Novosti - Siječanj 2005.

Chenbro Gaming Bomb II – bog od aluminija

Datum objave 01.01.2005

Chenbro Gaming Bomb II - bog od aluminija

Poboljšani brat u svojo verziji broj 2 nudi sve što si gamer može poželjeti i još više. Dizajn je jednom riječi lud i nalik G petici kao i novi Lian Li . Očito je dizajn kućišta nešto konstantno što se svima sviđa pa bez obzira o kojoj se platformi radi nalazi svoje ja u industriji kućišta.
Ventilatori od 12 cm sprijeda i straga te 9.2 cm na krovu uz još neke dodatke hladi ovu bebu da se ne pregrije kod teških zadaća. Screwless tehnologija ovdje je prisutna u svim segmentima pa se sve instalira bez znanog nam pribora. Uz sve dodatke s kojima dolazi i nove opcije koje postoje u njemu ovom kućištu se smiješi svjetla budućnost.
DFI LGA775 ploče

Datum objave 02.01.2005

DFI LGA775 ploče

Ovih dana nije lako pronaći vijesti jer se svi još odmaraju ili oporavljaju od najluđe noći. Teško je raditi kada vam je glava kao zvono – razumijemo to mi. Jedina zanimljiva stvar na koju sam ja danas naletio jest test DFI LANParty LGA775 ploča. Hot Hardware je isprobao 925X-T2 i 875P-T ploče koje koriste različite čipsete – prva koristi 925X a druga neprevaziđeni 875P. 925X ploča se pokazala dobrim OC-erom (za jednu 925X ploču) dok je Canterwood model dostigao maks. 266MHz FSB što i nije nešto s obzirom da je korišten procesor sa unlockanim množiteljom.

Phel trojanski konj napada Windowse XP

Datum objave 03.01.2005

Phel trojanski konj napada Windowse XP

Symantec tvrtka poznata po zaštitnim programima upozorava korisnike o novom trojanskom konju imena Phel. Ime mu je anagram od help i napada Windowse Xp. Trojanac je sposoban daljinski upravljati sa korisničkim sistemom iako je instaliran i Xp service pack2 (SP2).
Distribuira se kao HTML file i pokušava iskoristiti ranjivu točku u komponenti pomoći za Internet Explorer u svim verzijama Windows-a

Dual PCIe grafika na Intel bazi

Datum objave 03.01.2005

Dual PCIe grafika na Intel bazi

Gigabyte je zanimljiva firma – vole inovacije i po mnogo čemu u tom polju vode među proizvođačima matičnih ploča. S druge strane, matične im često pate od dječjih bolesti koje ne riješi niti 30-a verzija BIOS-a… Najnovija “fora” iz Gigabytea je GA-8I915P matična ploča koja podržava dvije PCIe grafičke kartice. Ne radi se o SLI-u već o vezi putem PCIe sabirnice. Za takvo rješenje je NVIDIA svojedobno rekla da je presporo zbog limitiranog bandwidtha i visokih latencija. Gigabyte tvrdi da je napredak u performansama do 50%, što nije loše, no nama se više sviđa da ovo rješenje omogućava sorround gaming sa čak četiri monitora!

Kako radi IP baziran video nadzor – zaštita preko PC-a

Datum objave 03.01.2005

Kako radi IP baziran video nadzor - zaštita preko PC-a

Internet revolucija i sve veća prisutnost Lan tehnologije ubrzala je i razvoj tehnologija za video nadzor. Analogne kamere su zamijenjene sa CCD (Charged Coupled Devices) tijelima dok su digitalne kamere postale dostupne sve većem broju kupaca. Mogućnosti takvog spajanja su za svako divljenje, a uz sve jeftiniju opremu sve će se više i više razvijati.

AOpen XC CubeEY855

Datum objave 04.01.2005

AOpen XC CubeEY855

AOpen je na tržište izbacio prvi SFF (Small Form Factor) PC baziran na Intelovom i855GMEm-LFS chipsetu, a kako znamo taj chipset je namijenjen Pentium M S479 procesorima. Ploča u EY855 podržava Pentium M procesore do 2.0 GHz i do 2GB DDR333 memorije. AOpen obećava vrlo tihi rad, zahvaljujući ponajprije malenoj disipaciji snage (Pentium M procesori troše oko 40W energije) a također i hladnjaku čiji se ventilator vrti na oko 2000 rpm. EY855 izgleda odlično, a kakve je kvalitete nadamo se da ćemo uskoro imati prilike provjeriti.

Taiwan najveći proizvođač poluvodiča!

Datum objave 04.01.2005

Taiwan najveći proizvođač poluvodiča!

Do 2006. godine Taiwan će imati većinu svjetskih tvornica poluvodiča. Trenutno imaju 20 tvornica za proizvodnju 8 inčnih wafera, 8 za šest inčne, i 3 za 5 inčne wafere, a do 2006. će imati ukupno 10 za izradu 12 inčnih wafera i time preteći SAD (7 tvornica), Japan (5) i Južnu Koreju (2). Time Taiwan osigurava dovoljno kapaciteta za buduću proizvodnju poluvodiča svim svojim naručiocima.

Soltek SL-915GPro-FGR

Datum objave 05.01.2005

Soltek SL-915GPro-FGR

Stephen je za početak godine izbacio test vrlo dobre Soltekove i915G ploče. Ploča se ističe svojim odličnim dizajnom, Debug LED-om i dobrim bundleom, a po svemu ostalom je prosječna. Stabilnost pri defaultnom taktu je odlična, a kada se krene u overclocking situacija se mijenja. Maksimalni takt sabirnice od 928MHz i nije neki rezultat tako da ova ploča definitivno nije overclocker. Cijena od 125 $ je sasvim prihvatljiva i to ovu ploču čini zanimljivom.

Downloader.GK najveća prijetnja 2004. godine

Datum objave 05.01.2005

Downloader.GK najveća prijetnja 2004. godine

Španjolski Panda Software je proglasio Downloader.GK trojana najvećom prijetnjom našim računalima prošle godine. Za one koji ga nisu “pokupili” recimo samo da se taj trojan širi preko web stranica koje su napravljene sa svrhom da ga šire. Od svih napada na računala ovaj trojan ima zavidnih 14%, a slijede ga ništa manje zloglasniji Netsky.P sa 6.92 %, pa Sasser.ftp (4.97 %) Gaobot.gen (4.31 %), Mhtredir.gen (4.22 %), Netsky.D (3.98 %), Downloader.L (3.56 %), Qhost.gen (3.48 %), Netsky.B (3.45 %) i StartPage.FH (3.34 %).

AMD i ukradeni procesori

Datum objave 05.01.2005

AMD i ukradeni procesori

Taiwanska je policija na staru godinu zapljenila oko 60000 AMD-ovih sumnjivih K7 i K8 procesora za koje se vjeruje da su ukradeni (vrijednost oko 9.46 milijuna USD). Navodno je riječ o defektnim procesorima koji su čekali uništenje, a nagađa se da su ukradeni u AMD-ovim tvornicama u Singapuru, Maleziji ili Kini. Ukradeni defektni procesori su namijenjeni dakako daljnjoj prodaji, a vjeruje se da ih je već oko milijun poslano u Njemačku i Kinu. AMD ovo nije htio potvrditi a vi pazite što kupujete.

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Tele2 - Pokućni internet (novo)

Objavljeno prije 1 minute

Adaptacija kuće/stana

Objavljeno prije 6 minuta

P:i5 6400 i msi b150m

Objavljeno prije 15 minuta

FIFA World Cup 2018 Russia

Objavljeno prije 33 minute

Playerunknown's Battlegrounds

Članci

AMD StoreMI recenzija

AMD StoreMI recenzija

AMD je s pojavom X470 čipseta i druge generacije Ryzen procesora predstavio i jednu zanimljivu tehnologiju nazvanu StoreMI. Riječ je o besplatnom softveru za ubrzavanje rada klasičnih tvrdih diskova njihovom fuzijom sa SSD-ima, te s do 2 GB... Pročitaj više

GamerStorm Baronkase Liquid recenzija

GamerStorm Baronkase Liquid recenzija

Danas donosimo test GamerStorm Baronkase Liquid kućišta koje dolazi s tvornički predinstaliranim zatvorenim sistemom vodenog hlađenja za procesore. Kućište nam je na test stiglo iz Futura IT shopa, a ako nikad niste čuli za GamerStorm, možd... Pročitaj više

Brzi test - Raijintek Leto RGB

Brzi test - Raijintek Leto RGB

Iz Futura IT shopa nam je na test stigao Rijintekov Leto RGB hlandnjak koji je kompatibilan s većinom socketa na tržištu. Hladnjak je tower konstrukcije, s toplovodnim cijevima koje imaju direktan kontakt s IHS-om procesora, a priložen je i... Pročitaj više

Brzi test - Noctua NF-A12x25 i NF-P12 Redux ventilatori

Brzi test - Noctua NF-A12x25 i NF-P12 Redux ventilatori

Noctua je početkom prošlog mjeseca predstavila novu generaciju NF-A12x25 120-milimetarskih ventilatora, od kojih smo na test dobili sva tri modela - PWM, FLX i ULN. A12 su sada Noctuini flagship ventilatori, a dosadašnji P12 su reizdani u R... Pročitaj više

Be Quiet! Dark Rock Pro 4 & Dark Rock 4 recenzija

Be Quiet! Dark Rock Pro 4 & Dark Rock 4 recenzija

Iz UZI Shopa su nam na test došla dva Be Quiet! high-end hladnjaka za procesore. Dark Rock Pro 4 i Dark Rock 4 su double odnosno single tower hladnjaci, potpuno crne boje (powder coated) i odlično se uklapaju na današnje ploče koje su mahom... Pročitaj više

Svi članci