Novosti - Listopad 2010.

Kingmax UD-05

Datum objave 05.10.2010

Kingmax UD-05

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/kingmax_ud05.jpg">
Kingmax predstavlja novu seriju prijenosne USB memorije okrenutu ka novim svjetskim trendovima pojednostavljivanja detalja i brige za okoliš. UD-05 serija je napravljena od aluminija koji predstavlja ekološki materijal. Memorije dolaze u četiri boje i kapacitetima od 2, 4, 8 i 16GB. Dimenzije kućišta su 62x17x8mm (DxŠxV), memorija je kompatibilna sa USB 2.0 sučeljem a jamstvo na proizvod je pet godina.
ECS A890GXM-A2 Black

Datum objave 06.10.2010

ECS A890GXM-A2 Black

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/A890GXM-A2.jpg">
ECS predstavlja još jedan dodatak svojoj Black seriji matičnih ploča – A890GXM-A2. Ploča je to namijenjena AMD-ovim procesorima, a kao što se iz imena može isčitati bazirana je na 890GX čipsetu. Ploča donosi One-step Unlocking tehnologiju za otključavanje svih dostupnih jezgri na procesoru, zatim Anti-crash poklopce za I/O konektore, konektore pozlaćene sa 15 mikrona zlata, te standardne eBLU, eDLU, eOC, eGS, eSF i eJIFFY aplikacije. Qooltech III hlađenje donosi dugu toplovodnu cijev koja kroz aluminijski hladnjak na PWM dijelu prolazi u slovu U. Tu su i podrške za SATA III i USB 3.0 tehnologije, uz dvostruki Gigabitni LAN te 8 kanalni Audio. Dobre OC sposobnosti bi trebala osigurati robusna napojna kontrola.
Asus EeePC 1015PN

Datum objave 06.10.2010

Asus EeePC 1015PN

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/ASUS_Eee_PC_1015PN.jpg">
Asus je danas predstavio novi EeePC 1015PN kojeg pogoni dual-core Atom N550 procesor na Nvidijinoj ION platfromi. ION grafika dolazi sa 512MB VRAM-a a u netbook je ugrađeno 1GB SO-DIMM DDR2 memorije sa mogućnošću proširenja do 2GB. Ugrađeni tvrdi disk je kapaciteta 250GB, a monitor je standardni 10.1″. Od ostalih novotarija tu su i Bluetooth 3.0 te 802.11n Wi-Fi podrška.
HP nositelj priznanja „Trusted Brands Hrvatska 2010“

Datum objave 07.10.2010

HP nositelj priznanja „Trusted Brands Hrvatska 2010“

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/HP Pro 3120_small.JPG">
Prema rezultatima istraživanja provedenog među naručiteljima časopisa Reader’s Digest u Hrvatskoj Hewlett Packard je četvrtu godinu za redom ponio priznanje „Trusted Brands Hrvatska 2010“ u kategoriji osobnih računala. Istraživanje vezano za povjerenje pojedinim robnim markama provedeno je u razdoblju od 20. svibnja do 15. lipnja ove godine, a ispitanici su imali mogućnost ocijeniti 30 proizvoda u kategoriji osobnih računala.

Od 803 ispitanika koja su sudjelovala u istraživanju najviše povjerenja ukazano je Hewlett Packardu, koji je dobio 24,2 posto glasova ispitanika. Od onih koji su naveli HP kao proizvođača čak njih 78,4 posto su ujedno i kupci proizvoda HP-a, a njih 51,7 posto HP-ove proizvode bi preporučili i drugima. Prosječna ocjena HP proizvoda je visokih 4,2 pri čemu je 4,3 ocjena za kvalitetu, a izgled je ocijenjen sa 4,2.

HP i Paul McCartney

Datum objave 11.10.2010

HP i Paul McCartney

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/hp-logo-black.jpg">
HP i McCartney Production Limited (MPL) su ovih dana objavili sporazum za digitalizaciju i isporuku knjižnice legendarnog glazbenika Paula McCartney-ja kroz Privatni Oblak.
McCartney posjeduje jednu od najiscrpnjijih knjižnica među umjetnicima te većina sadržaja do sada uopće nije bila viđena. Njegova knjižnica sadrži slike, umjetnine, umjetničke slike, filmove i video, kao i originalne verzije neke od najpopularnijih pjesama koje su ikad bile napisane. Uz to, tijekom njegove uspješne karijere, Paul McCartney skupio je izuzetno puno slikovnog materijala, uključujući umjetnički rad za album br.1 “Band on the Run” koji je prodan u višemilijunskoj nakladi.

Prema sporazumu HP će usko surađivati sa tvrtkom MPL kako bi digitalizirali sav materijal, te dizajnirali i izgradili vrhunski sustav “content management-a”. Knjižnica Paula McCartney-a će nakon toga biti isporučena kroz Privatni Oblak. Dijelovi knjižnice će biti dostupni i obožavateljima kako bi mogli imati osoban i direktan uvid u McCartney-jev rad. “Uvijek sam bio zainteresiran za kreativne ideje i nove načine dopiranja do ljudi, zato je ovo za mene vrlo zanimljiva inicijativa,” izjavio je McCartney. “Nadam se da će taj projekt omogućiti uvid u dio naših arhiva ljudima koji su zainteresirani a inače ne bi  imali tu mogućnost. Veselim se suradnji sa HP-om na tom projektu.”

Logitech Lapdesk N550

Datum objave 11.10.2010

Logitech Lapdesk N550

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/Logitech_N550.jpg">
Logitech je danas predstavio lapdesk zvučnik N550 koji donosi stereo zvuk nalik na zvuk u kino dvoranama. Slijedeći popularnost koju je ostvario raniji lapdesk zvučnik namijenjen prijenosnim računalima s 16 inčnim zaslonima – Logitech lapdesk N700, ovaj novi lapdesk zvučnik N550 namijenjen je svima čija su prijenosna računala veličine od 14 inča ili manja.

N550 ima ugrađene stereo zvučnike sa svake strane vašeg prijenosnika, a četveroslojna podloga te zaštita od pregrijavanja kombinirana je s mekanim mrežastim postoljem što u konačnici čini ovaj lapdesk ugodnim u korištenju. Postolje je postavljeno pod takvim kutem da je pozicija zaslona na prijenosniku na pravom položaju za gledanje, a integrirani amortizeri na površini podloge omogućuju stabiliziranje prijenosnika na mjestu. N550 se očekuje diljem Europe po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 369 kuna.

Gigabyte GT430 OC

Datum objave 11.10.2010

Gigabyte GT430 OC

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/GV-N430OC-1GL.JPG">
Nvidia je danas i službeno lansirala svoju novu GeForce GT430 grafičku karticu. Među prvima, Gigabyte je predstavio svoj model – GV-N430OC-1GL. GT430 GPU je napravljen u 40nm proizvodnom procesu, podržava DX11 i DDR3 memoriju koja komunicira preko 128-bitne sabirnice. CUDA procesori rade na 1400MHz, dok GPU radi na 700MHz. Gigabyte je odmah predstavio model sa tvornički podignutim taktom GPU-a, no točnu vrijednost nisu objavili. GV-N430OC-1GL je napravljena uz pomoć Ultra Durable 2 tehnologije, a za hlađenje je zadužen hladnjak sa dva ventilatora. Kartica standardno podržava CUDA, PhysX i Blu-Ray 3D tehnologije, što ju uz low-profile dizajn čini zanimljivom za HTPC primjenu.
Intel izvijestio o prvom tromjesečnom prihodu od 11 milijardi USD

Datum objave 13.10.2010

Intel izvijestio o prvom tromjesečnom prihodu od 11 milijardi USD

Tvrtka Intel Corporation je izvijestila da je njezin prihod u trećem tromjesečju prvi put premašio jedanaest milijardi USD, što je povećanje od osamnaest posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupni prihod u trećem tromjesečju iznosi 11,1 milijardu USD. Prijavljena je dobit prije oporezivanja u iznosu od 4,1 milijarde USD, neto dobit od tri milijarde USD i dobit po dionici od 52 centa.

"Intelovi rezultati u trećem tromjesečju oborili su sve rekorde glede prihoda i dobiti prije oporezivanja", izjavio je Paul Otellini, Intelov predsjednik i generalni direktor. "Ti su rezultati plod kontinuirane potražnje u sektoru korporacijskih korisnika, prodaje naših vrhunskih proizvoda te stalnog rasta na tržištima u razvoju. U budućnosti očekujemo zdravu globalnu potražnju za računalnim proizvodima svih vrsta, a posebno smo uzbuđeni zbog svog procesora nove generacije, kodnog naziva Sandy Bridge, te mnogih novih dizajna vezanih uz procesore Intel® Atom™ na područjima koja se protežu od proizvoda za Google TV do široke palete tablet-računala utemeljenih na operacijskim sustavima Windows, Android i MeeGo."

GOODRAM SDHC memorijska kartica Class 10

Datum objave 14.10.2010

GOODRAM SDHC memorijska kartica Class 10

Izvana nova GOODRAM memorijska kartica odlikuje se samo bijelom bojom kućišta. Međutim prava snaga nove serije memorijskih kartica nalazi se unutra. Elektronika je osnovana na sustavu NAND Flash u SLC tehnologiji. Zahvaljujući tome brzina prijenosa podataka ove kartice iznosi do 20MB/s.

Za razliku od mnogih drugih kartica označenih sa Class 10, koje koriste MLC tehnologiju, memorijske kartice poljskog proizvođača su osmišljene isključivo na osnovu SLC tehnologije korporacije Toshiba, podrijetlom iz japanske tvornice u Yokkaichi. Zahvaljujući tome kartice imaju veću brzinu čitanja i upisivanja podataka, a isto tako je veća njihova trajnost i pouzdanost koja dostiže 100 000 ciklusa upisivanja/čitanja.
Kapacitet novih GOODRAM kartica iznosi 4, 8 ili 16GB.

Kingmax Hercules DDR3 2200MHz

Datum objave 15.10.2010

Kingmax Hercules DDR3 2200MHz

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/kingmax_ddr3_nano_v5.jpg">
Kingmax je predstavio Hercules DDR3 module koji rade na 2200MHz (CAS10) pri naponu od 1.5 do 1.8V. Posebni su po činjenici da im za rad ne trebaju heatspreaderi, nego koriste Kingmaxovu NTD tehnologiju silicijskog premaza na nano razini. Time je Kingmax zamijenio konvencionalni heatspreader golom oku nevidljivim ali jednako učinkovitim. Moduli dolaze u kitu kapaciteta 2x 2GB, na sebi imaju Tiny BGA memorijske čipove i ASIC čip protiv krivotvorenja. Jamstvo je doživotno.

Forum

Objavljeno prije 20 minuta

Battlefield V

Objavljeno prije 1 sat

P:CHEAP:Miš LOGITECH G300s,PSU OCZ-CXS500W,joypad StratusXL

Objavljeno prije 1 sat

Pitanja oko kompatibilnosti i problemi sa Intel matičnim pločama

Objavljeno prije 2 sata

Kutak za trejdere

Objavljeno prije 2 sata

T:939 socket,775 socket

Članci

Cooler Master Hyper 212 Black Edition recenzija

Cooler Master Hyper 212 Black Edition recenzija

Cooler Master nam je poslao svoj novi/stari Hyper 212 hladnjak u Black Edition verziji. Riječ je o dobro poznatom hladnjaku koji je dobio završno niklanje u jet black boji i poklopac od brušenog aluminija u gun metal boji. Izgleda jednostav... Pročitaj više

MSI GeForce RTX 2070 Gaming Z 8GB recenzija

MSI GeForce RTX 2070 Gaming Z 8GB recenzija

Kao što smo najavili, MSI nam je na test uz RTX 2070 Armor, na test poslao i grafički karticu Gaming Z, koju krasi hladnjak Twin Frozr 7. Ovaj je hladnjak masivnije konstrukcije od onoga na Armoru i podnosi nešto više zagrijavanje, a tu su... Pročitaj više

Transcend PCIe SSD 110S 256GB recenzija

Transcend PCIe SSD 110S 256GB recenzija

Iz MSAN-a nam je na test stigao Transcendov PCIe SSD naziva 110S predstavljen ove godine. Model koji testiramo je kapaciteta 256 GB, a u ponudi su 128 i 512 GB verzije. 110S podržava PCI Express 3.0 x4 sučelje i time NVMe standard, a NAND j... Pročitaj više

MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon recenzija

MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon recenzija

Još jedna nam se Z390 ploča našla u labu i kao i do sada testirali smo ju s Core procesorom osme generacije. MSI nam je na test poslao Z390 Gaming Pro Carbon ploču iz nove MPG serije, koja dolazi s osvježenim dizajnom i nekim novim mogućnos... Pročitaj više

ASUS PRIME Z390-A recenzija

ASUS PRIME Z390-A recenzija

Nastavljamo s testiranjem aktualnih Z390 ploča i ovaj put je na redu PRIME Z390-A iz Asusa. Početkom 2017. godine smo testirali Z270-A, pa ćemo se orijentirati na usporedbu sličnosti i razlika između tih ploča, kao i direktne prethodnice Z3... Pročitaj više

Svi članci