Novosti - Siječanj 2005.

Chenbro Gaming Bomb II – bog od aluminija

Datum objave 01.01.2005

Chenbro Gaming Bomb II - bog od aluminija

Poboljšani brat u svojo verziji broj 2 nudi sve što si gamer može poželjeti i još više. Dizajn je jednom riječi lud i nalik G petici kao i novi Lian Li . Očito je dizajn kućišta nešto konstantno što se svima sviđa pa bez obzira o kojoj se platformi radi nalazi svoje ja u industriji kućišta.
Ventilatori od 12 cm sprijeda i straga te 9.2 cm na krovu uz još neke dodatke hladi ovu bebu da se ne pregrije kod teških zadaća. Screwless tehnologija ovdje je prisutna u svim segmentima pa se sve instalira bez znanog nam pribora. Uz sve dodatke s kojima dolazi i nove opcije koje postoje u njemu ovom kućištu se smiješi svjetla budućnost.
DFI LGA775 ploče

Datum objave 02.01.2005

DFI LGA775 ploče

Ovih dana nije lako pronaći vijesti jer se svi još odmaraju ili oporavljaju od najluđe noći. Teško je raditi kada vam je glava kao zvono – razumijemo to mi. Jedina zanimljiva stvar na koju sam ja danas naletio jest test DFI LANParty LGA775 ploča. Hot Hardware je isprobao 925X-T2 i 875P-T ploče koje koriste različite čipsete – prva koristi 925X a druga neprevaziđeni 875P. 925X ploča se pokazala dobrim OC-erom (za jednu 925X ploču) dok je Canterwood model dostigao maks. 266MHz FSB što i nije nešto s obzirom da je korišten procesor sa unlockanim množiteljom.

Phel trojanski konj napada Windowse XP

Datum objave 03.01.2005

Phel trojanski konj napada Windowse XP

Symantec tvrtka poznata po zaštitnim programima upozorava korisnike o novom trojanskom konju imena Phel. Ime mu je anagram od help i napada Windowse Xp. Trojanac je sposoban daljinski upravljati sa korisničkim sistemom iako je instaliran i Xp service pack2 (SP2).
Distribuira se kao HTML file i pokušava iskoristiti ranjivu točku u komponenti pomoći za Internet Explorer u svim verzijama Windows-a

Dual PCIe grafika na Intel bazi

Datum objave 03.01.2005

Dual PCIe grafika na Intel bazi

Gigabyte je zanimljiva firma – vole inovacije i po mnogo čemu u tom polju vode među proizvođačima matičnih ploča. S druge strane, matične im često pate od dječjih bolesti koje ne riješi niti 30-a verzija BIOS-a… Najnovija “fora” iz Gigabytea je GA-8I915P matična ploča koja podržava dvije PCIe grafičke kartice. Ne radi se o SLI-u već o vezi putem PCIe sabirnice. Za takvo rješenje je NVIDIA svojedobno rekla da je presporo zbog limitiranog bandwidtha i visokih latencija. Gigabyte tvrdi da je napredak u performansama do 50%, što nije loše, no nama se više sviđa da ovo rješenje omogućava sorround gaming sa čak četiri monitora!

Kako radi IP baziran video nadzor – zaštita preko PC-a

Datum objave 03.01.2005

Kako radi IP baziran video nadzor - zaštita preko PC-a

Internet revolucija i sve veća prisutnost Lan tehnologije ubrzala je i razvoj tehnologija za video nadzor. Analogne kamere su zamijenjene sa CCD (Charged Coupled Devices) tijelima dok su digitalne kamere postale dostupne sve većem broju kupaca. Mogućnosti takvog spajanja su za svako divljenje, a uz sve jeftiniju opremu sve će se više i više razvijati.

AOpen XC CubeEY855

Datum objave 04.01.2005

AOpen XC CubeEY855

AOpen je na tržište izbacio prvi SFF (Small Form Factor) PC baziran na Intelovom i855GMEm-LFS chipsetu, a kako znamo taj chipset je namijenjen Pentium M S479 procesorima. Ploča u EY855 podržava Pentium M procesore do 2.0 GHz i do 2GB DDR333 memorije. AOpen obećava vrlo tihi rad, zahvaljujući ponajprije malenoj disipaciji snage (Pentium M procesori troše oko 40W energije) a također i hladnjaku čiji se ventilator vrti na oko 2000 rpm. EY855 izgleda odlično, a kakve je kvalitete nadamo se da ćemo uskoro imati prilike provjeriti.

Taiwan najveći proizvođač poluvodiča!

Datum objave 04.01.2005

Taiwan najveći proizvođač poluvodiča!

Do 2006. godine Taiwan će imati većinu svjetskih tvornica poluvodiča. Trenutno imaju 20 tvornica za proizvodnju 8 inčnih wafera, 8 za šest inčne, i 3 za 5 inčne wafere, a do 2006. će imati ukupno 10 za izradu 12 inčnih wafera i time preteći SAD (7 tvornica), Japan (5) i Južnu Koreju (2). Time Taiwan osigurava dovoljno kapaciteta za buduću proizvodnju poluvodiča svim svojim naručiocima.

Soltek SL-915GPro-FGR

Datum objave 05.01.2005

Soltek SL-915GPro-FGR

Stephen je za početak godine izbacio test vrlo dobre Soltekove i915G ploče. Ploča se ističe svojim odličnim dizajnom, Debug LED-om i dobrim bundleom, a po svemu ostalom je prosječna. Stabilnost pri defaultnom taktu je odlična, a kada se krene u overclocking situacija se mijenja. Maksimalni takt sabirnice od 928MHz i nije neki rezultat tako da ova ploča definitivno nije overclocker. Cijena od 125 $ je sasvim prihvatljiva i to ovu ploču čini zanimljivom.

Downloader.GK najveća prijetnja 2004. godine

Datum objave 05.01.2005

Downloader.GK najveća prijetnja 2004. godine

Španjolski Panda Software je proglasio Downloader.GK trojana najvećom prijetnjom našim računalima prošle godine. Za one koji ga nisu “pokupili” recimo samo da se taj trojan širi preko web stranica koje su napravljene sa svrhom da ga šire. Od svih napada na računala ovaj trojan ima zavidnih 14%, a slijede ga ništa manje zloglasniji Netsky.P sa 6.92 %, pa Sasser.ftp (4.97 %) Gaobot.gen (4.31 %), Mhtredir.gen (4.22 %), Netsky.D (3.98 %), Downloader.L (3.56 %), Qhost.gen (3.48 %), Netsky.B (3.45 %) i StartPage.FH (3.34 %).

AMD i ukradeni procesori

Datum objave 05.01.2005

AMD i ukradeni procesori

Taiwanska je policija na staru godinu zapljenila oko 60000 AMD-ovih sumnjivih K7 i K8 procesora za koje se vjeruje da su ukradeni (vrijednost oko 9.46 milijuna USD). Navodno je riječ o defektnim procesorima koji su čekali uništenje, a nagađa se da su ukradeni u AMD-ovim tvornicama u Singapuru, Maleziji ili Kini. Ukradeni defektni procesori su namijenjeni dakako daljnjoj prodaji, a vjeruje se da ih je već oko milijun poslano u Njemačku i Kinu. AMD ovo nije htio potvrditi a vi pazite što kupujete.

Forum

Objavljeno prije 6 minuta

Pametni satovi

Objavljeno prije 6 minuta

Dojmovi, komentari, preporuke filmova

Objavljeno prije 6 minuta

Košarka

Objavljeno prije 15 minuta

Automobili

Objavljeno prije 18 minuta

Futura-IT.hr (infomacije i iskustva)

Članci

NZXT H500 recenzija

NZXT H500 recenzija

H serija kućišta iz NZXT-a je specifična po djelomično ostakljenoj lijevoj bočnoj stranici i po zanimljivom vertikalnom limu u unutrašnjosti iza kojeg se skrivaju ili aranžiraju kabeli. Četiri su različite izvedbe ovoga kućišta - bijelo - c... Pročitaj više

Dell Vostro 3580 recenzija

Dell Vostro 3580 recenzija

Iz ComtelCorpa nam je na test stigao Dellov prijenosnik iz Vostro serije namijenjen poslovnim korisnicima u manjim radnim sredinama. Model koji nam je pristigao na test opremljen je s Intelovim i7 8565U procesorom s četiri jezgre i podrškom... Pročitaj više

Fractal Design Define S2 Vision recenzija

Fractal Design Define S2 Vision recenzija

Iz Microlinea nam je na test stiglo najnovije Fractal Designovo kućište - Define S2 Vision. Osnova u obliku Define S2 je vrlo dobro poznata, a Fractal ju je doradio i uljepšao. Osnovni, monolitni dizajn je zadržan, samo su ovaj put četiri s... Pročitaj više

Cryorig H7 Plus & M9 Plus recenzija

Cryorig H7 Plus & M9 Plus recenzija

Tajvanski Cryorig nam je poslao dva svoja hladnjaka koji su poznati od ranije, ali su za nova Plus izdanja doživjeli blagi facelift. H7 Plus je tower hladnjak opremljen s dva 120-milimetarska ventilatora, a M9 Plus je manji tower hladnjak,... Pročitaj više

Corsair Carbide 678C White recenzija

Corsair Carbide 678C White recenzija

Iz Corsaira nam je na test stiglo njihovo 678C kućište iz Carbide serije u bijeloj boji. 678C je novi dodatak u tu seriju, a riječ je o najskupljem i najekskluzivnijem modelu. Kućište krasi jednostavan, moderan i sofisticiran dizajn, s proz... Pročitaj više

Svi članci