45 %) i StartPage.FH (3.34 %).

AMD i ukradeni procesori

Datum objave 05.01.2005

AMD i ukradeni procesori

Taiwanska je policija na staru godinu zapljenila oko 60000 AMD-ovih sumnjivih K7 i K8 procesora za koje se vjeruje da su ukradeni (vrijednost oko 9.46 milijuna USD). Navodno je riječ o defektnim procesorima koji su čekali uništenje, a nagađa se da su ukradeni u AMD-ovim tvornicama u Singapuru, Maleziji ili Kini. Ukradeni defektni procesori su namijenjeni dakako daljnjoj prodaji, a vjeruje se da ih je već oko milijun poslano u Njemačku i Kinu. AMD ovo nije htio potvrditi a vi pazite što kupujete.

Forum

Objavljeno prije 19 minuta

Nvidia GeForce GTX 10X0 series

Objavljeno prije 25 minuta

Gigabyte 1155 plocu

Objavljeno prije 30 minuta

Instalacija Win10 na HP 250 G3 koji ne prepoznaje SSD - polovicno uspjesno

Objavljeno prije 41 minuta

AMD "Ryzen" PCE Owners Club Database

Objavljeno prije 45 minuta

A1 - ex B.net

Članci

ASUS TUF Gaming K7 recenzija

ASUS TUF Gaming K7 recenzija

Asus je prošle godine na Computexu krenuo s predstavljanjem nove TUF periferije, a na ovogodišnjem CES-u nastavio. Predstavili su TUF Gaming K7 tipkovnicu koju danas imamo pred sobom. K7 donosi zanimljiv dizajn s aluminijskom gornjom pločom... Pročitaj više

AMD Radeon VII recenzija

AMD Radeon VII recenzija

AMD je u zadnjem tromjesečju prošle godine predstavio dva nova Radeon Instinct grafička ubrzivača namijenjena tzv. dubokom učenju, neuronskim mrežama i općenito GPGPU primjeni. Modeli MI50 i MI60 bili su bazirani na GCN arhitekturi pete gen... Pročitaj više

Arctic Freezer 34 eSports Duo recenzija

Arctic Freezer 34 eSports Duo recenzija

Arctic je početkom ove godine predstavio nasljednika svojeg Freezer 33 eSports hladnjaka. Povećanjem broja za jedan došli su do broja 34, a i on također dolazi u eSports izvedbi, što znači da ima Bionix 120 ventilatore u četiri različite bo... Pročitaj više

Gigabyte RTX 2070 Gaming OC White 8G recenzija

Gigabyte RTX 2070 Gaming OC White 8G recenzija

Iz Gigabytea nam je na test stigla GeForce RTX 2070 kartica u Gaming OC White izvedbi. Kartica je potpuno bijelog oklopa i u potpunosti prati moderne trendove bijelih komponenata. Hladnjak je poznatog WindForce 3X dizajna s tri 80-milimetar... Pročitaj više

iStorage diskAshur2 1TB recenzija

iStorage diskAshur2 1TB recenzija

Britanski iStorage nam je na test poslao jedan od svojih prijenosnih diskova s hardverskom enkripcijom. To znači da je u ovom slučaju 2.5" tvrdi disk u zatvoren u kućište otporno na udarce, te da njegov sadržaj štiti hardverski sklop vojnog... Pročitaj više

Svi članci